Deceuninck-Quick-Step meldt: bekkenbreuk voor Remco Evenepoel

zaterdag 15 augustus 2020 om 20:06
Deceuninck-Quick-Step meldt: bekkenbreuk voor Remco Evenepoel

foto: Cor Vos

Update

Remco Evenepoel is hard ten val gekomen in de Ronde van Lombardije. De renner van Deceuninck-Quick-Step maakte onderdeel uit van een selecte kopgroep toen hij in de afdaling van de Muro di Sormano gelanceerd werd over een muurtje.

De 20-jarige Evenepoel botste bij het uitdraaien van een bocht op een muurtje van een brug. Hij lag enige tijd in het ravijn. Het duurde even voordat reddingswerkers de beste manier hadden gevonden om hem naar boven te dragen.  Uiteindelijk wisten de reddingswerkers hem per brancard uit het ravijn te tillen. Uit voorzorg was daarbij zijn hoofd gestabiliseerd. Hij is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

Ploegleider Davide Bramati heeft tegenover de Italiaanse omroep RAI gezegd dat Evenepoel inderdaad bij bewustzijn is. De eerste diagnose is een blessure aan het rechterbeen.


Update: Remco Evenepoel breekt bekken bij valpartij

Remco Evenepoel heeft zijn bekken gebroken en zijn rechterlong gekneusd bij zijn valpartij in de Ronde van Lombardije. Dat meldt Deceuninck-Quick-Step in een persbericht. Het betekent dat de 20-jarige Belg enige tijd uit de roulatie zal zijn. De renner van Deceuninck-Quick-Step zal een nachtje ter observatie in het ziekenhuis blijven, waarna hij op zondag naar huis vliegt.

Dit artikel delen:

325 Reacties

yo-eddy 15 augustus 2020 om 21:25

interview met PLV op Sporza

“”Remco zei zelfs nog: “Ik zou gewonnen hebben”

Mijn medelijden is weg, die bekkenbreuk gaat wel over, die dikke nek niet

Merlinappa 15 augustus 2020 om 21:32

Ik zou ook gewonnen hebben, maar helaas geen startbewijs kunnen bemachtigen.

kevin keulers 15 augustus 2020 om 21:33

Helemaal eens….
Verschrikkelijk ongepaste reactie naar bv een Fuglsang. Ik ben inmiddels allergisch voor dit joch.

Michelangelo 15 augustus 2020 om 21:35

Yo-Eddy,
Wat zeg je nu…? Dat mag niet van de Evenepoel politie…

Maar dat is precies wat ik niet mag bij dit ventje.

De les voor Remco: To finish first, first you have to finish!!
En ik denk dat je met dit soort uitspraken toch echt ook de andere renners tekort doet. Branie? Of inderdaad gewoon een hele dikke nek? En dit gaat ook bij de andere renners denk ik niet in goede aarde vallen. Als ik Fuglsang was en ik zou horen dat ik eigenlijk maar tweede geworden zou zijn, als een soort van B coureurke….

BAH

Stijn Lemmens 15 augustus 2020 om 21:38

Wat is dit voor nare reactie van jullie, kan toch gewonnen hebben!

TOCH IETS POSITIEF WAAR DE JONGEN ZICH KAN AAN OPTREKKEN

Cochise 15 augustus 2020 om 21:45

Als je verder leest zie je ook staan “Blij dat we er nog om kunnen lachen”. Misschien ook eens proberen

Bob 15 augustus 2020 om 21:46

Hij mag toch zijn eigen mening tegen de ploegleider zeggen? Hij bedoelt dat hij zich super voelde en zonder die val gewonnen zou hebben.
Hij zegt dit niet in Fuglsang zijn gezicht en wilt hem helemaal niet belachelijk maken…

Mario de Vries 15 augustus 2020 om 21:49

Wie is PLV? Hou nou eens op met al die afkortinge!

Romāns Vainšteins 15 augustus 2020 om 21:50

Panische reacties. Hij dacht gewoon oprecht dat hij gewonnen zou hebben en heeft dit waarschijnlijk gezegd zonder enige weet van hoe de koers verder verlopen is.

Michael Bianchi 15 augustus 2020 om 21:54

We weten nu in elk geval wat Remco bedoelde met het afvegen van zijn schouder tijdens het als eerste over de finish rijden. Hij had een vooruitziende blik.

Ajvenema 15 augustus 2020 om 21:54

Hahaha

kevin keulers 15 augustus 2020 om 21:56

Optrekken gaat lastig zijn met een bekkenbreuk :). Hij mag zich optrekken aan het feit dat hij überhaupt nog leeft na zo’n val en nog een “gezonde” geest heeft.
Ik vind de reactie, hoe die ook geïnterpreteerd wordt, ongepast.
Maargoed, zal de komende maanden rustig worden met al die lovers, die alleen reageren op zijn berichten

Miko1983 15 augustus 2020 om 21:58

Hahah..volgens Remco en Patrick winnen ze volgend jaar alle klassiekers plus giro, tour en Vuelta…..
Het begint nu echt wel serieus lachwekkend te worden hoor.

Deel Koeper 15 augustus 2020 om 22:05

Altijd fijn wanneer de grootste lichten van wielerflits hun licht schijnen over dit soort thema’s. Weten we ook weer wie we moeten negeren in de toekomst.

Murcia 15 augustus 2020 om 21:46

Patrick vind ook dat de organisatie faalt op het gebied van de veiligheid zegt hij tegen Sporza. Ten eerste leek de oorzaak van de val hier een stuurfout en als hij van mening is dat de organisatie tekort schiet dan moet hij hier zijn ploeg niet opstellen. De bravoure van Remco vind ik niet erg maar Patrick had ook dit niet hoeven melden. Komt inderdaad een beetje denigrerend over naar Fuglsang.

Michelangelo 15 augustus 2020 om 21:59

@Murcia, +1

Dit is weer het mooie achteraf gepraat van Lefevere. Als je echt zo begaan bent met je renners en hun veiligheid, laat ze dan niet starten. En eis op voorhand van de organisatie dat ze wat moeten doen aan de veiligheid.

Maar je had hem niet gehoord als Evenepoel gewonnnen had. En waarschijnlijk ook niet als Nibali zo in het decor was gedoken. Opportunisme en wijsheid achteraf. NIet meer en niet minder!

Maillot à Pois 15 augustus 2020 om 22:34

Absoluut een stuurfout onder druk van Evenepoel zelf, maar dat betwist Lefevere toch helemaal niet?
De suggestie om die bocht te beveiligen is niet zo gek gezien de vele valpartijen op exact die plek, en is al door veel meer mensen gemaakt, onder meer door een hoop reageerders hier.

Michelangelo 15 augustus 2020 om 22:47

Waar het vooral om gaat is dat Lefevere (net als veel andere ploegleiders) vooral achteraf commentaar hebben op het parcours. Maar zich heel zelden vooraf hard maken over dit soort dingen. Laat staan dreigen om hun ploeg niet te laten starten.

En dat je ze vaak ook alleen hoort als er iets gebeurt met hun eigen renner. En daarin is Lefevere misschien wel de grootste hypocriet van alle ploegbazen.

Maillot à Pois 15 augustus 2020 om 23:11

Daar zeg je het, net als vele andere ploegleiders. En renners, en journalisten en tutti quanti.
Deze afdaling is al jaren gecontesteerd, de vraag om extra veiligheidsmaatregelen is al door velen gesteld, maar inderdaad niemand maakt het hard. Maar daarvoor heb je dus eensgezindsheid nodig.
Een koers als Parijs-Tours kan Lefevere nog op eigen initiatief links laten liggen (veel kritiek hier trouwens, wat denkt ie wel, de dikke nek), met een monument kan ook hij het zich niet veroorloven dat als enige te doen.
Ik ben het zeker niet altijd eens met wat Lefevere zegt en doet, maar hier vind ik hem helemaal niets verkeerds zeggen of doen.

Michelangelo 15 augustus 2020 om 23:25

Volgens mij was het links laten liggen van Parijs Tours ingegeven door het feit dat het door de lekke banden een loterij werd ipv een wielerwedstrijd. Ik kan me niet herinneren dat er toen zware crashes waren (but correct me if I’m wrong).

Nogmaals, het is kritiek op alle ploegleiders die achteraf zeggen dat parcoursen te gevaarlijk zijn. Ben dan dapper genoeg en boycot de koers. Of zorg voor eensgezindheid en ga allemaal stapvoets naar beneden.

Maar dat calimero-ei als het een keer niet zijn kant op komt, dat vind ik gewoon een naar trekje van Patrick.

Paul Bus 16 augustus 2020 om 00:08

Die afdaling ligt eral een eeuwigheid zodat pakweg alle generaties wielrenners en ploegleiders er kennis van hebben kunnen nemen.Als je boven bent na een klim moet je dalen maar de coureur bepaalt snelheid van de afaling niet de organisatie niet het publiek,alleen de coureur zelf.per definitie ligt schuld bij coureur.

Maillot à Pois 16 augustus 2020 om 10:53

Klopt, Parijs-Tours had niets met crashes te maken. Even goed met kritiek op het parcours. Het enige wat ik wil aangeven dat je een koers van dat niveau wél op je eentje links kan laten liggen, een WT koers niet.

‘Zorg voor eensgezindheid’, is al vaak geprobeerd maar is er niet, reden waarom nóg wel wat zaken binnen de koers niet aangepakt worden.

Je kan dit idd alle ploegleiders en bij uitbreiding alle spelers binnen het wielrennen aanwrijven.

Calimerogedrag is het in dit geval echter niet, Lefevere zegt gewoon wat een hoop volgers en renners gisteren ook zeiden, zie bijvoorbeeld de tweets van Dan Martin en Bas Tietema.

SaulGoodman 15 augustus 2020 om 21:49

REV lijkt in steeds meer zaken op ene Lance Armstrong. Daar mag je zelf een oordeel aan hangen.

tendam 15 augustus 2020 om 21:53

Hij lijkt op Max Verstappen. Vervelend ventje, goede coureur. Het hoeven niet allemaal ideale schoonzonen te zijn.

horsm 15 augustus 2020 om 22:41

Eens: ik vind dat je als supertalent niet perse sympa hoeft zijn. Het is sport.

Mario de Vries 15 augustus 2020 om 22:02

Het eerste wat Remco tegen Lefevere zei was ‘sorry’…
Dat hij niet won? Dat hij een fout maakte in de afdaling? Dat hij zich, zoals sommigen roepen, uit heeft laten dagen door Nibali?

Murcia 15 augustus 2020 om 22:12

Ik denk dat hij sorry zei omdat hij weet dat dit zijn eigen fout was. Nibali en Mollema waren niet hem aan het uitdagen maar maakten gewoon de koers hard. Dit kun je bergop zowel als bergaf doen. Remco leek op een paar meter te zitten en schatte de situatie verkeerd in waardoor hij in de nis van dat muurtje reed. Je denkt op volle snelheid en tegen de limiet niet aan het knikje in dat muurtje en boem. Dat is al erg genoeg maar de regisseur van de Rai vond het nodig om het meer dan 7x te herhalen en vervolgens doodleuk de beelden van een gewonde renner lekker lang in beeld te brengen. Schandalig!

tvm 15 augustus 2020 om 22:05

Als ik Boonen moet geloven wat hij na de crash en breuk van van Aert zei, wordt Remco niet meer zo goed als voorheen en zal hij vroeg of laat weer last gaan krijgen van zijn been of bekken.

Gelukkig heeft Boonen wat betreft van Aert ongelijk gekregen. Dat belooft.

moa 15 augustus 2020 om 22:09

Tuurlijk ging ie winnen. Hij reed de winnaar vorige week nog op twee minuten. Tuurlijk is dit zijn eigen schuld.

Grappig ook dat deze jonge knaap zo veel grote mannen hier een minderwaardigheids complex bezorgt. Ocharme stoere toetsenbordninja’s.

Michelangelo 15 augustus 2020 om 22:18

Je kan iemand de week ervoor op 2 minuten rijden. Maar je staat de volgende wedstrijd weer gewoon allemaal tegelijkertijd aan de start. Iedereen begint weer gewoon op nul, de wedstrijd ervoor telt niet mee.

Hoogmoed komt voor de val…. maar bij sommige mensen ook erna!

Ik vind het in ieder geval geen lekkere uitspraak richting Fuglsang en iedereen in de kopgroep. En als hij die al richting Lefevere gedaan heeft, dan had Patrick beter zijn mond kunnen houden. Want dit gaat hem geen goed doen, ook niet in het peloton zelf.

moa 15 augustus 2020 om 22:24

@michelangelo je begint van nul iedere wedstrijd? En ik die dacht dat conditie en vorm een rol speelden? Silly me

Waarom ook je ploeg op kop zetten om het peloton te doen ontploffen? Omdat je je minder sterk voelt?

Michelangelo 15 augustus 2020 om 22:33

De wedstrijd van vandaag is niet de wedstrijd van morgen.

Kijk naar Alaphillipe: de beste op de Poggio, maar een week later nergens in de Dauphine.

De ronde van Polen, met alle respect, is niet Lombardije. Een ronde versus een eendagskoers. Andere manier van koersen, andere tactiek. En wie weet ook andere vorm van de dag.
Fuglsang die Van Aert pijn doet op de lastigste strook in Strade Bianche. Hij was op dat moment de sterkste in koers. Maar hij wint niet.
Ook al ben je in vorm, de koers moet altijd nog gereden worden. En de winnaar heeft altijd gelijk.

Rendo 16 augustus 2020 om 08:07

Maar nochtans is volgens groot deel de tourwinnaar al bekend op basis van de Dauphiné. Dus daar moeten we ons niet meer op baseren dan.

Panache 16 augustus 2020 om 08:26

Kijk nog eens de voorbeschouwingen van de Giro 2019 terug Moa. Die winnaar, dat kon alleen maar Roglic zijn.

ruudenkit 15 augustus 2020 om 22:18

@tendam da’s een mening die ik absuut niet met je deel.
Max heeft zijn mening en is recht door zee, de 1 ziet het als arrogantie een ander als eerlijkheid. (Ik het 2e).
Vervelend voor Evenepoel, hopelijk komt hij er bovenop, met longschade weet je dat natuurlijk nooit, mogelijk door de zware impact een klaplong opgelopen?
Hopelijk heeft hij er enerzijds van geleerd waar zijn limiet ligt en durft hij tzt weer vrij te dalen.
in tegenstelling met de crash van schachmann blijft dit natuurlijk wel zijn eigen schuld, hoort helaas bij de sport (de ultra zwarte kant wel te verstaan), dat van schachmann niet en is een absolute schande.

tendam 15 augustus 2020 om 22:31

@ruudenkit
Ik vind Max Verstappen niet arrogant, maar gewoon een vervelend ventje ;)

Dat maakt me, net als bij Evenepoel, overigens niks uit. Als ze hun job maar goed doen.

boehoe 15 augustus 2020 om 22:18

Een bekkenbreuk, tja, het kon een stuk erger gezien de val. Hier komt ie wel weer uit. Dat hoort er helaas bij.

Hollow Knight 15 augustus 2020 om 22:22

En zoals verwacht zijn er mensen hier die blij zijn dat Evenepoel hard gevallen is en mogelijk einde carrière.

Enorm triestig. Echt enorm triestig niveau hier.

Zijn enigste misdaad is Belg zijn.

Chippen 15 augustus 2020 om 22:32

er is nogal vrij veel sympathie voor evenepoel, men mag toch pogen om de focus te verleggen naar de extreme arrogantie en het totaal gebrek aan respect voor andere renners van evenepoel

me dunkt dat een longperforatie en een bekkenbreukje in het niet vallen naast zijn shockerende uitspraken!

Pannekoekenplant 15 augustus 2020 om 22:41

De reacties hier zijn overwegend positief ten opzichte van Evenepoel op een enkeling na. Juist door dit soort ongefundeerde uitspraken versterk je enkel maar meer de negatieve reacties omtrent al het nieuws over Evenepoel.

Fietshemerin6 15 augustus 2020 om 23:34

Poh wat een enorm Calimero gedrag dit… ongelooflijk! Ik snap dat men in België al heel lang wacht op een ronderenner met potentie, maar dat iedere (niet eens een afwijkende maar) kritische noot gelijk wordt afgedaan als onzin en haatzaaien is wel sneu hoor…

Mag je een paard geen paard meer noemen? Dat dit manneke vrij arrogant overkomt en zijn ploegleider een enorm arrogante vent is, betekent toch niet dat men op wielerflits hem haat omdat die Belg is??

Begenadigd talent en gaan we echt nog mooie dingen van zien, maar voordat je jezelf uitroept tot winnaar van monumenten en grote rondes, moet je je eerst bewijzen… Dat gaat echt nog wel komen, maar een beetje bescheidenheid siert de mens…

Merlinappa 16 augustus 2020 om 06:38

Ik gun Remco het beste herstel van de Wereld, en zou blij zijn als hij morgen alweer op de fiets kan zitten. Niemand gun je dit.

Maar qua persoonlijkheid mag ik Remco gewoon niet. Net zoals ik bijvoorbeeld ook niks heb met Terpstra. Allebei arrogante kwallen. Heeft er niks mee te maken dat ie een Belg is.

Andreotti 16 augustus 2020 om 11:37

@Hollow Knight : wat is dat nu weer voor rare reactie ? ….. er gelijk weer een BE-NL discussie van maken ? Raakt kant nog wal, denk dat je zelf alles door een gekleurde bril ziet….. (en die zal niet oranje zijn). Nationalistische gevoelens is niks mis mee, maar om kritiek op het fenomeen dan maar gelijk af te doen als belgen haat slaat echt helemaal nergens op.

On topic : ik hoop dat hij hersteld !

Merzbow 17 augustus 2020 om 22:08

@Fietshemerin6

Tuurlijk wachten wij er als Belgen al heel lang op. En Evenepoel zou dat kunnen waarmaken. Ik zeg wel zou want we zijn nog altijd niet zover.

Nadeel is dat we buiten een Evenepoel niemand hebben die dat zou kunnen waarmaken.

Bij de junioren/beloften lijkt het wel of we een gans arsenaal aan goeie klimmers hebben tot ze de overstap maken naar de profs en dan stopt het. Zie een Vervaeke, Cras, Vanhoucke en ga zo maar door. Dan is het in Nederland toch anders hoor.

De enige die het wel kon bij de profs was de inmiddels betreurde Lambrecht.

Fred Postma 15 augustus 2020 om 22:24

Hij had wel dood kunnen zijn . Kwam 8 a 10 meter diep terecht op harde bodem . Zag ook flinke keien liggen.
Zo zie je maar weer dat niets gegarandeerd is. Het noodlot bestaat.
Maar misschien ook engeltje op schouder.

ruudenkit 15 augustus 2020 om 22:28

Moa, ging winnen bestaat niet.
Je wint of verliest.
En uitslagen in het verleden tellen niet in de toekomst.
Cruyff zou zeggen ” je wint de wedstrijd op je fiets, niet eronder”
Wie zegt dat hij fuglesang had kunnen volgen, elke renner heeft wel eens een mindere of betere dag.
En zoals velen zeggen, afdalen is onderdeel van de wedstrijd net zoals klimmen.
Het is toch heerlijk om de haai of in het verleden Il Falco zo vrij te zien afdalen en de mooie lijnen te zien.
Shit lees nu sleutelbeenbreuk voor schachmann …diep triest

Murcia 15 augustus 2020 om 22:28

Afgezien van een aantal mensen die deze val gebruiken om te stoken en dat is gewoon zielig zie ik verder vooral mensen die de val verschrikkelijk vinden en ik heb nog nergens hier gelezen dat men hoopt dat dit het einde van zijn carriere betekend en ook niemand die vind dat het zijn van Belg een misdrijf is. Dus zwaar overtrokken en precies dezelfde type opmerkingen die men zegt zo te verafschuwen.

