Thijs en Toon Aerts vertrekken naar Intermarché-Wanty-Gobert

donderdag 4 augustus 2022 om 15:12
Thijs en Toon Aerts vertrekken naar Intermarché-Wanty-Gobert

Toon Aerts - foto: Cor Vos

Hoewel het hartje zomer is en de transfermarkt voor het wegwielrennen net open is, staan ook de crossteams niet stil. Eerder deze week werd al bekend dat Laurens Sweeck op 1 januari verkast van Pauwels Sauzen-Bingoal naar de Crelan-ploeg van de broers Roodhooft. Thijs en Toon Aerts – die buiten competitie staat – verlaten dan weer Baloise Trek Lions voor Tormans CX.

De broers Aerts zullen vermoedelijk instromen in de nieuw op te zetten continentale opleidingsploeg van Intermarché-Wanty-Gobert, dat waarschijnlijk zal opereren onder de naam van Tormans. Er kleeft echter wel een ‘maar’ aan de transfer van Toon Aerts. Hij is nog altijd in afwachting van zijn afhandeling van de dopingzaak waarin hij verwikkeld is. De deal met Tormans en Intermarché-Wanty-Gobert vindt alleen doorgang als de UCI de Belg vrijspreekt. Dat is tot op heden nog altijd niet gebeurd.

Crelan als nieuwe speler
De afgelopen seizoenen crossten Quinten Hermans, Corné van Kessel, Joran Wyseure en Emiel Verstrynge voor Tormans CX. Na een heuse transfersoap en flirt met Patrick Lefevere, speelde investeerder Jan Tormans drie van zijn vier renners kwijt: Wyseure en Verstrynge komen inmiddels uit voor de opleidingsploeg van Alpecin-Deceuninck en Quinten Hermans stapt per 1 januari 2023 over naar de WorldTour-tak van die ploeg. Corné van Kessel zou op zoek mogen naar een nieuwe werkgever.

Wyseure en Verstrynge zullen komende winter overigens de kleuren van Crelan verdedigen, net zoals dus Laurens Sweeck. Hermans zal gelijk aan Niels Vandeputte, David en Mathieu van der Poel in het veld uitkomen voor Alpecin-Deceuninck. Dat geldt eveneens voor Gianni Vermeersch en tot 1 januari voor Tim Merlier. Die laatste stapt daarna over naar Soudal-Quick-Step. Om het cirkeltje weer volledig te maken: bij Baloise-Trek blijven ze rekenen op Lars van der Haar, Thibau Nys en Pim Ronhaar.

Thijs Aerts zwaait Sven Nys uit – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

12 Reacties

Polleke 4 augustus 2022 om 16:28

Mijnheer Tormans gaat niet achteruit voor een uitdaging meer of minder, alweer een lege doos aan de.(zelfde) man brengen, faut le faire…

0
Fact Based Comments 5 augustus 2022 om 11:52

Jan Tormans isenkel totelsponsor hoor. Verder heeft hijniet 1 bemoeienis met het UCI CX team van WantYouBike

0
De Capybara van de Conradkade 4 augustus 2022 om 16:34

Dat wordt toch veel gewicht op de smalle schouders van Lars bij het ooit zo grote Telenet.

Of zal kleine Nys de volgende stap weten te maken?

0
Chippen 4 augustus 2022 om 16:59

gewoon alles op de dames met van anrooij en brand

mannenploeg wordt het een hobbyprojectje voor thibau

0
11 na 11 4 augustus 2022 om 17:10

Hoezo schouders van Lars? Die presteert welgeteld 2 dagen per jaar, en uitgerekend wanneer hij zijn sponsorshirt niet hoeft te dragen.

0
ChefSpijker 4 augustus 2022 om 18:53

Lars had toch een van z’n beste seizoenen in jaren. Erg constant juist voor zijn doen. Stuk of 15 keer op het podium met 3 mooie zeges (EK, Tabor, Gavere). Ronhaar komt er natuurlijk ook nog aan.

0
Steven_E 4 augustus 2022 om 21:52

VdHaar, Ronhaar en Nys inderdaad. Maar daar mag toch nog iets bij! Ook quasi alle toptalenten uit de jeugd zitten elders.

0
Steven_E 4 augustus 2022 om 22:10

Met dit kleine team kan je ook geen wegprogramma meer rijden, zeker omdat Nys jr. op de weg voor Trek-Segafredo zal uitkomen. Lijkt me dat ze meer en meer het CX-satellietteam van Trek worden, met voornamelijk renners die weg en CX combineren. En misschien komen er dan nog wat Trek-talenten (zonder CX-achtergrond) in deze stal voor de continentale koersen?

0
Mwielerfan 4 augustus 2022 om 22:50

Telenet is inderdaad wel uitgekleed. Ze hadden eerder een magere fase, maar dat was toch vrij kort. Ben benieuwd of Sven nijs het tij kan keren

0
ChefSpijker 5 augustus 2022 om 08:32

Mwoah verder uitgekleed. Toon is natuurlijk een flink gemis, maar gezien zijn situatie ook niet heel gek dat ze afscheid van hem nemen. Anderzijds hebben ze met Haverdings de slag gewonnen om het volgende toptalent. Komt vast wel goed met dat team. Het vertrek van Toon zal ook wel het nodige budget vrijmaken om misschien nog een of twee subtoppers aan te trekken vanaf 1 januari. Geen idee wie dan allemaal nog zonder contract zitten.

0
Blackcanyon 4 augustus 2022 om 21:19

Het zal wel even slikken zijn voor Toon als het contract bij Intermarche-wanty-gobert niet doorgaat.

0
Al Phila 5 augustus 2022 om 10:33

Ik zou het als Trek-Baloise ook niet riskeren om zijn contract te verlengen….

0

Headlines

Populair

Materiaalzone