‘Tolhoek op weg naar LottoNL-Jumbo’

zondag 31 juli 2016 om 13:30

Antwan Tolhoek maakt na het lopende seizoen mogelijk de overstap naar LottoNL-Jumbo. De 22-jarige klimmer uit Yerseke staat nadrukkelijk in de belangstelling van de Nederlandse WorldTour-ploeg. “Ik ga pas juichen als het allemaal rond is”, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
Ronde van Zwitserland
Tolhoek dankt de interesse van de enige Nederlandse WorldTour-formatie aan zijn sterke optreden in de Ronde van Zwitserland. Daar pakte hij de bergtrui mee. De onderhandelingen tussen het management van Tolhoek en de ploeg van Richard Plugge zouden volgens de krant in een vergevorderd stadium zijn. “Ik ga pas juichen als het allemaal rond is, maar ik wil heel graag. Bij Roompot-Oranje Peloton heb ik een prachtig programma mogen rijden en heb ik de kans gekregen om me te ontwikkelen, maar LottoNL-Jumbo is toch nog een stap hogerop”, aldus Tolhoek.

Dit artikel delen:

26 Reacties

aardappeljager 31 juli 2016 om 13:33

Mooie stap en een potentiële knecht in de bergen voor Steven. Hopen dat hij zijn ontwikkeling voort kan zetten

0
klootje kriekeljon 31 juli 2016 om 13:33

Dat zou een hele mooie zijn voor TLJ. Leuk nieuws.

0
Prima Facie 31 juli 2016 om 13:36

Ik hoop alleen niet dat Tolhoek de beloofde versterking voor Kruijswijk is, want daar is hij nog wel te licht voor. Mooie transfer. Toont ook het belang van een zowel een Nederlandse procontinentale als een WT-ploeg aan. Anders hadden dit soort jongens natuurlijk minder kansen gekregen.

0
Wielerfan1987 31 juli 2016 om 13:41

@Prima Facie

ik ben het helemaal met jou eens.
Tolhoek zou een goeie voor ze kunnen zijn maar is zeker nog niet van het niveau waar Kruijswijk op kan bouwen in komende Giro.

aan de andere kant denk ik wel dat Tolhoek bij Roompot meer kans zou krijgen om zelf zijn gang te blijven gaan, dat zal bij TLJ wel anders zijn denk ik.

Tenzij TLJ meer wedstrijden met ‘aanvallers ‘ zoals Tolhoek, Bouwman, Lindeman e.d. wil rijden…

0
vlek 31 juli 2016 om 13:43

Hij heeft zich na een moeizaam begin geweldig laten zien in Zwitserland en Oostenrijk. De vooruitgang in programma zal misschien niet eens merkbaar zijn in zijn eerste seizoen, maar qua begeleiding van klimmers en uiteindelijke kansen op een grote ronde zit hij natuurlijk wel beter bij TLJ. Het zou ook positief op Roompot af moeten stralen; goed om weer een jonge renner af te kunnen leveren op het hoogste niveau, zeker in dit landschap met allerlei WT-ploegen die stoppen en renners die vrij komen.

0
GioVisconti 31 juli 2016 om 13:51

Is Clement niet iets voor Roompot? Mocht TLJ hem echt niet willen?

0
Wielerfan1987 31 juli 2016 om 13:53

mooi ook trouwens dat hier wederom een primeur door het AD gebracht wordt en dhr Kerkhoffs van de televaag mooi weer achter het net vist.

dat doet de burger goed!

0
xistnc 31 juli 2016 om 14:00

Prima coureur, die Tolhoek. Heeft Roompot een keer een goede Zeeuw, raken ze ‘m alweer kwijt.

Los daarvan: Tolhoek heeft zich getoond met een manier van koersen, waarvoor bij TLJ in de grotere koersen eigenlijk nauwelijks ruimte is. TLJ zet naar eigen zeggen in op de klassementstrein en/of de sprinttrein.

Hopelijk krijgt Tolhoek ook bij TLJ ruimte om aanvallend te rijden, al zal dat allicht allereerst in kleinere koersen zijn. Voor zijn eigen marktwaarde kan het natuurlijk helemaal geen kwaad, om ook bruikbaar te zijn/worden in een klassementstrein.

0
koos1 31 juli 2016 om 14:21

Zou een mooie stap zijn voor Tolhoek en een beloning voor z’n sterke rijden in Zwitserland.
Bij TLJ zou hij een mooi programma kunnen rijden zoals Castelijns dit jaar met de Giro, enige vraag zal zijn of hij TLJ zal moeten gaan knechten of mag blijven aanvallen.

0
schipperaar 31 juli 2016 om 14:30

Hopelijk kan ie nog meer truien op bergen bij ze nieuwe baas.

0
Prima Facie 31 juli 2016 om 14:35

@xtc
Wat mij betreft gaan zowel de klassementstrein als de sprinttrein de prullenbak in. Zeker een klassementstrein is onzinnig. De enige ploeg die dat kan is Sky. De andere grote klassementsploegen Astana, Movistar en Tinkoff hebben doorgaans ook geen trein. Die zorgen dat ze mannen in de ontsnapping hebben in bergritten. Dat doen ze al jaren en heeft die ploegen vele grote rondes opgeleverd. In een bergetappe met z’n allen rond een kopman fietsen is echt niet meer van deze tijd.

Wat dat betreft is een aanvallende renner als Tolhoek dan ook uitstekend, ook als knecht voor een klassementsman

0
NDI22 31 juli 2016 om 15:25

Hoop dat hij zich zo door ontwikkelt!

@PF
Inderdaad. Je hebt in principe 1 renner nodig die je tot ver kan helpen. Dat is handig met eten, drinken, uit de wind zitten en bij pech. Voorderest gewoon de mindere jongens vooruit sturen, dat doen ze allemaal behalve Sky. Zo moeilijk is het niet. Tolhoek past wel in dat straatje, vroeg mee en mocht het nodig zijn terugzakken voor de kopman.

0
vlek 31 juli 2016 om 15:28

Andere klassementsploegen hebben wel degelijk tot ver in de bergritten veel mannen rond hun kopman. Mannen vooruit sturen is inderdaad ook regelmatig nuttig, maar is zeker niet de hoofdzaak van hetgeen de klimmers binnen die ploegen voor hun kopman betekenen.

0
ghostwriter 31 juli 2016 om 15:52

Met Bouwman en Tolhoek heeft LottoNL dan twee talentvolle Nederlandse knechten voor het midden- en hooggebergte. Ik hoop dat Bouwman de komende Vuelta mag rijden en in 2017 dan (in ieder geval) de Giro rijdt. Tolhoek kan in 2017 dan de Vuelta rijden als hij de eerste helft van het wielerjaar goed doorkomt.

0
Prima Facie 31 juli 2016 om 16:04

@vlek
Zeker, maar bij 'trein' denk ik aan minimaal vijf knechten die continu voor hun kopman rijden. Wat je dan nodig hebt zijn echt goede klimmers (dus duur) die ook tempo kunnen blijven rijden als een concurrent aanvalt. Het lijkt me niet dat TLJ een trein van dat soort klimmers kan veroorloven.

De renners die ik graag zie als ondersteuning voor een klassementsman zijn renners die een neusje voor de juiste ontsnapping hebben en enigszins een berg over kunnen. Montaguti is er zo één. Zelfs Van Baarle zou dat kunnen.

0
vlek 31 juli 2016 om 16:10

Dan is het tijd om aan iets anders te gaan denken bij dat woord. Ze hebben voor de plannen rond met name Kruijswijk gewoon voldoende man nodig die meerdere bergen kunnen overleven en Tolhoek past daar voor de toekomst uitstekend binnen. Volgens mij is dat alles.

0
SCIC 31 juli 2016 om 16:38

Garantie dat je renners een kopman kunnen bijstaan heeft bijna geen enkele ploeg behalve Sky en mogelijk Movistar en Astana. Een ’trein’ heeft nog een nadeel en dat is dat je het kopwerk mag doen. BMC en Orica zorgen dat er elke dag wel mensen mee zijn in de ontsnapping en lang meekunnen. Ik zie Tolhoek daar nog niet toe in staat, daarvoor moeten ze een renner van het niveau Oomen contracteren. Overigens blijkt dat goed kunnen dalen tegenwoordig minstens zo belangrijk is als goed kunnen klimmen.

0
Robert Chasinque 31 juli 2016 om 17:32

Dit is niet het niveau knecht dat Kruijswijk nodig heeft. Tankink gaat op dit moment nog beter omhoog.

Ze moeten kijken naar het niveau Clement, Weeting, Westra. Taaie mannen die weten wat het is om een wereldtopper bij te staan. Met alle respect voor Tolhoek, maar dit is geld dat in het contract voor Stef gestoken had moeten worden.

0
Rhohan 31 juli 2016 om 17:32

Ik vind dit geen jongen die de selectie echt sterker gaat maken. Zijn bijdrage bergop gaat ook de eerste paar jaar nog wat tegenvallen, vrees ik. Klimt op het niveau van Bouwman, dus daar hebben ze er al één van.

0
wielrenner 31 juli 2016 om 18:11

Nou op het niveau van Bouwman? Die bergtrui heeft hij inderdaad door aanvalslust veroverd maar zodra hij zijn punten had liet hij het lopen. Bovendien was verder niemand in het peloton geinteresseerd in de bergtrui, Bouwman was ondanks zijn knechten werk in Zwitserland 30 minuten sneller in het CG. Terwijl Tolhoek alle vrijheid had.
Ik vind het een slechte keuze, nu kan hij in het keurslijf van LJ, we hebben tot nu toe gezien hoe dat met die zgn. talentontwikkeling gaat. Kijk maar naar Bol,Teunissen, van Winden, vd Lijke, vermeltfoort en toch ook Roosen, etc allemaal mannen die bij LJ niet verder ontwikkelden.
Was al langer bekend dat ook bij het vroegere Rabobank die mannen uit het procontiteam niet verder ontwikkelden bij de profs. Het is daar nog niets veranderd.
Jammer maar de ervaring leert dat je bij TLJ alléén wat te zoeken hebt indien je er gelijk als kopman aan de bak kan. Zie Gesink, Kruyswijk en Kelderman en wat buitenlanders.
Ik zou zeggen, indien er zich geen andere ploeg meld, beste Antwan, rijp nog ff een jaartje door bij Roompot!

0
vlek 31 juli 2016 om 21:26

Roosen heeft zich bij TLJ niet verder ontwikkeld? Teunissen en Van der Lijke zou je nog als twee interessante recente voorbeelden voor in zo’n discussie kunnen zien, maar wanner je de progressie van Roosen niet hebt opgemerkt…

0
kelderfan 31 juli 2016 om 22:21

Zoals ik ’t zie zijn Teunissen en v.d. Lijke 2 jonge talenten, die op WT-niveau goed mee kunnen doen; dat Teunissen nu geblesseerd is, kan gebeuren. Roosen heeft zich juist goed ontwikkeld en weet zelf nog niet hoever hij kan komen.
Ik vind ’t een goede zaak, dat Tolhoek de stap gaat maken naar TLJ. Ik verwacht wel wat van dit talent.

0
tendam 31 juli 2016 om 22:34

@wielrenner
Grappig dat je Kruijswijk noemt. Die was bij Rabo aanvankelijk helemaal geen kopman, en gold ook niet als een enorm talent… er is waarschijnlijk geen Nederlander die zich zo sterk heeft ontwikkeld als Kruijswijk. Ik vind Roosen zich trouwens prima ontwikkelen, maar misschien had jij hogere verwachtingen?

on: wel een aardige renner, die Tolhoek, maar zoals gezegd is dit niet de renner die ze bergop echt beter maakt. Het is zelfs wat vergezocht om hem een ‘klimmer’ te noemen.

0
maklukzat 1 augustus 2016 om 00:09

Goed dat Tolhoek de stap gaat maken naar de World-tour. Deze jongen heeft mogelijkheden bergop en kwam niet voor niets bovendrijven in Zwitserland en Oostenrijk. Wellicht volgend jaar al een goede ondersteuning voor de kopmannen. Ik verwacht dat hij zich nog wel even blijft ontwikkelen.

0
schipperaar 1 augustus 2016 om 07:29

Iedereen kan zich ontwikkelen zoals kruiswijk, een vd weinigen die er scherp uitziet en in een grote ronde progressie maakt, tolhoek had een vrijbuitersrol maar had daarnaast veel hoger kunnen eindigen. Op zo’n leeftijd voor een buitenlandse ploeg kiezen is veel leerrijker natuurlijk.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone