Tacx Pro Classic wordt niet verreden in 2021

vrijdag 13 november 2020 om 18:27
Tacx Pro Classic wordt niet verreden in 2021

foto: Cor Vos (archief)

De organisatie van de Tacx Pro Classic heeft een streep gezet door de editie van 2021. De Zeeuwse eendagskoers zou volgend jaar verreden worden op 6 juni. Ook het afgelopen seizoen werd de Tacx Pro Classic afgelast als gevolg van de coronacrisis.

“Het coronavirus heeft een spaak in ons wiel gestoken”, aldus de organisatie tegen PZC. Daarnaast geeft men aan onvoldoende expertise, mankracht en financiën te hebben om de Tacx Pro Classic door te laten gaan in 2021.

De organisatie, die onder meer zoekt naar een nieuwe voorzitter na het vertrek van Kees Bal, hoopte samen met Libéma Profcycling op een doorstart, maar die is niet van de grond gekomen.

“Het voortbestaan van de eendagskoers staat gelukkig niet ter discussie”, gaf de organisatie in mei aan toen bekend werd dat de editie van 2020 niet doorging.

Dit artikel delen:

4 Reacties

David Janssens 13 november 2020 om 20:06

Jammer maar ik vrees dat de koers anders ook niet doorgegaan was. De politiek is immers nog lang niet klaar met het uitmelken van dat veredelde griepvirus…..

0
lander luypaert 13 november 2020 om 20:08

Veredelde griepvirus… nog iemand die het nooit zal begrijpen wa het echt is.

0
FDJ 13 november 2020 om 20:27

@David Kom op zeg… Als je dat nu nog denkt dan ga je het nooit begrijpen. Het virus is echt kan ik je melden en ook jonge mensen kunnen er behoorlijk ziek van worden. Zieker dan bij een griep.

We zullen een weg er mee moeten vinden en ik ben echt wel kritisch op hoe Nederland het doet. Zeker buiten sporten moet gewoon kunnen. De sleutel zit in ventileren en binnen afstanden houden. De aërosolen zijn de key en de scholen dicht gooien. Pas dan zullen de cijfers gaan dalen. Je ziet nu het herfstvakantie effect vervallen in Nederland en het loopt alweer dagen op. Zolang die open blijven, blijft het klooien.

0
Sjoerd102 17 november 2020 om 15:33

Lijkt me langzaam een wedstrijd in de categorie ‘ronde van het groene hart, word ports classic te worden. Oftewel na een paar jaar opgedoekt. Al heeft de Tacx pro classic met zijn voorgangers wel een iets langere historie.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone