Deceuninck-Quick-Step meldt: bekkenbreuk voor Remco Evenepoel

zaterdag 15 augustus 2020 om 20:06
Deceuninck-Quick-Step meldt: bekkenbreuk voor Remco Evenepoel

foto: Cor Vos

Update

Remco Evenepoel is hard ten val gekomen in de Ronde van Lombardije. De renner van Deceuninck-Quick-Step maakte onderdeel uit van een selecte kopgroep toen hij in de afdaling van de Muro di Sormano gelanceerd werd over een muurtje.

De 20-jarige Evenepoel botste bij het uitdraaien van een bocht op een muurtje van een brug. Hij lag enige tijd in het ravijn. Het duurde even voordat reddingswerkers de beste manier hadden gevonden om hem naar boven te dragen.  Uiteindelijk wisten de reddingswerkers hem per brancard uit het ravijn te tillen. Uit voorzorg was daarbij zijn hoofd gestabiliseerd. Hij is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

Ploegleider Davide Bramati heeft tegenover de Italiaanse omroep RAI gezegd dat Evenepoel inderdaad bij bewustzijn is. De eerste diagnose is een blessure aan het rechterbeen.


Update: Remco Evenepoel breekt bekken bij valpartij

Remco Evenepoel heeft zijn bekken gebroken en zijn rechterlong gekneusd bij zijn valpartij in de Ronde van Lombardije. Dat meldt Deceuninck-Quick-Step in een persbericht. Het betekent dat de 20-jarige Belg enige tijd uit de roulatie zal zijn. De renner van Deceuninck-Quick-Step zal een nachtje ter observatie in het ziekenhuis blijven, waarna hij op zondag naar huis vliegt.

Dit artikel delen:

325 Reacties

non-believer 16 augustus 2020 om 10:15

Wat minder bezig houden met hoe hij gaat juichen bij zijn volgende overwinning en wat meer met hoe hij moet sturen is mijn advies.

Hollow Knight 16 augustus 2020 om 10:21

Geef je dat advies ook aan Roglic en Kruijswijk?

Marik 16 augustus 2020 om 10:26

Ja want Kruijswijk heeft de hele winter gewerkt aan zijn zegegebaar. Alleen jammer dat we die nooit gezien gaan krijgen.

Frank Teeuwen 16 augustus 2020 om 10:27

eeehm Hollow Knight, bij Roglic en Kruijswijk kwam de val niet door een stuurfout maar door uitermate slechte wegdek. Maar deze val van REV was toch wel echt overduidelijk te wijten aan zijn sturen, hij sneed die bocht veel te recht aan om geen snelheid te hoeven verliezen maar vergist zich enorm in de scherpte van die bocht en dat is de reden waarom hij het ravijn in duikt. En voor Kruijswijk in de Giro 2016 die hij verloor in de afdaling van Agnello, daar was ook een enorm druk van de roze trui op zijn schouders en ook hij heeft wrs momenten gedacht dat hij de race gewonnen zou hebben en daardoor moment niet opgelet en alles was weg. Dus ja je kunt het uitleggen aan 2016 Kruijswijk maar echt onzin om die valpartijen in de Dauphinee bij te pakken.

non-believer 16 augustus 2020 om 13:27

@ hollow

Iets als appels met peren? Of kleerhangers met cliffdivers…

martini151 16 augustus 2020 om 10:51

Wielerflits wordt door bepaalde leden serieus minder leuk. Zeggen dat Evenepoel een mindere daler is en direct ben je domme Nederlanders. Zeggen dat Evenepoel het grootste talent is dat er bestaat? Arrogante Belg!

Laten we vooral de mogelijkheid hebben om meningen te uitten en daar een respectvolle discussie over houden. Ja, iedereen hier is wel een fanboy van iemand. Leuk toch? Maar laten we elkaar in ieder geval iets respectvoller benaderen.

Oh, en trollen die bewust reacties uitlokken ben ik helemaal klaar mee.

Wildebert 16 augustus 2020 om 11:05

He-le-maal mee eens!! Haalt de lol er voor een stuk af. En het blijft helaas maar doorgaan. Respect naar elkaar soms ver te zoeken. Tikkie beleefder zou erg prettig zijn.

Mario de Vries 16 augustus 2020 om 20:29

Je word hier om de lulligste redenen gebant of verwijderd, maar die trollen waarvan het overduidelijk is dat ze de boel lopen op te fokken, mogen idd gewoon blijven..

Al Phila 16 augustus 2020 om 11:43

Ik mis de reactie van Patrick Lefevre dat hij de constructeur van de brug voor de rechter gaat slepen.

Alle goeds voor Evenepoel.

Merlinappa 16 augustus 2020 om 13:19

Al een paar keer gezegd, maar wordt angstvallig door de redactie weggeflitst.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair