Tour 2021: Tadej Pogacar wint op Col du Portet na driestrijd met Vingegaard en Carapaz
foto: Cor Vos
woensdag 14 juli 2021 om 17:20

Tour 2021: Tadej Pogacar wint op Col du Portet na driestrijd met Vingegaard en Carapaz

Tadej Pogačar heeft de koninginnenetappe naar de Col du Portet gewonnen. Na een boeiende driestrijd met Jonas Vingegaard en Richard Carapaz op de slotklim kwam de drager van de gele trui als eerste over de streep.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Op de Franse nationale feestdag Quatorze Juillet koerste het peloton van Muret naar Saint-Lary-Soulan in de Aure-vallei, waarna de aankomststreep op de Col du Portet was getrokken. Op het moment dat de renners aan de slotklim van buitencategorie begonnen, hadden zij de Peyresourde en de Val Louron-Azet al in de benen. Daarmee was de finale vrijwel dezelfde als in de ultrakorte zeventiende Touretappe in 2018, die werd gewonnen door Nairo Quintana. Het was de rit die met een heuse Formule 1-startgrid in Bagnères-de-Luchon van start ging. Alleen werd destijds op de Peyresourde doorgereden naar het hoger gelegen skioord Peyragudes.

foto: Cor Vos

Even voor het middaguur werd het peloton op gang gebracht en en Magnus Cort was de eerste die demarreerde. Ook zagen we Wout Poels en Mark Cavendish meteen van voren. Poels mocht proberen zijn bolletjestrui te verdedigen, terwijl Cavendish zijn oog op de tussensprint had laten vallen. Anders dan de finale kende de eerste 115 kilometer geen noemenswaardige hindernissen, waardoor de Britse sprinter mogelijk weer wat kon uitlopen in de strijd om de groene trui. Pierre Rolland was de eerste renner die een serieus gaatje pakte, maar de aanvalspoging van de Franse klimmer was geen lang leven beschoren.

Danny van Poppel mee in de vlucht van de dag
Lukas Pöstlberger, Anthony Perez, Dorian Godon en Danny van Poppel hadden meer succes. Uit het peloton mochten ook Anthony Turgis, Maxime Chevalier en Julien Bernard nog wegrijden voor Deceuninck-Quick-Step en Movistar ‘het blok erop zetten’. Turgis en Chevalier wisten naar de vier koplopers toe te rijden, maar Bernard belandde in de chasse patate en werd na 58 kilometer weer ingelopen door het grote pak. De zeskoppige kopgroep, waar Godon op de 84e positie, op meer dan twee uur van het geel, de best geklasseerde renner was, had op dat moment al acht minuten voorsprong te pakken.

Jumbo-Visma zag al vroeg in de etappe Steven Kruijswijk opgeven. De Nederlander, dertigste in het klassement, begon zich op de rustdag ziek te voelen en dat gevoel werd sindsdien niet beter. Daardoor moest de Nederlandse ploeg met nog slechts vier man verder. In het peloton zetten Vegard Stake Laengen van UAE Emirates en Connor Swift (Arkéa Samsic) zich op kop om voor hun kopmannen Tadej Pogačar en Nairo Quintana de voorsprong van de koplopers te controleren. Zij kregen daarbij de hulp van de mannen van Michael Woods bij Israel Start-Up Nation. Quintana en Woods hadden hun zinnen op de bolletjestrui gezet.

foto: Cor Vos

Met nog 65 kilometer te gaan kwam de kopgroep aan bij de tussensprint in Bagnères-de-Luchon. Van Poppel liet zijn snelle benen gelden en pakte de volle twintig punten, vóór Turgis. Ook Godon deed een weifelende poging en werd derde. De andere vluchters geloofden het wel en bemoeiden zich niet met de puntenstrijd. Even later werd ook vanuit het peloton gesprint voor de punten. Het was Luka Mezgec die de spurt aantrok voor zijn kopman Michael Matthews en de Australiër bleef vervolgens Cavendish, Michael Mørkøv en Sonny Colbrelli voor. Zo liep de snelle man van Team BikeExchange weer een puntje in in de strijd om het groen.

Poels springt mee met aanval Quintana
Vervolgens werd aan de Col de Peyresourde begonnen, de eerste klim van de dag. Daar reed Élie Gesbert weg uit het peloton en zijn ploeggenoot Quintana sprong naar hem toe. Poels was alert en sprong mee, wetende dat de Colombiaan kort stond in het bergklassement. Ook Pierre Latour sloot aan bij het drietal. Het peloton was nooit ver weg en even later werden Gesbert, Quintana en Poels weer ingerekend. Latour ging er nog een keer voluit tegenaan en reed alleen verder. Op de top van de Peyresourde kwam Turgis als eerste door, vóór Perez en Godon. Turgis volgde daar op 3:20 minuten, het peloton op vier minuten.

Op de volgende klim, de Val Louron-Azet, losten Perez, Godon en Turgis hun drie medevluchters en daarmee kregen we op Bastille Day drie Franse koplopers. Met nog vijfenhalve kilometer naar de top reed Perez ook weg bij Godon en Turgis en ging hij solo verder. De voorsprong van de Franse aanvaller van Cofidis, die vandaag zijn contract verlengde, bedroeg vier minuten op het peloton, waarin Latour weer was teruggezakt. Even later werden ook aanvallers Pöstlberger, Van Poppel en Chevalier ingelopen door Davide Formolo, die voor Pogačar het tempo bepaalde in de steeds kleiner wordende grote groep.

foto: Cor Vos

Perez kwam als eerste over de top van de Val Louron-Azet, met een kleine voorsprong op Godon. De boomlange renner van AG2R Citroën kwam in de afdaling terug van voren, waardoor we weer twee koplopers kregen. Turgis kwam als derde boven, terwijl ook Poels (vier) en Quintana (twee) punten opstreken voor het bergklassement. Na de afdaling begonnen Perez en Godon met een kleine vier minuten voorsprong op het peloton aan de zestien kilometer lange Col du Portet, met een gemiddelde stijging van 8,7 procent. Deze klim bracht de renners naar 2215 meter hoogte en was daarmee de hoogste bergop aankomst van deze Tour.

Perez gaat alleen verder
Met nog dertien kilometer te gaan liet Perez Godon achter om alleen verder te gaan. De Franse koploper had toen nog drie minuten op het peloton, waar UAE Emirates nog steeds het tempo bepaalde. Wilco Kelderman had vlak voor de slotklim een mechanisch probleem, maar kon zijn plaats in de groep-gele trui opnieuw innemen. In de favorietengroep kwamen Enric Mas (achtste) en Guillaume Martin (negende) als eerste renners uit de top-10 in de problemen. Ook Poels moest de groep laten gaan, terwijl Michael Woods zich kon handhaven. De Canadese renner vormde een bedreiging voor de bolletjestrui van de Nederlander.

Rafał Majka was de laatste helper van Pogačar in de favorietengroep, waarin intussen ook Alexey Lutsenko moeite had om het tempo te volgen. Op negen kilometer van de streep versnelde Pello Bilbao bij de favorieten, maar de Spanjaard werd door Majka met een laatste krachtsinspanning bijgehaald. Vervolgens was het aan Pogačar zelf en de gele trui haalde in een vloek en een zucht de enig overgebleven koploper Perez bij. Alleen Rigoberto Urán, Jonas Vingegaard en Richard Carapaz konden de versnelling van de Sloveen op acht kilometer van de streep volgen. Even later kreeg ook Urán het lastig en moest de nummer twee van het klassement lossen.

foto: Cor Vos

Pogačar en Vingegaard wisselden hun kopbeurten af, terwijl Carapaz met ogenschijnlijk hangen en wurgen wist bij te blijven. Met nog vijfenhalve kilometer te gaan versnelde Pogačar nog eens, maar Vingegaard en Carapaz bleven in zijn wiel. Pogačar demarreerde op twee kilometer van de streep nog twee maal, maar weer bleven Vingegaard en Carapaz bij hem. Had Carapaz een potje poker gespeeld? De Ecuadoraan van INEOS Grenadiers bleek zijn moment te hebben afgewacht en ging met nog 1200 meter te gaan zelf aan. Daarmee loste hij Vingegaard, maar Pogačar wist zich in zijn wiel vast te bijten.

Vingegaard wist zich in de laatste kilometer terug te knokken, maar Pogačar was niet te stoppen voor de etappezege. De Sloveen maakte er een sprint van en verwees zijn mede-aanvallers naar de overige podiumplaatsen. Daardoor streek hij ook nog eens tien bonificatieseconden op. Achter Pogačar, Vingegaard en Carapaz was David Gaudu the best of the rest op de vierde plek. Ben O’Connor kwam als vijfde over de streep, Wilco Kelderman werd met een beschadigde kin zesde. Pello Bilbao, Sergio Higuita, Rigoberto Urán en Dylan Teuns maakten de top-10 van de daguitslag compleet.

RIDE Magazine
108 Reacties
Sorteer op:
14 juli 2021 17:23
Leuk slot. Sterk gereden van Pog, ‘Richie’ en Vinnie.

Pog verdiend gewonnen. Deed het meest bergop en in de sprint goed Carapaz erop gelegd. Die deed het gewoon slim. Wel flink geprofiteerd en helemaal niet meegeholpen, maar wel toeslaan op het juiste moment. Dat Vinnie hem daarna nog achterhaald is wel mooi. Verdiend ook, aangezien hij en Pog alles hebben gedaan. Als Carapaz morgen ook blijft hangen met deze twee dan is het podium wel bekend.

Goed gereden van Bilbao ook, zeg. O Connor doet het zeker ook netjes en Kelderman ook naar behoren. Plek 5 is het hoogst haalbaar voor hem. Toch netjes, dan top 5 in alle drie GTs gereden.
    14 juli 2021 17:29
    Zou heel knap zijn als die dat redt! Wordt de 2e Nederlander die dat gelukt is dan. Die andere is Kruijswijk
    14 juli 2021 17:38
    Kruijswijk, dat is toch die renner waar iedereen op die forum zo negatief over doet
    14 juli 2021 17:51
    Wel een beetje consistent blijven, heren! Als we beginnen met Pog(i), Richie en Vinnie, dan ook Kruisie, Kellie (of Keldie), en Billie (of Bilbie). Anders valt er toch geen touw meer aan vast te knopen!
    14 juli 2021 18:34
    Doe dan maar Willie (Wilko)
    14 juli 2021 18:37
    Basementman!
    14 juli 2021 19:06
    Laten we hopen op een dipje van Uran morgen of in de tijdrit. Dan zit een 4e plek er wellicht ook nog in. Had wel wat spektakel van Wilco verwacht.
    14 juli 2021 21:07
    ervee, Dumoulin ook hoor, 2015 vuelta, winst giro, en zelfde jaar 2018 2e giro en tour
    14 juli 2021 21:51
    @Jimmen: Nee, Dumoulin werd 6e in de Vuelta van 2015, dus niet in elke grote ronde een keer top 5. Enkel Kruijswijk nog gelukt. Sterker nog, Kruijswijk in alle grote rondes zelfs al eens top 4.
14 juli 2021 17:23
Bizar dominant van Pogi. Dit was duidelijk een doelbewuste en totale vernedering van Carapaz en Vingegaard.

Hij reed niet eens bijna op de limiet, als hij had gewild had hij zo nog 3 min sneller gekund..
    14 juli 2021 17:27
    Welke wedstrijd heb jij gezien dan?
    14 juli 2021 17:28
    Dan heb jij een andere rit gezien dan ik
    14 juli 2021 17:28
    Pogi toch aardig kapot aan de finish hoor als je het mij vraagt.

    UAE goed gewerkt als ploeg met een magistrale Majka.

    Tom D. / Roglic hadden hier toch ook "gemakkelijk" podium kunnen rijden in goeie doen zou ik zeggen.
    14 juli 2021 17:30
    Jij hebt in je dromen zitten kijken, Bassie.
    14 juli 2021 17:48
    Hij kreeg ze er niet af, maar blijf vooral denken dat hij op halve kracht reed
    14 juli 2021 17:51
    Ben ik de enige die bij zijn nickname zever leest?
    14 juli 2021 17:55
    Pogi idd duidelijk een paar klasse beter.
    14 juli 2021 17:56
    Wel dominant maar ook niet overdreven.
14 juli 2021 17:23
Spektakel op de slotklim! En Teuns moet mee naar Tokio. ;-)
14 juli 2021 17:25
Wat is die carapaz een viezerd, ik had m niet zo ingeschat, blij met Poga en Vin
    14 juli 2021 17:28
    Hoezo Carapaz een viezerd?

    Valverde heeft trouwens nog flink lopen knechten voor z'n "maat" Mas
    14 juli 2021 17:29
    Wat had hij dan moeten doen? Pogi gratis en voor niks naar de overwinning moeten brengen?
    14 juli 2021 17:30
    Het mentale spelletje is ook gewoon koers. Hij heeft hem op kop gekregen, prima gedaan.
    14 juli 2021 17:31
    Dumoulin wordt af en toe nog gillend wakker met Carapaz en MAL aan z’n wiel aan het plakken.
    14 juli 2021 17:34
    Ik schatte dat eigenlijk meteen zo in. Niet willen en wel meekunnen met de sprintjes. Tja dan weet je dat Carapaz ook nog een keer gaat.
    14 juli 2021 17:40
    @LB117
    Hoe weetje dat Alejandro voor Mas heeft gewerkt? Was dat ergens te zien?
    14 juli 2021 17:43
    @Tourwinjeinbed... Ik zag op de livetracker van de organisatie dat van km 8 tot ca 3 samen gereden hebben. Valverde is daarna ook nog ver teruggevallen wat er op duidt dat z;n tankje aardig leeg was.

    Dat Mas voor Valverde z'n werk moest doen zou mij overigens ook niet verbazen.
    14 juli 2021 17:51
    mee eens, was al content dat Pogi won en Jonas 'm nog kon remonteren en hoop alvast dat hij in de tijdrit alsnog van het podium valt
    14 juli 2021 17:58
    Klopt die heeft niet veel vrienden in het peloton. Dat gaat zich nog een keer wreken.
    14 juli 2021 19:08
    Zou zo maar eens kunnen dat Pogacar morgen bewust een gaatje laat vallen als Vingegaard vertrekt. Die 2 hebben elkaar gevonden en Pogacar lijkt me op dit moment een perfecte bondgenoot.
14 juli 2021 17:31
Wout mag nog een dagje van de trui genieten, maar het is met dat 1 puntje waar poga voor ging wel duidelijk dat ie de bergtrui ook wil.
    14 juli 2021 17:55
    Jammer voor Wout Poels maar ik denk dat je gelijk hebt. En uiteindelijk is het ook mooi als de beste klimmer ook het bergklassement wint.
    14 juli 2021 18:58
    Liever meer aankomsten bergop en stoppen met dat belachelijke dubbele punten systeem.
    14 juli 2021 19:40
    Ook mee eens. Pas met aankomsten bergop dwing je klassementstoppers om elkaar te bestoken.
14 juli 2021 17:31
Carapaz laf gereden.
    14 juli 2021 17:46
    Slim. Dat is het spelletje, had alleen iets later z'n pijl moeten afschieten. Jonas moet het nog leren, net als die laatste meters laten lopen.
    14 juli 2021 17:50
    onzin, het was wel Carapaz die afstand moet nemen van die andere wieltjesplakker maar die beter kan tijdrijden en tja als Jonas ook niet op kop gereden dan had Pogi zich gewoon laten bijhalen, die had het niet nodig, stond al ruim 5 minuten voor
14 juli 2021 17:33
Prachtig gereden van Pogacar, Vingegaard en Carapaz! Gaudu ook wel sterk. Teuns verrassend goed vandaag! Bilbao netjes!

Nu is ineens Pogacar een held in plaats van een dopingbaron omdat hij de rit won en niet Carapaz?
    14 juli 2021 17:35
    O'Connor ook netjes, kennelijk nog weggereden uit dat groepje
    14 juli 2021 17:38
    Sportief interview weer met Pogi nu. Vind het een mooi ventje.
    14 juli 2021 17:39
    @wheely Vind ik ook! Is ook graag gezien bij de andere wereldtoppers zo te zien.
    14 juli 2021 18:34
    Goed ventje, niks mis mee!
    14 juli 2021 18:37
    Teuns? Je bedoelt kelderman, ondanks val.
14 juli 2021 17:34
Mooie bergrit, duidelijk wie de drie beste klimmers zijn. Vinnie gaat als alles goed gaat gewoon op het podium eindigen prachtig.
14 juli 2021 17:37
Vingegaard indrukwekkend, en dat als meesterknecht. Volgend jaar met twee pionnen Pogacar proberen te breken?
14 juli 2021 17:37
Wat een sterke renner is Pogacar toch. Prachtige etappe.
14 juli 2021 17:38
Hij pakt gewoon alles wat hij pakken kan. Nóg 2 etappes wint hij schat ik in,bergklassement ook erbij.
Op zijn 22ste 2 Tourzeges met 2x bergklassement en 7 etappezeges en uiteraard 2x jongerenklassement.
Een nieuwe heerser voor de komende 10/15 jaar is opgestaan!
    14 juli 2021 17:41
    Dat dachten we ook van bernal
    14 juli 2021 17:45
    Ja en dat denk ik nu van Pogaçar. En de manier waarop hij nu wint is een stuk indrukwekkender dan Bernal deed. In 2019 stond de nummer 4 nog binnen de 2 minuten en dit jaar staat de nummer 2 in Parijs richting de 7 minuten. Heel sterk dus voor een 22-jarige.
    14 juli 2021 17:45
    Armstrong won hem 5x en dat vonden we toen geweldig.
    14 juli 2021 17:48
    Je vergeet wel Vingegoa, wat een stap heeft die dit jaar gezet en is met zijn 24 jaar ook nog erg jong, kan en klimmen en tijdrijden en nog groeien, figuurlijk dan.
    14 juli 2021 17:48
    @nobrakes: echter is Pogacar wel de sterkste en jongste renner van de echte kleppers die rond rijdt. We hebben al meermaals gezien dat alleen Roglic hem kan bedreigen. Ik zie Pogacar ook nog jaren de Tour winnen, eerlijk gezegd. Uiteraard zonder pech, ziekte en valpartij. Als hij op zijn fiets blijft zitten, dan is hij niet te stoppen.
    14 juli 2021 17:59
    De geschiedenis leert dat renners die heel jong heel goed zijn dat lang niet altijd volhouden. Sterker, dat doen ze zelden. Maar Pogacar is wel van een ander niveau dan Fignon, Bernal, Cunego, Ullrich etc. Dus wie weet hoe lang hij mee gaat.
    14 juli 2021 18:01
    Misschien kan Wheely er een modelletje voor bouwen.
    14 juli 2021 18:21
    In 2019 eindige de Tour na 1 Alpencol en een snelweg naar boven, dat is geen vergelijk.
    14 juli 2021 18:45
    Volgens mijn internet had 2019 5,5 bergritten en 1 tijdrit. Hetzelfde als wat er tot nu toe is verreden. Bijna een blauwdruk dus tot nu..
    14 juli 2021 19:40
    Bernal had vorig seizoen een vervelende rug blessure maar lijkt na zijn sterke giro zege weer helemaal terug. Pogacar rijdt erg sterk maar we hebben dit jaar wel een wat uitgekleed deelnemersveld in de Tour... Hopelijk hebben we volgend jaar een mooie strijd in de Tour tussen een goede Pogacar, Bernal en Roglic. Ik denk dat het dan wel eens erg spannend kan worden.
    14 juli 2021 20:19
    @Reiger: die laatste 1,5 etappe waren onthoofd.
    14 juli 2021 21:17
    @Turtlehead Die had ik er al mee verrekend. Anders kom ik niet op 5,5 uit.
14 juli 2021 17:46
Wat een strijd weer tussen de sterksten en ze wachten niet tot op 1 km van de top. Pogi de sterkste en verdiend ritwaan, Vingegoa moest niet veel onderdoen en maar goed dat hij die wielhanger alsnog wist te ringeloren. De jonge generatie doet het maar weer en den oude hier kan er van genieten.
14 juli 2021 17:48
Dagje hoogtestage voor Wout. Alles voor Tokyo ...
    14 juli 2021 17:58
    Lekker makkelijk, zo'n nickname! Ben je nou voor Wout of Mathieu? Het antwoord "voor beiden" wordt niet geaccepteerd.
14 juli 2021 17:54
De wonderboys blijven me verwonderen.
    14 juli 2021 18:13
    Edit redactie: Niet doen
    14 juli 2021 18:17
    Die komt echt niet uit het niets. Was vorig jaar al heel goed in de Vuelta en begon dit jaar ook sterk. Was goed in de UAE Tour en ook heel sterk in de Ronde van het Baskenland, waar hij tweede werd achter Roglic. Wat jij nu zegt is nergens op gebaseerd.
    14 juli 2021 21:34
    Vind jij zijn tweede plek niet verrassend dan?
14 juli 2021 17:57
Prachtige strijd op de slotklim na weer een gaap opwekkend schouwspel eerder. Poga verdiende winnaar maar het kleineren van de concurrenten lukte hier niet. Vingegaard kan de volgende TJV renner worden die ze intern tot een klasbak van hier tot Tokyo en weer terug hebben gemaakt. Maar dat gaat veel centjes kosten om hem na 2022 te binden.

Carapaz met een leepheid die hem al veel heeft opgeleverd maar vandaag slechts een 50% opbrengst had. Ja, hij staat derde maar Vingegaard met een betere tijdrit nog voor hem en dit trucje krijg je misschien morgen al terug.

In de schaduw een goede O'Connor en Kelderman, verliezers toch Uran (podium) en Mas.
    14 juli 2021 18:00
    hoezo weer een gaap verwekkend ..... één van de meest boeiende Tours die ik kan herinneren van de laatste 50 jaar en de toppers van het AK hebben niet gewacht tot een paar km van de laatste top zoals zo dikwijls de laatste jaren .... ik heb me wel goed geamuseerd :)
    14 juli 2021 18:09
    Vingegaard nog maar een jaar contract hierna...als dat maar goed komt. Gelukkig volgend jaar in ieder geval proberen met twee pionnen het Pogacar lastig te maken.
    14 juli 2021 18:14
    Gaap - en slaapverwekkend inderdaad... Snap niet waarom sommigen het over een aantrekkelijke tour hebben. Ik heb niks met chauvinisme, misschien ligt het daar wel aan..
    14 juli 2021 18:24
    @fietsvriend
    Dumoulin verzoeken zijn contract in te leveren en het vrijkomende bedrag aan deze "doodshoofdvlinder" spenderen?
14 juli 2021 17:58
Mooie finale, maar wat Carapaz lafjes/leep te veel deed (volgen) had Vingegaard juist wat meer mogen doen. Het was overduidelijk dat Pogacar wilde winnen, laat hem dan maar de hele klim op kop rijden ook.
    14 juli 2021 18:01
    Hmm, door Uran op afstand te rijden is een podiumplaats vrijwel zeker. Niet zo slecht gezien van Vingegaard.
14 juli 2021 17:59
Het is gewoon mooi dat er een nieuwe aan het venster komt( vin) , Ineos had aanvallende intenties deze tour volgens Brailsford, geen treintje en zeker niet volgen. Dat kan dus de prullenbak in
    14 juli 2021 18:03
    Ter verdediging van Brailsford: het is lastig aanvallen als een paar man gewoon beter is dan je eigen ploeg. Je kan je wel serieus afvragen of de Ineos prestaties in verhouding zijn met het giga budget dat ze hebben.
    14 juli 2021 18:45
    Deze Tour zeker niet, in de rondes van Catalonie, Dauphiné etc leveren ze waar voor hun geld..
14 juli 2021 18:07
Jammer voor de Belgen maar evp zal geen grote ronde winnen als deze 3 klasbakken meedoen
    14 juli 2021 18:15
    Die gaat sowieso geen ronde winnen waar Pogacar, Roglic, Bernal en Carapaz aan deelnemen. Hij zal flink, maar dan ook héél flink moeten verbeteren om deze jongens in het hooggebergte te kunnen volgen.
    14 juli 2021 18:33
    Voorspelling: Evenepoel gaat zeker meerdere rondes winnen. De door velen voorspelde jarenlange dominantie zit er niet in, maar hij zal zeker zijn graantje meepikken. Cut&Paste dit maar om over een jaar of 4 te concluderen: Franco, jij hebt het goed gezien!
    14 juli 2021 18:34
    Evenepoel zal ze bergop wel kunnen volgen maar bergaf is een ander paar mouwen. De angst blijft er in zitten.
    14 juli 2021 18:47
    Ik hoop het voor Evenepoel, zou mooi zijn als iemand het pogacar echt moeilijk kan maken anders wordt het saai de komende jaren.
    14 juli 2021 19:13
    @Franco REV gaat zeker meerdere rondes winnen. België, Zwitserland, Parijs-Nice en Tirreno. Maar volgens mij geen grote ronde. En zeker niet als Pogaçar aan de start staat. Bijna goed gezien Franco, maar misschien is mijn glazen bol ook wel een beetje troebel..
14 juli 2021 18:07
Wat is dit een mooie col om bergop te finishen zeg. Ik hoop dat ze deze en bijv een col als Semnoz wat vaker zullen aandoen ipv Alpe d'Huez, wat al een flink aantal jaar niets meer met wielrennen te maken heeft.
14 juli 2021 18:07
Mooi dat Kelderman, ondanks een Wilcootje, er nog zo bijstaat. Go Wilco. Gaan voor die vijfde plek!
Pogi voor mij nog aardig op z’n gemak, als je ziet hoe makkelijk hij Carapaz remonteert en onze Visgaard neemt de honneurs voor de gele winkelketen Visma incluis prima waar. Vond het eerlijk gezegd ook best wel saai helaas. Nergens het idee gehad dat Pogi wankelde of niet zou gaan winnen.
14 juli 2021 18:11
Kelderman net als in de Ronde van Baskenland vlak voor de laatste klim gevallen. Hoe is het in godsnaam mogelijk...
    14 juli 2021 18:25
    Eens een loser altijd een loser... (lees loser = ongeluksvogel)
    14 juli 2021 18:48
    Dit is geen ongeluk maar helaas een kwaliteit.
    14 juli 2021 18:51
    Is hij gevallen? Bij de Belg zeiden ze dat hij technische problemen had.
    14 juli 2021 18:55
    @oscarito
    Gevallen door mechanische pech blijkbaar.
14 juli 2021 18:15
Mooie etappe met eindelijk strijd tussen de favorieten voor het podium. Vingegaard echt sterk zoals hij op het laatst weer kon aansluiten bij Pogacar en Carapaz. Zonder ongelukken gaat die zeker op het podium staan.

Voor Poels word het hopen dat morgen een (grote) vluchtersgroep voorop blijft, anders word de bollentrui heel lastig en haast onmogelijk. Als Pogacar vooraan eindigt pakt die ook de bollen mee.
14 juli 2021 18:22
Vignegaard is wel dik met Pogi. Zou hij na volgend jaar achter Bennett en Fischer-Black aangaan?
14 juli 2021 18:23
Pogacar was voor mijn gevoel veruit de sterkste, maar was toch wel echt kapot na de finish. Verrassende prestatie van Gaudu trouwens, zeker na zijn aanval van gisteren. Staat inmiddels ook weer op een 11e plek.
    14 juli 2021 19:22
    Dat viel wel mee toch? Hij ging er even bij liggen, maar zag er nog best fris uit, kon gewoon praten en was ook binnen de kortste keren weer het mannetje.
14 juli 2021 18:24
Het sterke rijden van Vingegaard en ook Kelderman maakt nog wat goed wat betreft het AK. Morgen misschien Vingegaard voor de etappe als dank voor het meerijden met Pogacar? En duimen dat Wilco er goed doorkomt.

Zoals gezegd in de chat moet Bahrain even een telefoontje plegen naar UAE i.v.m. de bollentrui voor Poels.

Kanttekeningen:
- Een veel te lange vlakke aanloop, beperk dat tot 50km en het is meteen een stuk leuker. Nu was het vooral een lange optocht van Franse renners.
- Wanneer gaat men eens actie ondernemen tegen de schandalige blok- en intimideer acties van DQS? Het is niet de eerste keer dat die lui zoiets flikken. Wat mij betreft alle renners van de ploeg 100 punten eraf in de groene trui. Dan is dit snel afgelopen.

Reacties zijn gesloten.