Astana lijft Spaanse klimmer Óscar Rodriguez in

dinsdag 1 oktober 2019 om 10:32
Astana lijft Spaanse klimmer Óscar Rodriguez in

Óscar Rodriguez - foto: Cor Vos

Óscar Rodriguez maakt de sprong naar de WorldTour. De beloftevolle Spanjaard verruilt het tenue van Euskadi-Murias, dat aan het einde van dit seizoen ophoudt te bestaan, voor het shirt van Astana. Rodriguez tekent er voor twee seizoenen.

De 24-jarige Rodriguez won in 2018 een etappe in de Ronde van Spanje en dat is vooralsnog zijn belangrijkste wapenfeit in de wielrennerij. “Hij heeft dit seizoen zijn potentieel al laten zien in een aantal races, bijvoorbeeld in de Mont Ventoux Challenge (achtste, red.) en de Ronde van Murcia (negende, red.). Hij is een jonge renner die een sterke klimmen kan worden”, zegt Alexandre Vinokourov over zijn nieuwe rekruut.

“Hij is ook goed in tijdrijden en bij ons kan hij zich wellicht ook in deze discipline verbeteren. In andere woorden, hij zou een sterke all-rounder kunnen worden en ik ben zeer benieuwd naar zijn progressie in ons team op WorldTour-niveau.”

Rodriguez toont zich een blij man in het persbericht: “Ik ga mijn best doen om een belangrijk onderdeel van het team te worden. Het is een grote stap in mijn carrière en ik ben klaar voor de stap naar de WorldTour. Ik hoop dat we met het team onze doelen zullen bereiken.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Scott Sunderland 1 oktober 2019 om 10:42

Ah ja. Hij zou naar Movistar gaan maar door die foute manager ging dat niet door. Leuke renner om erbij te hebben. Er zijn nog renners op zoek die eerst naar Movistar zouden gaan of er nu niet meer kunnen blijven. De La Cruz natuurlijk. Betancur kan niet blijven, maar gaat waarschijnlijk naar de Emiraten.

0
Brabander 1 oktober 2019 om 12:05

Wel een renner met potentie, hoewel hij me in de Vuelta niet meeviel. Vorig jaar wel echt op een prachtige manier een etappe gewonnen. Daarom er misschien wat meer van verwacht

0
Johnny7 1 oktober 2019 om 12:32

Vervangers blijven een stuk minder dan de vertrekkende renners. Astana zal een stuk minder sterk voor de dag komen volgend seizoen.

0
Titaantje 1 oktober 2019 om 17:54

Dit is een goede en getalenteerde klimmer. Daar gaan z eecht nog wel plezier aan beleven.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone