Tour of Utah mikt op weekje later op de wielerkalender

maandag 13 augustus 2018 om 18:16
Tour of Utah mikt op weekje later op de wielerkalender

foto: Sirotti

De organisatie van de Tour of Utah hoopt de koers volgend jaar een week later te kunnen houden, van 12 tot en met 18 augustus. Dat schrijft Cyclingnews. Hoe later de koers wordt gehouden na de Tour de France, des te meer teams zijn geïnteresseerd in deelname – zo is de gedachte.


“We zijn slechts aan het kijken hoe de kalender er gaat uitzien en dit zouden de data moeten zijn die nog open staan”, zei organisator Jim Kimball tegen Cyclingnews na de afsluitende persconferentie zondag. “Dus we wachten op een reactie, zodat we een officieel verzoek kunnen doen.” De koers schoof dit jaar al naar achteren op de kalender in de hoop meer WorldTour-ploegen aan te kunnen trekken. Vorig jaar werd namelijk de bodem bereikt: met BMC stond er slechts één ploeg uit de WorldTour aan het vertrek. Dit jaar verschenen er vijf ploegen van het hoogste niveau.

LottoNL-Jumbo’s Sepp Kuss schreef zondag de Tour of Utah op zijn naam. In de laatste etappe wist hij zijn eindoverwinning kracht bij te zetten door in de slotrit te zegevieren. Hij kwam solo over de finish voor Brent Bookwalter en Jack Haig. Voor Kuss is het zijn derde etappezege in de Tour of Utah. In het algemeen klassement blijft hij Ben Hermans en Haig voor.

“We houden van open koersen als deze en van het niveau dat we hebben bereikt”, zei Kimball. “We zien namelijk graag jonge renners uit alle verschillende categorieën concurreren met de toprenners. Zoveel mogelijk WorldTour-ploegen aantrekken is fantastisch.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

vanSpringel 13 augustus 2018 om 18:23

Begrijp ik. Wanneer team Sky dit jaar in Utah had meegedaan was het desastreus met hen afgelopen. Kuss had ze er allemaal opgelegd. Stuk voor stuk, de ene Sky-bot na de andere. Verwacht zelfs dat wanneer Sky weet dat Kuss wederom mee gaat doen, ze gewoon 'thuisblijven'.

Flowik 13 augustus 2018 om 18:23

Opzich is het idee goed. Maar hangt dit niet ook af van de parcoursen van de Ronde van Polen en de BinckBanck tour. Ik kan mij voorstellen dat veel renners een jetlag willen vermijden?

Borsje 13 augustus 2018 om 18:27

Ik zou zeggen: verkijk je niet. Terzijde: helemaal prima die wedstrijden in de VS. Heerlijk s avonds op mooie tracker te volgen. Waarom hebben wij in Europa dergelijke trackers niet?

kelderfan 13 augustus 2018 om 18:37

Zeker een goed idee en als met de tracker ook weer de koers in Europa is te volgen, dan helemaal voor. Maar wat moet de Colorado Classic want door later te plannen komen zij in conflict met de Vuelta.

NDI22 13 augustus 2018 om 18:41

Nu ToC nog een stuk naar achter en je hebt een mooi aansluitend Noord-Amerikaans programma.

leegloper 13 augustus 2018 om 20:29

Als je alle jonge renners wil laten concurreren met de WT-teams, moet je ook niet te veel WT-teams aantrekken. Sky had hier vast een saai rondje van kunnen maken.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair