Jason Tesson sprint Arvid de Kleijn uit leiderstrui Vierdaagse van Duinkerke

woensdag 4 mei 2022 om 16:25
Jason Tesson sprint Arvid de Kleijn uit leiderstrui Vierdaagse van Duinkerke

foto: Tim van Hengel

De tweede etappe van de Vierdaagse van Duinkerke is gewonnen door Jason Tesson. Na een rit van ruim 181 kilometer was de Fransman van St Michel-Auber 93 de beste sprinter in de straten van Maubeuge, niet ver van de Belgische grens.

Samuel Watson (Groupama-FDJ), Ludovic Robeet (Bingoal Pauwels Sauces WB), Ángel Fuentes (Burgos-BH), Alex Colman (Sport Vlaanderen-Baloise) en Evaldas Siskevicius (Go Sport-Roubaix Lille Métropole) reden al vroeg in de etappe weg en vormden zo de kopgroep van de dag. Hun voorsprong werd nooit groter dan vier minuten.

Sprinterploegen houden verschil klein
Lotto Soudal, AG2R Citroën en Team DSM leidden de achtervolging, waarna in de finale ook St Michel-Auber 93 kopwerk verrichtte. Mede daardoor werd het gat met de vijf koplopers gedicht. Watson, Robeet, Fuentes, Colman en Siskevicius begonnen nog met 20 seconden voorsprong aan de Hameau d’Ostergnies (700 meter aan 5,7%) op dertien kilometer van de meet.

In het peloton was het Philippe Gilbert die op de klim een demarrage plaatste. Hij sloeg een klein gaatje met Chris Lawless en reed zo naar de vluchters toe. Die hadden flink wat tijd verloren, omdat ze in de afdaling een bocht misten en zo het hoge gras in reden. Alleen Watson bleef op de weg en begon zo solo aan de laatste tien kilometer.

Technische finale
Hij kreeg Benjamin Thomas (Cofidis) achter zich aan, maar daarachter zorgden Arkéa-Samsic en TotalEnergies voor de controle. Vier kilometer voor de finish werden Thomas en Watson daardoor ingerekend. Jason Tesson, de nummer twee van het klassement, werd in de technische finale goed vooraan afgezet door St Michel-Auber 93, terwijl ook leider Arvid de Kleijn zich vooraan meldde.

Hugo Hofstetter ging de sprint vroeg aan, maar het was de 24-jarige Tesson die zijn wiel als eerste over de meet duwde. Hij hield de opkomende Gerben Thijssen knap achter zich. Thomas Boudat werd derde. De Kleijn eindigde als vierde en moest zijn leiderstrui vanwege de bonificatieseconden afstaan aan Tesson.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Jean Dumas 4 mei 2022 om 16:30

Mooie aankomst, maar de top tien van deze rit kan zich nog niet meten met die van de Ronde van Drenthe, met alle respect.

0
Craig Vanderswag 4 mei 2022 om 16:33

Wat een levensgevaarlijke finale alweer. Versmallingen, scheidingsstroken, obstakels op de weg… En na het derde verkeersbord midden op de weg waren de hooibalen blijkbaar op.
Bizar dat zo’n finale goedgekeurd raakt.

0
uitdewaaier 4 mei 2022 om 17:11

de Kleijn was m.i. toch de snelste????

0
Kopinkas 4 mei 2022 om 18:27

Voor een rit die eindigt vlakbij een dierentuin, had ik echt wel de indruk naar een rijdend circus te kijken, inclusief strobalen. Zeg maar Buffalo Bill’s Wild West Show. Watson die nog behoorlijk wat paardenkracht ontwikkelde tussen kilometer 10 en 5, en dan alle remmen los in het circus. Uiteindelijk veel Buffalo Bill gebuffel van Hofstetter, maar een poema die uiteindelijk de show steelt.

0
peervaneynthoven 4 mei 2022 om 18:40

Wat een uiterst onaantrekkelijke,voorspelbaare koers.Niet om aan te gluren.Dat doe ik dan ook niet meer vanaf morgen.En ook uiterst gevaarlijke verkeerssituaties.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone