Tour of Utah aast op nieuwe plek op de wielerkalender
donderdag 10 augustus 2017 om 09:22

Tour of Utah aast op nieuwe plek op de wielerkalender

De Tour of Utah (31 juli-6 augustus) kon dit jaar, in tegenstelling tot de voorgaande seizoenen, met BMC slechts rekenen op de aanwezigheid van één WorldTour-ploeg. Thuisformaties als Cannondale-Drapac en Trek-Segafredo moesten door de overvolle kalender passen voor de Amerikaanse rittenkoers.

Reden voor koersdirectrice Jen Anders om een aanvraag bij de UCI in te dienen de rittenkoers, dit jaar gewonnen door de Canadees Rob Britton, te verplaatsen naar de tweede week van augustus. “We willen de Tour of Utah graag van 6 tot en met 13 augustus organiseren”, aldus Anders tegenover Cyclingnews. Indien deze verschuiving op de kalender daadwerkelijk doorgang vindt, zal dit ook gevolgen hebben voor de dit jaar uit de grond gestampte Colorado Classic, die nu tussen 10 en 13 augustus wordt verreden.

Mocht de Tour of Utah (2.HC) in de toekomst daadwerkelijk op de door Anders voorgestelde data worden georganiseerd, betekent dit ook dat de koers beter aansluit op de Canadese campagne bestaande uit de Tour of Alberta (1-4 september) en de eendagswedstrijden in respectievelijk Québec (8 september) en Montréal (10 september). Een definitieve beslissing zal naar alle waarschijnlijkheid genomen worden in september.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
10 augustus 2017 09:27
Maak er dan een mooie Noord-Amerikaanse maand van en schuif het nog een weekje op: 13-19 Utah, 22-25 Colorado, 1-4 Alberta en dat GP Quebec en Montreal. Dan is het voor ploegen de moeite waard om de oversteek te maken.
10 augustus 2017 09:30
@gardeyn
Waarschijnlijk zijn er weinig Europese renners die mee dan een maand op een ander cotinent willen zijn voor hoofdzakelijk kleinere wedstrijden, zeker als er alternatieven zijn.
10 augustus 2017 10:13
@ ronddraaien
Wat zijn die alternatieven?
Een hoop kleine Franse en Belgische koersjes. En Hamburg, Plouay en Tour of Britain.

Ik denk juist dat je een mooi (niet-Vuelta) peloton naar Noord Amerika kunt krijgen als je in 4 weken tijd 5 wedstrijden organiseert (16 koersdagen en 11 rustdagen).
Dan kunnen die goed georganiseerde wedstrijden in Amerika misschien een keer echt van de grond komen. Bovendien hebben ze geen last van de Vuelta vanwege het tijdverschil.
10 augustus 2017 10:15
Kolder... ze hebben nog 2 koersen die naam waardig en nu gaan ze elkaar nog de duvel aandoen....
10 augustus 2017 12:02
Gewoon tijdens de Vuelta doen. Een beetje de Osterreich Rundfahrt / Tour of California status. Meer verdient het ook niet.
10 augustus 2017 16:50
Topwedstrijden over de hele wereld kan alleen, als je er niet steeds 2 a 3 tegelijk in Europa hebt.

Reacties zijn gesloten.