Thibau Nys keert terug in Belgische selectie voor Wereldbeker Troyes
Thibau Nys is er in Troyes weer bij - foto: Cor Vos
maandag 13 november 2023 om 17:28

Thibau Nys keert terug in Belgische selectie voor Wereldbeker Troyes

De Belgische wielerbond (Belgian Cycling) heeft de selectie bekendgemaakt voor de Wereldbeker Troyes van aankomende zondag. Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft geen verrassingen in petto. Bij de elitemannen zijn alle toppers aanwezig. Thibau Nys, die niet meedeed aan de Wereldbeker van Dendermonde, is ook weer van de partij.

Thibau Nys besloot afgelopen weekend te passen voor de derde Wereldbeker van het seizoen in Dendermonde. De 21-jarige Belg koos er daarentegen wel voor om op zaterdag in de Superprestige van Niel zijn opwachting te maken. Dit kwam niet echt als een verrassing, aangezien hij na zijn desastreus verlopen EK al liet weten de Wereldbekers op een lager pitje te zetten.

“Ik kan zo in andere wedstrijden frisser aan de start komen. Als ik fris ben kan ik mee met de beteren. Ben ik niet voldoende hersteld, dan lukt het me niet. Mijn leeftijd zal hier ook wel een rol mee spelen. Dit alles maakt deel uit van het leerproces dat ik onderga als renner”, was zijn uitleg.

De afwezigheid van Thibau Nys in de Wereldbeker Dendermonde heeft tot woede geleid bij de UCI. Voorzitter David Lappartient vindt namelijk dat deelname aan de UCI Wereldbeker verplicht moet worden, anders dreigt hij met uitsluiting voor de volgende wereldbekermanche én voor het WK veldrijden. De daaropvolgende reacties uit de veldritwereld waren unaniem. “Er moet een open discussie komen.”

Nys besloot de manche in Dendermonde dus te skippen, maar is er zondag wel weer bij in het Franse Troyes. Ook de andere veldrittoppers bij de elitemannen, Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck, geven acte de présence. Bij de elitevrouwen is het ook weer uitkijken naar de verrichtingen van Laura Verdonschot, Sanne Cant en Alicia Franck, de nummers acht, negen en tien van Dendermonde.

In Frankrijk komen voor het eerst deze winter ook de beloften mannen, junioren mannen en junioren vrouwen in actie. Bij de beloften mannen rekent bondscoach Vanthourenhout op meerdere kanshebbers, met onder meer Europees kampioen Jente Michels en Emiel Verstrynge.

flag-be Belgische selectie voor flag-fr Wereldbeker Troyes (19 november)
Elitevrouwen
flag-be Julie Brouwers
flag-be Sanne Cant
flag-be Lore De Schepper
flag-be Alicia Franck
flag-be Marion Norbert-Riberolle
flag-be Jinse Peeters
flag-be Xaydée Van Sinaey
flag-be Laura Verdonschot
flag-be Suzanne Verhoeven

Elitemannen
flag-be Jens Adams
flag-be Eli Iserbyt
flag-be Gerben Kuypers
flag-be Witse Meeussen
flag-be Thibau Nys
flag-be Laurens Sweeck
flag-be Toon Vandebosch
flag-be Niels Vandeputte
flag-be Michael Vanthourenhout
flag-be Joran Wyseure

Beloften mannen
flag-be Aaron Dockx
flag-be Ward Huybs
flag-be Yorben Lauryssen
flag-be Jente Michels
flag-be Victor Van de Putte
flag-be Emiel Verstrynge

Junioren mannen
flag-be Senn Bossaerts
flag-be Naud De Clercq
flag-be Mathias De Keersmaeker
flag-be Fabian Maes
flag-be Arthur Van Den Boer
flag-be Mats Vanden Eynde

Junioren vrouwen
flag-be Shanyl De Schoesitter
flag-be Sanne Laurijssen

RIDE Magazine