Steven Kruijswijk gaat niet mee naar hoogtestage in Tignes

maandag 17 augustus 2020 om 08:01
Steven Kruijswijk gaat niet mee naar hoogtestage in Tignes

foto: Cor Vos

Steven Kruijswijk reist niet af naar Tignes voor de hoogtestage die Jumbo-Visma na de Dauphiné heeft ingepland voor een deel van de Tourploeg. Eerst moet hij herstellen van de gevolgen van de val afgelopen zaterdag in de afdaling van de Col de Plan Bois.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Kruijswijk gaat terug naar zijn woonplaats Monaco en reist niet mee naar de laatste hoogtestage in Tignes, liet Jumbo-Visma’s sportief directeur Merijn Zeeman weten aan het AD. “Hij moet nu herstellen en het is afwachten hoe zijn lichaam verder reageert op de klap. Waardeloos. Shit. Dat wil je niet in aanloop naar de wedstrijd waar we al zolang mee bezig zijn. Zeker niet als je ziet wat we de laatste periode hebben neergezet. Maar we moeten en gaan door.”

Primož Roglič kwam zaterdag eveneens ten val, waarna de Sloveen zondag niet meer op de fiets stapte. “Dat Primož niet meer opstapte, was wel uit voorzorg”, zei Zeeman. “Hij is uitvoerig onderzocht, we verwachten op medisch gebied geen nare verrassingen meer. Maar hij is dus wel flink gehavend. We moeten ook bij hem afwachten hoe dat herstelt.” In tegenstelling tot Kruijswijk gaat Roglič wel mee naar Tignes.

Naast Roglič sluiten ook George Bennett, Sepp Kuss, Robert Gesink en Tom Dumoulin aan bij de hoogtestage. Twee renners gaan volgens planning niet mee: Wout van Aert rijdt dezelfde periode het Belgisch kampioenschap tijdrijden en Tony Martin pakt zijn rust in Zwitserland.

Dit artikel delen:

126 Reacties

freire93 17 augustus 2020 om 08:17

Heel spijtig voor Kruijswijk, lijkt mij geen tour voor hem. Van Aert, de logische topfavoriet. Is er wel tegenstand ?

Geen Evenepoel, Lampaert en Campenaerts ook gevallen in Tsjechië.

0
Dario Koelkast 17 augustus 2020 om 08:20

De Gendt, misschien een van Hooijdonk zijn denk ik de enigen die in de buurt kunnen komen, al ken ik het deelnemersveld niet

0
Dario Koelkast 17 augustus 2020 om 08:18

Er gaat dus geen eventuele vervanger mee. Of zitten Tolhoek en Bouwman al ergens op een berg?

0
Krul 17 augustus 2020 om 09:16

Tolhoek is zaterdag 12e gefinisht in Lombardije en 11e in Grand Piemonte. Lijkt prima in vorm al. Como naar Tignes is 4 uurtjes rijden, dus lijkt me een logische vervanger voor hoogte stage en knecht in de Tour.

0
fietsvriend 17 augustus 2020 om 08:21

Hele nare smaak van deze Dauphine in mijn mond.

Bij INEOS lachen ze zich kapot: verstoppertje gespeeld en de concurrent schakelt zichzelf uit

0
Westland95 17 augustus 2020 om 08:26

INEOS verstoppertje gespeeld? Dat lijkt me toch heel sterk. Afgezien van Sivakov en misschien Kwiat was dit toch een schandelijke vertoning.

0
Spake Breekerd 17 augustus 2020 om 08:29

Verstoppertje spelen op het moment dat je de ploeg kan testen? Geloof ik niks van. Dat ze een andere aanpak hebben is goed mogelijk, maar met de vorm van Froome en de rugklachten van Bernal valt er weinig te lachen

0
tendam 17 augustus 2020 om 08:31

De enige die misschien wel beter had gekund was Thomas. Maar die wilde zich gisteren ook testen, resultaat: komt binnen op een half uur.

0
Romāns Vainšteins 17 augustus 2020 om 08:50

Froome en Thomas voelen zich gewoon nog niet jofel allebei. Bernal zal er in ieder geval staan als kopman.

0
Glorious 17 augustus 2020 om 09:03

Roglic is gewoon de beste ter wereld op dit moment met een geweldig team erbij.
Ineos is zich kapot geschrokken.

En Tom wordt beter en beter.

0
john 17 augustus 2020 om 09:05

edit wf: laat insinuaties achterwege svp

0
Marco Willems 17 augustus 2020 om 09:18

Nare smaak niet, die laatste etappe heeft veel goedgemaakt.

