Tour 2021: Wout van Aert bezorgt Jumbo-Visma grote zege in Ventoux-etappe
foto: Cor Vos
woensdag 7 juli 2021 om 17:33

Tour 2021: Wout van Aert bezorgt Jumbo-Visma grote zege in Ventoux-etappe

Wout van Aert heeft de elfde etappe van de Tour de France gewonnen. Na de dubbele beklimming van de mythische Mont Ventoux kwam de Belgische renner van Jumbo-Visma solo over de streep in Malaucène. Voor de Nederlandse ploeg, die in de eerste week werd geplaagd door valpartijen, was het de eerste dagzege in deze Tour.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

I guess we take it one pedal stroke at a time, twitterde Matej Mohorič aan het begin van de dag. Het profiel van de elfde etappe boezemde namelijk ook de winnaar in Le Creusot veel ontzag in. In de Vaucluse ging het parcours vanuit Sorgues over de Col de la Liguière naar Sault, waar de mythische Mont Ventoux werd beklommen. Vervolgens werd afgedaald, om via Bédoin de Kale Reus via de zware zuidkant nog een keer omhoog te rijden. De finish lag niet op de top, maar na een snelle afzink in Malaucène.

foto: Cor Vos

Onder zonnige omstandigheden werd rond het middaguur het peloton op gang gebracht en het duurde niet lang vooraleer een verhitte strijd losbarstte voor de ontsnapping van de dag. Na de eerste schermutselingen sprongen Julian Alaphilippe en Nairo Quintana weg in aanloop naar de eerste klim, de Côte de Fontaine-de-Vaucluse, waar Juju zijn Colombiaanse medeaanvaller loste en het enige bergpuntje opstreek. Tony Martin was er toen al niet meer bij. Vroeg in de rit kwam de Duitse renner van Jumbo-Visma in een greppel terecht, waarna hij moest opgeven.

Alaphilippe krijgt versterking
Het tempo in de koers lag bijzonder hoog, waardoor het peloton zelfs in stukken brak. Toch wist Alaphilippe zijn kleine voorsprong vast te houden en net na de tussensprint in Les Imberts kreeg hij versterking van Dan Martin, Anthony Perez, Neilson Powless, Elie Gesbert en Jakob Fuglsang. Alaphilippe en Martin hadden duidelijk goede benen en gingen op de Côte de Gordes, de tweede klim, samen verder. Perez kon net onder de top weer de aansluiting maken, en ook Pierre Rolland haakte aan. Met zijn vieren begonnen zij aan de afdaling vanuit het kasteeldorpje Gordes.

foto: Cor Vos

Na vijftig kilometer temporiseerde het peloton, waardoor achteropgeraakte renners als drievoudig etappewinnaar Mark Cavendish konden terugkeren. Zo konden de vier koplopers hun voorsprong uitbreiden tot een minuut. Vervolgens ging een groep met acht man in de tegenaanval, met daarbij Vegard Stake Laengen, het Trek-Segafredo-koppel Julien Bernard en Bauke Mollema, Nils Politt, Alpecin-Fenix-renners Xandro Meurisse en Kristian Sbaragli, Luke Durbridge en Quentin Pacher. Daarachter probeerde nog een groep over te steken.

Wout van Aert, Kenny Elissonde, Pierre-Luc Périchon, Benoît Cosnefroy en Greg Van Avermaet vonden elkaar, en de groep-Mollema zag deze groep-Van Aert na zestig kilometer aansluiten. Met zijn dertienen probeerden de tegenaanvallers de minuut achterstand naar de vier koplopers dicht te rijden. Hun achterstand bleef lange tijd zo’n een minuut, pas op de Col de la Liguière begon de tweede groep in te lopen. Op de klim, waar Martin als eerste over de top kwam, liet Cosnefroy het lopen om zich in de grote groep te laten terugzakken en kopman Ben O’Connor bij te staan.

Groepen smelten samen vlak voor de Mont Ventoux
Met nog honderd kilometer te gaan, aan de voet van de eerste beklimming van de Mont Ventoux, zagen Martin, Alaphilippe, Perez en Rolland de groep-Mollema/Van Aert aansluiten. Zo reden er plots zestien renners van voren. Voor de duidelijkheid: Stake Laengen (UAE), Van Aert (Jumbo-Visma), Martin (Israel Start-Up Nation), Bernard, Elissonde, Mollema (Trek-Segafredo), Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step), Politt (BORA-hansgrohe), Perez, Périchon (Cofidis), Meurisse, Sbaragli (Alpecin-Fenix), Van Avermaet (AG2R Citroën), Durbridge (BikeExchange), Pacher en Rolland (B&B Hotels). Het peloton, waar INEOS Grenadiers controleerde, volgde op vijf minuten.

foto: Cor Vos

Op de Kale Berg viel de grote kopgroep uit elkaar door toedoen van Alaphilippe en Van Aert. Uiteindelijk bleven ter hoogte van Chalet Reynard zeven renners samen over: Van Aert, Bernard, Elissonde, Alaphilippe, Perez, Meurisse en Durbridge. Mollema en Rolland probeerden op hun eigen tempo terug bij de koplopers te komen. De Nederlander at daarbij – zoals dat in wielertermen zo mooi heet – eerst het bordje van de Franse klimmer leeg, voordat hij vlak onder de top naar het zevental van voren toesprong.

Alaphilippe kwam als eerste over de top op 1910 meter, gevolgd door Perez en Mollema. Daarna daalde de kopgroep voor de eerste keer af naar Malaucène, waar later in de etappe ook de finish was. Met name Alaphilippe en Van Aert sneden in de afzink de bochten feilloos aan. Eenmaal in Malaucène was het de kilometers aftellen tot aan Bédoin, waar de tweede passage van de Mont Ventoux zou beginnen. Uit het peloton was David Gaudu ondertussen gelost; de Franse kopman van Groupama-FDJ, tiende in het klassement, moest op de Ventoux de rest laten gaan.

Kopgroep dunt uit
Met nog 37,7 kilometer te gaan begon de kopgroep voor de tweede keer aan de Mont Ventoux. Terwijl de weg weer omhoog begon te lopen, waren de krachten inmiddels uit Perez weggevloeid. De Fransman van Cofidis kon het tempo dat de compagnons van Mollema, Bernard en Elissonde, de kopgroep oplegden niet meer bijbenen en loste. Bernard deed vervolgens nog een kopbeurt en toen was het ook bij de Trek-renner over. Op het moment dat Bernard wegviel, versnelde juist zijn ploeggenoot Elissonde. Achter hem bleven enkel Van Aert, Mollema en Alaphilippe over.

foto: Cor Vos

Met nog veertien kilometer tot de top reed Van Aert weg bij Mollema en Alaphilippe. De Belgische alleskunner van Jumbo-Visma, gisteren nog tweede in de massasprint, ging in zijn eentje op jacht naar Elissonde en sloot even later bij de Franse renner aan. Op elf kilometer onder de top wist Van Aert weg te rijden bij Elissonde. Hij besloot solo verder te gaan. Bij Chalet Reynard, met nog zes kilometer tot de top, had hij op Elissonde en Mollema een minuut te pakken. De achterstand van Alaphilippe was al naar vier minuten opgelopen.

Net als al zo lang in de etappe controleerde INEOS Grenadiers op de tweede beklimming van de Mont Ventoux. Nadat Gaudu als eerste van de renners uit de top-10 al moest lossen, ging het ook voor Ben O’Connor, tweede in de stand, en Guillaume Martin (negende) te hard. Achter het treintje van Richard Carapaz wisten Tadej Pogačar, Jonas Vingegaard, Enric Mas en Wilco Kelderman in eerste instantie stand te houden. Eenmaal op het kale gedeelte van de berg moest Mas eraf. Toen Vingegaard vervolgens versnelde, kon alleen Pogačar mee. Alleen in eerste instantie, zo bleek. De Deense klimmer van Jumbo-Visma wist de Sloveen vervolgens namelijk te lossen.

Van Aert begint solo aan afdaling naar Malaucène
Van Aert kwam met een minuut voorsprong op Elissonde en Mollema over de top. Zijn ploegmaat Vingegaard volgde op anderhalve minuut. Een halve minuut daar weer achter dook Pogačar, met Urán en Carapaz samen, de afdaling in. Van Aert bleef op de fraaie brede wegen uit de problemen en kwam na vijfenhalf uur koers solo als winnaar over de streep in Malaucène. Een minuutje later ging Elissonde Mollema vooraf aan de finish. Vingegaard werd in de slotfase nog bijgehaald door Pogačar, Urán en Carapaz, die vanaf de Mont Ventoux hard naar beneden waren gereden.

 
210 Reacties
Sorteer op:
7 juli 2021
Knap hoor. Als je dan toch een rit pakt liever deze dan die van gisteren.
  7 juli 2021
  Edit redactie: Geen renners zonder onderbouwing beschuldigen van dopinggebruik
  7 juli 2021
  Daar gaan we "gekke" Harry
  7 juli 2021
  @ Harrie Snap je redenering na alle aantijgingen jegens Pogacar. Moet oppassen dat ik na 2 jaar redelijk onbevangen kijken nu ook niet bij elk kunststukje bijgedachten krijg en in de verdenkingmodus schiet. Troost me maar met het feit dat het een Belg in een Nederlandse ploeg is en dat daar alleen zuivere koffie toegediend wordt.
  7 juli 2021
  Bij Pogacar had ik hetzelfde gevoel moet ik toegeven. Probleem is dat ik al heel wat jaren wielrennen kijk (zo'n beetje vanaf 1980) en dat van tijd tot tijd de alarmbellen afgaan. Tijdrit Pogacar vorig jaar viel daar zeker onder, maar deze rit dus ook. Andere voorbeelden zijn Froome op de Ventoux en alle renners die veel rare fietswissels doen. En een hele hoop renners die al wel betrapt zijn. Dus ik moet toegeven dat ik het vertrouwen een beetje kwijt ben. Nederlandse ploegen natuurlijk niet uitgesloten.
  7 juli 2021
  Nou Harrie, dat vind ik wel vrij ver gezocht. Niemand doet dit op een bord Brinta en boterhammetje chocolade, alle profploegen gebruiken supplementen en herstelbevorderende middelen en methoden. Maar we moeten er gewoon vanuit gaan dat alle ploegen de lijst van verboden zaken hanteren en de bovengrens van de toegestane middelen respecteren. Als je met argwaan naar de koers kijkt, wordt het tijd voor een andere hobby. Hier kun je toch alleen maar met bewondering naar kijken.
  7 juli 2021
  @Barry Dank je voor je optimisme ! Had ik even nodig. Ga vanaf nu de verdachtmakingsknop proberen uit te zetten en weer volop genieten van Pogacar.
  7 juli 2021
  Harry de H Ook nog iets te zeggen over Elissonde, Mollema en wat dacht je van Vingegaard die Pogaciar uit het wiel reed die Vingegaard daarna weer bijhaalde en zo kunnen we nog wel eveen doorgaan ??
  7 juli 2021
  Quote:
  blijf het toch wel lastig vinden om hier zonder bijgedachten naar te kijken. Wint gisteren bijna een sprintetappe en rijdt nu toch wel heel makkelijk de Ventoux op. En het is niet voor het eerst dat er vraagtekens bij WvA geplaatst worden.
  en dan...
  Quote:
  Let wel: dit is geen beschuldiging, ik geef alleen aan met welk gevoel ik hiernaar kijk.
  Yeah right, geen beschuldiging, slechts 'bijgedachten' toch? Van Aert moet geregeld laten lopen, maar zijn prestatiecurve is zeer geloofwaardig. Massasprints won hij vorig jaar al en in de Tirreno werd ook zijn klimtalent bevestigd. Hij is ongelooflijk veelzijdig, uitzonderlijk, dat geef ik toe... maar zijn prestaties vind ik allerminst verdacht. Maar ja, je kan ook je leuter tikken tegen iedere wang die je tegenkomt.
  7 juli 2021
  @Emergo: geen idee wat Elissonde en Vingegaard betreft, die ken ik nog niet goed genoeg. Mollema werd er gewoon afgereden. En een hele hoop anderen: ja inderdaad, er zijn er zeker meer. Maar bij WvA worden al veel langer en door meer mensen vraagtekens gezet. Ik ben een wielerliefhebber en zou het liefst onbevangen kijken maar ik kan het gewoon niet. @Barry, andere hobby? Ws. heb je gelijk, maar ik ben toch iets te veel verslingerd aan wielrennen. Vind het pijnlijk iedere keer teleurgesteld te worden (hoef de voorbeelden niet op te sommen)
  7 juli 2021
  @Harrie de H Ik snap niet waarom je hier vraagtekens bij zou moeten zetten. Van Aert laat hier gewoon zien wat hij kan: op het juiste moment de aanval kiezen door in zijn eigen tempo naar boven te rijden, net onder zijn limiet. Dit zijn geen exploten zoals je die in de tijd van Pantani wel eens zag. De groep van de gele trui maakte trouwens nog redelijk wat tijd goed op Wout. Hij heeft een sprint, is een stevig tijdrijder, en kan ook bergop een bepaald tempo aan. Gewoon erg knap gedaan en de koers goed gelezen, zijn kans op het ideale moment genomen.
  @Harry veelzijdigheid is nou niet bepaald een teken van verboden middelen gebruik. Verder is dit nou ook weer niet zo'n uitzonderlijke prestatie.
Geen (Grote) 2 zonder 3. Nu ook een subliem nummer van deze classicus, die ondanks zijn gewicht deze etappe volledig naar zijn hand heeft gezet. Vingegaard ook verbluffend sterk en Pogi toont eindelijk wat kwetsbaarheid. Heeft natuurlijk wel al een serieuze voorgift opgebouwd, maar de spanning leek toch even een heel klein beetje terug. Etappe om van te smullen.
  7 juli 2021
  Pogacar speelde zwakte. Even een minder momentje maar nog steeds met het grootste gemak alles bij elkaar gehouden en vervolgens nog even het sprintje winnen. Die had zich ook nog makkelijk bij Vingegaard kunnen vastbijten. Kelderman rijdt ondertussen op een Zubeldia manier naar een top 5. Zeker het benoemen waard. Dat doet hij toch heel knap en bewijst dat vorige Giro geen toevalstreffer was. Toch een stapje gezet. Mollema gaat stiekem ook nog voor de bollentrui?
  7 juli 2021
  Sluit me ook aan bij de visie van Renaissance. Ik had niet de indruk dat Pogi niet mee zou kunnen met Vingegaard als hij er echt zijn tanden in had gezet. Toen ik het zag gebeuren was mijn gedachte meteen: "die speelt wat zwakte om van een heleboel gezeik af te zijn". Uiteindelijk laat hij zich langzaam terugzakken tot Uran en Carapaz. Draait lekker mee in de afdaling naar beneden, halen beneden Vingegaard in en wint dan even het sprintje. Klaar met moeilijke vragen, groter gat op de nummer 2 (OConner eruit), en niks verloren op de rest. En weer een dag dichter bij Parijs. Maar misschien ben ik wel te veel complotdenker...
  7 juli 2021
  Pogi boy had ook deze etappe kunnen winnen. Geen écht moment van zwakte gezien.
7 juli 2021
Vingegaard Vingegaard Vingegaard, je opent ieder zijn ogen: Pogacar is te kloppen (bergop)!! Dank daarvoor. Amen
  7 juli 2021
  Welnee. Poga liet Vingegaard zijn gang gaan, had alles onder controle. Nu niet opeens gaan denken dat de tour nog open is. Ook in de vorm van vandaag is Poga niet te kloppen. Prachtig staaltje wielrenner van Van Aert.
  7 juli 2021
  helemaal met je eens,
7 juli 2021
De mensen die pogi van doping beschuldigen kunnen allemaal De mond houden zie je is ook een mens heeft ook slechte dagen
  7 juli 2021
  Die zeggen nu dat ie het expres heeft laten lopen
  Oh, dus als je menselijke trekjes hebt, sluit dat doping uit? Interessante theorie, maar wordt niet door de praktijk ondersteund …
  7 juli 2021
  Wat een dom gelul. Jouw wereld is erg zwart-wit. Ook met doping kan je een slechte dag hebben. Andersom trouwens ook.
  7 juli 2021
  Heb je Armstrong wel is zien lossen in de tourjaren die hij won . Pogi wordt dan met doping binnen 2 km door de Deen van jumbo op 40 sec gereden lijkt me sterk
  7 juli 2021
  Quote:
  Heb je Armstrong wel is zien lossen in de tourjaren die hij won
  Ja.
  7 juli 2021
  Lachen deze reactie. De gele trui rijdt op 5+ minuten van de concurrenten en komt nu als eerste in een groepje binnen met 3 overgebleven concurrenten. Als dit een slechte dag is dan moeten we ons zorgen maken. Eigenlijk zijn we vooral blij dat hij niet weer 2 min wegrijdt.
  Wat van aert vandaag deed is meer abnormaal dat wat pogacar deed, maar daar hoor je niemand over want hij komt uit een schone ploeg jumbovisma, dubbelmaat
  Jij weet er niet veel van he. En gekukkig maar :) Doping is geen motortje in de fiets he dat je altijd 10% beter doet rijden
  7 juli 2021
  Quote:
  De mensen die pogi van doping beschuldigen kunnen allemaal De mond houden zie je is ook een mens heeft ook slechte dagen
  Waarvan akte. Foei eenieder.
7 juli 2021
Poga, I see what you did there. Ffies beetje laten lopen om van het gezeur af te zijn? Sterk gereden van Vingegaard! Kan zeker podium rijden.
  7 juli 2021
  Eentje voor de bühne, was mijn idee ook. Maar hij mag van mij het tegendeel bewijzen :p
  7 juli 2021
  Ik had dat gevoel ook, niet dat ik geloof dat hij dopeert, maar gewoon om wel van dat gezeik af te zijn.
  7 juli 2021
  Misschien krijgen we toch een Yates scenario...
  7 juli 2021
  Pogacar ging nog steeds aardig vooruit. Leg je er n toch gewoon bij neer dat Vingegaard vandaag beter was, en Pogiboy te kloppen is.
  7 juli 2021
  Jonas was vandaag gewoon beter, bergop toch en Pogi is ook maar een mens wat ik moeilijk kan aannemen van de plegers van sommige reacties hier.
  7 juli 2021
  Als je het gemak zag waarmee hij de afgelopen dagen huis kon houden, dan zou ik er ook niet raar van staan te kijken als het een bewussie was van Pogacar. Hij zag er namelijk niet uit als iemand die ontplofte, geparkeerd stond, zijn tong in zijn spaken had van de inspanning. Ervaren ploegleiding erachter, en hij zelf is ook gewoon bij de pinken. Ik sluit het niet uit. Maar dat doet niets af aan het rijden van Vingegaard. Want die rijdt in zijn tweede grote ronde toch even Uran en Carapaz los, uiteindelijk zonder dat dit zich uitbetaalt in tijdsverschil bij de finish. Heel knap gereden, en (met de wijsheid achteraf) had hij misschien wel een kilometer vroeger moeten gaan. Want dan was hij (voor)bij Mollema en Elissonde geraakt, en was er misschien wel tijdsverschil geweest.
"Hallo Mathieu, respect voor wat jij de eerste week liet zien, maar overtref dit maar eens." "Prachtige overwinning, Wout. Proficiat! Wacht maar tot de volgende Tour." En zo blijven die twee elkaar (respectvol) steeds sterker maken. Ik heb het boek "Het Duel" zojuist besteld.
  7 juli 2021
  Heeft hij al gedaan in de 2e rit.
  7 juli 2021
  Het was een geweldige raid, maar wel uit een grote kopgroep waar hij veruit de sterkste was en waarin niemand een gevaar was voor het AK. Hij verloor op die top van het AK toch nog meer dan 3 minuten toen zijn ploegmaatje Jonaske demarreerde. Wat Matje deed in die tweede rit was wel van een andere orde, twee keer wegdemarreren van al de andere toppers en dan 6 dagen in het geel. Maar wel een erg knappe zege van Wout, ik heb ervan genoten.
  7 juli 2021
  @peet tutte - niet te vergelijken, maar wat Mathieu deed (hoewel excellent) valt in de lijn der verwachtingen. Van Aert rijdt wint hier op een parcours waar hij niet voor gebouwd is: makkelijk + 10 kg zwaarder dan de gemiddelde klimmer. (MVDP kan nu echter niet achterblijven en zal ook een bergrit van formaat willen winnen… Alp dHuez?)
  7 juli 2021
  Wat een bijzonder trieste reacties. Het ene deel trekt de vergelijking met MvdP. Hallo, die is uit de Tour. Beiden zijn fantastische coureurs. De ene keer doet de een een hoogstandje, de andere keer de ander. Ga gewoon eens van beiden genieten zonder te vergelijken. De ander betreft dopinginsinuaties. Wanneer hij lost komt het door doping, wanneer Poga alles op een hoop rijdt komt het door doping. Zo creëer je altijd je eigen gelijk. Ook tegen deze groep zeg ik: geniet van wat je ziet. En dat is heel veel deze Tour
  7 juli 2021
  @katerkop De spijker enz. Allemaal reacties van zielige lieden die een Belgische Tourzege voor de komende 15 jaar kunnen vergeten..
  7 juli 2021
  Wout plaveit weer eens de weg voor van der Poel.
Mooie rit hoor. Fraaie winnaar. Niet verwacht dat Pogacar ook maar bij iemand zou lossen. Ook al levert het de uitdager weer niets op, net als eerder Carapaz.
7 juli 2021
Talentje hoor, die Van Aert. Dat wordt een grote.
  7 juli 2021
  Bwah. Denk eerder een eendagsvlieg
  7 juli 2021
  "Net niet" renner, Wout net niet 5 etappes in de Tour, net niet 2x Milaan Sanremo, net niet 2x Strade Bianche, net niet 2x AGR, net niet RVV, net niet dubbele Wereldkampioen, net niet 4x Wereldkampioen in het veld, net niet 20 seconden voor Ganna, Wout net niet 3x keer sneller dan de snelste man ter wereld. Net niet 30 kilometer weggereden van Alaphilippe en Mollema op een dubbele Ventoux. Sjonge jonge die moet echt gaan uitkijken wat hij wil doen. Anders komt hij 2derangs palmares. Misschien moet hij zich specifiek op punchen gaan richten.
7 juli 2021
Weer een hele mooie overwinning, blijft toch wel een gave Tour zo.
Ik vond deze zelf mooier dan die MvdP rit op dat heuveltje in Bretagne, Wout heeft iig de mentaliteit om eens voor een grote ronde te gaan. Pogacar was aan het zandstrooien
  7 juli 2021
  Dat vdp eerst ook voor de boni's ging vond ik wel prachtig, ging echt voor de gele trui, dus die mocht er ook zijn. Lastig kiezen voor mij. Het WK zal uitsluitsel moeten bieden :)
  7 juli 2021
  Matje reed iedereen eruit. Van Aert was de beste van een kopgroep. Weet wel welke ik mooier vind.
  7 juli 2021
  Romans die een overwinning van Wout beter vindt dan die van Matthieu. Zo verrassend.
  7 juli 2021
  2x Mont Ventoux, dat is nog iets anders dan 2x de Mûr de Bretagne idd.
  7 juli 2021
  Overwinning na ontsnapping uit een kopgroep. Mooi maar niks bijzonders.
  7 juli 2021
  Wat een gezeur welke mooier is. Of een mislukte poging een Vlaanderen-Nederlanddiscussie uit te lokken ...
  7 juli 2021
  Lachen dit, de strijd om de gele trui vergelijken met met de beste uit een ontsnapping. Haha humor RV.
  Nl vs Be?!? Duel der Kemperhaenen bedoel je. Ja, ik vond deze fraaier, beklijvender en ik vermoed ook een opmaat naar meer. Van Aert heeft volgens mij de kwaliteiten die ook een Dumoulin heeft en ik zie hem verder komen in het rondewerk.
  7 juli 2021
  Ventoux is maar een klein beetje langer poweren. Minder kwestie van timing.
  Dat volwassen mensen nog steeds niet van dat kinderachtige Belgie-Nederland geneuzel af zijn. We hebben twee schitterende overwinningen van twee nog schitterendere (?) renners gezien. Geniet daar toch eens gewoon van. Walgelijk gewoon
  Edit redactie: Niet doen
  7 juli 2021
  Kijk RV dit soort zielige figuren lok je uit hun kot
  7 juli 2021
  Nee dit is weleens eerder vertoond. Dat van Van der Poel tegen allemaal frisse mannen niet. Maar doet er niet toe. Ook dit is een geweldige overwinning en een hele mooie opsteker voor Jumbo Visma. Ook die Vingegaard rijd knap rond zeg. Podium zou toch ook ongeëvenaard zijn na zo'n pechweek voor Jumbo. Dan rijden ze toch een geweldige Tour!
  7 juli 2021
  Ach Davide eeuwige trol. Voorlopig heeft van Aert nog nooit een touretappe gewonnen waar van der Poel aan meedeed... Dus wie heeft er nu geluk?
  7 juli 2021
  Bah dat vergelijken telkens. Ik geniet van beiden en dan geniet je dus dubbel. De vergelijkers zijn wat vaker zuur blijkbaar.
  7 juli 2021
  Zinloos en kinderachtig om te vergelijken. WvA lijkt iets completer op de weg dan MvdP terwijl die laatste op zijn terrein wat beter lijkt te pieken. Twee prachtige overwinningen.
  7 juli 2021
  RV gooit een stuk rood vlees in de leeuwenkooi ;-))) Wie is beter? Welke was mooier? Wie is het meest veelzijdig? Wil je een discussie opstarten, dan moet je er zo'n tegenstelling ingooien. En Romans verstaat dat kunstje prima... Grootsheid van de overwinning: zonder twijfel Van Aert vandaag, Ventoux is een legende op zich. En hoe hij van tweede in de massasprint een dag later winnaar wordt op de Ventoux, dat is echt gewoon uniek in het huidige wielrennen. Puntje van de stoel gevoel: Absoluut VdP op de Mur de Bretagne. Bij Wout kon op 18 km van het eind het vuistje in de lucht en was het kunstje klaar, terwijl Mathieu er toen pas net aan begon. Bij VdP was het spanning tot het eind. Een week na deze TdF zal de herinnering aan de ritzege van Mathieu me het meest bijblijven. Maar over 5 jaar weet ik nog wie er op de Ventoux heeft gewonnen, maar op de mur de bretagne....
  7 juli 2021
  @thebigshow, het is idd niet makkelijk om een Tour-rit van Mathieu te winnen. Hij is nogal snel weg jammer genoeg.
7 juli 2021
Wat een nummer!! Ik heb met open mond zitten kijken naar de manier waarop Wout deze paukenslag uitvoerde. De hele dag al ontzettend scherp ogend en dan gewoon die tweede keer de Ventoux opvlammen. Diep respect. Bauke in de schaduw met Trek ook netjes al liet hij zich wel een paar keer verrassen waardoor je ook wat energie verliest om verloren terrein goed te maken. Movistar award voor de duurste en vandaag domste ploeg ter wereld. Laat UAE het gewoon zelf opknappen. En het pareltje van de dag is Vingegaard, als je Poga kunt lossen zit er nog wel iets in het vat. Voor TJV maakt dit natuurlijk niet alles goed maar het laat ook weer zien dat de ploeg zich kan herpakken. Deze etappe blijft in de herinnering.
7 juli 2021
Had verwacht dat het toch wat langer zou duren om O'Connor uit de top 3 te krijgen, maar dat ging uiteindelijk vrij eenvoudig.
7 juli 2021
Mooie Etappe, meesterlijk van Aert! voor de geloofwaardigheid goed dat hij nog flink tijd verloor het laatste stuk van de Klim. Ineos hebben Mas en Martin gekraakt maar verder wat hebben ze bereikt? Kelderman, Flets kleurloos en degelijk best of the rest.
  7 juli 2021
  Een dichte concurrent een mokerslag gegeven. Dat is zeker wat waard.
  7 juli 2021
  Carapaz is voorbij O'Connor gegaan en Kelderman/Mas/Lutsenko hebben een grotere achterstand dan deze ochtend. Of is elke actie zinloos als ze daarmee Pogacar geen lel van 10 minuten geven?
  7 juli 2021
  Ineos heeft ook de knechten van Pogacar gekraakt en misschien zelfs Pogacar zelf. Ik verwacht het niet, maar toch goed dat ze het proberen.
  Zo flets en kleurloos zal Kelderman niet zijn, gezien het feit dat hij de mooiste vrouw van het peloton heeft (Rebecca Talen, geen blonde domme ronde miss of ex-Miss Nederland maar een pittige dame). Goed gedaan Wilco!
  Tja, flets en kleurloos. Het is inderdaad wel een beetje zo. Het blijft natuurlijk een geweldige prestatie maar toch. Probleem deze tour is dat er met Mas, Uran. Kelderman en Loetsenko wel erg veel van dit kleurloze renners in de top 10 staan.
  7 juli 2021
  Kelderman flets. De berg die hij verfoeit en dan er zo goed erbij zitten. Goed gereden door Kelderman.
  7 juli 2021
  Bedankt hiervoor Franco Ballerini, mijn achterklapkennis is weer up-to-date :)
7 juli 2021
Wat een held!
7 juli 2021
Vingegaard serieuze podiumkandidaat als hij zo goed blijft. Carapaz heeft minimaal 1.30 op hem nodig ivm de tijdrit.
7 juli 2021
Wout Van Aert deelde deze morgen @sportamonventoux met beelden van ToWalkAgain... pfoe, HELD!
7 juli 2021
Edit redactie: Anti-supporteren is niet toegestaan
  7 juli 2021
  Om nou vingegaard te gaan vergelijken met Rasmussen vind ik wel erg treurig. Gelukkig kan vingegaard trouwens wel tijdrijden.
  7 juli 2021
  In 2007 kon Rasmussen ook aardig tijdrijden
  7 juli 2021
  Net zoals Van Aert vernauwen tot een sprinter.
  7 juli 2021
  Kan Jonas niets aan doen. Het zij zo
  7 juli 2021
  Edit redactie: Niet anti-supporteren
  7 juli 2021
  Juist. Van Aert komt uit het niks. Getrol.
  7 juli 2021
  Puur anti-supporteren van Oblomov. Het mag allemaal op deze site.
Van Aert laat weer eens zijn grote klasse zien, heel knap ! Vingegaard toont ook zijn veelzijdig talent, aantrekkelijke renner wel. Carapaz en Uran degelijk, maar niet meer dan dat. Strijd om de 2 andere podiumplaatsen kan wel aardig worden.
7 juli 2021
Mooie comeback van Jumbo en Wout. Hele mooie overwinning. Vingegaard ook erg sterk. Pogacar had niet de juiste temperatuur vandaag?
  7 juli 2021
  Pocagar is 4e geworden in een zware bergetappe, prima op temperatuur lijkt me.
7 juli 2021
Ik dacht dat Wout zich ging beperken tot de sprints, de overgangsetappes en de tijdrit. Als hij nu ook in de bergetappes moeite gaat doen, kan hij naast groen ook even de bollen mee pakken. Wat een renner toch! Benieuwd of hij morgen gaat sprinten.
7 juli 2021
Leuk dagje wielrennen kijken. Prachtig landschap, mooie koers. Ik heb niks te klagen.
  7 juli 2021
  Ter feestelijke afsluiting naar de Mac?
  7 juli 2021
  MMM....... KFC.
  7 juli 2021
  Het kan idd anders. Helaas gewoon werken en de kost van moeder de vrouw
7 juli 2021
wat een klasbak! genoten vandaag in mijn jumbo visma shirtje! gelijk polootje erbij besteld ook ! nieuwe held erbij met vingegaard! belooft wat voor derest van de tour!
7 juli 2021
Gaudu 25 minuten.
7 juli 2021
Deze straffe stoot van Wout is straffer over 2x Ventoux dan die van MVDP in de etappe Mûr-de-Bretâgne!!!
  7 juli 2021
  OkeE!! WaT iS Je PunT?
  7 juli 2021
  @hongerklopje MVDP kan dit niet!
  7 juli 2021
  Hoe vergelijk je dat precies? Enne Gio, Mûr-de-Bretagne was ook twee keer hè.
  7 juli 2021
  Mathieu is nog nooit vol uit gegaan op een beklimming, dus dat kan je niet weten. Wat niet weghaalt wat een prachtoverwinning dit is!
  7 juli 2021
  Je hoeft ze natuurlijk niet naast elkaar te leggen, maar weet wel dat vdp wout deze winter weer over de knie legt.
  7 juli 2021
  Slechte vergelijking.
  7 juli 2021
  Word toch zo ontzettend moe dat VdPoel hier weer bijgesleept wordt!!
  7 juli 2021
  Die veldrijders kunnen alleen winnen als ze er een paar keer overheen moeten.
  7 juli 2021
  Dit soort trollen moet je niet belonen door erop te reageren. Ik vond beide etappes heel mooi om te zien met topwinnaars.
  7 juli 2021
  Andere renner, andere klim, andere etappe, andere omstandigheden. Conclusie: vergelijken is zinloos.
  7 juli 2021
  Ach, van Aert kon vdP al niet volgen op de Mur de Bretagne, Kwaremont, Koppenberg en de Tiegemberg... Zie niet hoe dit relevant is. Iedereen weet dat van Aert beter is in het hooggebergte.
  7 juli 2021
  Ik moet het toch met Plugge eens zijn dat van Aert hier weer de weg plaveit voor VDP door als eerste een bergrit in de Tour te winnen.
  7 juli 2021
  idd straffe stoot maar de tegenstand was natuurlijk heel wat minder dan bij die zege van Matje maar ik heb alvast genoten van beide en eigenlijk tot hiertoe van alle ritten in deze emo-tour.
  7 juli 2021
  Ja idd Parijs Roubaix is ook maar een flut koers. Daar zit helemaal geen berg in.
  7 juli 2021
  Wat een flauwe reacties. Wat mij betreft mag er juist hier wat meer op gemodereerd worden, op de mensen die bewust olie op het vuur gooien om de ongezonde rivaliteit tussen beide fanboys uit te lokken.
  7 juli 2021
  @wheely, misschien dat die koersen in Canada dan wat voor ze zijn
  7 juli 2021
  @xistnc Frank Hoste heeft net hetzelfde gezegd dat MVDP dit niet kan. Veel respect voor MVDP en het is een fantastische coureur maar dat is mijn oprechte mening waar héél veel realiteit in zit!
7 juli 2021
Fenomenaal, vorm is komende:D

Reacties zijn gesloten.