‘Veldritproject Tormans en Quick-Step-Alpha Vinyl komt er toch niet’
Jan Tormans - foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 13 mei 2022 om 09:12

‘Veldritproject Tormans en Quick-Step-Alpha Vinyl komt er toch niet’

De veldritploeg die werd aangekondigd door Jan Tormans en Quick-Step-Alpha Vinyl lijkt er dan toch niet te komen. Het Nieuwsblad meldt dat er een einde komt aan de samenwerking omdat Tormans Group financieel niet genoeg in het laatje zou brengen.

Afgelopen winter werd het nieuws naar buiten gebracht over de deal. De veldritploeg van Tormans zou vertrekken bij Intermarché-Wanty-Gobert en zich aansluiten bij het Quick-Step-Alpha Vinyl van Patrick Lefevere. Enkele crossers van Tormans-Circus CX, waaronder kopman Quinten Hermans, waren echter niet enthousiast. Daarnaast zijn inmiddels U23-wereldkampioen Joran Wyseure en Emiel Verstrynge vertrokken naar Alpecin-Fenix.

In februari was Jan Tormans, de sponsor van het Tormans CX-team, nog overtuigd dat het project met Lefevere zou slagen. Ook als een topper als Quinten Hermans niet mee zou gaan. “Dan nog gaat ons project gewoon door. Dat zou wel bijzonder jammer zijn, omdat ik die familie graag zou samenhouden. En ik ga er vanuit dat dat gaat lukken. Maar ook zonder hen, doen we verder. Er zijn crossers genoeg op deze wereld”, vertelde hij ons.

Gesprekken met Intermarché-Wanty-Gobert
Nu het project van Tormans CX en Quick-Step in de soep loopt, zou Jan Tormans volgens Het Nieuwsblad graag verder willen met Intermarché-Wanty-Gobert. De huidige samenwerking van beide partijen loopt nog tot eind 2022. De kans bestaat dat Tormans dan als sponsor aangesloten blijft bij het veldritteam van Bart Wellens, want Intermarché-Wanty-Gobert was van plan om in 2023 te blijven crossen. Ook als Tormans zou vertrekken.

 
8 Reacties
Sorteer op:
13 mei 2022
Misschien is het een idee om de volgende keer dingen (in de media) te roepen tot je ze goed geregeld hebt?
Wat een soap toch weer.
Alleen maar beter, douw die centen gewoon in de Wolfpack.
13 mei 2022
Uiteindelijk weer zo'n typische veldrit fittie. Zalig toch, die gevechten tussen de verschillende boerenclans op de Vlaamse akkers ;-)
13 mei 2022
Wat een afgang voor die Jan Tormans. Denkt dat hij een grote belangrijke sponsor is en uiteindelijk zit er niemand op hem te wachten omdat hij zichzelf gewoon heeft overspeeld. Ondertussen zijn bijna alle veldrijders van Wanty - Groupe Gobert al vertrokken naar elders zodat daar ook niet veel meer overschiet. En uiteindelijk zie je dat in een mondiale wielerwereld het veldrijden op zich gewoon buiten Belgie - Nederland - Frankrijk heel weinig voorsteld als wereldsport. Hoe graag ze het zelf ook mogen geloven.
De meest interessante figuur voor QuickStep was Hermans uiteraard, ook om die in te zetten als ondersteuning bergop voor hij-die-we-nu-even-niet-gaan-noemen. Maar daar heeft Hermans geen zin in, ik denk dat die liefst van al gewoon bij Intermarché blijft, waar zijn grootste focus op het veld mag blijven en hij er zijn eigen doelen op de weg mag uitpikken.
    13 mei 2022
    Hermans gaat naar Alpecin, zat mee in het pakketje met de wereldkampioen… Er bleef voor QS een lege doos over, beetje lullig hoe het allemaal gelopen is…
13 mei 2022
Hoogmoed komt voor de val. Tormans heeft zijn hand overspeeld en moet nu genadebrood eten en zich weer aansluiten bij Wanty waar hij zo graag bij weg wilde. Pijnlijk voor Jan maar vermakelijk voor ons als volgers.

Reacties zijn gesloten.