‘Tour de La Provence gaat mogelijk niet door in 2023’

zondag 4 december 2022 om 12:23
‘Tour de La Provence gaat mogelijk niet door in 2023’

Nairo Quinrana was dit jaar de beste in het eindklassement - foto: Cor Vos

Het is maar de vraag of de Tour de La Provence volgend jaar wel doorgaat. De Franse koers kampt volgens de Franse sportkrant L’Équipe met de nodige financiële problemen en prijkt voorlopig niet op de UCI-kalender 2023.

De organisatie van de Tour de La Provence zou kampen met de nodige financiële zorgen en ook op organisatorisch vlak rommelt het behoorlijk. Oud-renster Marion Rousse was als adjunct-directeur verbonden aan de Franse rittenkoers, maar is inmiddels opgestapt wegens een financieel geschil en onderneemt juridische stappen tegen de organisatie.

De Tour de La Provence kende zijn eerste editie in 2016, gewonnen door Thomas Voeckler, en is traditioneel een van de eerste Europese koersen op de wielerkalender. Op de erelijst prijken mooie namen als Rohan Dennis, Gorka Izagirre, Nairo Quintana (2x) en Iván Sosa.

Nairo Quintana won de (voorlopig) laatste editie van de Tour de La Provence. De Colombiaanse klimmer wist op de slotdag de Italiaan Filippo Ganna nog uit de leiderstrui te rijden, door op de slotklim naar La Montagne de Lure van iedereen weg te fladderen.

Dit artikel delen:

8 Reacties

girardengo 4 december 2022 om 16:11

Waarom die keuze maken tussen het veldrijden en de voorjaarsklassiekers (en wat er omheen zit). Het is toch allebei boeiend om al wielerliefhebber te volgen?

2
Ronellenfitsch 4 december 2022 om 13:05

Best leuke koers, jammer als ie wegvalt. Bij Rousse eindigt er wel vaker een relatie meen ik …

0
Arie den Blanken 4 december 2022 om 13:46

Voor mij hoe meer koersen van voor maart verdwijnen des te beter. Het veldrijden dient dan nog de volle aandacht te krijgen.

0
Wim Kruithof 4 december 2022 om 14:06

Uiteraard is daar de immer-aanwezige prik naar het wegwielrennen van dhr. den Blanken weer. Ik vind het spijtig voor u dat de kalender niet andersom is… wegwielrennen in de wintermaanden en verder het gehele jaar op het veld.

Persoonlijk baal ik er van als deze koers wegvalt. Was een alleraardigste start in 2016 en de organisatie sprak de wens uit te groeien naar een week. Maar dit bericht is weinig hoopvol.

0
Kopinkas 4 december 2022 om 15:21

Zelf kan ik niet wachten tot met her wegwielrennen het echte wielrennen weer begint.
Een diep verlangen naar Wellens en Valverde die het op Mallorca weer eens uitvechten. Oeps…
Maar ieder zijn ding, natuurlijk.

0
Romāns Vainšteins 4 december 2022 om 15:59

Duurt die ongein nog tot MAART?!

-1
Gr.R. 5 december 2022 om 08:32

En dan alleen de MANNEN, hè, meneer van Blanken, want die popjes hebben niks in het veld te zoeken…

0
Romāns Vainšteins 4 december 2022 om 12:49

Mogelijk niet?!

-1

Headlines

Populair

Materiaalzone