Tejay van Garderen: “Ik ben best nerveus voor de start van de Tour”

Door , donderdag 3 juli 2014 om 18:39
Tejay van Garderen

foto: Sirotti

Tejay van Garderen is bij BMC de renner die het moet gaan doen in het eindklassement. De 25-jarige Amerikaan met Nederlandse roots werd in 2012 al eens vijfde, maar faalde vorig jaar jammerlijk met een 45ste eindstek. Toch voelt Van Garderen de druk op zijn prestaties uit 2012 te herhalen, daar hij als kopman is aangeduid. “Ik wil het vertrouwen van mijn ploeg dan ook niet beschamen”, vertelde hij aan Sporza.

De BMC-renner is zenuwachtig wanneer hij denkt aan le Grand Départ. “Ik ben best nerveus voor de start van de Tour. De eerste dagen van de Tour is er altijd veel nervositeit. De openingsrit heb ik nog niet verkend, dat zal wel iets voor de sprinters worden. De tweede rit, die van York naar Sheffield, ging ik wel al bekijken. Die etappe is best lastig”, oordeelt de klassementsrenner.

Nog voor men de bergen in gaat, kunnen de klassementsrenners hun eerst slag slaan in de kasseienrit van woensdag. Van Garderen heeft een sterk team om zich heen: “Ik kan terugvallen op mannen die het klassieke werk gewoon zijn, zoals Michael Schär, Marcus Burghardt en natuurlijk Greg Van Avermaet. Zij hebben al bewezen dat zij in dergelijke koersen sterk zijn. Zij zullen mij wel leiden.”

Wanneer de strijd zich later wel voltrekt in de Alpen en Pyreneeën, zal de Amerikaan zich moeten wapenen tegen de sterkste klimmers van het peloton. Daarin is hij realistisch: “Ik verwacht niet dat ik Chris Froome en Alberto Contador in de eerste bergrit in de vernieling ga rijden. Mirakels bestaan immers niet. Ik blijf kalm en moet mijn eigen gang gaan. Ik reken zeker op een mooie plaats in het eindklassement.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair