Óscar Rodriguez: “Volgend jaar ben ik geen kopman in een grote ronde”

maandag 4 november 2019 om 19:40
Óscar Rodriguez: “Volgend jaar ben ik geen kopman in een grote ronde”

foto: Cor Vos (archief)

Óscar Rodriguez debuteert volgend jaar in de WorldTour bij Astana. De 24-jarige Spanjaard heeft die transfer verdiend na drie succesvolle jaren bij Euskadi-Murias, met als hoogtepunt zijn ritwinst tijdens de Vuelta a España 2018. “In het team hebben ze vertrouwen in mij, dus we zullen zien”, zegt hij over een mogelijke rol als kopman bij Astana.

Rodriguez wil nog niet te veel praten over een mogelijke hoofdrol van hem in grote rondes. “Dat hangt heel erg van mij zelf af”, aldus de Bask tegen AS. Aan het kopmanschap denkt hij dan ook niet. “Voor volgend jaar natuurlijk nog niet, omdat er veel leiders zijn waarvoor ik voor zal werken. Ik wil vooral proberen om veel te leren, ik wil alles in mij opnemen, alles zien, alles horen en aandachtig zijn voor de details.”

Na drie jaar Euskadi-Murias wil Rodriguez de Spaanse ploeg bedanken. “Zij waren heel belangrijk voor mij. Als amateur besloot ik om wielrenner te worden en bij Murias kon ik mij op een perfecte manier ontwikkelen. Ze hebben mij vrijheid gegeven toen ik dat nodig had, ze hebben altijd gedacht aan vooruitgang en ik ben daar echt wielrenner geworden”, aldus de klimmer. “Ik heb echt een stap vooruit gezet afgelopen seizoen. Ik hoop dat ik in de toekomst nog groei naar het niveau dat ik nu nog niet heb.”

Wel stopt Euskadi-Murias na dit seizoen. “Dat had ik niet verwacht”, zegt Rodriguez. “Het is heel jammer, want er zijn talenten in de ploeg die mogelijk geen nieuw team kunnen vinden.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Scott Sunderland 4 november 2019 om 23:49

Dat heeft Oscar goed gezien. Hij zal geen kopman zijn bij Movistar. Hij mag bij wijze van spreken blij zijn als hij volgend jaar de Vuelta mag rijden als knecht. Geen slechte renner natuurlijk.

Wielert 5 november 2019 om 03:05

Ik denk inderdaad ook dat hij geen kopman bij Movistar wordt voorlopig

Voorgeborchte 5 november 2019 om 09:22

Sterker, ik denk dat ook bij Ineos hij geen kopman zal worden!

SteelHorseCowboy 5 november 2019 om 09:46

Eh.. ik ook niet Oscar.

Ik neem aan dat deze uitspraak een beetje uit zijn verband getrokken is. Is er iemand die dit wel verwacht had? Is er een ploeg die hem als kopman zou hebben opgesteld in een grote ronde? Lijkt me totaal niet aan de orde.

Natte spons 5 november 2019 om 11:01

Het grapje is dat hij voor Astana gaat rijden en dus niet voor Movistar, of Ineos kopman zal worden. “Scott Sunderland” vergiste zich in het team waar hij voor gaat rijden.

west 5 november 2019 om 13:42

Fuglsang heeft het druk met Tokio, dus is Lopez de grote man. Die gaat er vroeg of laat weer bij liggen en dan kom je als meesterknecht vanzelf in pole-position.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair