Thomas Boudat sprint naar zege in eerste editie Classica Corsica

donderdag 26 maart 2015 om 15:40
Thomas Boudat sprint naar zege in eerste editie Classica Corsica

foto: Team Europcar

Thomas Boudat heeft de eerste editie van de Classica Corsica gewonnen. De 21-jarige Fransman van Europcar was op het Franse eiland na een rit van 203,8 kilometer tussen Ajaccio en Bastia de snelste renner in een massasprint.

Het parcours van deze nieuwe eendagskoers was vergelijkbaar met de tweede rit van de Tour de France 2013. De renners reden nu in tegenovergestelde richting. Met de Col de Vizzavona en de Col de Bellagranajo waren er onderweg twee cols opgenomen. De laatste beklimming lag op 120 kilometer van de streep.

In de openingsfase waren er meerdere aanvallen, maar niemand slaagde erin om uit de greep van het peloton te blijven. Onder meer Marc de Maar en Michel Kreder van Roompot Oranje Peloton mengden zich in de debatten, maar bleven zonder succes.

Tijdens de finale maakte Reinier Honig (Roompot Oranje Peloton) samen met Flavien Dassonville (Auber 93) en Kiel Reijnen (UnitedHealthcare) deel uit van een kopgroep van drie man, maar het trio werd in de straten van Bastia, op vijf kilometer van het einde, ingerekend door het peloton. Boudat wist vervolgens in de massasprint als eerste de finish te passeren.

De jonge Boudat is bezig aan zijn eerste seizoen als beroepsrenner. De afgelopen jaren was hij voornamelijk actief op de baan. Vorig jaar won hij op het WK in het Colombiaanse Cali goud op het onderdeel omnium, voor de Nederlander Tim Veldt. Op de weg won hij afgelopen seizoen in Nederland de ZLM Tour.

flag-fr Classica Corsica 2015 (1.1)
Ajaccio – Bastia (203,8 km)

1. flag-fr Thomas Boudat (Europcar) in 4u56m07s
2. flag-nz Shane Archbold (Bora-Argon 18)
3. flag-it Daniele Ratto (UnitedHealthcare)
4. flag-fr Benjamin Giraud (Team Marseille 13 KTM)
5. flag-dk Rasmus Guldhammer (Cult Energy)
6. flag-be Michael Van Staeyen (Cofidis)
7. flag-it Fabio Felline (Trek)
8. flag-de Linus Gerdemann (Cult Energy)
9. flag-by Yauheni Hutarovich (Bretagne-Séché Environnement)
10. flag-fr Julien Duval (Armée de Terre)
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

4 Reacties

remi 26 maart 2015 om 15:55

Een mooie overwinning voor dit talent.

0
r525 26 maart 2015 om 15:59

Mocht Coquard de ploeg na dit seizoen verlaten (en de ploeg een nieuwe sponsor vinden) lijken ze in ieder geval al een goede opvolger te hebben. Al weet ik niet of Boudat net zo goed een zwaarder parcours door komt.

0
heuvelcolombia 26 maart 2015 om 16:12

Reed vorig jaar al wat dichte noteringen bij elkaar en is ook goed op de baan. Zo werd hij wereldkampioen omnium!

Of hij de stap kan maken die Coquard maakte is nog afwachten. Sprinttalent is er veel, maar een doorbraak is niet iedereen gegeven.

0
IljoKeisseFan 26 maart 2015 om 17:00

Mooie zege voor Thomas!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone