Titelverdediger Davidenok grijpt direct de macht in Tour of Fuzhou

zondag 17 november 2019 om 12:25
Titelverdediger Davidenok grijpt direct de macht in Tour of Fuzhou

foto: Cor Vos (archief)

De eerste etappe van de Tour of Fuzhou is een Kazachs feestje geworden. Op Ku Liang, een iets meer dan elf kilometer lange klim even buiten Fuzhou, greep Ilya Davidenok (Shenzhen Xidesheng) de eerste zegebloemen. Achter hem eindigde land- en ploeggenoot Artur Fedosseyev als tweede in de openingsrit van de 2.1-koers. De Chinese belofte Lyu Xianjing (Hengxiang) finishte op gepaste afstand als de nummer drie.

De Chinese rittenwedstrijd werd afgetrapt met een goede 95 kilometer over een vlak traject. Het inspireerde Samuel Volkers (MEMIL) om een aanval op te zetten, maar hij zou dit niet vast weten te houden. De twee Kazachen reden aanvankelijk weg met de bergtrui in gedachten, maar toen de bergpunten binnen waren besloten Davidenok en Fedosseyev door te rijden. En met resultaat, want de twee werden niet meer bijgehaald.

Davidenok en Fedosseyev – twee renners die in het verleden niet helemaal van onbesproken gedrag waren – zouden Lyu Xianjing op 45 seconden. Buiten een verrassing in een van de vlakke ritten lijkt er nog een kans voor de concurrentie om Davidenok van een tweede opeenvolgende eindzege te kunnen houden. De zesde en voorlaatste etappe heeft een aankomst bergop. Yun Ding is een klim van ongeveer dertien kilometer.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone