Tien potentiële aanwinsten voor Jumbo-Visma

Tien potentiële aanwinsten voor Jumbo-Visma

foto: Cor Vos

zaterdag 3 augustus 2019 om 06:00

Het is begin augustus en dat betekent traditiegetrouw dat de transfermarkt in het wielrennen geopend is. Daarnaast publiceert WielerFlits – in 2019 voor de vijfde keer – de stand van zaken en een aantal mogelijke versterkingen voor Jumbo-Visma, Nederlands enige WorldTour-team. De tien renners zijn genummerd, maar staan in willekeurige volgorde.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Overzicht 2019

Jumbo-Visma is bezig aan een van haar succesvolste seizoenen ooit. De ploeg boekte tot op heden liefst 39 overwinningen, waaronder vier in de Tour de France. Daarnaast pakte Mike Teunissen de eerste gele trui en stond Steven Kruijswijk op het eindpodium in de grootste wielerkoers van het jaar. Primož Roglič deed dat eerder dit jaar ook in de Giro d’Italia. De Sloveen was daarnaast de beste in de UAE Tour, Tirreno-Adriatico en de Ronde van Romandië; alle drie WorldTour-koersen. Dylan Groenewegen won het vaakst: elf keer.

Dit jaar versterkte de ploeg zich met onder meer de ervaren Tony Martin, Teunissen, veldritklepper en toekomstig klassiekerkopman Wout van Aert en toekomstig klassementskopman Laurens De Plus. Dit viertal drukte meteen zijn stempel en ze maakten daarnaast allemaal deel uit van de Tour-selectie. Lennard Hofstede en Taco van der Hoorn kwamen erbij als versterkingen voor de breedte. Jonas Vingegaard kreeg als jong talent de kans om zich bij Jumbo-Visma te ontwikkelen. Goed voor een selectiebestand van 27 man.

Met de gele trui in het midden won Jumbo-Visma de ploegentijdrit in de Tour – foto: Cor Vos

Aflopende contracten

Daan Olivier besloot eerder dit jaar om per direct een punt achter zijn carrière te zetten. De Nederlander zat in zijn laatste contractjaar. Daarvan rijden er in de ploeg nog eens zeven coureurs. Dat zijn Floris De Tier, Tom Leezer, Bert-Jan Lindeman, Paul Martens, Danny van Poppel, Neilson Powless en Maarten Wynants. De ploegleiding rekent erop dat van deze zeven jongens er in ieder geval zes blijven. Of dat ook daadwerkelijk zo is, zal later blijken. Renners zijn uiteraard vrij om een andere keuze te maken, maar ze kunnen dus blijven.

Onder die zes behoort in ieder geval het Amerikaanse rondetalent Powless. Hij beraadt zich op dit moment over zijn toekomst, maar Jumbo-Visma liet eerder al weten graag met hem door te gaan. De Nederlandse ploeg ziet Danny van Poppel als iemand voor de klassiekers. WielerFlits begreep uit zijn entourage dat hij zelf echter graag toch wil blijven sprinten. Of dit hand-in-hand samengaat bij Jumbo-Visma of dat hij om die reden ervoor kiest om te vertrekken, zal de toekomst moeten uitwijzen. Wie de renner is die vertrekt, is niet bekend.

Wat gaat Danny van Poppel doen? – foto: Cor Vos

Zoektocht voor 2020

Jumbo-Visma heeft zich reeds versterkt met twee nieuwe aanwinsten. Komend jaar maakt Tobias Foss (22) uit Noorwegen zijn profdebuut bij het team. Datzelfde geldt voor de 24-jarige Australiër Chris Harper. Daardoor is de Nederlandse ploeg in principe al klaar op de transfermarkt. Door het wegvallen van Olivier en één renner die vertrekt of stopt, wil de ploeg ook volgend jaar werken met een team dat bestaat uit 27 renners. Afhankelijk van het programma, kan dit resulteren in een extra renner. Maar dat is pas in het najaar duidelijk.

Het moge duidelijk zijn dat het geraamte van de ploeg staat. Alle kopmannen van Jumbo-Visma liggen vast voor komend jaar. Een luxepositie, omdat een reeks andere ploegen met veel meer aflopende contracten kampt. Toch kan het zijn dat de Nederlandse ploeg zich alsnog versterkt. Het betreft hier buitenkansen die zich voordoen. Zo hangt al een tijdje de geruchtmakende transfer van Tom Dumoulin in de lucht en ook de naam van Marcel Kittel zingt rond. De Duitser beslist in deze periode wat hij met zijn (sportieve) toekomst wil.

Tot slot kunnen de zes renners waarmee Jumbo-Visma graag verder wil, besluiten om hun brood elders te gaan verdienen. In dat geval zal de formatie zich opnieuw op de markt begeven. Daarbij hebben ze vooral oog voor twee soorten wielrenners: óf de allerbeste jonge talenten die in de toekomst van waarde voor de ploeg kunnen zijn, óf toprenners die er meteen staan en kunnen scoren. Het type maakt in beide gevallen niet zo veel uit, al zou een extra sprinter of iemand die lang mee bergop kan lichtjes de voorkeur genieten.

Bovenstaand is tot stand gekomen door het raadplegen van diverse bronnen binnen het team.


 10. flag-be Amaury Capiot (Sport Vlaanderen-Baloise)

Wanneer zit het Capiot eens mee? – foto: Cor Vos

De mogelijkheid bestaat dat Jumbo-Visma zich op een later tijdstip opnieuw op de transfermarkt moet begeven. Kopmannen en de allergrootste talenten zullen dan al onderdak hebben gevonden. Grote kans dat Amaury Capiot dan nog wel vrij is. De 26-jarige Belg hoopt al jaren de overstap naar de WorldTour te maken, maar door pech en blessures is dat er nog niet van gekomen. De renner van Sport Vlaanderen-Baloise is snel na een lastige koers en hij zou ook onderdeel kunnen uitmaken van de voorjaarskern of een sprinttrein. Capiot zou daarom een prima versterking in de breedte zijn, als een van de zes renners besluit om niet te verlengen.

9. flag-it Imerio Cima (Nippo-Vini Fantini-Faizanè)

Imerio (links) met zijn oudere en bekendere broer Damiano Cima – foto: Cor Vos

Na het huidige seizoen houden twee teams waarschijnlijk op te bestaan. Roompot-Charles is op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor, terwijl Nippo-Vini Fantini-Faizanè al liet weten niet verder te gaan. Door dat feit komen er bij de Italiaanse ProContinental-formatie veel interessante renners op straat te staan. Denk aan klimtalent Alejandro Osorio, maar ook op sprintgebied valt er iets te rapen: Imerio Cima. Hij is bij het grote publiek misschien nog niet heel erg bekend, maar de 21-jarige snelheidsduivel ontwikkelt zich wel goed. Het is wachten op Cima’s eerste zege bij de beroepsrenners. Jumbo-Visma kan de jongeling dus nog kneden.

8. flag-nl Kevin Inkelaar (Groupama-FdJ U23)

Inkelaar maakte opnieuw indruk in Italië – foto: Giro della Valle D’Aosta-Mont Blanc 2019

Het Nederlandse wielrennen floreert. Ondanks dat Jumbo-Visma zich steeds internationaler probeert op te stellen, blijft het in de kern een Nederlandse ploeg. Een van de renners uit eigen land die klaar is voor de stap naar de profs, is Kevin Inkelaar. De 22-jarige renner uit Abbenbroek reed in zijn vier jaar bij de beloften voor drie buitenlandse ploegen (Lotto Soudal U23, Polartec-Kometa en Groupama-FdJ U23) en excelleert vooral als klimmer. Onlangs won hij nog een rit en werd hij derde in de loodzware Giro Valle d’Aosta U23. Hij kan doorgroeien tot een erg bruikbare helper bergop of iemand die zelf iets kan forceren.

7. flag-ch Stefan Bissegger (Swiss Racing Academy)

Bissegger won een rit en werd tweede in de Vredeskoers – foto: Jan Brychta

Jumbo-Visma volgt dit seizoen een zestal beloften nadrukkelijker dan anderen. Foss werd uit deze groep vastgelegd, Andreas Leknessund tekende bij Team Sunweb, Thymen Arensman blijft belofte en de interesse in Mikkel Bjerg liet de ploeg varen. De overige twee – Mark Donovan en Filip Maciejuk – kennen een ongelukkig seizoen. Wellicht dat de Nederlandse ploeg haar oog kan laten vallen op een andere sterke belofte: Stefan Bissegger. De 20-jarige Zwitser beschikt over een goede tijdrit en heeft een ijzersterke sprint in de benen. In de Tour de l’Ain spurtte hij al naar zijn eerste profzege. Een jongere versie van Marcel Kittel? In Nederland rijdt er met Marten Kooistra een soortgelijke renner als Bissegger rond.

6. flag-no Edvald Boasson Hagen (Dimension Data)

Boasson Hagen liet in de Dauphiné zien het winnen nog niet verleerd te zijn – foto: Cor Vos

De Nederlandse ploeg spreekt tegen dat er vanuit de sponsoren een bepaalde nationaliteit binnen de ploeg moet rijden, zoals dat in het verleden namens Bianchi het geval was met Enrico Battaglin en Alexey Vermeulen. Toch zal Visma een extra Noor zeker toejuichen. In dat geval kom je snel uit bij Edvald Boasson Hagen. De 32-jarige Noor is uitermate veelzijdig en enorm ervaren. Hij boekte bovendien niet minder dan 78 (!) profzeges. Eddie Bo Hagen beschikt over een sterke tijdrit en een goede sprint na een zware koers, maar hij zou ook zeker een rol (als lead out) in een sprinttrein of in de klassiekerkern kunnen vertolken.

5. flag-it Sonny Colbrelli (Bahrain Merida)

Sonny Colbrelli is op zoek naar het laatste stapje naar de wereldtop – foto: Cor Vos

Wanneer Danny van Poppel besluit te verkassen en er dus ruimte is voor een extra sprinter, dan kan de ploeg dat op drie manieren invullen. Ze kunnen erop gokken dat Teunissen en/of Van Aert in dat gat duiken, of ze kunnen een jong sprinttalent de kans geven óf een reeds gearriveerde spurter aantrekken. In dat laatste geval zijn de opties gering. Kittel behoort – mits hij besluit om zijn loopbaan opnieuw te lanceren nadat hij zijn contract bij Katusha-Alpecin verscheurde – tot die categorie, maar Sonny Colbrelli bijvoorbeeld ook. De Italiaan is van een ander type dan Groenewegen, wat misschien nog wel beter past.

4. flag-gb Tom Pidcock (Wiggins-Le Col)

Thomas Pidcock op de Kemmelberg – foto: Cor Vos

In 2016 maakte Jumbo-Visma nieuw beleid. Ze wil haar eigen kopmannen voor de toekomst zelf laten groeien van talent tot wereldtopper. Wanneer je naar de beste beloften kijkt die voor dat traject in aanmerking komen, kom je al snel uit bij bijvoorbeeld Tom Pidcock. Hoewel de jonge Brit pas op 30 juli zijn twintigste verjaardag vierde, moet hij de stap naar de WorldTour aankunnen. Hij beschikt over genoeg inhoud, kan een zwaar terrein aan, rijdt goed over kasseien en beschikt ook nog eens over snelle benen. ’s Winters zou Pidcock met Van Aert kunnen crossen onder de vlag van de Jumbo-Visma Academy.

3. flag-de Lennard Kämna (Team Sunweb)

Kämna toonde zich in Frankrijk – foto: Cor Vos

De Nederlandse ploeg wil er ieder jaar voor zorgen dat ze een aspirant-kopman hebben voor het rondewerk. Zo werd vorig jaar bijvoorbeeld De Plus aangetrokken: eerst knechten voor de huidige kopmannen, om later zelf die leidersrol over te pakken binnen de ploeg. Wie daar ook goed zou passen, is Lennard Kämna. De 22-jarige Duitser staat al jaren te boek als groot talent en tijdens de afgelopen Tour was hij een van de revelaties. Naar verluidt zijn er zes ploegen voor hem in de markt, waaronder BORA-hansgrohe. Mocht Kämna ervoor kiezen om te vertrekken bij Team Sunweb, kan hij ook naar de Nederlandse ploeg verkassen.

2. flag-dk Jakob Fuglsang (Astana)

Fuglsang als extra pion? – foto: Cor Vos

Kämna zou zo in het kielzog van zijn huidige kopman Dumoulin kunnen meegroeien, mits die transfer naar Jumbo-Visma tot stand komt. Mocht dat niet zo zijn en wil de ploeg toch een extra klepper aantrekken om het Team Ineos echt lastig te kunnen maken in de Tour, dan is Jakob Fuglsang een goede keuze. De 34-jarige Deen is bezig aan zijn beste seizoen ooit en zou in een ploeg met Kruijswijk en Roglič een ijzersterk blok vormen. Bovendien zou hij als leermeester voor Jonas Vingegaard kunnen optreden. Er is veel interesse voor Fuglsang, maar door zijn opgave in de Ronde van Frankrijk is zijn marktwaarde wellicht iets gedaald.

1. flag-nl Wout Poels (Team Ineos)

Tovert JV straks Poels uit de hoge hoed? – foto: Cor Vos

Mocht Dumoulin bij Team Sunweb blijven, dan zou Jumbo-Visma ook een andere Nederlander kunnen binnenhalen. Het contract van Wout Poels loopt af. De 31-jarige Nederlander krijgt nog één keer de kans om van ploeg te wisselen en ergens als kopman te kunnen rijden. Bij de Nederlandse WorldTour-ploeg zal hij die rol met een aantal anderen moeten delen, maar dat hoeft voor Poels niet per se een nadeel te zijn. Voor Jumbo-Visma zou het een goede aanwinst zijn: naast een sterke ronderenner is Poels ook als kopman inzetbaar tijdens heuvelklassiekers. Het enige terrein waar het team (nog) niet scoort.


Dit artikel delen:

87 Reacties

Johnny7 2 augustus 2019 om 08:38

Lennard Kämna zou echt de mooiste aankoop zijn uit dit lijstje voor mij. Type De plus en kan een top 10 ronderenner worden naar mijn mening over een paar jaar.

0
Bergje over 2 augustus 2019 om 08:49

Ja mee eens. Ik snap de sponsorbelangen maar bij boasson hagen heb ik twijfels. Lijkt zijn beste jaren te hebben gehad.

0
Marik 2 augustus 2019 om 11:00

Absoluut eens

0
Simon1 2 augustus 2019 om 08:44

Jan-willem van Schip!

0
Merlinappa 2 augustus 2019 om 10:41

Volmondig ja! Hoop zo erg dat hij de stap naar WT kan maken, is ie zeker waard

0
Groningen 2 augustus 2019 om 14:22

Die had ik ook een beetje in dit lijstje verwacht, maar ik geloof niet dat Jumbo zijn baanambities zou ondersteunen

0
Merlinappa 2 augustus 2019 om 14:32

Het zou me niks verbazen als hij z’n baanambities na de OS op een lager pitje wil zetten, mits ie een medaille scoort. Hij is al WK, en met een plak erbij is dat mooi compleet en kan ie zich op de klassiekers focussen

0
Groningen 2 augustus 2019 om 18:38

Ik zou het toejuichen. Baan is leuk, maar het trekt mij toch minder en Van Schip is een aanwinst voor het Nederlandse wielrennen, niet alleen vanwege de prestaties op de fiets

0
Franco Ballerini 2 augustus 2019 om 08:46

Allen Kämna en Pidcock zie ik graag komen.

