‘Toekomst Euskadi-Murias ongewis, renners vrij om te gaan’

dinsdag 3 september 2019 om 12:31
‘Toekomst Euskadi-Murias ongewis, renners vrij om te gaan’

Óscar Rodríguez - foto: Cor Vos

Euskadi-Murias is dit jaar voor het tweede achtereenvolgende seizoen actief op Pro Continentaal niveau, maar het is onzeker of de ploeg volgend jaar nog in het peloton actief zal zijn. AS schrijft dat het team nog zoekt naar manieren om de ploeg een vervolg te kunnen geven. 

De Spaanse sportkrant schrijft dat de financiële situatie van het team iets beter is dan een maand geleden. Toch krijgen renners van de Baskische wielerploeg de vrijheid om te spreken met andere teams omdat continuïteit nog niet kan worden gegarandeerd. Er zijn namelijk nog altijd onderhandelingen gaande. Er was in het verleden sprake van een fusie met Fundacion Euskadi, maar dit zou niet langer tot de mogelijkheden behoren.

Óscar Rodríguez bezorgde de ploeg afgelopen seizoen het grootste succes in haar bestaan. Hij won toen namelijk een Vuelta-rit met aankomst op La Camperona. Ook is de ploeg actief in de Ronde van Spanje. Dit jaar is Enrique Sanz de veelwinnaar van de ploeg, hij mocht al vijf keer juichen. Mikel Aristi boekte twee succesjes en Héctor Sáez mocht een overwinning op zijn palmares bijschrijven.

Dit artikel delen:

1 Reactie

HoofdIsVrij 3 september 2019 om 13:48

Beñat Intxausti zal dan wel met wielerpensioen gaan. Toch wel erg wreed hoe zo’n ziekte van Pfeiffer je kan tekenen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone