Summerhill neemt ontslag bij UnitedHealthcare na schietincident

Summerhill neemt ontslag bij UnitedHealthcare na schietincident

foto: Sirotti (archief)

woensdag 31 mei 2017 om 10:45

Daniel Summerhill heeft zijn contract bij UnitedHealthcare ingeleverd. De 28-jarige Amerikaan nam die beslissing, omdat hij tijdens een trainingstocht in februari heeft geschoten met een pistool. Na een intern onderzoek heeft zijn ploeg ingestemd met Sumerhills besluit. Hij bekende in februari na een aanhouding zijn daad, schrijft Cyclingnews.

Statement
Momentum Sports Group, de organisatie achter het UnitedHealthcare-team, nam desgevraagd stelling in de zaak. “Wij verlangen van onze atleten de hoogste normen op basis van ethisch gedrag en aansprakelijkheid, zowel op als naast de weg. Na een intern onderzoek accepteren we Summerhills ontslag met onmiddellijke ingang. De persoonlijke acties van een individu representeren niet de waarden van onze toegewijde atleten, sponsors of fans. Wij bieden dan ook onze welgemeende excuses aan iedereen die mogelijk is beïnvloed door het incident rondom Summerhill.”

Rechtbank
Een voorbijganger filmde de coureur tijdens een trainingsrit op 21 februari jongst leden, nadat hij dacht een pistool gezien te hebben in Summerhills achterzak. Hij vuurde het wapen op een heuvel naast South Deer Creek Road. De voorbijganger herkende het UnitedHealthcare-shirt en hielp de hulpsheriff om Summerhill even later in te rekenen in een fitnessclub. “In eerste instantie ontkende de man. Even later gaf hij toe een slechte dag te hebben en dat hij zijn frustraties kwijt moest. Daarop besloot hij te schieten”, luidt het politierapport. Summerhill moet zich op 12 juli in de rechtbank melden voor verhoor.

Goed seizoen
De Amerikaan was nochtans bezig aan een goed seizoen. Summerhill boekte dit jaar zijn eerste twee profzeges, waaronder de door hem gewonnen proloog in de Tour of Japan tien dagen geleden. In maart won hij ook al de derde rit in de Tour of Taiwan, waarna hij een dag de leiderstrui mocht dragen. Daarnaast zegevierde hij in 2015 in The Reading 120, een van de zwaardere Amerikaanse eendagskoersen. In 2014 eindigde hij bovendien als achtste in de Tour of Alberta, tussen enkele WorldTour-coureurs in. Summerhill reed sinds augustus 2012 voor UnitedHealthcare. Daarvoor zat hij in de opleidingsploeg van wat nu Cannondale-Drapac is en liep hij in 2011 een half seizoen stage bij Garmin-Cervélo.

Dit artikel delen:

26 Reacties

achtpuntzes 31 mei 2017 om 23:50

wellicht kan hij beter op biathlon gaan.

Headlines

Materiaalzone

Populair