Tinkoff ziet Giro als ‘eerste deadline’ in zoektocht naar nieuwe sponsor

dinsdag 5 april 2016 om 16:30
Tinkoff ziet Giro als ‘eerste deadline’ in zoektocht naar nieuwe sponsor

Foto: Sirotti

Het management van Tinkoff is achter de schermen druk bezig met de zoektocht naar een nieuwe naamsponsor. Het einde van de Giro d’Italia wordt daarbij gezien als een eerste deadline, zegt algemeen manager Stefano Feltrin aan Cyclingnews. Een nieuwe geldschieter is nodig omdat Oleg Tinkov heeft aangekondigd zich na dit seizoen terug te trekken uit de wielrennerij.

“De realistische deadline is het einde van het seizoen, maar het einde van de Giro d’Italia is een eerste keerpunt”, stelt Feltrin. “Dan bekijken we waar we staan en praten we met iedereen in het team, zodat ze de kans krijgen hun mening te geven en hun plannen te ontvouwen. Het zou fijn zijn als er dan duidelijkheid is.” De Giro d’Italia eindigt op 29 mei.

Als er geen nieuwe sponsor wordt gevonden, houdt het team op te bestaan. Er zijn bij Tinkoff momenteel vijf renners met een doorlopend contract, onder wie Peter Sagan en Rafal Majka.

Dit artikel delen:

11 Reacties

martini151 5 april 2016 om 17:35

TLJ meteen Sagan aantrekkem

0
S-Works87 5 april 2016 om 17:55

De enige teams die Sagan aan kunnen trekken zijn Quickstep en Astana, gezien het persoonlijk sponsorschap van Specialized. Of het nieuwe team uit het oliestaatje moet ook op Specialized gaan rijden.

0
Jeff®ey 5 april 2016 om 18:37

Bianchi ging een ander ploeg sponsoren dus Specialized kan gewoon mee naar Team Lotto Jumbo :p

0
Scibby 5 april 2016 om 22:12

Lol als Sagan geen team vind. Heeft hij eigenlijk ook helemaal niet nodig.

0
Turtlehead 5 april 2016 om 22:15

No problem, no. I go full gas always.

Misschien is er ergens in Panama nog een bedrijfje met interesse? Geld genoeg daar heb ik ergens gelezen… ;)

0
Verweggistan 5 april 2016 om 22:22

Sagan wil zijn broer mee. En Bodnar.

0
sep0r 5 april 2016 om 23:51

S-Works87, er komt veel geld vrij bij Trek aangezien daar nog een aantal renners stoppen naast Cancellara. Zou ideale opvolger wel zijn voor hem.

0
Cadellie 6 april 2016 om 00:07

Trek zit ook achter Sagan aan

0
Sephiroth 6 april 2016 om 11:54

JEffrey, stopt bianchi na dit jaar bij TLJ? dat wist ik niet. Ben benieuwd wat hun nieuwe sponsor wordt dan.

0
GreenDay 6 april 2016 om 12:42

Sagan en Etixx, het lijkt mij wel wat. Boonen een ploegleidersfunctie aanbieden, Van Keirsbulck (brengt niet wat ervan verwacht werd) en Terpstra laten gaan. Ik vermoed dat Terpstra en Stybar budgettair evenwaardig zijn, maar ik denk dat Stybar iets veelzijdiger is. Dan heb je met Sagan, Stybar, Vandenbergh, Lampaert, Trentin en Martin een team dat sterk is in de breedte, maar toch een uitgesproken speerpunt heeft. Stybar een vrije rol aanbieden, de rest vol aan de bak voor Sagan. Sagan krijgt een echte ploeg achter zich, één die hem bovendien veel expertise bij kan brengen.

0
zipp404 6 april 2016 om 22:34

@GreenDay, klinkt goed inderdaad, alleen denk ik dat Terpstra daar wel erg geliefd is, en zie ik Boonen graag nog koersen, ookal is hij niet meer wat het ooit was. Toch oogte hij vandaag fris en scherp in de Scheldeprijs.
Het is duidelijk dat er wat moet gebeuren binnen de ETIXX ploeg.
Ze zitten met teveel grootmachten, en naar verhouding te weinig knechten

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone