Ploegleider Steels over gevallen Jakobsen: “Flink wat huid verloren, maar verder valt het mee”
foto: Cor Vos
dinsdag 4 juli 2023 om 19:09

Ploegleider Steels over gevallen Jakobsen: “Flink wat huid verloren, maar verder valt het mee”

Het is voorlopig nog niet de Tour de France van Fabio Jakobsen. De Europese kampioen van Soudal Quick-Step kwam in de eerste sprintersrit niet verder dan een vierde plaats en ging vandaag in een zeer hectische finale tegen de grond.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Jakobsen hoopte vandaag wel naar de zege te sprinten, maar ging op het autocircuit van Nogaro hard onderuit. “Wat er gebeurde? Ik heb geprobeerd om de beelden te bekijken, maar het was nog niet 100% duidelijk”, geeft ploegleider Tom Steels aan in gesprek met de NOS. “Fabio is gevallen, maar gelukkig is het wel oké. Hij heeft wel redelijk wat huid verloren, maar het valt verder denk ik wel mee.”

“Hij heeft wel schaafwonden over zijn hele lichaam en dat is nooit ideaal in een Tour. Maar gelukkig heeft hij niks gebroken”, aldus Steels, die het verder ook nog heeft over de zeer hectische finale. “Het grootste probleem was dat het vandaag een vrij rustige etappe was. Dan komen er – cru gezegd – veel te veel frisse renners in de finale. Dan is het soms gevaarlijk en dan krijg je dit soort toestanden.”

Of was de finale op het autocircuit van Paul Armagnac gewoon te gevaarlijk? “Het is of te smal of te breed, er is natuurlijk altijd wel iets. In de Tour zijn de belangen gewoon enorm groot. Er zijn hier ook enorm veel sprinters aanwezig en elke ploeg probeert zich te organiseren. Dan krijg je wat chaos”, is de oud-topsprinter van mening.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
4 juli 2023 19:20
Er is niks meer over van het oude QS. Geen goede voorjaarsploeg, geen goede sprinttrein, geen Flip die mindere periodes verbloemt met alles te winnen.
  4 juli 2023 19:28
  De Tour is natuurlijk pas net begonnen, maar het eerste deel belooft inderdaad niet veel goeds voor de wolfjes. Flip op zijn eigen terrein voorbijgereden door 20 man, Jakobsen tegen het asfalt, en op geen enkel moment een glimp van een geoliede sprinttrein gezien.

  Je zou je als Patlef bijna genoodzaakt zien om Evenepoel in iedere wedstrijd op te stellen....
  4 juli 2023 19:31
  Het is een vreemde vaststelling ja. Op enkele jaren tijd is het op Evenepoel en Merlier na ferm achteruit gegaan. Asgreen is na zijn ziekte nooit meer dezelfde geweest.
  4 juli 2023 19:42
  Ik zie ook niet wie dit gaat doorbreken. De huidige klassieke kern (types als Lampaert of Senechal) komen al jarenlang structureel tekort. Asgreen lijkt zijn hoogtepunt gehad te hebben met zijn verrassende overwinning in de RVV. Vansevenant doet leuk zijn best maar lijkt dat beetje extra te missen. Ballerini, Bagioli, Masnada? Hoe lang gaat Morkov nog mee?

  Het groeibriljantje zie ik er niet tussen zitten...
  4 juli 2023 19:50
  Die zogenaamde verrassende overwinning van Asgreen in de Ronde was duidelijk een gekochte overwinning, daar twijfelt niemand die al wat langer het wielrennen volgt over.
  4 juli 2023 20:06
  Waar quick step vroeger sterk in was, het opsporen van jonge talenten zijn ze nu in voorbijgestreefd door Jumbo en UAE. Ook is het overige geld dat ze hebben verkeerd geïnvesteerd met Ala en Asgreen. Dit jaar grote kuis en volgend jaar de weg terug naar de top :) !

  Remco heeft ze afgelopen 2 jaar wel veel mooie overwinningen gegeven (gelukkig maar)
4 juli 2023 19:32
“– crux gezegd –“?
4 juli 2023 19:32
Alpecin is het nieuwe QS. Laatstgenoemde is verworden tot een stel continentale eenheidsworsten onder leiding van een voortdurend onvrede uitende***
edit wf: niet schelden svp
4 juli 2023 19:52
Onze spaanse dokter Taus Ibaguren is dacht ik niet meer in dienst bij QS. Deze beste brave man was in 2011 in dienst bin lotto toen Gilbert en aantal anderen in de ploeg alles won. Heeft Valverde groot gemaakt bij Kelme.

Reacties zijn gesloten.