KNWU onthult selectie Wereldbeker Troyes: Puck Pieterse maakt rentree
foto: Cor Vos
maandag 13 november 2023 om 10:50

KNWU onthult selectie Wereldbeker Troyes: Puck Pieterse maakt rentree

De KNWU heeft de selectie bekendgemaakt voor de Wereldbeker Troyes van aankomende zondag. Daarbij ook Puck Pieterse, die na een rustperiode terugkeert in het veld. Met Ceylin del Carmen Alvarado en Pim Ronhaar zijn ook de winnaars van de Wereldbeker Dendermonde van de partij.

Pieterse reed op 15 oktober nog wel de Wereldbeker Waterloo, maar besloot vervolgens een rustperiode in te lassen aangezien ze al een lang mountainbikeseizoen achter de rug had. Ze liet toen weten ‘eind november’ terug te keren in de cross. Aankomende zondag is het dus zover. Ze voert de Nederlandse vrouwenploeg aan samen met Ceylin del Carmen Alvarado, de huidige leidster in de Wereldbeker. Fem van Empel en Shirin van Anrooij zitten beiden nog in een rustperiode. Aniek van Alphen heeft ervoor gekozen om de cross in Troyes aan zich voorbij te laten gaan vanwege het drukke programma.

Pim Ronhaar
Bij de mannen heeft Nederland naast Lars van der Haar ook Pim Ronhaar, zondag winnaar van de Wereldbeker Dendermonde. “Voor Nederland is die zege hoopgevend, want het is even geleden dat er naast Mathieu van der Poel en Lars van der Haar een Nederlander een wereldbeker bij de mannen wist te winnen”, zegt bondscoach Gerben de Knegt op de site van de KNWU.

“Wil je bij de elite meedoen voor de prijzen dan moet je gezien de statistieken in de beloftencategorie mede de wedstrijden hebben kunnen domineren. Pim is natuurlijk wereldkampioen bij de beloften geweest en wint nu zijn eerste wereldbeker bij de profs. Voor het Nederlandse crossen is dat een opsteker en ook wel iets om trots op te zijn.’’

Junioren en beloften
In Frankrijk komen voor het eerst deze winter ook de beloften mannen, junioren mannen en junioren vrouwen in actie. De Knegt hoopt op sportieve revanche, nadat er op het EK geen medailles werden behaald in deze categorieën. ‘’Daarom ook ga ik met omvangrijke selecties naar Frankrijk, maar dat zal ik een week later in Dublin niet meer doen, ook vanwege de logistieke uitdaging om naar Ierland te reizen met mensen en materiaal. In Troyes kunnen de renners met ambitie eventueel laten zien dat de prestaties op het EK een momentopname waren en dat ze meer in huis hebben.’’

flag-nl Nederlandse selectie flag-fr Wereldbeker Troyes (19 november)
Elite mannen
Lars van der Haar
Joris Nieuwenhuis
Pim Ronhaar
Ryan Kamp
Corné van Kessel
Stan Godrie
Mees Hendrikx

Elite vrouwen
Puck Pieterse
Ceylin del Carmen Alvarado
Inge van der Heijden
Lucinda Brand
Denise Betsema
Manon Bakker
Annemarie Worst
Leonie Bentveld
Lauren Molengraaf
Iris Offerein
Isa Nomden

Beloften mannen
Tibor del Grosso
David Haverdings
Danny van Lierop
Lucas Janssen
Bailey Groenendaal
Guus van den Eijnden

Junioren mannen
Senna Remijn
Keije Solen
Floris Haverdings
Michiel Mouris
Ruud Junior Nagengast
Max Rijvers

Junioren vrouwen
Puck Langenbarg
Bloeme Kalis
Sara Sonnemans
Mae Cabaca
Noï Moes
Roxane Takken

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
13 november 2023 12:52
Zien we hier ook de rentree van Tibor?
13 november 2023 14:18
Mag Pieterse nog wel starten?! Hoe durft ze zo 3 weken spijbelen.
13 november 2023 11:59
afwachten wat pieterse gaat doen, gaat geen anderhalve minuut wegrijden van de nummer twee zoals van empel, zeker niet zonder crossritme, maar zou een half minuutje al lukken?

mogelijk de enige kans voor alvarado om pieterse eens te verslaan, want eens pieterse gerodeerd is, is alvardo terug kansloos
13 november 2023 11:29
Benieuwd waarom Gerben besloten heeft Aniek van Alphen te passeren.
  13 november 2023 12:22
  Kan ik me niet voorstellen, mogelijk past Van Alphen zelf.
  13 november 2023 15:11
  Nederland vult niet eens alle plekken op bij de dames, dus dat zegt genoeg ja. Die heeft gewoon zelf gepast.
13 november 2023 12:53
Leuk! Eerder dan verwacht, of niet?
  13 november 2023 19:38
  Ja volgens mij ook. Dat vindt Alvarado vast niet leuk. Misschien één weekje en dan is het wel gebeurd met de overwinningen voor Alvarado vrees ik. Brand komt er ook weer aan en Van Empel zou eind november ook weer gaan crossen. Dat worden weer veel Nederlandse dames in de top tien de komende weken.

Reacties zijn gesloten.