Tour-selectie Direct Energie in grote lijnen rond

Tour-selectie Direct Energie in grote lijnen rond

foto: Sirotti

woensdag 8 juni 2016 om 10:54

Jean-René Bernaudeau heeft zijn huiswerk aangaande de Tour de France bijna klaar. De Franse teammanager van Direct Energie rekent in de bekendste wielerwedstrijd ter wereld op sprinter Bryan Coquard en klimmer Romain Sicard. Sylvain Chavanel en Thomas Voeckler zijn ook al zeker.

Acht renners voor overige vijf plekken
In Bernaudeau’s voorselectie maken Antoine Duchesne, Yohan Gène, Tony Hurel, Fabrice Jeandesboz, Bryan Nauleau, Adrien Petit, Perrig Quémeneur en Angelo Tulik kans op de vijf overige plekken van de ProContinental-formatie, die meedoet op basis van een wildcard. “Deze twaalf jongens moeten zich rustig kunnen voorbereiden op het Frans kampioenschap en de Tour”, vertelt Bernaudeau aan VeloPro. “Deze lijst van twaalf renners is een manier om hen vertrouwen te geven en het wegnemen van twijfels bij anderen. De drie coureurs die niet deelnemen aan de Tour moeten dit signaal zien als een stimulans. Het zijn professionals, dus weten ze dat zij een nieuwe kans krijgen. We gaan het best mogelijke team opbouwen voor de eerste Tour in de kleuren van Direct Energie.”

Voorselectie flag-fr Direct Energie voor de flag-fr Tour de France 2016
flag-fr Sylvain Chavanel *
flag-fr Bryan Coquard *
flag-ca Antoine Duchesne
flag-fr Yohan Gène
flag-fr Tony Hurel
flag-fr Fabrice Jeandesboz
flag-fr Bryan Nauleau
flag-fr Adrien Petit
flag-fr Perrig Quémeneur
flag-fr Romain Sicard *
flag-fr Angelo Tulik
flag-fr Thomas Voeckler *
* = al zeker van selectie

Dit artikel delen:

23 Reacties

Bonifazio 8 juni 2016 om 10:59

Ik zou Petit, Quemeneur, Jeandeboz, Tulik en Duchesne hier aan toe voegen. Blijft een matig team al verwacht ik dat Coquard wel mee kan doen voor de prijzen in de wat lastigere sprints.

Vinyakke 8 juni 2016 om 11:02

Inderdaad matig team. Neem Cofidis als vergelijking met een Bouhanni, daar hebben ze iemand die echt kan meedoen voor de knikkers, ik zie Coquard en Sicard hier niet toe in staat…

Hakkie2 8 juni 2016 om 11:04

Ik ben het met de selectie van Bonifazio eens, al zou ik Duchesne of Quemeneur vervangen door Hurel. Hurel is belangrijk in de sprinttrein en kan het zelf ook afmaken in een klein kopgroepje. Ze hoeven niet echt renners mee te nemen om op kop van het peloton te rijden, dat doen de ploegen van Cavendish, Kittel, Bouhanni en Greipel wel.

Prima team, met renners als Chavanel en Voeckler doe je nog altijd mee voor prijzen.

Lalsacien 8 juni 2016 om 11:12

Tja het is maar hoe je het bekijkt. Voor een procontinental hebben ze al aardig wat succesjes geboekt.
Chavanel en Voeckler zijn aan het einde van hun carrière maar kunnen op een goede dag nog flink uitpakken.
Coquard heeft nog een flinke groeimarge en zat er op de Champs-Élysées vorig jaar erg dichtbij. Petit is een mooie lead-out. Duchesne is een goede voor de ontsnappingen. Jeandesboz en Sicard kunnen in een bergetappe de goede ontsnapping grijpen en voor een ritoverwinning zorgen.
Al met al een aantrekkelijk ploegje.

Il Cavaliere 8 juni 2016 om 11:14

Sterk team die zeker met meerdere etappezeges in Parijs gaan komen. Jammer dat Lilian Calmejane nog niet in de selectie zit, maar die zal dan wel richting de Vuelta gaan. Coquard, Voeckler, Sicard, Chavanel, Duchesne, Petit, Quemeneur, Jeandesboz & Tulik.

elstupidoloco 8 juni 2016 om 11:33

Zou, met het vertrek van Rolland, Sicard uitgespeeld worden als ‘klassementsman’?

Alto 8 juni 2016 om 11:40

Dat wordt weer elke etappe een half uur TiTi-tv

Robs234 8 juni 2016 om 12:06

Jeandesboz zal na zijn sterke Vuelta ook wel mee mogen. Duchesne voor de ontsnappingen, als in Parijs-Nice. Petit als piloot in de sprints. Tulik is volgens mij wel redelijk in vorm. Die laatste mag Bernaudeau zelf invullen, haha ;)

Vastaranta 8 juni 2016 om 12:21

Coquard, Voeckler, Chavanel, Sicard dus zeker. Ik zou deze groep aanvullen met Petit, Duchesne, Gène, Tulik en Jeandesboz

TiesW 8 juni 2016 om 12:30

Meerdere etappezeges in Parijs? Dat wil ik nog wel zien @Il Cavaliere.

argon18 8 juni 2016 om 12:53

Voeckler voor een stunt zoals in 2011? ;) Hoop dat hij nog een keer een rit kan winnen

denistel 8 juni 2016 om 13:00

Sicard mag blij zijn als ie top 20 kan rijden toch.

Marszzz 8 juni 2016 om 13:03

Dat Direct Energie mee doet is wel te begrijpen, maar wat Fortuneo in de Tour te zoeken heeft? Zijn genoeg andere ploegen (Wanty e.c.) die ook geen plek in de Giro of Vuelta hebben weten te bemachtigen maar wel een goede ploeg hier neer zouden kunnen zetten.

KeesD 8 juni 2016 om 13:12

Wat ik hierboven al lees; titi tv.
Verheug me er al op.
Prachtige wielrenner.

roelieman2 8 juni 2016 om 13:12

@Marszzz
Met Vachon, Sorensen, Sepulveda, Perichon, Hutarovich, Hivert, Feillu, Fedrigo en Delaplace heb je toch een mooi tour team. Kan op alle tereinen uit de voeten. Sterker nog met Hutarovich , Sorensen en Hivert heb je toch wel renners die een sprintje in een groep kunnen winnen of slim kunnen koersen en zo winnen. Ik vind ze zeker niet onder doen voor bijvoorbeeld een giant. Zeker bij een Sepulveda moet je niet raar opkijken als hij een aardig klassement gaat rijden of een etappe pakt!

Witte Trui 8 juni 2016 om 13:29

@ roelieman2
Niet onderdoen voor Giant??? Met Degenkolb & Dumoulin 2 absolute wereldtoppers, Barguil een serieuze kanshebber jongerentrui en dan nog een renner als Geschke, die de kopman zou zijn bij Fortuneo. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het een aardige ploeg, maar niet onder doen voor Giant, doe je Giant flink mee tekort.

r525 8 juni 2016 om 13:35

@vinyakke
Leuk dat je Coquard daar niet tot in staat ziet, maar dan vraag ik me af of je überhaupt wielrennen hebt gevolgd het afgelopen jaar.

Doe mij overigens Gene, Petit en Hurel ter ondersteuning van Coquard erbij en Duchesne en Jeandesboz voor de bergen en het aanvallen. Quemeneur is een uitstekende knecht, maar Rolland is er helaas niet maar bij.

Dat mensen bij Direct Energie over ‘succesjes’ spreken ipv ‘SUCCES’…. Dit team doet het gewoon ontzettend goed als PCT dit jaar. Ook in de PCT hebben ze namelijk niet het grootste budget.

wichard1 8 juni 2016 om 14:08

en Quemeneur zat vorig jaar in ongeveer elke ontsnapping mee. Ik vind het ook een leuke ploeg. Lekker veel in beeld rijden en alles op de aanval. Daar leent deze tour zich trouwens prima voor.

WCEendT 8 juni 2016 om 15:30

@Marszzz
Denk dat het er meer aan ligt dat jij de namen van Fortuneo niet kent en geen idee hebt hoe goed ze eigenlijk zijn. Het is volkomen terecht dat Fortuneo over Wanty wordt gekozen, of was dit bedoeld als een slechte Belgische troll?

TeamNL 8 juni 2016 om 16:02

20 Zeges dit seizoen en dat voor een matig team.

assen 8 juni 2016 om 16:47

Matig team?!? Ik vind het een sterk team, en schat de kans op een ritzege door dit team een stuk groter in dan een ritzege van TLJ. TLJ heeft een kleine kans op 1 of meer ritzeges, terwijl dit team een redelijke kans heeft daarop, m.i. Giant schat ik hoger in dan zowel TLJ als dit team, qua kans op ritzeges.

Covadonga 8 juni 2016 om 17:17

Dit is zeker geen matig team. Coquard zie ik mooie dingen doen.

Tripodboom 8 juni 2016 om 23:43

TeamNL 20 zeges is helemaal niet zo verwonderlijk voor een pro continentale ploeg. Ze zullen nog voor verrassingen gaan zorgen en zeker in Frankrijk.
De controle bij procontinentale ploegen is veel minder en minder strikt. Let maar op er komen elk jaar rijders uit dergelijke ploegen opzetten en winnen ook koersen, waarna ze een contract krijgen bij een WT ploeg en dan presteren ze ineens een stuk minder.

Headlines

Materiaalzone

Populair