Tom Dumoulin moet hoogtestage enkele dagen uitstellen

dinsdag 18 juni 2019 om 14:11
Tom Dumoulin moet hoogtestage enkele dagen uitstellen

foto: Cor Vos

Het zal nog enkele dagen duren vooraleer Tom Dumoulin op hoogtestage gaat naar de Franse Alpen. De ronderenner heeft samen met zijn ploeg Team Sunweb besloten om zijn knie nog wat extra dagen rust te gunnen. Maandag liet de Duitse WorldTour-formatie nog weten dat Dumoulin klaar was om op trainingskamp te gaan.

Maandag kwam Team Sunweb met het opbeurende nieuws dat Dumoulin met succes een kleine operatie aan zijn knie heeft ondergaan. Hierbij werd een stukje gravel verwijderd wat voor een lichte irritatie zorgde. “Hij kan nu zijn voorbereidingen voortzetten”, aldus ploegarts Camiel Aldershof.

Het plan was om vervolgens op hoogtestage te gaan naar La Plagne, maar nu is toch besloten om de trip met enkele dagen uit te stellen. De Limburger zal dus eerst een paar dagen uitrusten, om vervolgens alsnog naar de Alpen te trekken voor een laatste hoogtestage richting de Tour de France.

Op weg naar Frankrijk: “Hij draaide de auto om”
Dumoulin was al op weg naar Frankrijk, toen hij zich alsnog bedacht. “Hij heeft me gisteren (maandag, red.) twee keer gebeld onderweg”, zo vertelt zijn persoonlijke trainer Hendrik Werner aan de NOS. “Hij stelde zichzelf de vraag: ben ik er eigenlijk wel aan toe? Vervolgens draaide hij de auto om.”

Werner begrijpt dat Dumoulin op dit moment met twijfels zit. “Hij heeft veel ups en downs gehad. Het heeft meer met hem gedaan dan we aanvankelijk dachten.” De grote vraag is of zijn poulain de Tour überhaupt wel gaat halen. “Tom heeft al veel tegenslagen gekend, en hij heeft heel vaak een antwoord gevonden. Dat houd ik in mijn achterhoofd.”

Dit artikel delen:

105 Reacties

tdfan 18 juni 2019 om 17:38

Duidelijk is dat Tom al sinds de Giro veel last heeft van zijn knie. Hij is in zijn communicatie over die knie erg voorzichtig en lijkt er niet zo’n best gevoel bij te hebben. Dat een topsporter in zo’n geval goed naar zijn gevoel luistert dat snap ik goed. Zou ik zelf ook doen. Ik snap ook dat het hem erg onzeker maakt dat zijn lichaam hem in de steek laat.

Uit de communicatie van Sunweb blijkt op geen enkele manier dat ze veel rekening houden met hoe Tom de situatie beleeft. We lezen iedere keer dat er medisch geen obstakels zijn, dat het wel goed komt, dat hij wat extra tijd nodig heeft maar dat hij op tijd klaar is, etc. Ze benaderen het zakelijk en afstandelijk, zo lijkt het. Deze opstelling verklaar ik op 2 manieren: of ze hebben een bord voor hun kop of ze willen hem omwille van sponsorbelangen hoe dan ook in de Tour hebben, wel of niet 100% fit. Allebei verkeerd.

Het is tijd dat Sunweb met Tom in alle rust om tafel gaat zitten en de knoop doorhakt, met het belang van de sporter (en zijn toekomst) voorop.

Jean Dumas 18 juni 2019 om 17:46

Goede analyse.

Vlinder 18 juni 2019 om 19:47

Ik kan me heel erg vinden in met name je eerste alinea. Er is al anderhalve maand veel onzekerheid, teleurstelling en druk vanuit zichzelf en vanuit de buitenwereld. Of er vanuit de ploeg druk is kan ik niet beoordelen. Dat hele proces kost veel energie. En ik denk dat het logisch is dat hij rust nodig heeft. Voor het fysieke en het mentale aspect. Rust zal hij niet vinden op een berg, dan is er steeds de trigger van de training en dus is thuis zijn voor hem wellicht een meest ontspannen situatie. Wat betreft de communicatie van de ploeg is denk ik dat het probleem is dat er wel heel veel informatie wordt gedeelte waardoor iedereen op de hoogte is van alle twijfels en onzekerheden en de steeds bijgestelde voornemens. Dat is aan de ene kant een vorm van transparantie maar brengt ook weer allerlei speculaties en (ver)oordelende meningen met zich mee. Rust in alle opzichten en even de persberichten stoppen lijkt me beter. We gaan het wel zien. Het zou mooi zijn als het lukt voor de Tour maar zo niet dan is het gewoon niet anders. C’est la vie!

Jan Blokland 18 juni 2019 om 17:57

Gaat niet goed komen met Tommeke

Bikepure 18 juni 2019 om 17:58

Wat een gemiep met die knie zeg. Ik zou zeggen herstel, of niet, en ga wel of niet naar die Tour. Ik vind Dumoulin een beetje een dramaqueen soms. Zo bang om niet met de beste mee te kunnen en voor alle reacties van buitenaf. Dit soort dingen hoor je nooit bij een Valverde, Sagan of Froome. Die gaan zich gewoon het apenzuur trainen, geen gelul en als het resultaat slecht is, jammer dan. Volgende keer beter.

Retro Lex 18 juni 2019 om 18:18

ik vond het al vreemd om een dag na een medische ingreep op hoogte stage te gaan.
En vervolgens vraagt hij zichzelf of ie moet gaan. Die vraag moet ie dus zelf beantwoorden.

Hij moet starten van Sunweb vrees ik. Met afstappen na een paar dagen tot gevolg. Tom zal niet 100 % aan de start zijn en dat is wel nodig voor podium. Of Tom zich kan motiveren om 3 weken mee te fietsen voor een kleurloze eindnotering en misschien en een etappe ? Ik denk het niet…

Covadonga 18 juni 2019 om 18:21

Leuk, weer een berichtje over Dumoulin. Fijn om te weten hoe het met hem gaat, wf.

HF2013 18 juni 2019 om 18:30

Ik kan best begrijpen dat zo’n harde val en blessure iemand niet in de koude kleren gaan zitten. Je denkt voor het podium/winst te gaan in de Giro en in één klap ligt alles overhoop. Uiteraard hoort het bij wielrennen, maar wil niet zeggen dat het niet tussen je oren gaat zitten.
Sunweb kwam gisteren zelf met de mededeling dat de knieblessure “complex” is, maar dat zal zeker ook gelden voor het mentale stuk.

Jean Dumas 18 juni 2019 om 18:56

Het laatste nieuws komt van Han Kock, die voor de NOS vanmiddag een interviewafspraak had met Tom. De ploeg heeft volgens hem ‘goede hoop’ dat Tom binnen enkele dagen alsnog naar La Plagne afreist.

horsm 18 juni 2019 om 19:08

Hopelijk geen tik van de Malle Moulin.

BVG 18 juni 2019 om 20:11

:)

David Brailsmurf 18 juni 2019 om 23:04

=)

girardengo 18 juni 2019 om 19:13

Klein wonder als het nog goed komt. Is het misschien zo dat hij nu liever de Vuelta doet, maar door Sunweb onder druk wordt gezet?

koos verrek 18 juni 2019 om 19:48

Tot wanneer loop ze contract bij dat sunweb?

David Brailsmurf 18 juni 2019 om 23:06

2022 :O

L. Valentijn 18 juni 2019 om 21:57

Brussel is nog ver..
maar helaas niet qua resterende voorbereidingstijd
Vai Tom!

Ultras100 19 juni 2019 om 07:53

Hoe kan het dat bij een renner (van een ploeg die zich als een van de meest “wetenschappelijke” profileert) meer dan een een maand na de val alsnog een stuk grind in de knie wordt waargenomen?
We leven in 2020 waarin de medische wereld toch beter dan “dit” is?
Helemaal vreemd dat men Tom ook gewoon naar de Dauphine heeft gestuurd met deze kwetsuur… en vervolgens gewoon op hoogte stage wou sturen…
Het lijkt er toch wel een beetje op dat er hier iemand een fout heeft gemaakt…

Pascal De Kooning 19 juni 2019 om 08:34

Ik kan me niet voorstellen dat hij een geweldige Tour gaat rijden dit jaar. Als hij niet top is zou ik niet starten in de Tour als ik hem was en proberen voor de overwinning in de Vuelta te gaan.

Jean Dumas 19 juni 2019 om 09:51

Hij kan nu al niet meer top zijn, en de eerste week is erg belangrijk dit jaar. Vooral de Vogezenrit naar Planche des Belles Filles. Bij volledig herstel en een korte hoogtestage kan hij hoogstens een briljante tweede tourhelft rijden, en ergens zie ik hem daar nog voor aan ook.

Analisia Dias 24 juni 2019 om 17:53

Weet je dat Heer Bubuza als een God op aarde is? Het was als een droom voor mij toen mijn man me vertelde dat het over was tussen ons en een scheiding nodig had, Richard was de liefde van mijn leven en we houden van elkaar voor zover we niet lang van elkaar weg kunnen blijven, we alles samen doen en ons huwelijksleven mooi en mooi was totdat Richard een echtverstand begreep en vocht toen hij echtscheiding wilde en me vertelde dat het voorbij was, ik heb mijn best gedaan hem te stoppen, maar hij weigert. Ik was depressief, huilde en vertelde mijn vriend de beslissing die Richard nam toen mijn vriend me vertelde hoe Lord Bubuza haar huwelijk verenigde, dus nam ik onmiddellijk contact op met Lord Bubuza via WhatsApp: +1 505 569 0396 en vertelde hem mijn situatie en hij reageerde en zei dat hij zal me helpen met zijn betovering en ik zal het resultaat zien binnen 12 tot 16 uur. Ik deed precies wat hij me vertelde en ik was zo verrast toen mijn man me belde en zei dat het hem speet en de echtscheiding ophief. Heer Bubuza is een God op aarde Neem contact met hem op via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via WhatsApp: +1 505 569 0396 .. !!

greeny 24 juni 2019 om 17:59

richard plugge?? goed verhaal

Headlines

Materiaalzone

Populair