Timo Roosen gaat sprinttrein van Fabio Jakobsen versterken
foto: Cor Vos
Raymond Kerckhoffs
vrijdag 7 juli 2023 om 15:34

Timo Roosen gaat sprinttrein van Fabio Jakobsen versterken

Timo Roosen staat op het punt om Jumbo-Visma te verlaten. De renner is mondeling akkoord met Team dsm-firmenich en zal na 1 augustus zijn handtekening onder een meerjarig contract zetten. Roosen gaat bij het andere Nederlandse WorldTeam onderdeel uitmaken van de sprinttrein rond Fabio Jakobsen en kan in sommige klassiekers ook voor zijn eigen kansen rijden.

Eerder meldde WielerFlits al dat dsm-firmenich het contract met de wielerploeg van Iwan Spekenbrink gaat verlengen tot en met 2028. Jakobsen wordt een speerpunt in de ploeg en zal de komende drie jaar de kleuren van Team dsm-firmenich verdedigen. Net zoals in de eerste jaren met Marcel Kittel en John Degenkolb gaat de sprinttrein een belangrijk onderdeel van de wielerploeg worden. Roy Curvers is namens de ploeg bezig om de sprinttrein te versterken.

Roosen doorliep de opleiding van het Rabobank Development Team en werd in 2015 prof bij Team LottoNL-Jumbo. Dit jaar komt hij voor het negende jaar uit voor de Nederlandse formatie. In 2021 veroverde hij de Nederlandse titel op de weg. In 2018 scoorde hij sterk met een respectievelijk vierde en vijfde plek in de WorldTour-klassiekers in Québec en Montréal.

Team dsm-firmenich is duidelijk in de sprinterstrein aan het investeren en heeft hier al redelijk wat opties voor. In deze Tour zijn John Degenkolb, Alex Edmonson en Nils Eekhoff de mannen om Sam Welsford in stelling te brengen. De laatste gaat volgend jaar naar BORA-hansgrohe. In de sprintkern van de ploeg voor 2024, staan op dit moment Tobias Lund Andresen, Pavel Bittner, John Degenkolb, Nils Eekhoff, Niklas Märkl en Casper van Uden onder contract. Hier komt de ervaren Roosen (30 jaar) dus bij.

WielerFlits meldde deze week ook al dat Sam Oomen van Jumbo-Visma naar Lidl-Trek overstapt. Sam Oomen stond ook in de belangstelling van Team dsm-firmenich maar verkoos een contract bij de Amerikaanse ploeg.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
7 juli 2023 15:41
Leuk voor Timo. Had ook bij Kooij wellicht kunnen blijven, maar kan bij DSM de klassiekers rijden. Bij Jumbo kantje boord geworden.
7 juli 2023 15:41
Dat is nou echt een goede zet! Zowel goed voor Roosen die ook meer kansen gaat krijgen in de klassiekers als ook van DSM en Jakobsen die er een Sprint aantrek topper bij krijgen. Hopelijk kan hij terug op niveau komen die hij ooit heeft gehaald
    7 juli 2023 19:21
    Die kansen in de klassiekers is toch altijd een beetje een wassen neus. Bij Jumbo is hij kantje boord om uberhaupt de selectie te halen. Hij heeft zelden top 20 gereden in klassiekers. De realiteit is dat als het tempo in de laatste 40-80km omhoog gaat, hij niet mee kan. Dat gaat niet ineens veranderen als hij voor eigen kans mag gaan. Dat hebben we voorheen toch ookal gezien bij talloze ondersteunende renners die uit vergelijkbare situaties kwamen.
Mooie transfer voor alle partijen denk ik
7 juli 2023 15:54
Lijkt me een giede stap, ik was hem al vergeten eigenlijk. Ergens in die trein moet wel passen lijkt me.
7 juli 2023 15:51
Prima hardrijder om als eerste wagonnetje in te zetten
7 juli 2023 16:03
Goede stap. In de seizoenen dat hij de Tour mocht rijden met Groenewegen laten zien van grote waarde te zijn in de sprinttrein. Mogelijk dat het rijden van een grote ronde hem ook weer een stapje terug naar dat niveau gaat brengen.
Mooi! Leuk dattie goed terecht komt! Lekker voor eigen kans zou er best eens een leuk resultaat uit kunnen rollen
7 juli 2023 17:22
Prima dat hij de overstap gaat maken. Jarenlang een trouwe knecht gebleken,
maar ja de jeugd komt aanstormen.
7 juli 2023 18:36
Mooie move
7 juli 2023 15:52
En jumbo weer een plekje vrij
7 juli 2023 16:26
Ik ben echt heel benieuwd hoe dus straks de sprinttrein er uit ziet, want dit jaar is het vooral een tombola met toevallige uitschieters
7 juli 2023 20:33
Only winners here. Gefeliciteerd iedereen!

Reacties zijn gesloten.