Chippen 15 augustus 2020 om 22:38

het gaat er volgens mij eerder over dat er heel omslachtige insteken worden gezocht om evenepoel toch te kunnen afzeiken, omdat men uiteraard niet openlijk leedvermaak wil tonen maar toch negatief wil zijn

deze zuigers lijken ook allemaal te denken dat ze niet doorzichtig zijn, terwijl het overduidelijk altijd over hetzelfde handvol gebruikers gaat, die denken dat ze hun duidelijke subjectiviteit altijd objectief weten in te kleden, maar niet de capaciteiten hebben om dat met de vereiste subtiliteit te doen

yo-eddy 15 augustus 2020 om 22:56

@chippen …. waarom zouden mensen objectief moeten zijn, sport is objectief gezien een nutteloos tijdverdrijf, alles is gebaseerd op subjectieve strijd tussen sporters/clubs die wel of niet je favoriet zijn.
Ik kies mijn eigen subjectieve favorieten, daar zit REV niet bij, dat houdt uiteraard niet in dat ik hem uit het peloton wens want er moet natuurlijk wel te (be)strijden zijn :)

kleomantre 15 augustus 2020 om 22:38

Ach een bekkenbreuk, je kan er tijdelijk harder van fietsen vrij snel na je terugkeer in de wedstrijden zie Barguil. Weinig aan het handje, gewoon nog niet vaardig genoeg. Waarschijnlijk in winter op skivakantie sturen en onder begeleiding werken aan afdalen zie Pinot.

nickdt 15 augustus 2020 om 22:48

Barguil heeft zijn niveau ook niet echt meer gehaald na zijn bekkenbreuk.

Grobbel 16 augustus 2020 om 07:53

Het zal van de aard van de breuk afhangen denk ik en hoe goed het heelt. Sommige renners kunnen er aardig van herstellen, maar je hebt ook een renner als Joseba Beloki wiens carrière inderdaad voorbij was.

Murcia 15 augustus 2020 om 22:55

Remco is jong en zijn wilskracht + idealiter een operatie in Vlaanderen bij een van de toppers op dat gebied zal zorgen voor zijn terugkeer aan de top.

fustviking 15 augustus 2020 om 23:36

edit wf: dergelijke opmerkingen mag je achterwege laten

Lance4eva 15 augustus 2020 om 23:51

edit wf: dergelijke opmerkingen mag je achterwege laten

VerstandOpNul 16 augustus 2020 om 00:27

Ik heb hem vooral vorig jaar in zn eerste profjaar met interesse gevolgd en toen al vastgesteld dat zijn stuurmanskunsten nog wel een zwakke plek konden zijn.. Geen hele bijzondere voorspelling natuurlijk, gezien elke renner wel wat tegenkomt..
Komt er gelukkig niet al te gehavend uit, en zal als persoon hier ook door groeien..

HF2013 16 augustus 2020 om 00:40

Pfoe wat een enge val. Gelukkig redelijk goed vanaf gekomen. Ik wens hem een voorspoedig herstel.

En gezien de vele reacties die hij losmaakt, zullen we hem toch wel met z'n allen missen.

Nogmaals. Mega talent, maar al die roeptoeteraars die zeggen dat we alle grote rondes voortaan aan hem mogen geven, moeten toch ook wel beseffen dat het zo simpel niet is. Nu blijkt ook Remco fouten te kunnen maken onder druk. Niets menselijks is hem dus vreemd. Zo zal ook Evenepoel wel betere en minder goede perioden krijgen in z'n carrière.

Zo'n houding om iemand al de prijs te geven voordat de koers uberhaupt gereden is, hebben we vaker gezien. Nu elke koers van Evenepoel, maar hoe zat het ookal weer met de Gouden medaille tijdrijden en de gele trui in Utrecht?

Vandaag ook weer enkele renners uitgevallen die voor top10 in de Tour konden gaan. Dat onvoorspelbare blijft bij de wielersport horen.

Max1 16 augustus 2020 om 00:59

Ik ben fan van Remco en wil hier wel duidelijk stellen dat Nibali hier geen enkele schuld in heeft. Nibali gebruikt de vaardigheid die hij heeft, goed dalen en dat is zijn volste recht. Remco was bergop sterk genoeg om Lombardije te kunnen winnen, maar technisch is het een moeilijke wedstrijd en wellicht heb je toch wel wat ervaring nodig op het parcours in wedstrijdverband. Wedstrijd is nog iets helemaal anders dan training.

Wat wel moet stoppen is dat al die kenners en journalisten zitten te zeggen dat Evenepoel niet kan verliezen. Dit brengt altijd ongeluk. Ook zorgt het voor meer druk, zeker bij een jonge gast als Evenepoel waardoor er extra risico’s genomen om zeker niet op achterstand gereden te worden in een afdaling. Dit had fataal kunnen aflopen. Er lagen daar serieuze stenen in die ravijn, een mens mag er niet aandenken wat er zou gebeurd zijn als hij op de stenen gevallen zou zijn.

Mario de Vries 16 augustus 2020 om 01:21

Op deze manier ken je ook fan zijn van Remco ja, prima!

Hans Baas 16 augustus 2020 om 01:25

Hopelijk komt hij hier sterk uit. Veel renners krijgen vroeg of laat tegenslag in hun carrière, dat is normaal. Bij Fabio was er een andere renner die problemen veroorzaakte, hier niet. In beide gevallen was het parcours gevaarlijk, maar niet zoals blijkbaar in de Dauphiné vandaag, waar het wegdek slecht was. Ik zou dit keer zeggen: pech, zowel voor Remco als voor ons, want Fuglsang had hem niet verslagen.

Jean Dumas 16 augustus 2020 om 02:00

Tijd voor een profcompetitie waarin de belangen van organisatoren ondergeschikt worden gemaakt. De macht over de keuze voor dit soort parcoursen ligt bij de verkeerde mensen. Zie ook afdaling Plan Bois in Dauphiné.

Mario de Vries 16 augustus 2020 om 02:45

Zucht..

boenk 16 augustus 2020 om 04:13

De maskers vallen af.

Marik 16 augustus 2020 om 08:15

Ach boenkie, de maskers waren toch al heel lang afgevallen wat jou betreft? Bij elke negatieve reacties in artikels over Evenepoel doe jij alsof je heel erg verbaasd bent dat dat überhaupt gebeurt. Doorzichtig toneelspel. Jij weet donders goed wat de teneur op dit forum is. Dat ga jij ook niet veranderen.

tendam 16 augustus 2020 om 09:06

Ik vind het wel meevallen. Nederlanders trappen nu eenmaal graag tegen alles wat boven het maaiveld uitsteekt. Dat is de calvinistische volksaard, onderschat dat niet. Daar hebben jullie in Vlaanderen geen last van, wees blij zou ik zeggen!

john 16 augustus 2020 om 07:03

Dus als die Belgische brulaap iets roept mag het op deze side staan blijven en áls ik het schrijf wordt het verwijderd ha ha laten die hollanders zich kennen ,ze hebben het toch zelf afgeroepen die twee dat er nou mensen zijn zo als ik dat ze dat schrijven “Wie moet er nou naar de gevangenis”

Romāns Vainšteins 16 augustus 2020 om 07:52

Eh, nee.

Marik 16 augustus 2020 om 08:06

Door de rare zinsopbouw snap ik niet eens wat je zegt.

Gibi 16 augustus 2020 om 08:49

Eindelijk hebben onze Nederlandse vrienden op dit forum iets gevonden wat Remco Evenepoel NIET kan. Hij kan niet bergaf rijden. Het is jullie gegund jongens.
Verder wens ik Remco een voorspoedig herstel toe.

Miko1983 16 augustus 2020 om 09:31

Waarom altijd meteen weer Nederland- België. Ik denk dat t oprecht met zn gedrag te maken heeft dat sommige mensen minder fan zijn. Ikzelf ook dus, maar dat heb ik ook bjj bepaalde NL sporters als bijvoorbeeld een Depay. Altijd weer dat jullie Nederlanders zijn tegen de Belgen begint wel echt Calimero gedrag te worden. Op een NL site zullen nu eenmaal meer supporters zitten van bepaalde ploegen en rijders..logisch niet??

Frank Teeuwen 16 augustus 2020 om 10:21

Als je zo begint dan ga ik maar op jouw manier verder op de reactie namelijk: klopt, jullie Belgen mogen wel oppassen of dit stuurloze knaapje niet een gevalletje Gesink/Kelderman wordt, vorig jaar viel hij ook hard, dit jaar weer. Dit jochie kan alles maar niet het meest fundamentele vaardigheid van wielrennen, namelijk sturen. En dan kun je net zo hard kunnen trappen als je wilt maar oei oei jullie Belgen mogen dan elke keer jullie hart vastknijpen bij elke etappe met lange afdalingen.

Headlines

Materiaalzone

Populair