Tour 2022: Bob Jungels test negatief, Greg Van Avermaet mag thuisblijven
foto: Cor Vos
donderdag 30 juni 2022 om 12:12

Tour 2022: Bob Jungels test negatief, Greg Van Avermaet mag thuisblijven

Bob Jungels kan vrijdag gewoon starten in de Ronde van Frankrijk. De deelname van de Luxemburger was onzeker, omdat hij woensdag licht positief testte op corona, maar een nieuwe test op donderdag gaf een negatief resultaat. Greg Van Avermaet, die eerste reserve staat bij AG2R Citroën, hoeft dus niet af te reizen naar Kopenhagen.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“De resultaten van deze test bevestigen dat hij (Jungels, red.) niet besmettelijk is”, schrijft AG2R Citroën op haar sociale media over de test van donderdagochtend. “Het medische management van de UCI bevestigt dat hij mee mag doen in de Tour de France.”

Hoe Jungels de eerste dagen door zal komen, is nog wel even afwachten. De 29-jarige renner moest zondag wegens spijsverteringsproblemen namelijk passen voor het Luxemburgs kampioenschap op de weg. Afgelopen vrijdag kroonde hij zich nog wel voor de achtste keer tot Luxemburgs kampioen tegen de klok. Een kleine week daarvoor sloot hij de Ronde van Zwitserland af als zesde.

 
35 Reacties
Sorteer op:
30 juni 2022
Van Avermaet 'mag' thuisblijven nog wel :)
  30 juni 2022
  Is dat grappig? Ik zie er de humor niet van in.
  30 juni 2022
  Wat een kop weer.
  30 juni 2022
  Nou ja. Hij 'moet' thuisblijven toch eigenlijk? ;)
  30 juni 2022
  Kan toch gewoon meerijden om het team te supporteren, maar is niet verplicht dat-ie daar moet zijn ;)
  30 juni 2022
  Daar heb jij zeker een punt :)
30 juni 2022
Vreemd verhaal. Woensdag positief testen, vrijdag starten in de Tour? Ik zou hem toch maar uit de buurt van O'Connor houden.
  30 juni 2022
  Een test zegt enkel dat je wat viraal RNA in je lichaam hebt, niet of je besmettelijk bent. Als je geen symptomen hebt is je viral load laag en je besmettelijkheid ook.
  30 juni 2022
  "Licht positief". Blijkbaar anders dan gewoon positief.
  30 juni 2022
  Inderdaad. Het is 'een beetje positief' zeiden ze bij AG2R. Je kan niet een beetje positief zijn. Je bent OF positief OF negatief.
  30 juni 2022
  Dat 'licht positief' is ook nieuw voor mij
  "Licht positief" testen is volstrekt idioot.
  30 juni 2022
  4 zielen 1 gedachte Niet dat het mij wat uitmaakt hoor. Jungels is gewoon welkom. Maar dit schijnt dus een nieuw fenomeen te zijn. Zou je ook 'fucking zwaar positief' kunnen testen tegenwoordig? :)
  30 juni 2022
  Heeft te maken met de Ct-waarden. Als die al een stuk boven de 30 zijn, is de infectie op z'n eind en is die persoon weinig besmettelijk. Je test is nog positief, maar je zal er niemand mee besmetten. Dat zal het geval zijn bij Jungels.
  30 juni 2022
  Okay. En dat kan zo'n testje aflezen dan? Ik ben zelf niet zo'n tester, maar heb het in een grijs verleden wel eens gedaan, maar dan was je gewoon positief of negatief
  30 juni 2022
  Een antigeentest met zo'n strooje niet, een PCR test met analyse in een labo wel.
  30 juni 2022
  Bij een PCR test weet je na een uur of je positief/negatief test. Het labo kan dan ook nog de Ct waarden bepalen. Daar moet je eventjes op wachten, maar alles is uit die ene neuswisser te halen.
  30 juni 2022
  Okay. Bedankt voor de toelichting
  30 juni 2022
  Goeie toevoegingen hier. Wordt meteen wat helderder.
  30 juni 2022
  Mijn vriendin is een beetje zwanger. Wat nu ??
  30 juni 2022
  @Al Phila - hangt ervanaf, is ze een beetje zwanger in de eerste paar weken en wonen jullie in Texas USA???
30 juni 2022
Tja ik snap het wel, iemand moet de Bob zijn.
30 juni 2022
Jammer voor Greg, maar zelfs als Belg ben ik blij voor Jungels. Na al zijn tegenslag hopelijk nu de stijgende lijn bevestigen. GVA kon er m.i. heel weinig betekenen.
30 juni 2022
Hahaha, licht positief testen. Is dat hetzelfde als een beetje zwanger zijn?
30 juni 2022
Greg kreeg alweer zenuwen en de spanning nam alweer toe! Zou het dan toch zijn 10e Tour de France worden. Schijnbaar was hij inmiddels al in Noord Duitsland nadat hij gisteren op de fiets vanuit België vertrok. Ik hoop maar dat ze hem al hebben kunnen bereiken. Anders kan hij denk ik nog wel tijdens de tijdrit in één of andere bocht een vlaggetje vasthouden.
30 juni 2022
Is maar beter ook. Altijd maar misbruik maken van anderen. Nooit opgevallen?
  30 juni 2022
  Kan je daar ook voorbeelden van geven?
  30 juni 2022
  Dat zijn nogal aantijgingen. En inderdaad ook wel benieuwd naar de voorbeelden
  30 juni 2022
  Misbruik maken van dit forum voor wat vuilspuiterij, zo heb je er dan ook weer…
  30 juni 2022
  Plakt Greg op achterwielen dan? In mn beleving toch een strijder aka aanvallende renner
  30 juni 2022
  Altijd comments, nooit antwoorden.
30 juni 2022
Hij zal wederom ontgoocheld zijn..
30 juni 2022
Wat ik niet snap is dat ze Greg niet hebben 'ingevlogen' om de mogelijke vervanger (Greg) in ieder geval tijd te geven om naar Kopenhagen te gaan. Om dat nu, op donderdagmiddag, te horen, wetende dat (in NL) Schiphol een disaster is, dan is het wel erg slecht management van de ploeg om bij de grootste ronde in eigen land zo knullig te functioneren. En nee, ik ben geen fan van Greg.
  30 juni 2022
  Die zal als Belg zijnde wel vanuit Brussel vliegen veronderstel ik en anders had hij zich beter in de camper gezet met Groenewegen en zijn pa!
“De resultaten van deze test bevestigen dat hij (Jungels, red.) niet besmettelijk is” Deze quote laat me denken dat hij Corona heeft gehad maar dat de CT waarde(Cyclical Threshold) ver boven 25 lag wat aangeeft dat er vooral dood virus is aangetroffen en je dus niet meer besmettelijk bent. Dan is het wachten op een negatieve test en die heeft ie blijkbaar nu gehad.

Reacties zijn gesloten.