Dylan Groenewegen: “Ik ging eigenlijk iets te laat aan”

zaterdag 12 oktober 2019 om 17:51
Dylan Groenewegen: “Ik ging eigenlijk iets te laat aan”

foto: Cor Vos

Voor Dylan Groenewegen en zijn ploeg Jumbo-Visma was het niet zomaar een overwinning in de Tacx Pro Classic. Voor de Nederlandse sprinter was het namelijk de vijftigste profzege uit zijn carrière, terwijl het voor Jumbo-Visma de vijftigste UCI-zege is van 2019. “Ik ben blij om het seizoen zo af te sluiten”, zo vertelt Groenewegen in het flashinterview.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Groenewegen versloeg na een verregende editie van de Tacx Pro Classic Europees kampioen Elia Viviani en Arvid de Kleijn op Neeltje Jans. “Het was een hectische wedstrijd met veel regen. Het was onderweg ook heel erg koud, maar er stond niet zoveel wind”, zo kijkt de winnaar terug op de Zeeuwse eendagswedstrijd.

“Het was een goede race voor een sprint. Ik was zeer gemotiveerd en we hebben het als ploeg ook erg goed gedaan. We hebben in de finale constant op kop gereden”, aldus Groenewegen, die naar eigen zeggen geen perfecte sprint reed. “Ik ging eigenlijk iets te laat aan, maar het was alsnog op tijd.”

Voor Groenewegen is het zijn vijftiende overwinning van het seizoen en de vijftigste zege uit zijn carrière. Zo won hij eerder dit jaar al twee etappes in Parijs-Nice, de Driedaagse Brugge-De Panne en één rit in de Tour de France. “Dit is mijn laatste wedstrijd van het seizoen, ik ben blij om zo te eindigen. Ik heb een goed seizoen gedraaid. Ik ben ook blij met die vijftigste profzege. Ik zal vanavond al een klein feestje vieren.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

bas-j 12 oktober 2019 om 17:56

51e van Jumbo toch?

0
xistnc 12 oktober 2019 om 18:05

Ze tellen zelf de eindzege in de Hammer Series mee. Maar dat is een beetje overdreven.

0
peervaneynthoven 13 oktober 2019 om 00:33

Want? Die wonnen ze niet?

0
xistnc 13 oktober 2019 om 00:43

Precies. Dat is een optelsom van andere wedstrijden. Allerlei andere optelklassementen zoals in Italië, Frankrijk en België worden ook niet als overwinning geteld.

0
kelderfan 12 oktober 2019 om 18:10

Toch goed van Dylan om het seizoen met een zege af te sluiten. Na ToB wilde ’t niet zo lukken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone