Sven Nys over EK-titel Lars van der Haar: “Dit gaat hem vleugels geven”

zondag 7 november 2021 om 19:02
Sven Nys over EK-titel Lars van der Haar: “Dit gaat hem vleugels geven”

foto: Cor Vos

Sven Nys zag zondag zijn pupil Lars van der Haar de Europese titel veldrijden veroveren. De Nederlander versloeg alle Belgen en zorgde zo voor een Hollands feestje op de VAM-berg in Drenthe. “Hij zit goed in zijn vel, hij zit goed op zijn fiets, de steun van het publiek en het parcours dat hem goed ligt… Dat is allemaal samengekomen”, somt Nys op.

“Dit heb ik de afgelopen drie jaar niet van hem gezien”, vertelt Nys aan onder meer WielerFlits. De ploegmanager van Baloise Trek Lions zag een getergde Van der Haar. “Hij wilde naar dit kampioenschap toeleven en als dat uitdraait op dit succes, dan is dat fantastisch.”

De perfecte race wil Nys het niet noemen. “Ik vind dat hij een fout heeft gemaakt om als laatste man van de kopgroep te gaan wisselen van fiets”, doelt hij op een incident vroeg in de wedstrijd. “Daardoor komt hij op achterstand en daar heeft hij veel krachten verspeeld. Maar je zag wel dat hij dichterbij kwam. Daar krijg je moraal van.”

Drie titels voor Baloise Trek Lions
De Europese kampioenstrui zal Van der Haar ook extra vertrouwen geven, verwacht zijn teammanager. “Tábor (volgende week zondag, red.) is een koers waar hij altijd heel goed is. Daar speelt hij altijd mee. Ik ben benieuwd naar het wereldkampioenschap. Er zit een klim in die hem ligt”, weet Nys. “Dit gaat hem vleugels geven, daar ben ik van overtuigd.”

Het feest kon niet op voor Baloise Trek Lions, want na de EK-titel van Lucinda Brand kwamen daar vandaag ook nog de titels voor Van der Haar en Shirin van Anrooij bij. “Ik had gehoopt dat we een titel zouden pakken, maar uiteindelijk pakken we er drie met de ploeg”, zegt Nys senior. “We doen daarnaast mee bij de beloften tot de laatste meters. We gaan op die flow kunnen verder werken. We spelen in alle categorieën mee, bij de beloften en de elites. Daar proberen we naartoe te werken.”

foto: Cor Vos

Sven Nys over de Belgische ploeg: “Geen tactische fout gemaakt”

“Ik denk dat het parcours niet onderschat mag worden en dat vandaag de sterkste gewonnen heeft. De vier Belgen hebben geprobeerd om zelf de koers te winnen, met veel aanvallen”, legt Nys uit.

“Uiteindelijk zat Lars daar in de verdrukking, maar hij is nooit echt ver weg geweest. Dan heb je het voordeel van het thuispubliek, en hij is in goede doen. Hij heeft dat optimaal benut. Het is niet dat ze (de Belgen, red.) het tactisch fout hebben aangepakt. Ik denk dat de beste gewonnen heeft.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Arie den Blanken 7 november 2021 om 19:53

Ik heb Sven , Karen en Eric een aantal keren dit weekend glunderend in beeld gezien. Alle drie proficiat

MrBerend 7 november 2021 om 20:26

Proficiat dat je glundert? Wat bedoel je?

Arie den Blanken 8 november 2021 om 09:35

Ik bedoel dat ik hen heb zien glunderen tijdens de rechtstreekse uitzendingen.

wimvl 8 november 2021 om 08:02

Top weekend voor Nys.

Arie den Blanken 8 november 2021 om 09:38

Alleen Thibau viel een beetje uit de toon met een 3e plaats. Maar die schitterde dan weer tijdens de triomfrit van van der Haar aan de zijde van Ruben Van Gucht.

Steven_E 8 november 2021 om 09:57

3 titels met 3 Nederlanders. Moet steken

Steven_E 8 november 2021 om 09:58

3 titels met 3 Nederlanders, moet steken bij de Belgische bondscoach die de Baloise Trek Lions vorig jaar in aanloop naar het WK veldrijden “team Thibau” noemde.

KnightBiker 8 november 2021 om 08:32

Het WK parcours zou idd goed kunnen passen, en Van der Haar rijdt vaak goed op kampioenschappen. Maar die vaststelling komt met consequenties: Lars moet zich alleen richten op de parcoursen die hem liggen en de rest rijden met latere doelen in het achterhoofd: laten lopen als het geen zin heeft en niet elke week bevestiging van vorm willen zien.
WK worden is wat Van der Haar’s carrière af zou maken, het zou hem gegund zijn!

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair