Sven Erik Bystrøm: “Ik hoop ooit Luik-Bastenaken-Luik te winnen”

vrijdag 31 oktober 2014 om 15:51

Sven Erik Bystrøm

foto: Sirotti

Sven Erik Bystrøm werd een maand geleden in het Spaanse Ponferrada verrassend wereldkampioen bij de beloften. De 22-jarige Noor had toen al een contract getekend bij het Russische Katusha, waarmee hij over een paar weken zijn eerste trainingskamp gaat afwerken. “De aanwezigheid van Alexander Kristoff gaf de doorslag om voor deze ploeg te kiezen”, vertelt Bystrøm aan Café Roubaix.

De nieuwbakken wereldkampioen komt in Kristoff een landgenoot tegen bij Katusha. “Hij komt uit hetzelfde dorp als ik. We kennen elkaar al een lange tijd en hebben vaak samen getraind als we thuis waren. Het is voor ons beiden een voordeel om bij elkaar in de ploeg te zitten. Alex is al een grote ster en ik hoop hem en de andere renners te kunnen helpen. Daar hoop ik van te leren, om ook de langere wedstrijden aan te kunnen.”

Toekomst
Met een machtsexplosie gaf Bystrøm alle beloften het nakijken op de slotklim in Ponferrada. Maar wat voor renner is hij nu eigenlijk? “Eendagskoersen met een heuvelachtig parcours liggen me erg goed, wat ik heb laten zien op het WK. In de toekomst denk ik dan aan klassiekers als de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Ook wil ik het goed doen in etappekoersen en dan met name de wedstrijden zonder een tijdrit, omdat dat mijn zwakste punt is. Zonder ritten tegen de klok en het hooggebergte, moet ik ook sterke resultaten in etappekoersen van een week neer kunnen zetten.”

“Wat mijn droomwedstrijd is? Ik hoop ooit La Doyenne te winnen. Daarnaast zou een ritzege in de Tour de France ook prachtig zijn, omdat dat in Noorwegen als een hele grote prestatie wordt gezien. Maar ook wereldkampioen worden bij de profs is een doel, waarbij ik vooral in 2017 goed wil zijn.” Dan vinden de wereldkampioenschappen namelijk plaats in het Noorse Bergen.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone