Tom Boonen boos na sneeuwetappe: “UCI volgt eigen regels niet”

dinsdag 8 maart 2016 om 09:44
Tom Boonen boos na sneeuwetappe: “UCI volgt eigen regels niet”

Foto: Sirotti

De renners in Parijs-Nice kregen in de etappe van gisteren te maken met zware omstandigheden. Onderweg was het koud en er moesten zelfs sneeuwbuien getrotseerd worden. Voor Tom Boonen is het onbegrijpelijk dat de UCI geen maatregelen nam op basis van het ‘extreme weather protocol’, dat sinds een aantal maanden van kracht is. “Het is nu al voor de 35e keer dat er niets gebeurt”, zo deed hij zijn beklag bij Belga.

Boonen uitte voor aanvang van de rit vooral zijn ongenoegen over de grindwegen die op het parcours lagen, maar dat bleek uiteindelijk niet het grootste probleem. “Wat me veel meer stoort, is de sneeuw in het begin van de etappe waar we door moesten rijden”, aldus de renner van Etixx-Quick-Step. “Er is een nieuw UCI-protocol en ze volgen hun eigen regels niet. Dat is het belangrijkste feit van deze etappe. We rijden hier die 200 kilometer uit, in echt slecht weer. Ik weet dat het moeilijk is om hier oplossingen voor te vinden, maar voor de zoveelste keer is er niets gebeurd.”

Of de renners zelf onderweg hadden kunnen ingrijpen, vraagt Boonen zich af. “Je kan stoppen en aan de kant van de weg gaan zitten, maar wat lost dat op?” Er is onderweg ook geen contact geweest met de organisatie, vertelt hij. “Het was te koud om te praten. En wij moeten toch niet met hen praten? Zij moeten dat met ons doen. Het zijn hun regels en ze volgen ze niet.”

Dit artikel delen:

79 Reacties

SolitaryShell 8 maart 2016 om 17:27

Blaters. Flapdrollen.

Nou nou, gezellig allemaal hoor.

En het maakt geen barst uit hoe Boonen het ervaart, daarom ook niet gequote. Het was geen extreem weer volgens de UCI, en zal het ook nooit worden hoeveel koude handjes en tintelende oorlellen Boonen ook had.

Scotty 8 maart 2016 om 17:29

Sorry, je hebt gelijk, ik wind mezelf een beetje op merk ik.

Tuurlijk maakt dat wel uit, daarover klaagt hij toch. Het gaat er toch om hoe hij het ervaart? En dat de UCI niks van zich laten horen.

Elrick 8 maart 2016 om 18:40

Haha Scotty, ik wijs je alleen maar op je hypocrisie. Is niet persoonlijk. Als er iemand persoonlijk bezig is ben jij het. Je noemt ons letterlijk bankzitters met te veel vrije tijd. Dan kun je de bal terug verwachten. :p

Velominatus 8 maart 2016 om 23:02

Jammer dat sommigen hier gelijk de Belgie – Nederland kaart spelen. Lang niet alle Belgen slikken alles wat Boonen zegt voor zoete koek. En “gefrusteerde Nederlanders” hebben geen kritiek op sympathiekere en op dit moment betere Belgische renners als Gilbert en GvA. Geen nationale sentimenten dus. Gewoon een domme uitspraak van Boonen. Niets meer en niets minder.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair