Terpstra eert Cruijff met nummer 14

Terpstra eert Cruijff met nummer 14

foto: Dick Soepenberg/Sportfoto.nl

vrijdag 25 maart 2016 om 11:25

Niki Terpstra rijdt in E3 Harelbeke rond met een eerbetoon aan de gisteren overleden Johan Cruijff. De Nederlandse kampioen ziet ploeggenoot Zdeněk Štybar starten met rugnummer veertien, terwijl Terpstra nummer vijftien opspeldt. Hij krabbelde er zelf echter #14 onder.

Verzoek Terpstra
Gisterenavond tweette Terpstra’s ploeggenoot Iljo Keisse het volgende: “Vind jij dat Niki Terpstra morgen de E3 Harelbeke met nummer 14 zou moeten rijden als eerbetoon aan #JohanCruijff?” Onze landgenoot deelde het bericht en inmiddels stemden al meer dan 2.000 mensen op de poll. Een overgroot deel (83%) ziet dat graag gebeuren. Terpstra en Štybar wilden daarom graag van rugnummer ruilen, maar dat verzoek werd door de organisatie tot op heden nog niet gehonoreerd. Daarom krabbelde de renner van Etixx-Quick-Step de cijfers zelf maar onder zijn rugnummer. De legendarische Cruijff speelde in vrijwel zijn gehele carrière met het rugnummer 14, dat sindsdien synoniem staat aan de voetballer.

Dit artikel delen:

28 Reacties

jobo14 25 maart 2016 om 11:37

Flauw zeg van de organisatie dat ze niet van rugnummer kunnen ruilen, wat voor problemen brengt dat nou?

0
Jeje 25 maart 2016 om 11:38

Triest van de organisatie dat Stybar en Terpstra niet mogen ruilen.

Mooi gebaar van Niki!

0
LyndaLid 25 maart 2016 om 11:38

Ben geen fan van Niki, maar nú mag ie winnen :)

0
Puffin87 25 maart 2016 om 11:41

Ik zie het probleem ook niet echt van het ruilen van rugnummer. Het blijft gewoon binnen dezelfde ploeg, en met het truitje van Terpstra zal iedereen toch al gauw doorhebben wie Terpstra is, ook al klopt het rugnummer niet met het startformulier. (En dan is Stybar autoamatisch nummer 15 uiteraard)

Maar misschien mag het straks alsnog van de organisatie. Mooi in ieder geval dat Terpstra op deze manier ook Cruijff eert.

0
achtpuntzes 25 maart 2016 om 11:45

ik zie het probleem niet, dan eert Stybar toch Cruijff? of geeft die niets om voetbal?
@ redactie:
kan ik trouwens mijn naam hier kortstondig veranderen in achtpluszes? als eerbetoon aan Johan?

0
Rhohan 25 maart 2016 om 12:14

@8.6
Stybar is een Tsjech. Die kan dus onmogelijk een eerbetoon brengen aan een Nederlandse sportlegende. Organisatie moet zich gewoon minder bureaucratisch opstellen.

0
achtpuntzes 25 maart 2016 om 12:20

@ Rhohan:
Cruijff is bekend, bewonderd en bewierrookt in de hele wereld. dat alleen maar Nederlanders een eerbetoon mogen brengen aan deze sportlegende ben ik het niet zo mee eens.

0
Jeje 25 maart 2016 om 12:42

@8.6 Er staat duidelijk in het artikel dat Terpstra en Stybar wilden ruilen, het is dus niet zo dat Terpstra het nummr eist en dat Stybar het tegen houdt ofzo…

0
reusjen 25 maart 2016 om 12:44

Ik ben ondertussen Cruijff-moe. Er gaan dagelijks weet ik hoeveel mensen dood en er gaat iemand dood die belangrijk was voor een spelletje en heel het land staat op zn kop. De NOS heeft inmiddels denk ik 8x meer berichten geplaatst over Cruijff dan over bijv. de aanslagen van een paar dagen terug. Het was maar gewoon een mens hoor, mensen zouden zich beter druk maken om dingen die er echt toe doen. Voor familie en vrienden alle sterkte maar verder hoeft dit hele circus van mij niet.

0
SteelHorseCowboy 25 maart 2016 om 12:47

Dit gaat echt nergens over.

0
Il Cavaliere 25 maart 2016 om 13:02

@Redactie Die schaamteloze reactie van @Reusjen kan wat mij betreft verwijderd worden. Zoals kun je denken, maar niet zeggen.

0
BMCSLX01 25 maart 2016 om 13:07

@Reusjen
Tuurlijk, je vermoeiing mag je hebben. Maar hier moet ik je even corrigeren.

Het feit dat de over de HELE wereld de krant voorpagina’s pagina groot een foto van #14 of Johan bevatten geeft aan dat meneer Cruijff niet alleen iets voor het ‘spelletje’ heeft betekent. Johan heeft iets betekent voor Nederland en doet dat bij leven én bij dood.

Militairen redden hun leven bij checkpoints door duidelijk te maken dat zij Nederlanders zijn door te roepen ‘Johan Cruijff! I am not your enemy, I am Dutch! Cruijff, Ajax!!’ (dit is geen fabeltje). Ik bedoel maar.

Het circus verdiend deze man. Brussel krijgt écht wel de aandacht die het verdiend, je kan enkel de timing van Cruijff zijn overlijden vervelend vinden. Maar het negeren? Nooit.

0
El_Magico777 25 maart 2016 om 13:08

@ Il Cavaliere: We leven toch in een vrij land? hij zegt het op een beschaafde manier. Wat is daar mis mee dan?
Niet iedereen heeft heel veel met deze voetballegende.

0
OscarV 25 maart 2016 om 13:15

Il Cavaliere, serieus? Dat wat reusjen zegt kan niet gezegd worden? Dus we leven tegenwoordig in een land waar je wel mag roepen dat Marokkanen het land uitmoeten, en je niet mag zeggen dat Cruijf niet zo bijzonder was?

Ik ben het trouwens niet met reusjen eens, Cruijf heeft volkssport nummer 1 in Europa op een zeer positieve manier veranderd, en daar mogen wij Nederlanders heel trots op zijn. Is de dood van Cruijf belangrijker dan de aanslagen in Brussel? Nee, alleen betekent dat niet dat we dan maar geen aandacht moeten besteden aan de dood van een icoon.

Overigens mooi gebaar van Terpstra.

0
reusjen 25 maart 2016 om 13:17

@BMCSLX01
Ik ben nu inmiddels een 3 maanden aan het reizen, en ik heb meer mensen ontmoet dan ik me de namen kan herinneren en werkelijk niemand heeft ooit een woord gerept over Cruijff. Wel over andere Nederlandse voetballers trouwens. Op dit moment zit ik in Zuid Oost-Azië en hier is het totaal geen nieuws, maar dat zal komen doordat voetbal hier niet zo groot is. Al zijn er wel veel mensen die het Europese voetbal volgen.
Het verhaal van de militairen is misschien gebeurd, maar lijkt me geen regel.
Het gaat mij er niet om dat Brussel niet genoeg aandacht krijgt, maar om dat dit zwaar buiten proporties is in mijn optiek.

0
grunnfred 25 maart 2016 om 13:24

@reusjen: helemaal mee eens!

0
Pédaleur de charme 25 maart 2016 om 13:25

@Cavaliere
Je zou van een 'cavaliere' een ridderlijker reactie verwachten dan een oproep tot verwijdering van andere posts. Zelf lees ik al een dag lang onophoudelijk de hommages die in Europa's toonaangevende kranten over 'el flaco' worden geschreven, maar het voelt inderdaad wat vreemd om zo met de aangekondigde dood van een sportman bezig te zijn op een moment dat Europa letterlijk aan het ontploffen is.

0
reusjen 25 maart 2016 om 13:28

@Oscar
Ik zeg niet dat Cruijff niet bijzonder was en dat hij niet van grote invloed was op de sport. Ik vind het dan ook prima dat er aandacht voor is, maar dat het een beetje erg ver gaat.
Ik voetbal zelf ook en ik vind het een leuke sport. Het gaat mij erom dat het lijkt alsof mensen zaken niet meer in de juiste proporties kunnen zien.

0
Piet Lut 25 maart 2016 om 13:33

Europa ontploft? Ach valt ook wel weer mee?

Denk dat weinigen van jullie hebben meegekregen dat er woensdag in Nigeria twee zelfmoord terroristen zorgden voor 24 doden. Maar ach, wat intereseert ons dat nou eigenlijk. De levens van Europeanen zijn veel belangrijker toch dan die van mensen uit de rest van de wereld.

Elke terroristische aanslag veroordeel ik maar een dode Belg is in mijn ogen niet erger dan de dood van een Nigeriaan

Over het onderwerp rugnummer 14. Kinderachtig van de overigens elk jaar wel weer in opspraak zijnde organisatie. Niet alleen sexisitisch afgelopen jaren maar dit jaar ook nog eens heiligschennis

0
OscarV 25 maart 2016 om 13:34

@reusjen, dat heeft denk ik ook met “de waan van de dag” te maken.
De NOS is inderdaad all-out gegaan. Dat zal over een paar dagen wel zo goed als over zijn. Over de aanslagen in Brussel wordt nu wel nog steeds met meerdere artikelen per dag verslag gedaan. Wat mij betreft staat het daarom wel in verhouding.

0
superfcdb 25 maart 2016 om 13:36

Johan Cruijff is de meest invloedrijke persoon in het voetbal ooit. Cruijff was de beste, de meest complete van allemaal. Hij heeft menig voetbalhart sneller doen kloppen. Maar Cruijff was méér dan een voetballer. Hij gaf hoop aan het onderdrukte Catalonië in de strijd tegen dictator Franco. Bovendien is hij met de Cruyff Foundation wereldwijd erg belangrijk geweest. Cruijff is de bekendste Nederlander ooit, en één die altijd zijn eigen is gebleven. Johan, de enige nummer 14 voor altijd.

0
BMCSLX01 25 maart 2016 om 13:55

@Reusjen
Voor het gemak ga ik er dan even van uit dat je met monniken spreekt ;) Vanuit mijn eigen ervaring en die van anderen ken ik een ander verhaal namelijk. Anders zou ik het niet roepen. Kranten over de hele wenreld was wellicht wat gechargeerd, maar je snapt mijn punt.

Een regel is het wellicht niet, maar als het gebruikt wordt in trainingen voor missies en standaard opleiding is er toch zeker wel goed over nagedacht. Je geeft Cruijff gewoon niet de credits die hij verdiend door een persoonlijke des-interesse. Dat mag, maar ik kan je er geen gelijk in geven en dat zal ik ook niet doen (de credits, de des-interesse vind ik uiteraard prima;).

Cruijff is veel meer dan het spelletje voetbal dat niet iedereen leuk vind. Een beschermengel voor gehandicapten en andere slechter bedeelden. Zoals iemand hierboven al aangaf een bijna een God in de Catalaanse wereld. Hate him or love him, maar doe hem niet af als zomaar weer een passant die teveel geld verdiende met voetbal. Ik zie ook niet in waarom dat nodig is trouwens in dit soort situaties.

0
tendam 25 maart 2016 om 14:01

@superfcdb
De bekendste Nederlander ooit was hij niet, dat was waarschijnlijk Rembrandt. Hij was wel de meest bekende en meest invloedrijke nog levende Nederlander, en als zodanig is al die aandacht meer dan gerechtvaardigd. Meerdere generaties zijn opgegroeid met die man, en hij ontsteeg het voetbal, met name door zijn inmiddels legendarische georakel. Ik zal hem wel missen. Zo’n ikoon die zowel als sporter, trainer, weldoener en als personality top was heb je nu eigenlijk niet meer.

0
aardappeljager 25 maart 2016 om 14:05

Zal ik jullie eens iets verklappen. Iedereen gaat een keer dood.

Nee maar even zonder dollen. Ik ben het met beide kampen eens. Hij heeft een enorme invloed gehad op de sport en ook daarbuiten, maar om er zoveel aandacht aan te besteden vind ik wat overdreven.

0
Romāns Vainšteins 25 maart 2016 om 14:14

Ik was altijd en immer standaard Cruijff – moe maar dit is gewoon OK om te doen nu, de beste man is net 1 dag heengegaan, even tanden op elkaar uit respect.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone