Tacx Pro Classic verwelkomt vier WorldTour-teams

Tacx Pro Classic verwelkomt vier WorldTour-teams

foto: Henri Santing

dinsdag 25 september 2018 om 16:06

De Tacx Pro Classic (1.1) verwelkomt op zaterdag 13 oktober vier WorldTour-ploegen. Dat is er eentje meer dan vorig jaar, toen er met LottoNL-Jumbo, BMC en Lotto Soudal drie ploegen uit het hoogste echelon van start gingen in de Zeeuwse eendagswedstrijd.

LottoNL-Jumbo en Lotto Soudal zijn opnieuw van de partij, terwijl Quick-Step Floors en EF Edcucation First-Drapac voor het eerst aan het vertrek zullen staan. Daarnaast kan de organisatie rekenen op de ProContinentale teams Cofidis, Wanty-Groupe Gobert, Direct Energie, Sport Vlaanderen-Baloise, Veranda’s Willems-Crélan en Roompot-Nederlandse Loterij. De deelnemerslijst wordt aangevuld met tien continentale ploegen.

De Tacx Pro Classic kent een 200 kilometer lang parcours. Vanaf de start op het middeleeuwse Abdijplein in Middelburg voert de route naar de aankomst bij Neeltje Jans, waar drie jaar geleden nog een Touretappe finishte. De kans op waaiers is in deze koers groot. Met name op de Zeelandbrug en tijdens de zestien kilometer lange lokale ronde ten zuiden van Neeltje Jans zou het wel eens op de kant kunnen gaan.

Vorig jaar ging de zege in de eerste editie van de Tacx Pro Classic naar Timo Roosen. De Nederlander van LottoNL-Jumbo wist op Neeltje Jans samen met medevluchter Taco van der Hoorn uit de greep te blijven van een aanstormend peloton. Achter een zegevierende Roosen en een balende Van der Hoorn sprintte Dylan Groenewegen naar plaats drie.

Deelnemende ploegen flag-nl Tacx Pro Classic 2018 

WorldTour-teams 
flag-us EF Education First-Drapac
flag-nl LottoNL-Jumbo
flag-be Lotto Soudal
flag-be Quick-Step Floors

ProContinentale ploegen
flag-fr Cofidis
flag-fr Direct Energie
flag-nl Roompot-Nederlandse Loterij
flag-be Sport Vlaanderen-Baloise
flag-be Veranda’s Willems-Crélan
flag-be Wanty-Groupe Gobert

Continentale ploegen
flag-nl Alecto
flag-nl BEAT Cycling Club
flag-be Cibel-Cebon
flag-nl Delta Cycling Rotterdam
flag-nl DESTIL-Parkhotel Valkenburg
flag-nl Metec-TKH
flag-nl Monkey Town
flag-nl SEG Racing Academy
flag-de Sunweb Development
flag-nl Vlasman

Dit artikel delen:

1 Reactie

Il Cavaliere 25 september 2018 om 17:11

Edit: Klopt

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone