Torku Şekerspor houdt op te bestaan

Torku Şekerspor houdt op te bestaan

Foto: Tour of Turkey

donderdag 14 januari 2016 om 17:10

De aanwezigheid van Torku Şekerspor in het profpeloton is ten einde. De Turkse Continental-ploeg zag haar hoofdsponsor, de lokale suiker- en chocolade-industrie, vertrekken en wist geen vervanger aan te stellen. Vanaf heden staan renners en personeel op straat, meldt Velo-Club.

Succesvol 2015
De beslissing is een hard gelag voor het oude team van ploegleider Lionel Marie (nu werkzaam bij IAM Cycling), die een aantal jaar geleden dezelfde functie nog vertolkte bij Argos-Shimano. De Turkse ploeg wist het voorbije seizoen liefst 26 keer het zegegebaar te maken. Daarbij waren klimmer c.q. ronderenner Tomasz Marczynski en de talentvolle sprinter Ahmet Örken de veelwinnaars, met respectievelijk zeven en tien overwinningen. Daardoor was Örken in 2015 de beste belofte die niet voor een profploeg reed, na Søren Kragh Andersen.

Aangezien Torku Şekerspor het nieuwsbericht van Velo-Club zelf deelt op Twitter, mag aannemelijk zijn dat het team ophoudt te bestaan. Er is echter een crowdfunding-actie op touw gezet om het personeel en de renners te helpen.

Dit artikel delen:

4 Reacties

billi 14 januari 2016 om 17:28

zag gisteren al zoiets voorbij komen, maar met wat googelen kwam ik niet aan wat meer info dan “stopt” …..

kan het begrijpen, maar wel zonde voor het turkse wielrennen, hopelijk blijven de paar turkse wedstrijden wel behouden

heuvelcolombia 14 januari 2016 om 17:57

Heel jammer dat er een land bij is gekomen zonder wielerploeg. Ik kan wel begrijpen dat het imago van de ploeg voor de sponsor te slecht was om er mee door te gaan. Ik hoop dat Örken en Reis nog goed terecht komen. Veel meer renners ken ik niet van die ploeg.

Contador#N.1 14 januari 2016 om 19:24

Jammer Orkan is een groot talent hoop dat hij nog een team vindt

123poetertjes 14 januari 2016 om 22:36

Van Örken denk ik nog wel dat een ploeg hem oppakt, al zal dat wellicht wel pas later in het seizoen zijn. Misschien dat ploegen als Start, Cycling Academy of Bike Aid nog een plek hebben. Grechyn zou wel bij Amore, Kolss of ISD terecht kunnen, al heeft hij op zich al wel de leeftijd om ermee te stoppen.
Voor de rest voorzie ik een onşekere toekomst.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair