Tom Boonen: “Nergens voor nodig, die uithaal van Wout richting Mathieu”

maandag 12 oktober 2020 om 12:18
Tom Boonen: “Nergens voor nodig, die uithaal van Wout richting Mathieu”

foto: Cor Vos

De onvrede van Wout van Aert over de tactiek van Mathieu van der Poel houdt de gemoederen bezig na Gent-Wevelgem. Volgens Tom Boonen was de kritiek van de renner van Jumbo-Visma nergens voor nodig.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

“Er was er maar één die de hele tijd naar mij keek. Die wilde blijkbaar liever dat ik zou verliezen dan dat hij zelf de koers zou winnen. Dan heb ik het over Van der Poel”, reageerde Van Aert na Gent-Wevelgem. Boonen, die zelf de West-Vlaamse klassieker drie keer achter zijn naam zette, vond de uithaal van Van Aert naar Van der Poel nergens voor nodig, schrijft hij in zijn column in Het Laatste Nieuws.

“Het is niet omdat Van Aert momenteel een fractie sterker is dan de rest, dat ze hem zomaar zijn gang moeten laten gaan. Zo simpel is het”, tekent de oud-wielerkampioen op. “Logisch dat hij wordt geschaduwd, dat brengt zijn huidige status met zich mee. En al zeker als het schaduwwerk komt uit de hoek van de andere topfavoriet, Van der Poel. Die ook voluit koerste voor de zege, daar ben ik vast van overtuigd.”

‘Niet nadenken. Gaan’
Boonen stelde vast dat als Van der Poel wilde winnen, Van Aert hem niet mocht ontglippen. “Dat besef was heel sterk bij hem aanwezig. In een finale zoals die van Gent-Wevelgem volstaan vijf à tien seconden twijfel of dat kleine moment waarop je je verantwoordelijkheid ontloopt en naar anderen kijkt om het gat toe te knallen, om jezelf grandioos in het verlies te fietsen. Dus deed Van der Poel wat hij móest doen. Niet nadenken. Gaan. Met niet alleen Wout in het vizier.”

Volgens de oud-prof worden geen cadeaus uitgedeeld als je met kampioenen op pad bent. “De zaak met de mantel der liefde bedekken was het slimste wat Wout had kunnen doen. Erkennen dat dit de sportieve gang van zaken kan zijn voor een renner met favorietenlabel. Alles beter dan ostentatief achterom kijken in de laatste rechte lijn en je laten uitzakken, omdat het je allemaal te veel wordt. Als hij zich daar niet kan overzetten, zal hij zo nog vaker koersen verliezen.”

Dit artikel delen:

126 Reacties

wielerman 12 oktober 2020 om 12:23

Perfecte reactie van Tom.

guyremgabdel 12 oktober 2020 om 12:50

+1

Wheely 12 oktober 2020 om 13:09

Hup Tom!

Turtlehead 12 oktober 2020 om 13:31

Pffff, daar gaan we weer. Van Aert mag best zo reageren. Hoef je niet leuk te vinden, dat klopt dan weer wel.
Maar helemaal ongelijk heeft ie ook niet, en dan is het prima om je te melden.

Groetjesaandevoetjes 12 oktober 2020 om 14:06

Haha hoe erg kan een uitspraak toch worden uitgemolken door mensen met een mening en de media die daar weer over bericht en de volgers die er weer op happen. Ben wel klaar met die Van Aert vs. vd Poel vete.

doorak 12 oktober 2020 om 15:37

Turtlehead, Wout mag zo veel.
Wil alleen niet zeggen dat hij gelijk had want dat had hij niet. Gezien her sleurwerk wat MvdP ook verrichte gedurende de hele koers reed deze duidelijk voor de overwinning.

Het mooie is dat MvdP na afloop bij Karel v.N. in de "studio" zelf aangaf dat na 2 x gat dichtrijden bij hem het op was en Wout de betere was die dag. Ofwel gewoon eerlijk zoals het is en Wout, geweldige renner en normaal niet verblind door Vlaamse onoverwinnenelijkheidswaan, reageert weer zoals enige jaren terug.

Destijds reageerde hij ook altijd als slachtoffer wanneer hij weer een cross verloren had. Gewoon omdat in Vlaanderen de verwachtingen altijd idioot hoog waren en weer zijn nu hij e.e.a. gewonnen heeft. Wout moet zich niet laten meesleuren in de dronken onoverwinnelijkheidswaan van het volk en dan met dergelijke excuses komen.

Natte spons 12 oktober 2020 om 12:27

Ach, komt wel goed met van Aert, inderdaad misschien een paar keer met een sportpsycholoog praten over zijn nieuwe status in het peloton. Misschien een gesprekje met Boonen ook een goed idee.

doorak 12 oktober 2020 om 15:44

Dacht dat Wout eea de laatste jaren ontstegen was. Zo super relaxed als hij altijd in de media reageerde.
Echter zodra heel Vlaanderen weer begint te geloven in Mercxiaanse overwinningen laat hij zich meesleuren in die idioterie. Vorige week hier nog in een plaatselijke kroeg sloegen veel supporters weer helemaal door en de pers in Vlaanderen en vooral een Wuyts geven er de aanzet toe.

de nieuweMerckx 12 oktober 2020 om 12:30

Als analist is Boonen erg goed. Blijkt toch een best wel intelligente kerel (in dat opzicht).

Speedyvreter 12 oktober 2020 om 12:30

Sagan heeft hier ook jaren last van gehad en dat is gewoon wat de status van topfavoriet met zich meebrengt. Mathieu rijdt alleen voor de overwinning en snapt dat als hij de castagnes uit het vuur haalt voor Wout hij er vanuit het wiel makkelijk af wordt gesprint. Eigenlijk deed Wout hetzelfde als dat Mathieu deed. Hopelijk komen ze aanstaande zondag wel met zn tweeën weg en kunnen ze dan laten zien wie de beste is.

moa 12 oktober 2020 om 12:32

nee toch. WVA reed alle gaten toe met uitzondering van de laatste km. MVDP reed na aarzelen enkel de gaten toe op WVA. de ene ageerde veel meer, de andere reageerde.

Dr op en dr over 12 oktober 2020 om 12:50

@ Moa …> MVDP was al gaten aan het dichten op 80 en 70 kilometer voor de finish. Daar reed hij overigens ook al de hele tijd op kop van de verschillende groepjes waar hij deel vanuit maakte. Op dat moment was Woutje nog niet eens ter sprake, want die maakte niet eens deel uit van de groepjes waar Mathieu in reed.

Niet dat het verder ook maar iets boeit. Beide heren hebben hun gedeelte van het werk echt wel gedaan. Al vindt ik persoonlijk dat Mathieu iets meer koers intellect mag tonen.

Op +/- 70 kilometer zie je hem in een groep van een mannetje of twintig vol op kop doortrekken samen met Trentin. Op dat moment werd hetzelfde groepje ook gefilmd vanaf de motor achter dat groepje, waar je vervolgens nog doodleuk twee mannetjes van Alpecin ziet zitten.

Tof hoor dat Mathieu zich wil tonen, maar ik zie hem dat toch liever in de finale van een race doen ipv halverwege de wedstrijd. Dat soort dingen laat hij maar aan een Vanmarcke of zo over, die nu ook niet bepaald bekend staat om z’n briljante koersinzicht. Op dat vlak mag Mathieu toch nog wel een paar lesjes nemen.

Natuurlijk weet ik dat het een beetje bij Mathieu z’n manier van koersen hoort, om de hele tijd vol gas te willen koersen. Maar als het gevolg daarvan is dat je er in de finales niet aan te pas komt omdat je je kruid al hebt verschoten, dan zie ik hem persoonlijk toch iets minder agressief rijden.

Getuigen de NUL top vijf uitslagen in eendags World Tour races dit jaar, is het misschien iets om over na te denken richting toekomst.

On-Topic …> Correcte visie van Boonen. Van Aert is duidelijk één van de sterkste renners op het moment, dus moet hij ook niet verbaasd reageren als anderen vanaf nu enkel nog op zijn wiel rijden. Dat is nu eenmaal een onderdeel van deze sport, altijd al geweest en dat zal altijd zo blijven.

Staf V 12 oktober 2020 om 12:57

Ik heb de wedstrijd teruggespoeld. Nog 4,8km en VDP verwoedt jagend op zijn concurrent van de cross’ (woorden M Wuyts). 3,8km VDP achter Van Aert. 2,2km VDP achter Van Aert. 1,8km Van Aert vraagt overname achter 3 koplopers, VDP reageert niet. 1,4km Pedersen gaat en VDP blijft zitten. 1km Van Aert springt weg en onmiddellijk VDP verwoedt op het wiel (opnieuw woorden van M Wuyts), maar overnemen … ??? De beste heeft dus niet gewonnen en dat zal VDP wel geweest zijn zeker

rogierb 12 oktober 2020 om 13:14

Wat wil je nu eigenlijk zeggen Staf?

roeleur 12 oktober 2020 om 15:08

@Dr op en dr over Heel goed gezien. MVP smijt nog teveel met z'n krachten onderweg en komt op het eind dan te kort. Rijdt wel gaten toe maar ineens is het bobijntje dan af en dat verrast hemzelf denk ik.

doorak 12 oktober 2020 om 15:54

Dr op en dr over +10

Stafke, ga bij je moeder uithuilen. Enerzijds wanneer men zich door wuyts laat opnaaien wat hier duidelijk het geval is. Anderzijds wanneer je de feiten niet wil zien zoals T. Boonen aangeeft en hetgeen Dr op en dr over aangeeft. MvdP deed al veel meer werk ver voor de finale dan hetgeen Wout alleen maar kon uitspreken.
PS wanneer professor Wuyts enige jaren terug op de cross weer eens een Vlaming heilg verklaarden gingen daar vele in mee. Op de cross beneveld door bier kwam dan vaak de ware aard naar boven. In een beker plassen en ermee naar concurenten gooien, of met gewoon bier, of zelfs tegenstander een duw geven.

Supporters die door het lint gaan en tot huilens toe achterlijke streken uithaalden. Destijds in Hoogerheide zo’n sujet bij de nader weggetrokken en in een greppel gedonderd vanwege dergelijk gedrag. Lieden die voor geen rede vatbaar waren maar blind de Wuyts ideologie volgden. En zoals we hier in de comments weer velen zien reageren.

moa 12 oktober 2020 om 12:30

haha, excuustruus moet ook wat zeggen. het was altijd iets bij hem.

enigste dat we kunnen afleiden uit de vertoning van gisteren is dat WVA alles wil winnen en er bovenuit steekt. en dat MVDP dat ook wil en daarbij WVA als de te kloppen man ziet.

yo-eddy 12 oktober 2020 om 13:00

enige

Barry Batsbak 12 oktober 2020 om 13:05

Dus dan heeft MvdP dat goed gezien, want Van Aert is inderdaad de sterkste (wees blij). En als het bijbenen van Van Aert het doel van de oefening was heeft hij dat dus nog goed gedaan ook. Uitstekend zelfs. Als winnen het enige doel van Van Aert was heeft hij dat dus niet goed gedaan. Beroerd zelfs.

We mogen toch maar hopen dat niet élk tactisch koersincident door de Belgische media zó buitenproportioneel uitgemeten gaat worden. Je krijgt bijna de indruk dat krijs-gazetten als HLN er doelbewust op uit zijn om weer biergooiende Vlamingen naar de koers en de cross te lokken met die ranzige ophitserij.

AdZ 12 oktober 2020 om 13:46

+ 1

doorak 12 oktober 2020 om 15:56

Barry Batsbak, goed verwoord + veel.

HoofdIsVrij 12 oktober 2020 om 12:32

Oei… Dit is wel een lastige voor Wuyts, zijn ene held die de andere held tegenspreekt.

Om met de hele situatie om te gaan heeft Sporza vanaf vanavond deze week elke dag Vive le Velo ingelast ;-).

Man met de hamer 12 oktober 2020 om 13:27

Haha.

Wheely 12 oktober 2020 om 13:30

Ik denk dat hij in tranen zijn Boonen poster van de muur heeft getrokken.

doorak 12 oktober 2020 om 15:57

LOL.

djerkson 12 oktober 2020 om 17:40

hahaha, zalig!

Le Puncheur 12 oktober 2020 om 12:34

Van Aert maakte zelf een grote blunder door hard door te trekken toen Teunissen achterin zat. Anders had hij gewoon een superknecht erbij gehad, en had hij met twee vingers in zijn neus gewonnen.

VdPoel had juist pech dat Vermeersch viel.

Massimo Bataille 12 oktober 2020 om 12:50

Kijk eens naar de mannen die de finale gereden hebben.
Je denkt toch niet dat Teunissen of Vermeersch nog van veel waarde zouden geweest zijn in die laatste 10km en die gaten zouden toerijden op mannen zoals Bettiol, Kung en Pedersen.

stalle 12 oktober 2020 om 12:37

Geeft tenminste terechte commentaar wat niet van iedereeen kan gezegd worden.

KennyKlimmen 12 oktober 2020 om 12:37

En wat zijn jouw guilty pleasures, John?

ti-raleigh 12 oktober 2020 om 12:40

Eens met Tom Boonen.

klootje kriekeljon 12 oktober 2020 om 12:40

Boonen is 1 van die prettige uitzonderingen op de regel; een ex-renner met een flinke meerwaarde als analist/tafelgast. Ook een die kan zwijgen, maar als hij iets zegt snijdt het hout.

Frank V 12 oktober 2020 om 12:44

Koers herbekeken. Waar gaat het nu precies over?
Ze hoefden niet achter elkaar te rijden tot 5km van de finish. Wel elk zo hard mogelijk in beeld.

Van Aert is mee met Lampaert en Degenkolb. Bettiol rijdt het gat toe.
Van Aert zet alleen door op het moment van hergroepering op 4,6km.
1.Van der Poel beslist om het gat toe te rijden met de rest van de groep in zijn wiel en neemt niet over bij Van Aert.
3,7km: Küng valt aan bij de hergroepering en Van Aert kan erachter springen. VdP blijft zitten. Bettiol en Sénéchal springen mee.
Pedersen maakt even aanstalte om het gat te dichten.
2. Nog 3,5km: Van der Poel die in zijn laatste krachten het gat dicht met de rest van de groep in zijn wiel (ze profiteren).(Doet hij dat als Van Aert in zijn groep zit?)
Nog 2,3km: Küng demarreert. Lampaert en Van Aert reageren. Van der Poel en Degenkolb gaan op de trappers. Alles blijft bij elkaar.
1,8km: Trentin, Bettiol en Sénéchal gaan. Van Aert reageert direct. Degenkolb en Van der Poel in het wiel nemen niet over.
1,4km: Pedersen maakt de sprong.
3.Onder de vod van 1km probeert Van Aert nog een finale sprong. Van der Poel en Degenkolb springen mee. Van Aert heeft 2m. Van der Poel komt tot op het wiel, Van Aert wijkt uit en Van der Poel neemt niet over.

Naah het lijkt me hartstikke duidelijk wie op wiens wiel gereden heeft gisteren. Maar dat mag. Niettemin prachtige koers gezien.

KimJungPoels 12 oktober 2020 om 12:48

Tsja het blijft wielrennen. Gisteren was er een groepje weg met allemaal toppers, maar sommige toppers toch net iets meer topper dan de ander. In wielrennen zie je toch vaker dat de (ploeg van de) topfavoriet als eerste de verantwoordelijkheid moet nemen.

Gezien de kwaliteiten van de mensen in de groep van gisteren en recente vorm is het toch logisch dat:
1. Als van Aert er zit gaat iedereen eerst naar hem kijken
2. Als van Aert er niet meer zit maar Mathieu wel gaat iedereen naar Mathieu kijken
3. Als beide er niet meer zijn ga je pas kijken of je het zelf op moet lossen.

Thoin 12 oktober 2020 om 12:59

Van Aert zit op moment van aanval Trentin op kop.
Hij kan met twee pedaalstoten gewoon mee in het wiel van Senechal schuiven.
Hij laat ze 50m wegrijden, kijkt naar Degenkolb, die zegt nee en blijft dan zelf zitten.
Als je goed bent, rij je er naar toe want in de sprint wint hij volgens mij gewoon van iedereen…
Dus Van Aert heeft vooral zelf verloren…

Idske 12 oktober 2020 om 13:06

Precies wat kimjung zegt. En ook precies wat er gebeurde. Dit was gewoon uit het boekje voor de concurrenten. Wout en Matje hebben het er zelf naar gemaakt

Dr op en dr over 12 oktober 2020 om 13:13

@ Kimjungpoels ..>

+1

Helemaal mee eens. Dit is een één, twee, drietje in het wielrennen.

Dus Woutje moet zich in dit geval niet aanstellen. Of gewoon minder koersen winnen, zodat de concurrentie hem niet als gevaarlijkste man in koers ziet. ;)

doorak 12 oktober 2020 om 16:06

Nonsens Frank V. Een koers bestaat niet alleen uit de laatste 5 km.
Wat anderen ook aangeven heeft MvdP al ver voor de finale te fanatiek gekoerst waardoor in de finale na 2 keer gat dichten op één van de topfavorieten de pijp leeg was, geen
cartouche meer over. Dat gaf hij ook gewoon toe bij Karl v Nieuwkerke dat Wout in finale de betere was. En Wout moet dat weten dan dan niemand je laat gaan, toch zeker niet wanneer men zelf wil winnen. Dat dan na laatste keer de pijp leeg is en vooral gezien de vele werk al 80.km voor de finish is evident.

Kortom, jouw redernatie volgende telt al hetgeen een renner doet tot aan de finale niet mee. In dat geval zijn er geen knechten meer nodig en hoeven alleen de kopmannen op 5 km van de meet te starten.

Frank V 12 oktober 2020 om 16:19

@doorak
Door met je laatste energie het gat dicht te rijden met de hele groep in je wiel en dan niet over te pakken. Wat doe je dan? Daarmee nodig je counters uit van die groep die je meetrekt.

doorak 12 oktober 2020 om 17:24

Zoals MvdP in studio zei: ik ben blijven koersen tot ik niet meer kon. Althans woorden van die strekking. Hij gaf aan dat hij daarna erachter kwam dat het echt niet meer ging.
Zelf wel eens in finale gaatjes dichtgereden, voelen dat je bijna opblaast maar toch nog eens aan kunnen gaan……. dan komt er een moment dat aangaan niet meer lukt alleen voor sommige die altijd maximaal blijven gaan komen ze daar pas achter als het zover is en dan kun je slechts blijven zitten en was het vorige voor niets.
Koers dus.

Klerenhangerfan 12 oktober 2020 om 12:45

Eigenlijk had Wout moeten zeggen: “die Pedersen heeft de hele wedstrijd lopen slepen en dan nog winnen, die reedt alleen maar om te winnen, de lul.” ;-)

Wim Kruithof 12 oktober 2020 om 13:53

‘Zeggen’ dan inderdaad, want ‘reed’ schrijven met de stam+t gaat niet helemaal op hier. Dat ontkracht zijn punt dan weer…

doorak 12 oktober 2020 om 16:07

Wim taalnassi :-)

Cap 12 oktober 2020 om 16:26

@Wim, “reet” dan misschien?

doorak 12 oktober 2020 om 17:26

:-) ja Cap, 1 reet, 2 reten. Deze rating krijgt de vorm van WvA, 3 reten.

Panache 12 oktober 2020 om 12:46

Iedere renner heeft zijn eigen belang. Niet iedereen is gebaat bij samenwerking. Sommige renners laat je ontsnappen, anderen niet. De ene keer heb je nog wat energie beschikbaar, de andere keer niet.

Ik snap niet dat hier überhaupt woorden aan vuil gemaakt worden. In Nederland waren we vroeger trots op ‘het mooie voetbal dat we speelden’ om te maskeren dat de finesse om prijzen te winnen ontbrak. Wout van Aert speelde gisteren het mooiste voetbal, maar dat is niet het doel van wielrennen. Het gaat om als eerste je band over de finishlijn te krijgen en daarbij is alles toegestaan (volgens de spelregels) en verantwoording afleggen aan een concurrent is wel het laatste dat je kan verwachten.

Kevin Lowagie 12 oktober 2020 om 12:53

Tom Boonen vs Filippo Pozzato

Ward 12 oktober 2020 om 12:53

Wout Van Aert doet die uitspraken net na de race. Hij zal het zelf ook wel kunnen plaatsen hoor…

doorak 12 oktober 2020 om 16:08

Zodra Sara hem gekalmeerd heeft zekers en vast.

Jean Dumas 12 oktober 2020 om 12:55

Perfecte reactie.

Marik 12 oktober 2020 om 12:57

Ja? Gaan we gewoon weer dezelfde discussie voeren zoals die wordt gevoerd, verspreid over 6 artikelen sinds gistermiddag? Lekker hoor.

Jan 12 oktober 2020 om 13:06

VdP gokte op een sprint.
Dan krijg je dit.
waar waren die QST-ers?

Ivanoviclover 12 oktober 2020 om 13:38

Je bedoelt Senechal, Asgreen en Lampaert die in de kopgroep zaten na de laatste kemmel?

Idske 12 oktober 2020 om 13:08

Zal me niks verbazen als er binnenkort een excuus van Wout komt.

Barry Batsbak 12 oktober 2020 om 13:40

Het zal mij niks verbazen als Mathieu bij de ronde op één of andere wijze gehinderd wordt door toeschouwers. Die lui zijn echt het spoor bijster in hun idolate waanzin. Daarna zullen de excuses wel komen ja.

doorak 12 oktober 2020 om 16:11

Tja Vlamingen en een waas voor de ogen. Bekend fenomeen en gekend toch zeker wanneer opperpaus en wielerprofessor Wuyts de aanzet ertoe geeft.

AWestie 12 oktober 2020 om 13:10

Oké, nou mooi, Tom heeft ook wat gezegd. Dan is het lijstje Belgen die een plasje over een vermeende hetze moeten doen nu klaar toch hopelijk? Ik word zo moe van dat continue uitpersen van vetes in de Belgische media en dan is het veldritseizoen nog niet eens op volle snelheid.

reusjen 12 oktober 2020 om 13:17

Hij zegt dit in zijn column, onderdeel van zijn werk dus. He wat raar dat hij daar een actualiteit voor pakt.

Frank V 12 oktober 2020 om 13:21

We hebben het hier en in de IT media toch ook over Fuglsang-Nibali?

Derierre de la course 12 oktober 2020 om 13:11

Hebben ze Merckx al gevraagd naar zijn mening over dit voorval?

Wheely 12 oktober 2020 om 13:15

Ik wacht vooral nog op de reactie van REV.

Michelangelo 12 oktober 2020 om 13:25

De ouwe of de nieuwe Eddy….

Barry Batsbak 12 oktober 2020 om 13:42

@ Wheely, REV is hoofdzakelijk druk met REV. Niet zozeer met WVA of MVDP.

SnellePelle 12 oktober 2020 om 14:44

*Wielerflits on

@barry
“Gniffel”

*Wielerflits off

chasse patat 12 oktober 2020 om 13:14

Tom heeft een gezonde blik op het geheel. En we konden het weten. “Als twee honden vechten om een been, loopt de derde er mee heen.” Dat zal in de Ronde ook wel eens het geval kunnen zijn. Beide heren kunnen beter nadenken hoe ze ook de andere favorieten kunnen uitschakelen ipv te lopen mopperen op elkaar en oude vetes opnieuw uit te vechten.

Wheely 12 oktober 2020 om 13:17

Gelukkig was het nu maar Gent Wevelgem, hopelijk passen de beide heren in de Ronde hun tactiek wat aan.

doorak 12 oktober 2020 om 16:14

Bettiol & Co gaan dit in de Hoogmis uitspelen, ze weten hoe laat het is.

HoofdIsVrij 12 oktober 2020 om 13:17

En de Vlaeminck, Merckx en Museeuw.

Philip Durnez 12 oktober 2020 om 13:17

Toch een beetje knullig gereden van MVP. Als WVA een gaatje slaat op ongeveer 3 km van de finish, dan haalt MVP hem eigenhandig terug. Als hij die sprint kan rijden in de laatste 400 meter wint hij, maar hij beslist om zichzelf op 3 km van de finish choco te rijden, en zijn kansen op te offeren. Indien hij dat niet doet, zijn er twee mogelijkheden:
1/ WVA blijft voorop en wint. VDP wordt tweede in de sprint.
2/ er komt nog wat samenwerking, WVA wordt bijgehaald en MVP wint de spurt.
Zonder DQS was het kalf op 50 km van de aankomst al verdronken. Het doet pijn aan de ogen om te zien hoe ze elkaar viseren, maar die rivaliteit is ook wat sport boeiend maakt.

Idske 12 oktober 2020 om 13:26

Mja, denk je zelf dat er samenwerking zou komen zodat ze lekker met matje naar de slachtbank gaan? Wat er gebeurde is gewoon textbook wielrennen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair