Movistar met Valverde, Soler en Mas naar Ronde van Burgos

vrijdag 10 juli 2020 om 18:13
Movistar met Valverde, Soler en Mas naar Ronde van Burgos

foto: Cor Vos (archief)

Movistar is van zins om eind juli met de drie kopmannen naar de Ronde van Burgos af te reizen. Ploegbaas Eusebio Unzué heeft uitgesproken dat hij Alejandro Valverde, Marc Soler en Enric Mas op wil stellen in de Spaanse rittenkoers die het seizoen weer op gang moet brengen.

Unzué kijkt uit naar de Vuelta a Burgos. “Als de wedstrijd tot nu toe een belangrijke koers is geweest, is die op dit moment van vitaal belang geworden”, stelt hij tegen COPE. De rittenkoers is een van de eerste wedstrijden van het ‘nieuwe wielrennen’ sinds de coronacrisis. “Dit seizoen is zo vreemd en ingewikkeld”, aldus Unzué.

Als alle maatregelen het toelaten, dan wordt de vijfdaagse ronde in het noorden van Spanje van 28 juli-1 augustus verreden. De renners krijgen onder meer twee bergetappes voorgeschoteld. Van de 22 deelnemende teams zijn er naar verluidt vijftien uit de WorldTour.

Dit artikel delen:

4 Reacties

jochen vermoortele 10 juli 2020 om 18:28

dus geen valverde in strade

Fred Postma 10 juli 2020 om 19:03

De besmettingen lopen weer aardig op in Spanje. Vraag me af of Burgos doorgaat. En zo niet wat betekent dat voor de herstart en de kalender.

bonimenier 10 juli 2020 om 19:58

Enkel in Catalonië stijgen ze terug echt. Hopelijk kunnen ze het met snelle regionale lockdowns goed onder controle houden. Burgos ligt vrij ver van de voorlopig getroffen regio’s dus ik zou nog niet direct panikeren.

Fred Postma 10 juli 2020 om 22:24

Misschien, het gaat er vooral om of regionale en landelijke politici hun zenuwen in bedwang kunnen houden. Men krijgt niet graag achteraf de schuld van dingen die evt. mis zijn gegaan. Dan is aflassen vooraf vaak de veiligste en dus aantrekkelijkste optie voor politici.

Headlines

Materiaalzone

Populair