Tour 2023: Luis León Sánchez niet meer van start door gebroken sleutelbeen
foto: Cor Vos
dinsdag 4 juli 2023 om 20:42

Tour 2023: Luis León Sánchez niet meer van start door gebroken sleutelbeen

De Tour de France van Luis León Sánchez zit er na vier etappes alweer op. De ervaren Spanjaard van Astana Qazaqstan kwam in de hectische slotfase op het racecircuit van Nogaro ten val. Uit onderzoek in het ziekenhuis van Pau bleek dat hij een breuk heeft opgelopen in zijn sleutelbeen.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De vierde etappe van de Tour de France was bij momenten slaapverwekkend, maar de finale was daarentegen zeer chaotisch. Op het racecircuit in Nogaro werd het peloton, in aanloop naar de eindsprint, opgeschrikt door meerdere valpartijen. Zo gingen onder meer Fabio Jakobsen, Jacopo Guarnieri en Luis Léon Sánchez tegen de grond.

De schade bij Jakobsen lijkt op het eerste gezicht mee te vallen, maar voor Guarnieri en Sánchez is er minder goed nieuws. De Italiaan brak zijn sleutelbeen en rib, Sánchez heeft dan weer een breuk opgelopen in zijn linkersleutelbeen. “Hij reist morgen naar huis, waar hij een operatie zal ondergaan. Herstel goed, Luisle!”, laat Astana Qazaqstan weten via social media.

Sánchez was bezig aan zijn twaalfde Ronde van Frankrijk en de dertigste grote ronde uit zijn carrière. De Spanjaard, die later dit jaar zijn veertigste verjaardag zal vieren, is de vierde uitvaller in deze Tour. Eerder moesten ook Richard Carapaz en Enric Mas er de brui aan geven.

Uitvallers

Etappe 1
Etappe 2
Etappe 5
Etappe 8
Etappe 9
Etappe 12
Etappe 13
Etappe 14
Etappe 15
Etappe 16
Etappe 17
Etappe 18
Etappe 20

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
4 juli 2023 21:28
4 etappes, 6 botbreuken…and nobody gives a single fuck…
    4 juli 2023 23:04
    Zeg het vaak tegen vrienden die wielrennen niet begrijpen dat deze sport letterlijk gestoord is en dat er bij elke koers wel iemand iets breekt en dat het gewoon normaal is
4 juli 2023 20:55
De vierde uitvaller? Oké Guarnieri ook.
4 juli 2023 21:29
Zo jammer voor Leon. Zat goed van voren bij Cav.
Zonde voor de oude krijger Sanchez. Bijna veertig en wellicht zijn laatste Tour zo eindigen.
5 juli 2023 11:22
Zonde voor Luis Leon, in wat waarschijnlijk zijn laatste grote ronde zal zijn. Hij heeft ook al de Giro gereden. Zonde voor Cav die misschien wel zijn belangrijkste helper kwijtspeelt.

Reacties zijn gesloten.