Tour 2022: Périchon neemt plek in van Coquard na positieve coronatest
foto: Cor Vos
donderdag 30 juni 2022 om 12:39

Tour 2022: Périchon neemt plek in van Coquard na positieve coronatest

Bryan Coquard zal dit jaar niet meedoen aan de Tour de France. De sprinter van Cofidis heeft positief getest op het coronavirus en zal vervangen worden door Pierre-Luc Périchon. Dat meldt zijn ploeg op sociale media.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Bryan Coquard wordt in de Ronde van Frankrijk vervangen door Pierre-Luc Périchon”, begint het bericht van Cofidis. “Opeenvolgende tests, uitgevoerd door de medische staf van het Cofidis-team, gaven een positief resultaat op Covid-19. In overeenstemming met het teambeleid en in overleg met ASO en de UCI zal Coquard morgen niet aan de start staan ​​van de Tour.”

Eerder moesten Omer Goldstein, Daryl Impey (beiden Israel-Premier Tech) en Samuele Battistella (Astana Qazaqstan) al afhaken na een positieve coronatest. Bob Jungels, die woensdag ‘licht positief’ testte, maar donderdag een negatieve test inleverde, gaat vrijdag wel van start.

 
33 Reacties
Sorteer op:
30 juni 2022
En nog maar 1 , dit houdt niet op ..
30 juni 2022
Grote naam wel en een puntenpakker voor de wielerspellen :(
  30 juni 2022
  Ik had hem ook in al mijn pronostieken, goedkoop en een groot potentieel.
30 juni 2022
Daar gaat weer 3x een klassering tussen plek 5 en 10 voor Cofidis
  30 juni 2022
  Ach die klassering kan Walscheid ook wel scoren in de sprints.
30 juni 2022
Balen, die heeft toch een aantal snelle sprints (vanuit slechte positie) gereden dit jaar.
30 juni 2022
Op PCS worden nu DS namen weergegeven. Waar staat dat voor? Substitutes? Mag er nog gewisseld worden? De renners op de officiële website van de Tour zijn al genummerd.
  30 juni 2022
  Ja dat wordt een spannend sprintje tussen Wilfried Peeters en Frans Maassen zondag.
  30 juni 2022
  Dat is staff ;)
  30 juni 2022
  @TheTimmy: haha, ik zie het nu ook dat dat geen renners kunnen zijn. Sorry voor mijn onbenulligheid.
  30 juni 2022
  Directeur sportif aka ploegleider
  30 juni 2022
  Ja man, ik zie Hilaire Vanderschueren als eerste reserve nog wel de tijdrit rijden morgen ipv Meintjes die positief test ! :) DS - directeur sportif (ploegleider)
Coquard stond gisteren gewoon doodleuk op het podium tijdens de ploegenpresentatie en is topfit. En neem zou zo'n Jungels. Woensdag positief, donderdag negatief, vrijdag starten. Goldstein is (volgens mij) niet eens positief getest en mag al niet meedoen omdat hij 'hoogrisicocontant' is. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Waar gáát dit hele circus in godsnaam nog over zeg, Jiskefet is er niks bij..
  30 juni 2022
  Kans is inderdaad dik aanwezig dat Coquard voor een kettingreactie in besmettingen zorgt.
  30 juni 2022
  Je ziet hier goed dat bij sommigen het gals halfvol is en bij anderen halfleeg. Ik neig meer richting het Jachtluipaard
  30 juni 2022
  @Brabander: Of risico nemend, of risico avers. Aangezien dit risico niet alleen voor jezelf geldt neig ik meer naar de andere kant.
  30 juni 2022
  Zo is er inderdaad een groot 'grijs' gebied ja. Maar soms lijkt het alleen maar of wit of zwart te zijn
  30 juni 2022
  @ thorsten, Over welk risico heb jij het? Het risico op een ongewenst testresultaat? Of het risico dat je ziek wordt en moet opgeven? De meeste renners liggen vreemd genoeg meer wakker van het eerste ..
  30 juni 2022
  Voor de meeste renners zal dat zo zijn ja. Maar zie bv Adam Yates die toch echt wel ziek is geweest. Je wilt ook gewoon het risico wegnemen dat straks je hele ploeg (of je kopman...) ziek wordt omdat je die ene renner toch laat starten. Het blijft gewoon een stuk lastiger dan de meeste virussen omdat de ene wel symptomen heeft en de ander niet, en de kans dat je het meedraagt zonder te weten veel groter is. Maar dat jij het draagt en geen symptomen hebt zegt niet dat degene naast jou die door jou geinfecteerd wordt ook geen symptomen heeft. In dit geval hebben we het over topsport, waar elke % fitheid driedubbel telt. Dus risico vermijden gaat hier verder dan de hele heisa die corona al jaren in de 'gewone' samenleving veroorzaakt.
  Ik laat hem volkomen gaan en zie corona gewoon als door de weerstand zakken of in de berm crashen, wat gebeurt gebeurt en wie over blijft die finisht. Raad het echt aan, scheelt veel koppijn.
  30 juni 2022
  Eigenlijk zou het wel prachtig zijn als er strsks met 18 of 23 man op de Champs Elysées gefinisht wordt hè? En dan nog het liefst met mannen als Edward Planckaert en Amund Grøndahl Jansen
  30 juni 2022
  @ thorsen, dit is niet anders dan bij andere virussen. Ook hier dragen velen het zonder symptomen. Dat wijzen naar overdragen en een voorbeeld als Yates begrijp ik maar is vooral nodig als we het daardoor kunnen uitsluiten. Nu weten we na 2 jaar wel dat iedereen het wel krijgt dus zul je het ook meer moeten loslaten hoe moeilijk ook.
30 juni 2022
Blijf het ingewikkeld vinden: Aan de ene kant zou ik zeggen; stop met testen, renners kunnen naar huis als ze zich niet goed voelen. Helaas is het niet zo eenvoudig; stel je bent Zeeman, je hebt de mogelijkheid om je renners te testen dan doe je dat natuurlijk. Dit is topsport en je wilt zoveel mogelijk info.. Vervolgens is Kuss positief - 0 symptomen en je mag hem in koers houden.. Roglic rijdt in het geel en moet dan naast Kuss in de wagen plaatsnemen. Kans dat hij wel last krijgt? Stuur je Kuss weg? Ik heb voor alle mogelijkheden wel begrip.
  30 juni 2022
  Laat de keuze aan de ploegen en na afloop iedereen 5 dagen in quarantaine.
30 juni 2022
Waar ik gewoon bang voor ben en dat zie je nu al.. Is dat het toch een dagelijks bericht wordt waarin 1 of meerdere renners naar huis worden gestuurd vanwege Corona en dat het daardoor een minder relevante Tour gaat zijn. Jammer
  30 juni 2022
  Ik denk dat als de scheiding journalisten/fans en renners weer enigszins aangehouden wordt dat wel meevalt. Die vakken voor de pers zoals in 2020 geven niet direct een verminderde werkkwaliteit voor journalisten en daarnaast zijn er allerlei middelen als zoom etc. Dan krijg je nu dat renners nog invliegen met covid vanuit allerlei NK's, maar eenmaal in de bubbel het wel mee zal vallen.
30 juni 2022
Pff fikse aderlating voor hemzelf en voor cofidis. De ASO moet met een nieuw beleid gaan komen voor TIJDENS de tour. Alleen testen met klachten en dan alleen de desbetreffende renner uit de ronde. Na afloop iedereen 5 dagen in quarantaine incl begeleiding etc. Dat lijkt me een goede balans tussen het sportieve en het ethische.
  30 juni 2022
  Topsport met een virus onder de leden dat invloed heeft op van alles en nog wat is niet gezond en nooit geweest ook. Een verwaarloosd verkoudheidje of griepje kan ook jaren later nog nare gevolgen geven. Waarom dan met dit virus risico nemen terwijl het nog meer langetermijn impact kan hebben. Of hoor jij ook na elke griepgolf een arbeidsongeschiktheidsgolf vanuit het UWV bv.
  30 juni 2022
  Als je een renner zonder symptomen maar met het virus laat rijden is het risico ook dat hij anderen aansteekt die dan wel symptomen krijgen en eruit moeten. De maatregel die Sven.99 voorstelt zou dus wel eens een averechts effect kunnen hebben en zorgen voor meer uitval.
30 juni 2022
RIP poule van mirra
30 juni 2022
Amai, al mijn wielerspellen kunnen op de schop.
30 juni 2022
Walscheid voor de sprinten nu?

Reacties zijn gesloten.