Tien ideale aanwinsten voor LottoNL-Jumbo

Tien ideale aanwinsten voor LottoNL-Jumbo

foto: ANSA/CLAUDIO PERI

dinsdag 2 augustus 2016 om 12:00

Op 1 augustus is de transfermarkt in het wielrennen officieel geopend. Een belangrijke periode waarin teams hun zwakke plekken kunnen versterken. WielerFlits presenteert net als vorig jaar tien mogelijk aanwinsten voor LottoNL-Jumbo, de enige Nederlandse WorldTour-ploeg.

Overzicht huidig seizoen en selectiebestand
LottoNL-Jumbo begon het seizoen met 27 renners. Eigenlijk zouden dat er 28 moeten zijn, maar de ploeg rekent al vanaf begin dit seizoen niet meer op de inzetbaarheid van Marc Goos. Daarnaast zwaaide Maarten Tjallingii in juni af als professioneel wielrenner, waardoor de ploeg op dit moment uit 26 renners bestaat. Onder hen bevinden zich met Timo Roosen, Mike Teunissen (beiden tweedejaars), Koen Bouwman, Steven Lammertink en Alexey Vermeulen vijf neoprofs. De gemiddelde leeftijd is 27,5 jaar – inclusief Tjallingii; exclusief is het 27,1 jaar.

De opzet van de vorige transferwindow voor LottoNL-Jumbo was duidelijk. Na het teleurstellende 2015 moest teammanager Richard Plugge op zoek naar afmakers. Vorig jaar stond de zegeteller van het team op dit moment op amper drie overwinningen, tegenover dertien dit jaar. Dat is vooral te danken aan de nieuwkomers, want Dylan Groenewegen (zeven), Primož Roglič (twee) en Victor Campenaerts (één) boekten het merendeel van die zeges. Zwart-op-wit heeft Plugge vorig jaar uitstekende zaken gedaan. De doelstelling van vijftien tot twintig zeges is al bijna behaald.

Waar liggen de prioriteiten voor 2017?
Maar ook dit seizoen is het duidelijk waar het bij LottoNL-Jumbo aan schort. Met Robert Gesink en sinds de Giro d’Italia ook Steven Kruijswijk, heeft de ploeg twee klassementsrenners die tot de beste vijftien van de wereld horen. In potentie moet Wilco Kelderman zich daar de komende jaren ook bij kunnen voegen. Het ‘probleem’ zit voor LottoNL-Jumbo in de tweede lijn. Daarbij moet men wel in ogenschouw nemen dat het team qua budget bij het ‘rechterrijtje’ hoort van de WorldTour. Spiegelen aan ploegen als Sky, Movistar, Astana, Tinkoff of Etixx-Quick-Step is daarom niet reëel.

Waar ligt de toekomst van Kelderman? - foto: Sirotti

Waar ligt de toekomst van Kelderman? – foto: Marcel Koch

LottoNL-Jumbo is niet meer het Rabobank van voorheen, toen het net onder de absolute wereldtop stond. Nu zijn ploegen als Cofidis, FDJ, Cannondale-Drapac, IAM Cycling en Lampre-Merida een goede vergelijking op basis van budget. De Nederlandse formatie richt zich de komende transferperiode vooral op klimmers, omdat er versterking nodig is in de bergen: zowel talenten als gevestigde namen. Ook kijkt de ploeg of ze versterkingen in de sprinttrein kunnen gebruiken, die veel overlap heeft met de klassiekerkern van de ploeg. Er is genoeg financiële speelruimte voor breedteversterkingen.

De versterkingen
Op het moment van schrijven liggen er bij LottoNL-Jumbo achttien renners onder contract voor 2017, waaronder kopmannen Gesink, Kruijswijk en Groenewegen. Het team wil Sep Vanmarcke graag behouden. Mocht de goedlachse Belg besluiten om te vertrekken, dan hoopt de ploeg Lars Boom als vervanger aan te trekken. Over het lot van Wilco Kelderman bij de ploeg is nog niets bekend. Hij is pas na de Tour de France gaan nadenken over zijn toekomst. Net als Kelderman maakt ook Moreno Hofland niet het meest gelukkige jaar door. Desondanks zou de ploeg graag met hem doorgaan.

Naast Vanmarcke, Kelderman en Hofland, hebben ook Teunissen, Tom Van Asbroeck, Dennis van Winden en Bram Tankink een aflopend contract. Verder zou er met Antwan Tolhoek een akkoord in de lucht hangen en ook met Juan José Lobato. Ervan uitgaande dat Hofland blijft en Vanmarcke of Boom het kopmanschap voor de klassiekers invult, betekent dat er al 22 plaatsjes zijn ingevuld voor de selectie van 2017. Een WorldTour-team mag dertig renners groot zijn, mits er dan twee eerstejaars profs tussen zitten. Een brede selectie is welkom, omdat er in 2017 meer WorldTour-koersen op de kalender staan.

10. flag-it Diego Ulissi (Lampre-Merida)

foto: ANSA/CLAUDIO PERI

foto: ANSA/CLAUDIO PERI

Steven Kruijswijk liet in de Giro zien dat hij een grote ronde kan winnen. In 2017 wil hij een nieuwe poging wagen en tekende daarom een nieuw contract bij LottoNL-Jumbo. Daarbij eiste hij wel versterkingen in bergen, waarna de Nederlandse ploeg beloofde daar naar te kijken. In dat geval kan Diego Ulissi, die einde contract is, een goede aanwinst zijn. De 27-jarige Italiaan is een goede klimmer, maar behoort niet tot de wereldtop. Wel springt hij nog al eens mee in vroege vluchten, waardoor hij in een later stadium ook nog van dienst zou kunnen zijn voor een kopman. De concurrentie om de krabbel voor de rittenkaper zal groot zijn, want Ulissi kan koersen ook afmaken. Een prettige bijkomstigheid. In ruil voor een knechtenrol tijdens de grote rondes, zou LottoNL-Jumbo hem kunnen paaien met het kopmanschap in de heuvelklassiekers.

9. flag-ua Mark Padun (Colpack)

foto: Team Colpack

foto: Team Colpack

Naast ervaren knechten, zoekt LottoNL-Jumbo ook talentvolle klimmers die in de toekomst uit kunnen groeien tot goede renners. Met die gedachte zijn vorig jaar Bouwman en Vermeulen aangetrokken. Wanneer Plugge die lijn doortrekt, is het aantrekken van Mark Padun het overwegen waard. De 20-jarige Oekraïner is een talentvol klimmer en heeft bovendien een goede tijdrit in de benen. In dienst van de Italiaanse opleidingsploeg Colpack is Padun bezig aan een sterk seizoen. De Oekraïner won in de loodzware klimkoers Giro della Valle d’Aosta-Mont Blanc (derde in het eindklassement) onlangs nog een etappe, het berg- en jongerenklassement. Met het oog op de toekomst is Padun een klimtalent die in zijn eerste jaren in een dienende rol ervaring kan opdoen. Gezien zijn achtergrond zou hij goed passen in de Giro-ploeg voor komend seizoen. Aankomende week komt hij voor zijn land uit op de Olympische Spelen.

8. flag-cz Leopold König (Sky)

Leopold Konig

foto: Sirotti

Een directe aanwinst voor in de bergen, is Leopold König. De 28-jarige Tsjech maakt een moeilijk jaar door bij Sky. Zijn contract loopt af en in de wandelgangen gaat het verhaal dat hij vertrekt bij de Britse formatie. De vraag is echter of König bij een ploeg als LottoNL-Jumbo wel in een dienende rol wil rijden. De klimmer reed namelijk in alle grote rondes al eens top-10. Hij werd achtereenvolgens negende in de Vuelta a España van 2013, zevende in de Tour de France van 2014 en zesde in de Giro van 2015. Daar hangt een prijskaartje aan vast. Of de Nederlandse WorldTour-formatie bereid is om dat te betalen, valt te bezien.

7. flag-pl Pawel Poljanski/ flag-hr Robert Kišerlovski (beiden Tinkoff)

foto: Sirotti

Robert Kišerlovski – foto: Sirotti

Door het wegvallen van de Tinkoff-ploeg, komen er veel kwalitatief goede renners vrij op de markt. Toppers als Peter Sagan, Alberto Contador en Rafał Majka vinden gemakkelijk een nieuwe ploeg, terwijl men Roman Kreuziger nu niet bepaald als knecht kan bestempelen. LottoNL-Jumbo doet er goed aan om bij die ploeg in de laag daaronder te speuren naar versterkingen voor hun eigen tweede lijn. Dan komt de ploeg al snel uit bij Pawel Poljanski. De 26-jarige Pool is een goede klimmer en zou de klassementsrenners van de Nederlandse formatie in de bergen lang bij moeten kunnen staan. Met soigneur Michał Szyszkowski heeft LottoNL-Jumbo al een Pool op de loonlijst die hem wegwijs kan maken. Ook Robert Kišerlovski komt voor een dienende rol in aanmerking. Hij is alleen iets ouder en daardoor misschien iets prijziger. Er komen ook een paar goede Russische klimmers vrij, maar de vraag is of het op dit moment wel verstandig is om in hen te investeren.

6. flag-no Kristoffer Halvorsen (Joker)/ flag-dk Mads Pedersen (Stölting Service Group)

foto: ©Muscat Municipality/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad

Mads Pedersen – foto: ©Muscat Municipality/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad

De sprinttrein en klassiekerkern van de Nederlandse ploeg kan eventueel ook versterking gebruiken. Om daarvoor niet direct de hoofdprijs te betalen, kan LottoNL-Jumbo zich richten op talenten. In dat geval zou Richard Plugge goede zaken kunnen doen in Scandinavië. Daar rijden momenteel een aantal sterke beloften rond met een grote motor, die in de klassiekers en op het vlakke heel goed uit de voeten kunnen. Denk bijvoorbeeld aan toptalent Mads Pedersen. De 20-jarige Deen is vrij om te gaan bij Stölting Service Group, omdat die ploeg volgend seizoen weer op het Continental-niveau actief is. In de schaduw van Vanmarcke of Boom kan Pedersen zich ontwikkelen, om tijdens de rest van het seizoen plaats te nemen in de sprinttrein. Men zou ook voor Kristoffer Halvorsen kunnen kiezen, de verrassende nummer twee van Nokere Koerse. De Noor is met zijn 19 jaar misschien nog aan de jonge kant, maar ook voor hem lijkt er een mooie toekomst in het verschiet te liggen.

5. flag-it Fabio Felline (Trek-Segafredo)

foto: Marcel Koch

foto: Marcel Koch

Fabio Felline zou dan weer een directe versterking zijn voor LottoNL-Jumbo. De 26-jarige Italiaan van Trek-Segafredo is een echte allrounder, maar blinkt nergens extreem in uit. Een degelijke klimmer, een goede tijdrit en een sterk eindschot. De Nederlandse ploeg zou Felline dus op meerdere vlakken kunnen inzetten. Ondanks zijn relatief lage leeftijd, heeft Felline wel de nodige ervaring. Hij is namelijk al bezig aan zijn zevende seizoen op WorldTour-niveau. Met elf profzeges op zak, dertien gereden klassiekers en zes grote rondes in de benen, zou hij een waardevolle versterking voor de tweede lijn van LottoNL-Jumbo kunnen zijn. Felline’s verbintenis bij de Amerikaanse ploeg loopt aan het einde van het jaar af.

4. flag-nl Lars Boom (Astana)

foto: Sirotti

foto: Sirotti

Het is een publiekelijk geheim dat LottoNL-Jumbo Lars Boom graag terug zou willen halen naar de ploeg, mocht Vanmarcke vertrekken. Een logische keuze, aangezien beide renners over ongeveer dezelfde capaciteiten beschikken. Zowel de Belg als de Nederlander kan het kopmanschap tijdens de klassiekers invullen en kan die wedstrijden bovendien winnen. Daarnaast kunnen beiden een rol hebben in de sprinttrein van LottoNL-Jumbo. De één jaar jongere Vanmarcke lijkt meer een teamplayer te zijn, maar zou naar verluidt meer salaris willen ontvangen dan hij nu doet. De vraag is óf dat zo is en óf Boom daarop wil wachten. Een scenario met beide mannen in een LottoNL-Jumbo-shirt in 2017 lijkt onhaalbaar.

3. flag-be Serge Pauwels (Dimension Data)

foto: Sirotti

foto: Sirotti

Bij Cervélo, Sky en Omega Pharma-Quick-Step was Serge Pauwels jarenlang een trouwe knecht waar men op kon bouwen. De 32-jarige Belg is een sterke klimmer en daardoor direct een versterking voor de klassementsrenners van LottoNL-Jumbo. In het hooggebergte moet hij de kopmannen lang kunnen ondersteunen, of later nuttig voor hen zijn als hij vanuit een vroege vlucht terug waait. Het valt echter te bezien of Pauwels wel zo happig is op een rol in de schaduw. Bij zijn huidige ploeg Dimension Data is hij vrij om zijn eigen ding te doen. Dat resulteerde in de Tour van 2015 in een aanvalslustige ronde, met een dertiende plek in het eindklassement als gevolg.

2. flag-it Matteo Trentin (Etixx-Quick-Step) / flag-it Daniele Bennati (Tinkoff)

foto: ANSA

Matteo Trentin – foto: ANSA

LottoNL-Jumbo wil ook de sprinttrein versterken als de mogelijkheid zich voordoet. In het kader daarvan zou het aantrekken van Matteo Trentin een gouden zaak zijn. De Italiaan viert op 2 augustus zijn 27ste verjaardag en kan op meerdere terreinen uit de voeten. Hij maakt al een paar jaar deel uit van de sprinttrein van Etixx-Quick-Step en zou die ervaring heel goed over kunnen dragen op LottoNL-Jumbo. Trentin kan echter zelf ook koersen afmaken: hij won al ritten in de Tour en de Giro, bijvoorbeeld. Hij zou ook een uitstekende versterking voor de klassiekerkern zijn van de ploeg. Bij zijn huidige ploeg heeft Trentin nogal wat renners voor zich in de pikorde. Een alternatief zou Daniele Bennati zijn. De bijna 36-jarige Italiaan liet in de Ronde van Denemarken nog zien dat hij kan winnen, maar vooral zijn schat aan ervaring zou welkom zijn bij LottoNL-Jumbo. Die zou hij zowel in de sprinttrein als in de klassiekers ten toon kunnen spreiden.

1. flag-nl Stef Clement (IAM Cycling)

foto: Sirotti

foto: Sirotti

De meest voor de hand liggende transfer voor LottoNL-Jumbo lijkt die van Stef Clement te zijn. De 33-jarige renner ziet zijn huidige werkgever IAM Cycling aan het einde van het seizoen stoppen. In de jongste Tour liet hij met een achttiende plek in het eindklassement zien dat hij nog lang niet versleten is en bergop zijn mannetje staat. Clement kent de ploeg door en door, omdat hij in het verleden al eens zes jaar voor die ploeg uitkwam. Bovendien kan hij goed opschieten met Kruijswijk en liet hij in een eerder stadium weten best in een dienende rol voor zijn provinciegenoot te willen rijden. De renner en de ploeg zijn inmiddels in onderhandeling over een verbintenis. Bij IAM Cycling komen ook klimmers als Mathias Frank (29) en Oliver Zaugg (35) vrij, die eveneens interessant kunnen zijn.

Tot slot
Voor 2017 deelt de UCI maar zeventien WorldTour-licenties uit in plaats van de achttien die er dit jaar rond reden. Tinkoff en IAM Cycling stoppen ermee, terwijl het verhaal de ronde doet dat het project uit Bahrein de plek inneemt van Lampre-Merida. Daardoor komen er een hoop renners op straat te staan, of moeten ze genoegen nemen met een ProContinental-contract. Die coureurs kunnen niet de hoofdprijs eisen, waardoor zij voor een relatief prikkie zijn op te halen door WorldTour-teams.

LottoNL-Jumbo wil de Nederlandse kern behouden, waardoor er plek voor vijftien tot zeventien Nederlanders is. Continental-renners als Coen Vermeltfoort, Jetse Bol, Elmar Reinders en Jasper Ockeloen mogen daarom nog hopen. Maurits Lammertink had normaal gesproken ook in dit lijstje thuisgehoord, maar zijn revalidatie loopt minder voorspoedig dan gehoopt. Bij de beloften lijkt er geen enkele Nederlander klaar voor de stap naar de WorldTour. Mathieu van der Poel uiteraard wel, maar hij blijft voorlopig in het veld. Mocht hij al voor het einde van zijn huidige contract (dat loopt tot en met 2018) de overstap maken naar de weg, dan ligt zijn toekomst waarschijnlijk niet bij LottoNL-Jumbo.


Oproep: Wie zou LottoNL-Jumbo volgens jou moeten contracteren?

Dit artikel delen:

142 Reacties

klootje kriekeljon 1 augustus 2016 om 14:18

Dit zijn stuk voor stuk mooie namen die vooraf als perfecte versterkingen gelabeld mogen worden. Gewoon weer een prima lijstje. Die Ukraïner heb ik alleen nog nooit van gehoord, en terecht of onterecht zou ik toch niet staan te springen voor een renner uit die contreien.
Maar Roglic was vorig jaar ook nog een obscure naam, dus waarom niet.

Robert Chasinque 1 augustus 2016 om 14:20

Altijd weer genieten die pure speculatie van wielerflits ieder jaar. Een hele rits namen geven waarvan het grootste gedeelte nergens op gebaseerd is. Ik vraag me af wat de journalistieke waarde van dergelijke lijstjes is. Interessant, maar om een nieuwsbericht te hieraan te wijden……

Overigens hoop ik op geen extra buitenlanders bij LTJ, waarom gaan ze niet voor de Nederlandse renners die goed omhoog kunnen, zoals Westra, Weening, Clement, Van Baarle, Slagter, dat soort renners. De dag begon alweer goed lachwekkend om te zien dat LTJ geïnteresseerd zou zijn in Lobato. Gaan we weer lekker voor een buitenlander rijden, heerlijk!

Om toch nog inhoudelijk te reageren op het lijstje van WF: Ulissi? :')

Il Cavaliere 1 augustus 2016 om 14:20

Wat een belachelijke lijst. Contador, Nibali en Tony Martin hadden er ook wel opgekund. Clement komt niet. Jongens als Kiserlovski, Ulissi, Felline, Benatti, Trentin en Konig zijn véél te duur. En die jonge talenten zijn wat mij betreft geen ideale talenten die Kruijswijk volgend jaar al kunnen helpen in de Giro.

aoyen 1 augustus 2016 om 14:20

De helft kan hoger mikken dan lotto jumbo, of niet voor een kopman van de tweede rij zoals Kruijswijk en Gesink gaan knechten vrees ik voor ze.

nietram 1 augustus 2016 om 14:21

Zitten een paar leuke renners tussen.
Zelf zat ik nog te denken aan Larry Warbasse van IAM. Werd laatst nog 7de in de ronde van Polen. Lijkt me vooral een interessante renner omdat het een Amerikaan is.

martbiemans 1 augustus 2016 om 14:22

Gesink bij de beste 15? Mwahhhh, nee.

klootje kriekeljon 1 augustus 2016 om 14:23

Ulissi zal trouwens sowieso niet komen met zijn verleden. Kan ik me niet voorstellen bij TLJ. Maar goed, Lobato is in principe ook opvallend.. na de laatste Spanjaarden bij Rabo die via de achterdeur verdwenen.

Boomie1 1 augustus 2016 om 14:23

@ Il Cavaliere: Kiserlovski mag blij zijn als ie een contract krijgt. Wat heeft die in godsnaam laten zien in 2 jaar Tinkoff??? Niks, werkelijk niks…

nietram 1 augustus 2016 om 14:23

@martbiemans
Tour van vorig jaar alweer vergeten?

jvh93 1 augustus 2016 om 14:23

@aoyen ze hebben wel de mogelijkheid bij tlj om ook voor eigen kansen te gaan dus dat zal een interessante optie voor ze kunnen zijn.

tendam 1 augustus 2016 om 14:23

@aoyen
Een jongen die gewoon de Giro kan winnen noem jij een kopman van de tweede rij… ok.

Jurgen VDB mis ik in dit rijtje. Lijkt me een vrij logische kandidaat, eerlijk gezegd. Logischer dan Ulissi, waar volgens mij een dopingverhaal aan hangt.

Rhohan 1 augustus 2016 om 14:25

Matthias Frank qua leeftijd, ervaring en klimvermogen. Ideale luitenant voor Kruijswijk.

vlek 1 augustus 2016 om 14:25

Veel sterker artikel dan dat van vorig jaar, dat moet gezegd worden! De meeste genoemde namen zouden inderdaad goed passen bij datgeen waar ze momenteel naar op zoek zijn. Enkel de match met Ulissi (dat is echt een kopman en zijn twijfelachtige episode zal ook niet helpen) en Felline (gewild talent voor werk waarvoor ze net een minder dure renner hebben gehaald in Lobato) vind ik vergezocht.

Mayera 1 augustus 2016 om 14:26

Erg leuk stuk, complimenten. Nu kijken wat er echt gaat komen.

Rosanero 1 augustus 2016 om 14:26

Gelukkig draait niet het hele seizoen om de Tour. Verre van zelfs.

123poetertjes 1 augustus 2016 om 14:28

Het Yourilijstje! Tweede editie en nu al cult.

UrbanSteel 1 augustus 2016 om 14:29

Hmmm , twee Nederlanders van de tien ideale aanwinsten. Mag hopen dat het overgrote deel van renners uit Nederlanders bestaat , ik gruwel al bij de gedachte dat we een team in de Tour krijgen zoals Etixx – Quick Step dit jaar , 2 Belgen in hun nationale trots en dan ook nog als helper. Maar ja , zo denk ik erover met mijn Nederlandse vlaggetjes net zo als andere wielerflitsers daar weer anders over denken , en dat moet kunnen zonder elkaar met rotte vis te slaan gelijk als bij Asterix en Obelix en hun visboer. ;)

sstijnntje 1 augustus 2016 om 14:30

Kiserlovski is wat mij betreft wel een juiste man voor Kruijswijk in de Giro, hij is ervaren, dienstbaar, kan wat bergen over en wellicht niet te duur. Voor de rest zijn het wat minder logische namen. Maar laten we wel wezen: Tjl heeft eigenlijk maar 1 echt goede betrouwbare klimmer nodig voor Kruijswijk om de giro te winnen (mits hij in de vorm van dit jaar is), een type Scarponi/Fuglsang/Amador/Kreuziger, de rest kunnen ze prima aanvullen met talenten (Tolhoek), stagaires en punchers (Lobato).

Chrys 1 augustus 2016 om 14:33

König, Ulissi en Pedersen zouden al een contract hebben voor volgend jaar.

Zelf kwam ik laatst nog op Zoidl uit. Kan ook wel een stukje omhoog fietsen. Qua Nederlanders is er wat dat betreft niet echt iets te halen. Op Weening en Ten Dam na liggen ze allemaal onder contract voor volgend jaar.

vlek 1 augustus 2016 om 14:33
Quote:
Bij de beloften lijkt er geen enkele Nederlander klaar voor de stap naar de WorldTour.

Dit schat ik inderdaad ook zo in en het aantrekken van Tolhoek zal daar ook mee samenhangen. Daarnaast worden de plaatsjes voor beloften ook nog schaarser door het vrijkomen van veel renners. Het zou me echter alsnog niet verbazen wanneer er toch iemand de overstap maakt waarvan we nu denken dat de stap te groot is. Niermann heeft ze volgens mij al eerder op het spoor gezet van iemand met veel groeipotentie (Roosen) en vorig jaar waren Bouwman en Vermeulen nu ook niet direct talenten die echt de WT in moesten. Het zou echter via een andere ingang ook zomaar een belg (Steff Cras) kunnen worden dit jaar.

Quote:
Jurgen VDB mis ik in dit rijtje. Lijkt me een vrij logische kandidaat, eerlijk gezegd.

Zeker. Wanneer Kelderman zou vertrekken en JVDB heeft oren naar een rol als meesterknecht van Kruijswijk, dan zou ik dat een voor de hand liggende kandidaat vinden.

achtpuntzes 1 augustus 2016 om 14:36

leuk stukje van Youri, maar buiten eventueel Boom denk ik niet dat er iemand van dat lijstje TLJ zal komen versterken. Trentin en Benatti vallen sowieso al af met de komst van Lobato anders hebben ze wel heel veel van hetzelfde type renner.

Jungle Man 1 augustus 2016 om 14:36

Lieuwe Westra? Zou die niet beter bij tlj passen dan bij Astana zodra ie weer helemaal boven jan is?

klootje kriekeljon 1 augustus 2016 om 14:36

Ook volgens mij nog zonder contract en interessant: Ben Hermans, Peter Velits, Martin Elmiger, Reto Hollenstein, Larry Warbasse. En Luke Durbridge is voor het vlakke (sprinttrein?) ook een hele mooie naam.

josi 1 augustus 2016 om 14:36

Ben benieuwd wie het uiteindelijk zullen worden. Zal voor een belangrijk deel ook van het prisjkaartje en de interesse van andere ploegen afhangen. TLJ zal voor de meesten toch niet direct eerste keus zijn. Nog afgezien van zijn wat dubieuze verleden kan ik me bijvoorbeeld nauwelijks voorstellen dat Ulissi bij TLJ zal tekenen.

nielsboy 1 augustus 2016 om 14:37

Het probleem is gewoon dat er nauwelijks Nederlanders zijn die goed kunnen klimmen op de 2e lijn. We hebben of te goede renners om ze als knechten te gebruiken: Denk aan Gesink, Mollema, Kruijswijk, Kelderman en Poels (Ja hij knecht wel, maar hij behoort tot wereldtop bergop.) Maar “onze” 2e lijn met Clement, Weening, Westra, Oomen, Ten Dam is gewoon minder sterk dan bijvoorbeeld de Herrada’s, Izzagirre’s en Nieve van Spanje of de Brambilla, Visconti, Rosa van Italie, die in hun land de 2e lijn zijn.

Headlines

Materiaalzone

Populair