Tour 2021: Gevallen Tim Declercq kan wedstrijd vervolgen

vrijdag 9 juli 2021 om 21:07
Tour 2021: Gevallen Tim Declercq kan wedstrijd vervolgen

foto: Cor Vos

Tim Declercq is niet ongeschonden door de dertiende etappe van de Tour de France gekomen. De Belgische hardrijder was betrokken bij de grote val met nog 65 kilometer te gaan en streed met zijn verwondingen vervolgens een race tegen de klok om de tijdslimiet te halen.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Declercq had uiteindelijk drie minuten over toen hij met 21 minuten achterstand op de winnaar, zijn ploeggenoot Mark Cavendish, over de finish kwam. Na de aankomst had de Belg even tijd nodig om van zijn inspanningen te bekomen.

’s Avonds liet Deceuninck-Quick-Step weten dat Declercq na de finish was nagekeken door het medische team en een kneuzing aan zijn linkerknie en schaafwonden aan zijn been en schouder waren vastgesteld.

Zoals het er nu naar uitziet, kan de Belg, die al veel kilometers op kop van het peloton reed, de Tour voortzetten. Wel wordt hij ’s nachts door het medische team van de ploeg geobserveerd.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Turtlehead 9 juli 2021 om 22:17

Vallen is altijd erg, maar dit is echt onverdiend karma… 150km op kop, zak je net wat terug en dan kom je midden in een oorlogsgebied terecht.
Hopelijk komt ie de komende dagen goed door.

0
Peet Gute 10 juli 2021 om 07:43

dus heeft El Tractor zowat heel de rit op kop gereden …

0
Blackcanyon 10 juli 2021 om 04:10

Hier heeft de ASO steken laten vallen. Gelukkig lijkt het voor Tim mee te vallen, hoewel t wel pijnlijk zal zijn. Hopelijk valt hij de komende dagen niet alsnog uit. En … eigenlijk heeft hij vandaag ook weer gewonnen (want onderschat zijn aandeel in the wolfpack niet)

0
platteprijs 10 juli 2021 om 08:20

Lees de kritiek van Cees Bol over de oorzaak van de grote val. Je weet inmiddels dat je wat veiligheid betreft niet kunt vertrouwen op de ASO. Het is van de zotte, maar misschien moeten de ploegen samenspannen en een oud-renner inhuren die het parcours vooraf rijdt en gevaarlijke punten doorgeeft. Bochten kun je weken of maanden van tevoren inschatten, maar gravel (zoals in dit geval) of al dan niet weggehaald verkeersmeubilair niet.

0
Michelangelo 10 juli 2021 om 10:14

Ook de ploegen zelf hebben allemaal mannetjes die vooruit rijden over het parcours. Nu weet ik niet of ze alles kunnen zien (wat gravel in de auto is net wat anders dan gravel op de fiets), maar veel van de punten kunnen ze prima benoemen lijkt me.

Het probleem is dat ze niet weten of er een seingever staat als de koers passeert. Deze plek was zonder seingever levensgevaarlijk, maar met een seingever was er mogelijk helemaal niks aan de hand.

Hoe dan ook ben ik het met je eens dat er nog veel meer mogelijk is op dat vlak. Jij hebt het over 1 renner inhuren, maar je kunt ook gewoon 4 man inhuren die ieder 50 km van het parcours inspecteren kort voor de koers, om dan de laatste seingevers neer te kunnen zetten of info door te spelen aan de ploegen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone