Laurens Sweeck gaat in zee met Crelan, nieuw sterk blok in het veld
© Cor Vos
Nico Dick maandag 1 augustus 2022 om 19:15

Laurens Sweeck gaat in zee met Crelan, nieuw sterk blok in het veld

Het veldritlandschap lijkt zich volgend seizoen opnieuw wat meer te verspreiden. Volgens onze bronnen gaat Laurens Sweeck (28) straks in zee met Crelan. De Belgische bank en verzekeraar verhoogt haar budget in het veldrijden om zo ook bij de mannen een meer competitief team op de been te brengen.

Crelan is al jarenlang een trouwe partner in het wielrennen en het veldrijden.  Onder meer Sven Nys reed zijn laatste jaren als crosser in het Crelan-shirt, vervolgens koppelde de bank haar wagonnetje aan Wout van Aert. De voorbije seizoen zagen we Crelan – met IKO als co-sponsor – echter als belangrijkste partner op de trui van meervoudig Belgisch- en wereldkampioene Sanne Cant. Nu zou het budget opnieuw worden opgetrokken om het bescheiden mannenteam meer body en uitstraling te geven.

En in die plannen lijkt de naam van Laurens Sweeck te passen. Dat bevestigden meerdere bronnen aan WielerFlits. Sweeck is einde contract bij Pauwels Sauzen-Bingoal en beide partijen gaven eerder al te kennen hun overeenkomst niet te verlengen. Of Sweeck zijn contract bij Jurgen Mettepenningnen – dat loopt tot eind december 2022 – helemaal uit doet of alsnog vroeger de overstap maakt naar Crelan, is naar verluidt nog niet beslist.

Met Wyseure en Verstrynge
Feit is dat het veldrijden er op die manier wel een extra blok bij krijgt. Oorspronkelijk doel was het viertal Quinten Hermans, Corné Van Kessel, Joran Wyseure en Emiel Verstrynge daar te huisvesten, maar toen dit plan spaak liep en Hermans achteraf voor Alpecin-Deceuninck koos, kwam Sweeck in zicht als vervanger voor de Limburger, samen met de youngsters Wyseure en Verstrynge. Sanne Cant krijgt op haar beurt Marion Norbert Riberolle aan haar zijde aan de vrouwenkant van de ploeg.

Sweeck kent trouwens het huis. Van 2014 tot in het voorjaar van 2018 kwam hij al uit voor respectievelijk Kwadro-Stannah, Corendon-Stannah, ERA-Murprotec en ERA-Circus.

 
4 Reacties
Sorteer op:
1 augustus 2022
@Nico IKO-Crelan wordt toch ook gemanaged door de gebroeders Roodhooft, of vergis ik me? Die grotere spreiding in het veldritlandschap is in dat geval nogal relatief. Mij lijkt het eerder omgekeerd, het Roodhooft imperium wordt steeds groter, met ook de transfers van Hermans, Wyseure, Verstrynge en Toon Vandebosch.
1 augustus 2022
Laatste alinea klopt niet: Hermans en co zitten nu ook in dezelfde portefeuille als Sweeck, nl. die van Roodhooft. Misschien ook iets zeggen over hereniging met broer Diether, die reeds voor het Crelan-team rijdt.
1 augustus 2022
Blix+1&Maillot+1 Noem dan idd de samenstelling van het eam (D. Sweeck en Kielich) en dat het een Roodhooft-team is. Sweeck had wrs keuze tussen Team-Nys en dit, een verlenging in een team met Iserbyt en Vanthourenhout ging het al niet meer worden. Het BK wordt weer een tandje interessanter zo, als WvA tenminste niet meedoet.
2 augustus 2022
Waarom wordt dit gammele artikel niet bijgewerkt?

Reacties zijn gesloten.