0
assen 2 augustus 2019 om 08:49

Pidcock, en dan het jaar erop MvdP ;-)

0
EddyB1958 2 augustus 2019 om 13:50

Mathieu past niet bij die ploeg.

0
peervaneynthoven 2 augustus 2019 om 17:41

Leg uit @Eddy!

0
Hangelos 3 augustus 2019 om 01:37

Daarnaast rijdt Jumbo niet op Canyon en aangezien MvdP een persoonlijk contract met de fietsensponsor heeft (tot 2023) is een overgang naar Jumbo voorlopig uitgesloten.

0
Utrecht19 2 augustus 2019 om 08:56

Colbrelli zou ik zeker toejuichen. Mooie renner en zit volgens mij een goede kop op.

0
josi 2 augustus 2019 om 08:57

De kans lijkt me groot dat geen van deze 10 renners naar TJV zal komen, want veel ruimte is er dus niet. En gezien de huidige prestaties is veel verandering/aanvulling ook niet echt nodig. Als een buitenkans als Dumoulin zich voordoet, zullen ze die niet willen laten lopen, maar verder zullen ze zich dit jaar wel erg rustig houden op de transfermarkt. Uit de gepresenteerde top-10 vind ik Kämna en Pidcock het meest interessant, allebei jongens met veel potentie.

0
jooprioolpijp 2 augustus 2019 om 16:04

helemaal eens.

0
Abdoe 2 augustus 2019 om 08:58

Kämna en Pidcock idd, en Inkelaar misschien. Op dit moment vooral voor jong klim-, tijdrit- en klassiekertalent gaan. Als de focus de komende jaren vol op een Tourklassement gaat, is er te weinig ruimte voor een extra sprintkopman.

0
Apemantus 2 augustus 2019 om 09:00

Dumoulin en Poels zijn directe en gerichte versterkingen. Zou zonde zijn om deze renners naar een ander team dan TJV te zien vertrekken.

0
Secondant 2 augustus 2019 om 09:08

Colbrelli vind ik juist geen goede aankoop. Is toch meer een sprinter voor na een zware etappe, iets wat Teunissen en Van Aert ook moeten kunnen. Als je dan toch Van Poppel vervangt, haal dan een snellere man op het vlakke. Sam Bennett bijvoorbeeld, al weet ik dat hij ook door andere ploegen begeerd wordt. Magnus Cort Nielsen zou ook kunnen, al is die de laatste 2 jaren wel erg matig bezig.

Fugelsang gaat nooit komen, die gaat na dit seizoen ergens een heeeeel dik contract tekenen en daar geef ik hem groot gelijk in. Te duur voor Jumbo Visma gok ik. Als Poels weg gaat bij Ineos, dan gaat hij naar een ploeg waar hij kopman kan zijn. Bij Jumbo staan er ook 2 of 3 man voor hem in de rangorde. Misschien wel 4 als Dumoulin komt. Die gaat naar Sunweb gok ik of hij blijft bij Ineos.

Kamna en Pidcock zouden zeker leuke aanwinsten zijn. Andere leuke aanwinsten zouden Haller, Trentin, Impey en Halvorsen kunnen zijn.

0
Brabander 2 augustus 2019 om 09:14

Trentin gaat al naar CCC, Halvorsen naar EF

0
Utrecht19 2 augustus 2019 om 09:19

Ik zie in Colbrelli niet perse een sprinter maar ook een renner die erg goed is in de Italiaanse najaarsklassiekers. Dus zulke type eendagswedstrijden kan hij er ook staan. Ik weet wel dat Jumbo die Italiaanse wedstrijden niet allemaal rijdt maar in Vlaanderen en Wallonie moet hij ook wedstrijden kunnen winnen.

0
Pubsted 2 augustus 2019 om 09:22

Cort Nielsen is zeker niet matig bezig, maar richt zich gewoon niet meer op de sprints. Is in die zin dus ook niet de vlakke sprinter die jij zoekt.

0
Secondant 2 augustus 2019 om 09:38

@brabander
Zijn deze twee transfers ook al bevestigd door de betrokkenen zelf? Volgens mij gaat het alleen om geruchten.

@Pubsted
Klopt, hij richt zich minder op de sprint.. maar daar moet ik bij aanmerken dat hij al zijn beste resultaten toch in (groep/peloton)sprints gehaald heeft. Zou me kunnen voorstellen dat hij zich dus weer opnieuw gaat richten op de sprints. Een echte klassiekerrenner o.i.d. gaat hij niet worden.

0
Apemantus 2 augustus 2019 om 09:09

Fuglsang begin ik ook van te likkenbaarden, maar daar ga je Wout mee in de wielen rijden.

Ik weet niet wie dit lijstje heeft samengesteld, maar volgens mij is het iets te veel wishfulthinking.

0
$kedel 2 augustus 2019 om 09:13

Fuglsang is te duur, te oud en zwaar overrated

0
Brabander 2 augustus 2019 om 09:15

Hoe bedoel je ‘zwaar overrated’?
Was DE man van het voorjaar samen met Julian Alaphilippe en Mathieu van der Poel

0
$kedel 2 augustus 2019 om 09:20

Word elk jaar weer genoemd bij de favorieten voor geel terwijl hij altijd al piekt ver voor de tour, en heeft nooit bewezen 3 weken aan te kunnen.
En op basis van zijn beste jaar ooit op 34 jarige leeftijd is hij gigantisch duur.

0
Abdoe 2 augustus 2019 om 09:20

Met Fuglsang ben ik bang dat je een jaar te laat bent als je hem nu haalt en dat hij nooit meer zo'n seizoen gaat rijden. Sowieso haal je die niet voor de Tour, maar voor het voorjaar t/m Dauphine.

0
Brabander 2 augustus 2019 om 09:39

Niemand had het specifiek over de Tour. Maar wat die koers betreft wel ‘zwaar overrated’. Daar geef ik je gelijk in. Maar een wielerjaar is meer dan de Tour

0
Apemantus 2 augustus 2019 om 09:44

De kans is reëel dat van Aert, Fuglsang komend voorjaar al gaat overklassen. Met Wout heeft TJV al een absolute topper voor de klassiekers. Toch blijft het een leuk idee, maar compleet onrealistisch.

0
$kedel 2 augustus 2019 om 09:45

Het blijft toch niet echt een veelwinnaar, dit jaar was hij wel net eentikje beter maar ik zie hem dat echt niet zomaar herhalen.
Ondertussen betaal je wel de hoofdprijs.

0
Brabander 2 augustus 2019 om 10:52

Daar ga ik in mee. Maar het is natuurlijk wel erg onduidelijk wanneer je nu eigenlijk ‘goed presteert’. Doe je dat door puur overwinningen te tellen? Of kijk je ook naar zaken als: podiumplekken, het voorjaar kleur geven et cetera?

0
MichielH 2 augustus 2019 om 11:15

Echt, hoe haal je het in je hoofd om Fuglsang "overrated" te noemen. Dan kijk je echt alleen naar de tour, waar hij overigens in de eerste etappe is gevallen, zonder dat hij daar iets aan kon doen. En er is zoveel meer, deze man staat 2e in het PCS-klassement, rijdt top 5 in alle kleine rondes waar hij aan meedoet en wint er twee van, waaronder Dauphine, daarnaast een van de beste drie mannen van het voorjaar met podium in Waalse Pijl, Strade Bianche en AGR en winst in Luik. Ik vind het echt respectloos dat je hem "overrated" noemt, waarschijnlijk omdat hij in je tourspel niet aan de verwachtingen voldeed.

0
Kevin Lowagie 2 augustus 2019 om 09:18

Wout Poels zou inderdaad een goede versterking zijn. Hij verdient uiteraard heel goed bij Team Ineos en is er enorm gewaardeerd binnen het team. Ik vrees dat het behoorlijk wat moeite zal kosten om de overstap te maken. Vraag is hoe diep je daarvoor in de geldbeugel wil tasten. Verder zou ik blijven inzetten op de jeugd!

0
$kedel 2 augustus 2019 om 09:29

Poels heeft weinig resultaten te overleggen op zijn oude dag.

0
Apemantus 2 augustus 2019 om 09:51

Die haal je puur als meesterknecht. Een versterking in de breedte bergop.

0
Fast Freddy 2 augustus 2019 om 09:21

Fuglsang nooit doen. Hij is al oud en ik vind zijn enorme progressie van dit jaar dubieus.
Pidcock gaat denk ik nog veel winnen, is een goede investering. Inkelaar verdient ook een kans, als hij tenminste voor een Nederlandse ploeg wil rijden.

0
r525 2 augustus 2019 om 10:52

Team Jumbo heeft in zijn geheel toch meer progressie gemaakt.

0
$kedel 2 augustus 2019 om 09:21

Inkelaar lijkt me de enige die je als Jumbo zou willen halen.

0
katerkop 2 augustus 2019 om 11:28

Helemaal eens. Voldoet aan diverse eisen: Talentvol, Nederlands, klimmer.

0
Voorgeborchte 2 augustus 2019 om 09:25

Boasson Hagen zou wel een mooie aanwinst zijn. Kan zou een zelfde rol kunnen vervullen als Tony Martin in de Tour met hier en daar een eigen kans of vrije rol.

0
jvh93 2 augustus 2019 om 09:28

Verwacht niet dat er veel van dit lijstje terecht gaat komen.
in potentie zijn Kamna, Pidcock en Inkelaar het meest interessant en als directe versterking natuurlijk Poels (ook als Dumoulin zal komen).
De renner die gaat vertrekken verwacht ik De Tier en als de rest zal blijven denk ik alleen dat ze nog maar voor buitenkansjes zullen gaan zoals Dumoulin (wellicht ook Poels) en Kittel. Zal vrij rustig blijven bij TJV op de transfermarkt denk ik zo, Plugge heeft zijn zaakjes gewoon goed voor elkaar

0
venloos 2 augustus 2019 om 10:10

De Tier heeft volgens mij aangegeven heel graag te willen blijven. Hij heeft wel (ook door ziekte) erg weinig laten zien dit jaar

0
roaster 2 augustus 2019 om 09:35

1. Kamna
2. Inkelaar
3. JW vh Schip

Pidcock is wel een langer verhaal dan hierboven beschreven hoor (Heimwee, oververmoeid, dacht Pfeifer etc.)

Als ik Wout Poels was zou ik helemaal niet naar Jumbo Visma (JV) willen met de vele sterke renners (Roglic, Kruijswijk, Gesink, Bennet en de Plus etc.) die er al zijn.

Stel dat TD naar JV zou gaan dan zou ik naar Sunweb gaan met de aanwezige talenten (Kamna, Oomen en Hirsch) met Kelderman en Matthews plus nieuwe versterkingen erbij. Ook als TD niet naar JV gaat zou ik een overstap naar Sunweb nog begrijpen van Wout Poels want dan kan hij nog steeds kopman in aantal grote wedstrijden. Kortom, Wout Poels naar Sunweb :)

0
Verweggistan 2 augustus 2019 om 09:37

Normaal een leuk lijstje, maar nu wat overbodig en vergezocht. Ik had het tot 5 renners beperkt. Ik zou Riesebeek er ook bijgezet hebben. Roompot stopt en die jongen kan volgens mij prima een stapje hogerop.

0
Panache 2 augustus 2019 om 09:38

Waarom een artikel vol namen van (met name) kopmannen?
TJV heeft wereldtop in de tijdrit, in de sprint, in het klassement en met Van Aert een type Kwiatkowski die bijna alles kan.
Als de geruchten kloppen dat Dumoulin naar TJV gaat, dan is het gewoon vol qua kopmannen. Er is dan behoefte aan goede ondersteuning van de kopmannen, plus onderschat het stukje sfeer in een ploeg niet. Met te veel haantjes en renners die een ander niets gunnen stort het als een kaartenhuis in elkaar. Ik vertrouw er op dat TJV ook naar het grotere geheel kijkt.

0
$kedel 2 augustus 2019 om 09:48

“TJV heeft wereldtop in de tijdrit, in de sprint, in het klassement en met Van Aert een type Kwiatkowski die bijna alles kan.”

Kan hij nu ook al klimmen:o

0
appiett 2 augustus 2019 om 09:41

Oei, ik geloof dat ik het budget van Jumbo-Visma heb onderschat.
Ik dacht in een hele andere categorie (Krist Neilands, Jasha Sütterlin en inderdaad ook Kämna en Inkelaar)

0
Casar 2 augustus 2019 om 09:42

Ik hoop in ieder geval op een Nederlander als mogelijke aanwinst. Ik denk dat Kooistra, Inklaar en van t schip daar geschikt voor zijn

0
EddyB1958 2 augustus 2019 om 17:28

Het is “van Schip”!!! Ik ben Vlaming en weet die naam wel juist te vermelden!

0
S. Morgenstern 2 augustus 2019 om 09:45

Volgens mij was er qua groei van het budget ruimte om huidige kopmannen te behouden en eventueel voor een buitenkans als Dumoulin.

Bovenstaande lijst (Fuglsang, Kamna, Poels en Colbrelli) lijkt er vanuit te gaan dat ze er voor volgend jaar sowieso nog een hele hap budget bij gaan krijgen. Lijkt mij echter wat onwaarschijnlijk.

0
kelderfan 2 augustus 2019 om 11:44

Hoe zit dat dan met de diverse bronnen binnen ’t team?

0
S. Morgenstern 2 augustus 2019 om 12:20

Die kunnen er tenslotte niet naast zitten of verkeerd worden geïnterpreteerd…

De kans dat er bijvoorbeeld budget is voor het aantrekken van Fuglsang lijkt me nihil.

0
bommie 2 augustus 2019 om 09:53

De afgelopen 3 jaar hebben ze in totaal 3 voorspellingen goed gehad (Boom, vd Hoorn en Clement). Dus maar met een korreltje zout nemen dit artikel.

In 2015 hadden ze overigens wel Roglic én Groenewegen goed voorspeld.

0
Viktrodriguez 2 augustus 2019 om 09:55

Ah Wout Poels, de man die jaar in jaar uit roept kopman te willen worden in een grote ronde vanuit een zogenaamde en kortstondig opgeleefde ambitie (toevallig ook alleen als zijn contract afloopt), maar elk jaar gewoon netjes bijtekent bij Sky met willens en wetens een knechtenrol vanaf halverwege maart. Zie die gewoon bijtekenen voor een veel hoger salaris bij Ineos dan dat Jumbo hem kan danwel wil betalen als eventueel kopman. Daarnaast hoeft hij minder dan drie weken per jaar effectief in vorm te zijn.

Dat lijkt me samen met Fuglsang echt verreweg de meest onwaarschijnlijke van dit lijstje.

0
nickdt 2 augustus 2019 om 10:06

Boasson Hagen zou ik alleen halen als de renner die weggaat Martens is, zodat Hagen de rol van wegkapitein over kan nemen.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone