Team Ineos met Carapaz en Sosa naar Ronde van Burgos

dinsdag 21 juli 2020 om 15:52
Team Ineos met Carapaz en Sosa naar Ronde van Burgos

Richard Carapaz - foto: Cor Vos (archief)

Team Ineos begint over exact één week aan de Ronde van Burgos met titelverdediger Iván Ramiro Sosa en Richard Carapaz. Volgens de organisatie van de Spaanse rittenkoers rekent de Britse formatie ook op Eddie Dunbar en Filippo Ganna.

De 22-jarige Sosa won de voorbije twee edities van de Ronde van Burgos en is wellicht ook dit jaar een van de favorieten voor de eindzege, al staan er dit seizoen meer toppers aan het vertrek. Carapaz eindigde vorig jaar als derde namens Movistar en hoopt nu te schitteren voor zijn nieuwe werkgever Team Ineos.

Beide renners hebben inmiddels de trip gemaakt van Zuid-Amerika naar Europa, net als Sebastián Henao. Die laatste maakt ook deel uit van de zevenkoppige selectie. Dunbar, Ganna, Christian Knees en de piepjonge Spanjaard Carlos Rodríguez zullen volgende week ook in actie komen in het noorden van Spanje.

Selectie flag-gb Team Ineos voor flag-es Ronde van Burgos (28 juli-1 augustus)
flag-ec Richard Carapaz
flag-ie Eddie Dunbar
flag-it Filippo Ganna
flag-co Sebastián Henao
flag-de Christian Knees
flag-es Carlos Rodríguez
flag-co Iván Ramiro Sosa

Eerder werd al bekend dat Deceuninck-Quick-Step rekent op Remco Evenepoel en Sam Bennett, terwijl Jumbo-Visma met een ‘combinatieploeg’ aan de start zal staan. Het Spaanse Movistar gelooft in Alejandro Valverde, Enric Mas en Marc Soler, terwijl Rafał Majka de kopman is namens BORA-hansgrohe.

Er staan dit jaar maar liefst vijftien WorldTour-teams aan de start van de Ronde van Burgos, die van 28 juli tot en met 1 augustus een van de eerste rittenkoersen op de aangepaste UCI-kalender is.

Dit artikel delen:

12 Reacties

hartstikkebedankt 21 juli 2020 om 16:12

Denk dat dit de Giro equipe is en dat daar Dennis nog aan wordt toegevoegd. Wat denken jullie?

Rawolf 21 juli 2020 om 16:42

Dit is een van de zwakste ploegen die Ineos kan opstellen, sowieso Rodigues en Knees uit misschien Henao uit.

Denk erbij nog 3/4 man uit het rijtje Hart, Swift, Narvaez, Puccio en Dennis.

hartstikkebedankt 21 juli 2020 om 17:09

Swift verwacht ik zelf niet. De rest zou kunnen, vooral Narvaez, Puccio en Dennis. Daar zouden ze inderdaad Rodriguez en Knees voor kunnen inruilen. Ik denk dat Hart misschien de Ardennenklassiekers rijdt en dan de Vuelta.

Kannibaal van Schepdaal 21 juli 2020 om 20:00

Zouden ze het plan verlaten hebben om Sosa als kopman naar de Vuelta te sturen?

Witte Trui 21 juli 2020 om 16:26

Denk dat Rodriguez voor de Giro nog wel afvalt en wellicht één van de andere italianen nog in aanmerking komt (Basso, Puccio, Moscon)? Ook Swift (voor het vlakke) of Hayter (als snelle man in een vrijere rol) toegevoegd kunnen worden.

Rawolf 21 juli 2020 om 16:47

Moscon denk ik niet ivm klassiekers. Basso gingen al geruchten dat hij de ploeg verlaat na dit seizoen. Hayter denk ik niet Ineos is wel echt een klassementsploeg en ze hebben al Dennis die een vrijere rol zou krijgen.

Melkzuur 21 juli 2020 om 16:48

Het verbaast me dat er zo weinig over Iván Ramiro Sosa wordt gesproken. Niet alleen voor Burgos, maar ook voor de rest van het seizoen. Ik weet niet of hij de Giro rijdt, maar als dat zo zou zijn, is hij ineens een stevige podium-kandidaat volgens mij.

Rawolf 21 juli 2020 om 17:10

Hoezo denk je dat? Sosa word op minuten gereden in de tijdritten. Zal wel 1 van de belangrijkste knechten worden in de bergritten voor Carapaz/Dennis.

Melkzuur 21 juli 2020 om 17:14

Zijn tijdrit is inderdaad maar pover merk ik. Maar in de bergen kan hij zomaar de beste zijn (of toch minstens tot de beteren behoren).
Carapaz zijn tijdrit is echter ook niet super. Hij heeft 1 goede en 2 redelijke tijdritten gereden de laatste 2 jaar, zijn overige tijdritten zijn van het niveau van Sosa.

ChefSpijker 21 juli 2020 om 18:14

Sosa zou zich dit jaar op de Vuelta focussen. Maar wellicht is dat weer veranderd door corona.

Franco Ballerini 21 juli 2020 om 20:53

Net als 99,5% procent van de wielerliefhebbers ben ik de dagen tot Burgos aan het af tellen. Ik weet, het is pathetisch, maar zelfs ’s nachts word ik wakker en denk: nog maar zeven nachtjes.

wieleranalist 22 juli 2020 om 09:14

Heb om in de mood te komen de favorieten al eens bekeken!

https://www.wieleranalist.be/post/voorbeschouwing-vuelta-a-burgos-2020

Headlines

Materiaalzone

Populair