Tour de La Provence 2023 gaat dan toch niet door

woensdag 18 januari 2023 om 19:37
Tour de La Provence 2023 gaat dan toch niet door

foto: Cor Vos

De Tour de La Provence is van de kalender voor 2023 gehaald. Dat is gedaan door de Franse wielerbond FFC en de vereniging van Franse wielerkoersen LNC. De organisatie van de rittenkoers, die verreden zou worden van 9-12 februari, heeft haar zaakjes niet goed op orde.

De organisatie van de Tour de La Provence kampt met de nodige financiële problemen en ook op organisatorisch vlak rommelt het. Oud-renster Marion Rousse was als adjunct-directeur verbonden aan de Franse rittenkoers, maar is inmiddels opgestapt wegens een financieel geschil en zou juridische stappen ondernemen tegen de organisatie.

Begin december leek de koers al van de kalender te verdwijnen, maar eind december liet de organisatie aan persbureau AFP weten dat de Tour de La Provence in 2023 ‘gewoon’ ging plaatsvinden. Daar is nu toch een streep doorheen gezet door de FFC en LNC.

De Federale Raad van Beroep van de wielerbond heeft aangegeven dat de organisatie van de Tour de La Provence niet volledig heeft voldaan aan de voorwaarden voor het organiseren van een wielerkoers in 2023. Daarom heeft de FFC de rittenkoers niet op de kalender gezet voor 2023.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Wim Kruithof 18 januari 2023 om 21:15

Ai dit is toch heel karig. Had er naar uitgezien.

0
Lalsacien 18 januari 2023 om 22:38

Inderdaad, jammer!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone