Tour 2021: Ribbreuk Rodríguez, ook letsel voor Gruzdev, Bouhanni en Barguil

zaterdag 10 juli 2021 om 09:15
Tour 2021: Ribbreuk Rodríguez, ook letsel voor Gruzdev, Bouhanni en Barguil

foto: Cor Vos

Een omvangrijke valpartij in de dertiende etappe van de Tour de France heeft voor forse schade gezorgd in het peloton. Simon Yates, Lucas Hamilton en Roger Kluge moesten de strijd staken, terwijl een handvol andere renners ondanks hun verwondingen de finish wist te bereiken.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!


Cristián Rodríguez
Cristián Rodríguez heeft bij de val op 65 kilometer van de streep een niet-verplaatste breuk van een rib opgelopen. Ook kampt hij met verschillende verwondingen over zijn lichaam. Toch wil de Spaanse renner van TotalEnergies van start gaan voor de veertiende Touretappe.


Dmitriy Gruzdev
Ook Dmitriy Gruzdev was betrokken bij de massale val. De renner van Astana-Premier Tech kon met schaafwonden de finish bereiken. ’s Nachts is hij door het medische team van de Kazachse formatie geobserveerd en in de ochtend wordt bepaald of hij de ronde kan voortzetten.


Nacer Bouhanni & Warren Barguil
Arkéa Samsic zag zowel Nacer Bouhanni als Warren Barguil vallen. Bouhanni moest zich na de etappe laten onderzoeken, maar daarbij werden geen breuken vastgesteld. Wel liep hij meerdere kneuzingen aan de rug en brandwonden aan de knie, handen en billen op.

Barguil heeft verwondingen over zijn hele rug, evenals kneuzing aan de rechterenkel en blauwe plekken aan de billen en hamstrings. Beide renners konden ondanks hun blessures de finish bereiken, Bouhanni deed dat zelfs op de elfde plaats in de massasprint.

Dit artikel delen:

3 Reacties

nickdt 10 juli 2021 om 10:34

De ploeg van C. Rodriguez moet hem er halen. Waarom wil je in godsnaam doorrijden met een breuk in je ribben. Hij is nu niet verplaatst, maar stel dat je weer valt, dan kan die wel verplaatsen en ben je verder van huis.

0
williams 10 juli 2021 om 10:42

Bouhanni 11e in de massasprint, daar kan Merlier nog wat van leren.

0
xistnc 10 juli 2021 om 11:09

En weer een aantal man eruit door verzaken van de Tourorganisatie. Die zal echter de schouders ophalen en de prestaties van de renners roemen die toevallig aan malheur zijn ontsnapt.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone