Tom Dumoulin moet hoogtestage enkele dagen uitstellen

dinsdag 18 juni 2019 om 14:11
Tom Dumoulin moet hoogtestage enkele dagen uitstellen

foto: Cor Vos

Het zal nog enkele dagen duren vooraleer Tom Dumoulin op hoogtestage gaat naar de Franse Alpen. De ronderenner heeft samen met zijn ploeg Team Sunweb besloten om zijn knie nog wat extra dagen rust te gunnen. Maandag liet de Duitse WorldTour-formatie nog weten dat Dumoulin klaar was om op trainingskamp te gaan.

Maandag kwam Team Sunweb met het opbeurende nieuws dat Dumoulin met succes een kleine operatie aan zijn knie heeft ondergaan. Hierbij werd een stukje gravel verwijderd wat voor een lichte irritatie zorgde. “Hij kan nu zijn voorbereidingen voortzetten”, aldus ploegarts Camiel Aldershof.

Het plan was om vervolgens op hoogtestage te gaan naar La Plagne, maar nu is toch besloten om de trip met enkele dagen uit te stellen. De Limburger zal dus eerst een paar dagen uitrusten, om vervolgens alsnog naar de Alpen te trekken voor een laatste hoogtestage richting de Tour de France.

Op weg naar Frankrijk: “Hij draaide de auto om”
Dumoulin was al op weg naar Frankrijk, toen hij zich alsnog bedacht. “Hij heeft me gisteren (maandag, red.) twee keer gebeld onderweg”, zo vertelt zijn persoonlijke trainer Hendrik Werner aan de NOS. “Hij stelde zichzelf de vraag: ben ik er eigenlijk wel aan toe? Vervolgens draaide hij de auto om.”

Werner begrijpt dat Dumoulin op dit moment met twijfels zit. “Hij heeft veel ups en downs gehad. Het heeft meer met hem gedaan dan we aanvankelijk dachten.” De grote vraag is of zijn poulain de Tour überhaupt wel gaat halen. “Tom heeft al veel tegenslagen gekend, en hij heeft heel vaak een antwoord gevonden. Dat houd ik in mijn achterhoofd.”

Dit artikel delen:

105 Reacties

Damien Heuvel 18 juni 2019 om 14:57

Damien Heuvel 17 juni 2019 om 16:12
Benieuwd wat ze morgen schrijven.

Ah, zoals verwacht. ;)

En morgen zal hij zich wel weer super voelen. hahaha :D

Magikdatzeggen 18 juni 2019 om 15:02

Waarom kan Dumoulin trouwens geen rust houden in La Plagne?

Akiria 18 juni 2019 om 15:03

Koud daarboven….:(

Jean Dumas 18 juni 2019 om 15:17

Dat dacht ik dus ook, hij laat die knie twee dagen rusten, dan voorzichtig op de rollen en op hoogte slapen. Nu blijkt het een forse wond vol hechtingen, en de NOS die bovenop La Plagne al staat te wachten moet horen dat hij halverwege rechtsomkeert maakt. Een communicatieve ramp, ook voor de rust in het team.

pinarello 18 juni 2019 om 15:07

Hoezo slechte communicatie en marketing… hoe vaak is de naam Sunweb nu al genoemd??

fietsvriend 18 juni 2019 om 15:10

Precies, iedere dag gratis publiciteit voor Sunweb, en dat net voor de zomervakantie. Goedkope advertenties voor ze.

Beetje zwabberig geschreven plot maar iedere dag een cliffhanger in ‘De knie van Dumoulin’ en een stuk leuker dan menig ‘storytelling’ in reclames.
Nu al zin in de aflevering van morgen.

west 18 juni 2019 om 15:41

Ik ben voor mijn zaak toevallig wel aan het browsen voor een nieuwe allround-accountant, en Kpmg valt op deze manier mooi alvast af. Op dezelfde manier dat ik mooi geen troep van Herzog medical meer hoef.
Waar ik mn vakantie boek interesseert me dan weer geen zak. En ze hadden exact dezelfde hoeveelheid exposure kunnen halen door eerst te roepen dat Tom een nieuwe hypermoderne helm heeft en morgen te tweeten dat ie aan zijn eindschot heeft gewerkt. Weet toch niemand, en je komt niet over als een stel klunzen..

Damien Heuvel 18 juni 2019 om 15:08

Of heeft Tommeke aspiratie om voor een andere ploeg te gaan rijden misschien ? Z’n huidige contract loopt toch af na dit seizoen ? (Hij heeft daarna wel een verlenging voor onbepaalde tijd, maar die optie hoeft hij uiteraard niet te lichten.)

Dat de ploeg hem wil verplichten deze Tour te rijden, maar dat hij dat zelf niet ziet zitten ?

Ik ben uiteraard maar wat aan het gissen zoals jullie begrijpen. Maar ik vindt dit allemaal zo raar overkomen, dat ik bijna zou gaan denken dat er meer speelt als desbetreffende knie.

Of is dit nu een hele kromme gedachte ?

vanSpringel 18 juni 2019 om 17:24

Nee, helemaal niet !
Wanneer je het zo uitlegt, zou ik als TD het ook zo aanpakken. Mezelf niet over de kop rijden in de TdF, in een ploeg die weinig ondersteuning biedt.
Even een sabbatical en dan weer verder.

Djoop 18 juni 2019 om 15:10

Lijkt me klaar als een klontje. Sunweb kan wel een mooie Tour prestatie gebruiken en Dumoulin weet dat hij met een sluimerende blessure zich alleen maar negatief in de kijker kan rijden.
Kortom, dat wordt WK of Vuelta, maar die tour dat gaat em dus waarschijnlijk niet worden. En als die em al rijd heeft zijn favoriete underdog positie reeds te pakken.

skylimit 18 juni 2019 om 15:27

Dumoulin lijkt wel een klein kind, die halverwege ook begint te zeuren en naar huis wil.
Hij had toch beter door kunnen rijden en de rust in de bergen kunnen pakken.
Wat een slapp-stick dit, zeer “professioneel bezig”. Dit is bijna nog erger dan Kelderman op de fiets zien te houden.

The Whaler 18 juni 2019 om 16:01

+1

wielerman 18 juni 2019 om 15:28

Lijkt er meer op dat hij zich mentaal niet lekker voelt.

Ruben_ 18 juni 2019 om 15:31

ongeacht of hij nu wel of niet nog op hoogtestage gaat, de Tour wordt niks. Hij is er én mentaal en fysiek niet klaar voor.
Laat die jongen toch Sunweb en laat em de Vuelta rijden

Jean Dumas 18 juni 2019 om 15:37

Ideaal voor EF die Dumoulin, beetje vrijgevochten maar professioneel Amerikaans management, leuke klimknechten als Tejay, Craddock en Dombrowski. Goede tijdritcultuur, Peter Schep. Leuke ploeggenoten als Sebas Langeveld. Doen!

GROCERY 18 juni 2019 om 15:32

Ze zitten met jullie kloten te spelen. Hij is er klaar voor op 06 juli.

Turtlehead 18 juni 2019 om 16:22

Dat zou wel heel fijn zijn!

vanSpringel 18 juni 2019 om 17:25

Hij is er helemaal ‘klaar mee’ zul je bedoelen.

SprintMaster 18 juni 2019 om 15:33

Het lijkt wel een soapserie zo langzamerhand.

BW52 18 juni 2019 om 15:34

Geen tour lijkt me

Fritsie 18 juni 2019 om 15:47

Bending the knee

The Whaler 18 juni 2019 om 15:58

Beetje onzinnig dit. Waarom dan niet gewoon doorgereden naar La Plagne en daar een paar dagen herstellen. En dan pas beginnen met trainen. Zit je wel alvast op hoogte en dus kun je dat alvast mee pakken.

Jean Dumas 18 juni 2019 om 16:06

Precies, hij komt langzaam tot inzicht dat hij de Tour niet meer in topvorm kan halen.

The Whaler 18 juni 2019 om 15:59

Blijkbaar ook alleen in de auto hoor ik nu. Da’s sowieso raar. Had Sunweb beter moeten begeleiden.

Akiria 18 juni 2019 om 16:09

Vreselijk slecht van Sunweb dit allemaal, eerst Kelderman op kop laten rijden en dan valt die, weg Giro, daarna Tom laten vallen in de Giro…weg Giro en daarna laten ze Oomen ook nog eens op zijn gat vallen…. wat een vreselijke slechte begeleiding. Beter is het om die gehele ploeg maar op te doeken want Vallen hoort niet bij wielrennen dat is alleen maar voor voetballers.

vanSpringel 18 juni 2019 om 17:27

Begeleiden ? bij Sunweb ?
Die laten TD mooi in zijn autootje (wel automaat, hahahaha) achter zijn stuur naar zuid Frankrijk kachelen. Kan ie in zijn uppie na zitten denken over wat er nog meer fout kan gaan. Haptonoom op de achterbank met Verstappen aan het stuur richting hoog hotel.

Niklas 18 juni 2019 om 16:14

Mijn indruk is dat het bij Tom nu ook een psychisch verhaal is. Het lijkt erop dat Sunweb dat negeert en alleen meeweegt hoe hij er in de aanloop naar de Tour fysiek voor staat. Als beide waarnemingen kloppen, is dat vrij ernstig en moet er om te beginnen iemand de regie pakken en met respect voor Tom verstandige knopen doorhakken.

Concorde 18 juni 2019 om 16:16

Tjongejongejonge. Ben ik nu zo slim of zijn ze bij Sunweb zo dom?
Het lijkt mij logisch dat je niet kort na een ingreep aan de knie niet 12 uur in de auto gaat zitten. Dat vindt een knie niet fijn. En had pas met een uitspraak gekomen dat het wel goed zit als men dat redelijk zeker wist, en niet een schot voor de boeg na een korte test. Kort na een ingreep testen zegt op dat moment lang niet alles (PS ik ben arts). Eerst het herstel een kans geven. Dan rustig op reis gaan en dan in alle rust testen en evalueren. Dan als duidelijk is dat het beter gaat de communicatie zoeken. Nu wordt Tommy boy een speelbal van de media, van zichzelf en alle deskundologen. Jammer.
Dit is een soap geworden en dat wens ik vooral Tom niet toe.

Tinus 18 juni 2019 om 19:43

Bedrijfsarts? Tandarts? Natuurlijk onzin wat je hier verkondigt. Op het moment van testen zegt dat natuurlijk juist wél veel van de situatie op dát moment. Wellicht wel minder of de (nabije) toekomst.

PS: de letters ‘PS’ gebruik je altijd pas na al je mededelingen. Sterker nog, dat betekent het letterlijk. Een beetje arts heeft toch latijn gehad op school.

Kosmonaut 18 juni 2019 om 16:17

Nou helder communiceren hebben ze nog niet echt onder de knie daar bij Sunweb. Wat een soap. Opvallend trouwens dat Tom daar gewoon met de auto naartoe moet/gaat…. Dat is pas amateurisme zo vlak de de Tour.

KennyKlimmen 18 juni 2019 om 18:52

Op weg naar vliegveld misschien?

achterhoeker 18 juni 2019 om 16:24

Heel verstandig van Tom du Moulin…
Toch logisch dat weefsel heeft rust nodig om te herstellen…gewoon uitrusten en dan Volgende week nog kleine hoogtestage

VerstandOpNul 18 juni 2019 om 16:30

Als hij zo vol twijfels zit, dan zal het moeilijk worden zijn top-niveau te halen.. Ik verwacht er niet veel van..

Aan de andere kant: vorig jaar had hij ook wel wat problemen (overtraind oa.) in de voorbereiding en toen kwam hij er toch heel sterk bovenop..

josemanuelfuente 18 juni 2019 om 16:36

De enige oplossing nu: ‘TSJAKKA’

broodje 18 juni 2019 om 16:42

Dat wordt dan NK overslaan, langer op hoogte en dan wat later in de tour goed denk ik

Romāns Vainšteins 18 juni 2019 om 16:47

Hup Tom !

debarreman 18 juni 2019 om 17:26

Hup Tom, je kan het!
(al schijnt dit pedagogisch-didactisch zo’n beetje de domste opmerking te zijn die je kunt maken)

Koersmaniak 18 juni 2019 om 17:25

Graag morgen een interview met de psycholoog van Dumoulin

vanSpringel 18 juni 2019 om 17:29

Ik wil z’n vriendin ook graag eens aan het woord. Die heeft toch zeker thuis ook wat te vertellen wat er met Tom gebeurt. Zou me verbazen als dat niet zo is.

arjando.ooms 18 juni 2019 om 21:54

Ik vraag me daarop weer af wat z’n vrouw dan van z’n vriendin vindt.

Jacco van Stierop 18 juni 2019 om 17:31

Dan heeft Nederland nu een eigen versie van het ‘Wounded Knee’-drama.

DonQuijote 19 juni 2019 om 10:14

Voor de jongere lezertjes onder ons:
https://youtu.be/2VB2LdOU6vo

Gilberto 18 juni 2019 om 17:36

Ik zeg maar nx…

Headlines

Materiaalzone

Populair