De clue voor TJV zit hem erin om niet iedere dag het peloton te leiden en vooral niet nodeloos achter vluchten aan te gaan, laatde kapers maar gewoon winnen. Ze zullen echt gegroepeerd moeten blijven en moeten zorgen dat Kuss/Bennett iedere dag tot de laatste kms in de bergen bij de kopmannen zitten zodat Tom ook geen trap extra hoeft te verrichten. Tolhoek voor Kruijswijk en dan voor Gesink in het treintje

0
Scott Sunderland 17 augustus 2020 om 09:57

INEOS staat er niet best voor met Froome en Thomas in belabberde vorm vlak voor de Tour. Gisteren als één na laatste gefinisht Thomas. Bernal zit met zijn rug. Dat kan goed komen. Sivakov is in vorm maar die gaat nog geen Tour winnen. Ik denk niet dat ze veel lachen momenteel.

0
Boomie1 17 augustus 2020 om 10:13

Ben van Thomas maar niet zo zeker. Vorig jaar ook niet veel gedaan voor de Tour. Opgave in Tour de Suisse en “gewoon” 2e in de Tour.

Bernal is net als Roglic, allicht al te goed en op de rem getrapt.

0
Kannibaal van Schepdaal 17 augustus 2020 om 10:35

Voor de duizendste keer.

De opgave van Thomas in de Ronde van Zwitserland was niet omdat hij bergop niet meekon, maar uit voorzorg omdat hij viel.

Dat is appels met peren vergelijken.

0
KnightBiker 17 augustus 2020 om 11:16

Gerraint Thomas is ook liever lui dan moe. Moest vorig jaar ook van ver terug komen naar een winter van feestjes en heeft nu te weinig competitie gehad om de basis te kunnen leggen voor het niveau dat hij kan halen. (Ik heb de indruk dat G. Thomas zich in trainingen moeilijk kan motiveren)

0
zietemgaan 17 augustus 2020 om 11:55

Heb toch ook eerder idee dat ze zelf in de problemen zitten daar ipv verstoppertje te spelen. Froome lijkt me niet klaar, sowieso.

in het algemeen: dit is gewoon een crazy wielerjaar: de druk is (te) hoog en er moet (te) veel op (te) korte tijd, dus overbelasting van het mentale en het fysieke. gevolg: rugproblemen etc, stress in het peloton, faalangst mss ook. De koelbloedigen gaan nog nog hoog eindigen dit jaar, cf Dumoulin en Van Aert.

0
Smartijn 17 augustus 2020 om 13:31

Waarom denken er toch zoveel dat ze verstoppertje hebben gespeeld? Dat deden ze nooit dus waarom nu wel? Daarnaast moet je toch ook echte wedstrijdmeters in de benen hebben en niet alleen maar een beetje trainen en rustig meerijden in een ronde daarvoor. Je lichaam heeft toch echt wat koershardheid nodig.

0
bartp25 17 augustus 2020 om 08:38

Lijkt me een kruis door de tour voor Kruijswijk. 2 mogelijke vervangers mijn inziens tolhoek of van emden. Wva gaat zo goed omhoog dat hij net zo goed een klim knecht is dat je met een extra hardrijder ook uitkomt. Zeer positief dat Roglic gewoon op hoogte gaat, als er een blessure was dan was dat inmiddels toch wel geconstateerd, lijkt me vooral gewoon vervelend momenteel maar geen zorgen voor de tour.

0
Spake Breekerd 17 augustus 2020 om 08:41

Ik ga voor van Emden; aan het eind van je loopbaan nog eens in een team rijden dat de Tour kan/gaat winnen lijkt me voor hem geweldig. Hij was al zo blij in 2017 voor Tom…..

0
tendam 17 augustus 2020 om 08:43

Dan zou je 2 klimknechten overhouden: Bennett en Kuss. Als er daar dan eentje van uitvalt, is het ineens wel erg mager.

0
Romāns Vainšteins 17 augustus 2020 om 08:49

Als dit je tour ploeg was selecteer je Tolhoek en schuif je de boven verwachting rondrijdende Bennett en Kuss 1 schakel door qua importantie. Daarnaast verstaat Tolhoek de kunst van het meezitten ook wel en kun je in de vallei bergritten waar de concurrentie ook mee zit beurtelings hem, Kuss, Bennett meesturen. Handig.

Van Emden vast gezellig maar veel te zware tour voor hem en Teunissen niet koers fit vanwege fysiek ongemak. Dus een switch maken richting het hardijderselement lijkt me niet erg plausibel.

0
fietsvriend 17 augustus 2020 om 08:49

@tendam hoe zie jij Gesink?

0
tendam 17 augustus 2020 om 08:58

Gesink is een soort allrounder geworden. Kan in de vallei en aan de voet van de klim z’n werk doen. Maar hij kan niet meer met de beste 20-25 man mee bergop.

0
bartp25 17 augustus 2020 om 08:58

Ja Gesink, viel me de ene dag tegen en de andere was hij steengoed, maar ik blijf hem toch zien als klim knecht. Martin voor het begin van de etappe (eventueel van Emden daar bij), vervolgens WVA en Gesink voor de eerste bergen, en dan houdt je er altijd 4 over voor het slot van de Etappe. Kuss, Bennett, Dumoulin en Roglic. Mocht je Tolhoek meenemen komt die natuurlijk tussen WVA/Gesink en Kuss en bennett te rijden.

0
Dario Koelkast 17 augustus 2020 om 09:05

Gesink zal wat competitie nodig hebben om regelmaat te krijgen. Die staat er denk ik wel. Als die heel blijft dan. Verder afwachten en hopen dat iedereen herstelt. Ik denk dat een minder fitte Kruijswijk nog altijd een aantal streepjes voor heeft.

0
fietsvriend 17 augustus 2020 om 09:05

@ten dam & bartp25 Gesink leek mij ook wisselend idd maar je ziet natuurlijk ook niet wat ie al gedaan heeft als de uitzending nog niet begonnen is ("Die Martin zie je ook nooit in beeld rijden, kutknecht").

Het wordt vooral spannend wanneer er een TJV man in het geel komt, hopelijk niet te vroeg in de Tour maar als je naar het parcours kijkt, komt er een favo al snel in de leiderstrui)

0
Tom van de Molen 17 augustus 2020 om 09:07

En misschien toch de Plus meenemen? Het lijkt me dat je dan qua capaciteiten het minst inlevert. Het voordeel is dat een eventuele vervanger natuurlijk niet meteen in week één van de tour er hoeft te staan. Je kunt dan Poels stijl pas eind week 2 van waarde beginnen te worden.

0
Krul 17 augustus 2020 om 09:20

Tolhoek komt erbij en iedereen schuift plekje door (Kuss is goed genoeg als luxe knecht voor Dumoulin en Roglic) en Bennett neemt logischerwijs de plek van Kuss in. Tolhoek is goed genoeg om het tot de laatste klim vol te houden en dan met Van Aert alles op een elastiek te gooien. Martin en Gesink kunnen dan op het vlakke en in de vallei controleren.

0
bartp25 17 augustus 2020 om 09:20

Klopt je weet niet wat hij voor de uitzending allemaal doet, maar van een Gesink mag je met momenten mijn inziens toch verwachten dat hij er nog bij is om wat voor een werk dan ook te doen. De ene etappe lukt hem dat wel, de andere etappe gaat hij mij persoonlijk te vroeg er van af. Maar goed, ik denk dat ze bij TJV echt wel weten wat ze doen en de sterkste 8 gaan naar de tour.

0
LB117 17 augustus 2020 om 09:27

Tolhoek lijkt me niet het niveau hebben om op kop te sleuren… eerder een volger..

Ik start de Jos van Emden fan trein vast op!

0
fietsvriend 17 augustus 2020 om 09:30

@bartp25 dat ben ik geloof ik met je eens, maar zal (hopelijk) nog niet topvorm hebben. Het wordt heftige Tour me die hele zware eerste week, iets rustigere tweede en hele zware derde. Wellicht piekt Gesink met zijn topvorm iets meer naar de tweede deel Tour.

0
Michelangelo 17 augustus 2020 om 09:42

Ik denk persoonlijk dat gesink ook heel belangrijk is in “de kleedkamer”. Ervaring, alles al meegemaakt, goede persoonlijkheid. Soms net zo belangrijk als hard kunnen fietsen.

Denk ook aan de rol die ten dam heeft gespeeld bij de giro winst van dumoulin…. was voor een belangrijk deel op de fiets maar ook voor een stuk daarnaast in mijn ogen.

0
fietsvriend 17 augustus 2020 om 09:58

@Michelangelo Absoluut

0
Boomie1 17 augustus 2020 om 10:16

Gesink kiest z’n dagen uit. Ze kunnen niet allemaal alle dagen volle bak rijden. Dat hou je geen 3 weken vol.
Daarnaast was Gesink “gewoon” mee zaterdag toen het 2e peloton terugkwam bij het 1e peloton. Ze reden met 5 man mee toen als enige ploeg.

Het argument dat Roglic, Dumoulin, Bennett en Kuss te mager, moet ik even om lachen.
Welke ploeg gaat er bij de beste 20 wel met 5 of meer mee zijn doen? Niet een. Ook INEOS niet.

0
horsm 17 augustus 2020 om 10:35

Idealiter doet Dumoulin ook niet zoveel kopwerk als hij in de Dauphinee heeft gedaan, zodat hij zo lang mogelijk ook in het klassement kan blijven staan. Als je dan Jansen meeneemt dan schuift Gesink wat op in de trein zodat hij (ipv Tom) de groep in de voorlaatste klim uit elkaar kan rijden.

De vraag is natuurlijk of Gesink dat op dit moment kan. In het verleden heb ik hem dat wel zien doen.

0
KnightBiker 17 augustus 2020 om 11:19

@spake – van Emden kan alleen tijdrijden en op het vlakke knallen. Deze tour heeft geen ploegentijdrit en relatief veel klimwerk. Van Emden komt hier, in dit top team niet tot zijn recht: van Aert en Tony Martin vervullen die rollen al en meer.

0
JasperMollema 17 augustus 2020 om 12:32

Van Emden natuurlijk niet, Theunissen is niet voor niks mee op trainingskamp geweest. Het wordt een klimmer of Theunissen.

0
mooiman 17 augustus 2020 om 08:51

Opvallend dat er geen (mogelijke) vervanger naar Tignes meegaat. Zou toch logisch zijn dit voor de zekerheid te doen?

0
Charlie33 17 augustus 2020 om 08:56

Ik zou de Plus meenemen, te meer omdat Ineos geen concurrent meer is.

0
Scott Sunderland 17 augustus 2020 om 10:08

Ja hoor, een renner meenemen naar de Tour met nul koersdagen sinds de herstart.

0
sooike 17 augustus 2020 om 08:57

Ik zou Gesink thuis laten. In de Dauphiné een paar kilometer op kop gereden, maar toch niet te vergelijken met het beulswerk van b.v. Kuss en Van Aert. Gesink is passé, maar ik ben me ervan bewust dat je dat op deze site niet mag schrijven. Ik doe het toch !

0
tendam 17 augustus 2020 om 09:00

Als klimmer is hij zeker passé. Ik snap alleen niet waarom je praat over iemand thuislaten, als ze al moeite hebben om een fitte ploeg aan de start te krijgen die het niveau aankan.

0
bartp25 17 augustus 2020 om 09:03

Gesink viel me de ene dag mee, en de andere dag tegen. In denk dat je het belang van Gesink onderschat, niet alleen qua wat wij tijdens de etappe doet als naast de etappes. Daarbij, wie zou je dan meenemen. Martin, Wva, Kuss, Bennett, Roglic en Dumoulin zijn de toppers van de ploeg (Kruijswijk even eruit gelaten omdat het er naar uitziet dat hij niet gaat starten). Ik zie niet in wie je anders had moeten selecteren. De Plus is 1 uit vorm en 2 gaat naar de concurrent. Teunissen is niet fit, buiten Tolhoek zie ik geen adequate vervanger en die heeft toch niet de inhoud die Gesink heeft.

0
Krul 17 augustus 2020 om 09:23

Tom had al aangegeven dat het werk van Martin en Gesink giga waardevol is. De eerste 120km is niet te zien en daar doen zij juist het werk. Die controleren met zn 2en de hele koers waardoor Kuss, Bennett, Dumoulin, Roglic, Van Aert en (vervanger Kruijswijk) zich alleen hoeven te focussen op de finale.

0
kaas 17 augustus 2020 om 09:53

Je weet inderdaad niet wat Gesink voor de uitzending al voor werk heeft opgeknapt. En bijvoorbeeld etappe 2 heeft hij na die valpartij Dumoulin teruggebracht naar het peloton. Dan rijdt hij niet in beeld, maar doet toch erg goed werk.

De etappe van gisteren lijkt me sowieso een moeilijke etappe voor Gesink, die vaak in een etappe warm moet draaien en moeite heeft als het vanaf het begin vol erop gaat. Ik herinner me het (extreme) inrijden voor een touretappe toen hij graag in de ontsnapping wilde zitten.

0
Scott Sunderland 17 augustus 2020 om 10:07

Gesink is als knecht belangrijk en was al direct verzekerd van een plekje in de Tour ploeg. Dat is niet vanwege wanprestaties. In tegendeel.

0
Boomie1 17 augustus 2020 om 10:18

@ Krul: Precies. Tony Martin rijdt in z’n eentje de 1e 100km op kop zonder dat de anderen een trap teveel geven, zet je daar van Emden naast wordt het nog beter.

Je 4 sterksten (Roglic, Dumoulin, Kuss, Bennett) hou je dan uit de wind omdat je ook nog Gesink en WvA hebt, waarbij die laatste imponerend hard bergop rijdt.

0
Krul 17 augustus 2020 om 14:42

@Boompie – Ik had graag gewild dat Van Emden ook goed de bergen overkwam, maar dat is helaas niet het geval, dus ik hoop zelf dat ze Tolhoek meenemen. Verwacht dat Gesink en Martin nog steeds een groot deel van het begin van de koers kunnen controleren als het nodig is. Tolhoek is ook nog eens handig als renner die in de ontsnapping meezit. Reed zeer verdienstelijk in Gran Piemonte en Lombardije, dus is al vroeg in vorm aan het komen.

0
Glorious 17 augustus 2020 om 08:59

Giro kopman, geen probleem.
Bouwman mee voor heuvels, vlakke.

0
xistnc 17 augustus 2020 om 09:01

We kunnen hier allemaal namen noemen op basis van prestaties in het verleden en intrinsieke kwaliteiten, maar we hebben weinig inzage in de feitelijke gezondheid/vorm/conditie.

Kijkend naar wat Italiaanse eendagswedstrijden lijken Tolhoek en Jansen best een optie te zijn, uiteraard in verschillende rollen. Maar hoe verhoudt zich dat tot andere opties? Geen flauw idee.

0
Panache 17 augustus 2020 om 10:30

Juist.

0
Miko1983 17 augustus 2020 om 09:09

Als hij op dit moment in een redelijke vorm verkeerd zou ik ook de Plus meenemen.
Dan kan Kruijswijk zich focussen op de Giro.
Tour is het hoofddoel en de Plus gaat daarnaast volgend jaar ook gewoon naar Ineos, dus zal zich maar moeten schikken lijkt me.

0
Krul 17 augustus 2020 om 09:26

Als, als, als. Feit is dat hij geen koersritme heeft en nog niet klaar is om opeens zijn piek te verschuiven naar de Tour. Bovendien wil Jumbo Visma hem niet in de tour ploeg aangezien hij naar Ineos gaat. Grootste kanshebber is Tolhoek, aangezien zijn profiel het meeste overeenkomt met Kruijswijk en je Kuss en Bennett een plekje kan laten stijgen in de trein, aangezien zij hebben aangetoond de laatste dagen prima in vorm te zijn. Bovendien zit Tolhoek op dit moment nog in Noord Italie.

0
Miko1983 17 augustus 2020 om 09:41

Jij weet dat hij op dit moment nog niet in conditie is?
Ik schat Tolhoek toch wel 3 klasse minder als een de Plus, ook wanneer laatstgenoemde nog niet top is. En zo heb je ook geen problemen in de Giro met 2 kopmannen.
Dat hij naar Ineos gaat is misschien niet ideaal, maar het is een jonge renner en volgens mij ook een zeer correct persoon. Ik verwacht geen muiterij ofzo.

0
Scott Sunderland 17 augustus 2020 om 10:05

De Plus heeft nul koersdagen gehad sinds de herstart. Dat zal niet zijn vanwege een uitstekende vorm.

0
Boomie1 17 augustus 2020 om 10:19

Omdat De Plus weggaat naar de concurrent, men zegt het niet, maar is puur eigen belang van TJV

0
nummer3 17 augustus 2020 om 11:02

Tolhoek 12e in Lombardije terwijl De Plus nog geen wedstrijd heeft gereden. Gezien de 3 klassen verschil had De Plus Lombardije met minuten voorsprong kunnen winnen blijkbaar.

0
Miko1983 17 augustus 2020 om 11:24

Iedereen heeft weinig koersdagen jongens, en hij kan ook best een weekje “warmfietsen” daar toch? Ik snap niet zo goed waarom het eigen belang is van jumbo om hem niet op te stellen, denk je dat hij niet op kop wil of maar op halve kracht?
Of zou hij zelfs Ineos gaan helpen, allemaal doemdenken. Hij gaat gewoon professioneel zn werk doen verwacht ik.

Nee, Lombardije met minuten winnen zal niet gebeurd zijn. Maar ik redelijke vorm is de Plus toch gewoon een bewezen goede kracht. Die zit nog bij de laatste 10 man in de finale. Zie ik tolhoek niet doen.

0
Deel Koeper 17 augustus 2020 om 13:57

Renners die weggaan niet opstellen, is dan ook uitermate dom.

“Ah, jullie kopen onze sterke kracht weg zodat ze we er volgend jaar niets meer aan hebben? OK, dan stellen we hem dit jaar niet meer op, zodat we er nu ook niets meer aan hebben terwijl er nog wél voor moeten betalen! Als hij nog een mooie overwinning boekt, dan zal het in jullie truitje zijn, zeker niet in het onze! Schaak en mat!”

0
Krul 17 augustus 2020 om 14:48

@ Miko – De Plus had maag problemen en daardoor een trainingsachterstand, zodoende kwam de Tour te vroeg. Dat was de hoofdreden dat ze hem niet opstellen in de Tour en hem naar de Giro sturen. Bijkomend voordeel is dat ze een volledig toegewijde ploeg hebben die ze naar de Tour kunnen sturen (het hoofddoel van dit jaar). Ik vind De Plus een geweldige renner en in vorm is hij stukken beter dan Tolhoek, maar het is niet realistisch om nu De Plus nog naar de Tour te sturen.

0
LB117 17 augustus 2020 om 09:29

Beste Steven, knop op alles op de Giro…

Tolhoek is dan nodig als knecht in de bergen…

Jos van Emden naar de tour en de wagonnetjes gewoon 1 plekje opschuiven.

0
Krul 17 augustus 2020 om 09:31

Dus Van Emden of Tolhoek? Er is maar één plek te vergeven door het uitvallen van Kruijswijk he. En als de plekjes in de trein zouden moeten doorschuiven zou Van Emden dan de plek in moeten nemen van Van Aert? Die komt die bergen niet over he.

0
LB117 17 augustus 2020 om 09:43

Tolhoek is nodig in de giro ter ondersteuning van Stevie.

0
Miko1983 17 augustus 2020 om 09:43

Dat staat er niet Krul, Hij zegt; tolhoek is nodig als klimknecht in de Giro dan!

0
Boomie1 17 augustus 2020 om 10:20

Kruijswijk stond gepland voor de Vuelta. Ik denk dat hij die beter kan starten. Sowieso een sterkere ploeg dan en meer hersteltijd.

0
horsm 17 augustus 2020 om 10:39

In een normaal seizoen zou ik Kruijswijk nu naar de Giro sturen. Maar ik ben bang dat we er rekening mee moeten houden dat de Giro helemaal niet doorgaat. Dus als Kruijswijk niet start in de tour, dan zou het wel eens een verloren jaar voor hem kunnen worden.

0
nickdt 17 augustus 2020 om 10:46

Ik zou Martens meenemen ipv van Emden. Martens heb je namelijk ook wat aan in de heuvelritten en in ritten met 2de categorie klimmen (En zelfs sommige 1ste categorie klimmen als ze niet te lang zijn).

0
Krul 17 augustus 2020 om 14:49

Waarom zou Kruijswijk opeens de Giro rijden ipv de Vuelta?

0
bartp25 17 augustus 2020 om 09:33

Even Offtopic, maar man het is even afkicken nu de komende dagen. Na een paar weken iedere week wel iets om naar uit te kijken deze week eigenlijk bijna niks. BK was mooi geweest maar is natuurlijk ‘onthoofd’.

0
fietsvriend 17 augustus 2020 om 09:38

Ben gesloopt, man. Dit tempo is niet te doen. Morgen Emilia!

0
RikkyG 17 augustus 2020 om 09:36

Ik zou (zo mogelijk) Hofstede meenemen. Was een prima schakel in de ploeg tijdens de Vuelta die Roglic won. Zat daar al met een groot deel dezelfde renners ook (Kuss, Gesink, Bennett, Martin). Nuttige renner.

0
Komi 17 augustus 2020 om 09:54

Eerste reserve is Teunissen, dus ik denk eerder hem dan de andere namen die genoemd zijn. Maar ik zie Stevie eigenlijk wel op tijd fit zijn.

0
bartp25 17 augustus 2020 om 09:59

Teunissen was zeker eerste reserve, maar die is zelf niet fit met zijn knie…

0
Scott Sunderland 17 augustus 2020 om 10:01

Tolhoek de beste klimmer wat mij betreft van de reserves én in vorm. De enige logische vervanger. De Plus uitgesloten. Heeft nog geen wedstrijd gereden sinds de herstart. Teunissen en Van Emden geen goede vervangers voor de klimmer Kruijswijk. Je hebt armslag bergop nodig. Bouwman kan ook wel, maar Tolhoek heeft in Lombardije bewezen klaar te staan.

0
bartp25 17 augustus 2020 om 10:13

Bijkomstig voordeel van eventueel van Emden meenemen is dat Wva in de wat lastigere aankomsten misschien meer vrijheid krijgt. Met Gesink, Martin en van Emden als bodyguards voor Dumoulin en Roglic zou je van Aert toch wat meer vrijheid kunnen geven om voor een rit te gaan.

0
Panache 17 augustus 2020 om 10:33

Laat die dubbele agenda nu vallen.

0
bartp25 17 augustus 2020 om 10:39

Dat weet ik niet @panache, een ritoverwinning geeft gigantisch veel moraal. Lijkt me natuurlijk wel duidelijk dat van Aert in de massasprints gewoon weg moet blijven uit risico voor een valpartij. Maar zo een aankomst als de eerste van de dauphine? Dat kost TJV en van Aert niet veel extra, en ja een ritoverwinning laat je niet zomaar lopen.

0
nickdt 17 augustus 2020 om 10:49

In zo een etappe als die eerste in de Dauphine heb je weinig aan van Emden. Zou altijd Martens overwegen boven van Emden in deze Tour, want die kan zowel werk doen op het vlakke, als in heuvelritten en ritten met 2de categorie klimmen en sommige 1ste categorie klimmen als ze niet te lang zijn. Met Martens heb je in feite een extra mannetje bergop en kan je van Aert en Gesink later gebruiken.

0
bartp25 17 augustus 2020 om 11:01

Paul martens ja, goede suggestie, had ik nog niet bij stilgestaan.

0
LB117 17 augustus 2020 om 11:07

Aan Martens heb je met alle respect helemaal niets in mijn ogen.
Je hebt een renner nodig die in zijn specifieke vak (wereld)top is en dat is Martens niet.

0
AZH 17 augustus 2020 om 10:14

Oud nieuws…

0
Sijbrands 17 augustus 2020 om 10:14

Ik ga voor Bouwman. Komt wel een heuvel over, kan ervoor zorgen dat Gesink en van Aert wat later aan de bak moeten, waardoor Van Aert eraan kan blijven tot de laatste berg om in valleien het werk te doen.

Meest ideale is Kruijswijk wel mee, maar dan als luxe knecht. Ook hij zou dan zo’n vallei prima voor zijn rekening kunnen nemen.

0
bartp25 17 augustus 2020 om 10:27

Ik denk dat Kruijswijk best wel accepteert dat hij als knecht moet rijden als blijkt dat Roglic en Dumoulin echt beter zijn. Ik denk niet dat hij accepteert dat hij op voorhand als knecht wordt benoemd. Dan zal hij eerder er voor kiezen om goed te herstellen om er vol voor te gaan in de Giro/Vuelta

0
Mark 17 augustus 2020 om 10:25

Aangezien er geen vlakke ploegentijdrit van 50+ km in de Tour zit, dan zou Van Emden zeker de voorkeur hebben boven Tolhoek, nu lijkt het me wel duidelijk. Antwan is in vorm, hij reed in Ronde van Lombardije zeer sterk. Wat mij betreft de meest ideale kandidaat.

Kruijswijk kopman in Vuelta of Giro. Ik gun hem die Giro winst! Zeker als hij goed in vorm is!

0
hanzul 17 augustus 2020 om 10:28

Persoonlijk, balen voor Steven. Kijk je van een afstandje hoeft het niet slecht te zijn, als hij niet na de tour zou gaan. Kan hij samen met de Plus naar de Giro. Persoonlijk zou ik hier altijd Tolhoek en Bouwman bijlaten als knechten, zeker gezien het huidige klimvermogen van Wout van Aert en Tolhoek en Bouwman niet sterker zullen zijn in het hooggebergte.

Ik zou kiezen voor een vervanger op het vlakke, zodat je van Aert kan sparen. Logische vervanger is van Emden, mits in orde. Anders is Hofstede, Jansen of Roosen ook een optie. Je hebt dan Martin + vervanger op het vlakke. WVA, + robert middengebergte, eerste deel cols. Kuss en Bennet tot finale, Tom en Primoz kopman.

0
nickdt 17 augustus 2020 om 10:51

Voor een vervanger op het vlakke is ook Martens een optie, want hij kan ook zijn werk doen in de heuvels en in ritten met 2de categorie klimmen en zelfs sommige 1ste categorie als ze niet te lang zijn. Lijkt me beter dan een pure vlakke man meenemen, die je dan snel kwijt bent als het enigszins bergop gaat. Geeft de ploeg ook wat meer bewegingsvrijheid.

0
James Highsand 17 augustus 2020 om 10:34

Begrijp niet helemaal waarom Kruijswijk niet meegaat op hoogtestage. Kan iemand mij dat uitleggen? Het gaat in de komende week er toch om, om nog één keer een hoogteprikkel te geven. En die hoogteprikkel krijg je volgens mij ook al als je daar alleen maar verblijft. De medische verzorging voor hem zou toch ook in dat hotel in Tignes geregeld kunnen worden.

0
Wheely 17 augustus 2020 om 10:51

Rust en herstel is het belangrijkst nu, lijkt mij logisch om dat lekker thuis te doen. Mocht hij snel opknappen kan hij altijd nog aansluiten.

Als hij uiteindelijk nog in de Tour kan starten dan zal dat toch ter ondersteuning zijn. Wie weet heb je er in de derde week dan wel heel veel aan.

0
user5697 17 augustus 2020 om 10:39

Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat INEOS inderdaad een spelletje speelt. Met uitzondering van Bernal die allicht wel vermoeid zal geweest zijn en/of rugproblemen had, gedroegen de meeste INEOS-renners zich vreemd. Bernal werd ondertussen alweer op de fiets gesignaleerd. Froome dan. Nog slechter dan in de voorafgaande wedstrijden. Snel afhakend. Ofwel wist hij dat hij niet (meer) naar de Tour mag, en liet hij het schieten. Ofwel is hij beter dan hij liet zien. Ook Thomas kwam er op het einde van de Dauphiné niet meer aan te pas. Bijzonder vreemd. Kwia liet goede dingen zien, maar liet het ook schieten tijdens de laatste twee ritten, met een opgave bovenop. Ook Castroviejo vertoonde geen regelmaat. Enkel Sivakov gedroeg zich normaal. Ofwel loopt de volledige voorbereiding van INEOS in de soep. Maar dat zou voor het eerst zijn in vele jaren. Ofwel maakt dit deel uit van een strategie.
Een kleine gok. INEOS zal in de Tour de concurrentie versmachten tijdens de tweede helft.
En JUMBO. Kruijswijk twijfelachtig. Als hij deelneemt zal hij niet top zijn. Luxehelper Van Aert fietst al een tijd op topniveau. Hij neemt niet deel aan de mini hoogtestage. Hij zal dus wegzakken tijdens de tweede Tourhelft. Met Roglic komt het wel goed, maar het zal toch even zoeken worden naar de goede vorm bij het begin van de Tour. Dumoulin zal heel goed zijn, maar waarschijnlijk nog niet regelmatig genoeg. Hij kan het eventueel overnemen van Roglic als die er onderdoor gaat. Maar tegen Bernal en het INEOS-blok lijkt hij me kansloos.
Conclusie. Enkel als Roglic terug top is over een paar weken, kan hij het INEOS-blok bedreigen. Met de steun van Dumoulin.

0
bartp25 17 augustus 2020 om 10:48

Dit is natuurlijk ook voor het eerst dat er een break in het seizoen zit. TJV lijkt het beste uit de corona break te komen, maar ofwel heeft TJV verkeerd gepiekt of ze hebben het perfect aangepakt. Dat valt nog te bezien. Ineos vindt ik persoonlijk eind vorig jaar alsook begin dit jaar niet meer zo sterk te zijn, al is dat meer een persoonlijke mening.
Iedereen heeft het over het 2e deel van de tour en dat is zeker belangrijk, maar in het begin zijn er ook al pittige etappes, als je puur mikt op de derde week dan sta je al op een behoorlijke achterstand lijkt me.

0
fietsvriend 17 augustus 2020 om 11:51

Precies, INEOS was zo belachelijk slecht dat het ongeloofwaardig werd.

0
tendam 17 augustus 2020 om 12:18

Ineos was vorig jaar in de Tour als ploeg ook helemaal niet zo goed, maar dat viel uiteindelijk niet op omdat Bernal won. De klimknechten van Jumbo reden alle Ineos-knechten er zonder moeite af. Mensen verwachten nog steeds mirakels van Ineos, maar de voorsprong die Ineos had qua marginal gains is door de meeste ploegen wel ingehaald. En bepalende figuren als Rod Ellingworth zijn vertrokken.

0
Jacco van Stierop 17 augustus 2020 om 12:44

Ik acht Thomas nog wel in staat tot wat acteerwerk, en kan zich nog wel verbeteren de komende weken, maar ik vrees dat zijn achterstand te groot is.
In de Tour vorig jaar vielen Kwiatkovski, Moscon en Van Baarle ook al behoorlijk tegen in de trein. Wellicht tijd dat ze de boel eens flink moeten doorluchten. Het rendement is niet bepaald erg hoog. Alles op Bernal in de Tour en maar even afzien van een plan B.
Kan me niet voorstellen dat Froome meegenomen wordt naar de Tour, die heeft op dit moment geen enkele waarde.

0
Baukema Tomoulin 17 augustus 2020 om 10:56

Ik zou dan een type Gesink meenemen ipv Kruijswijk. Goed in het middengebergte en een grote motor op het vlakke. Bouwman bv. Foss, Harper of Vingegaard kan ook al zijn die mischien nog wat jong voor zo’n belangrijke tour voor de ploeg.

0
Fast Freddy 17 augustus 2020 om 11:18

Mocht Kruijswijk alsnog starten zal het (schaduw)kopmanschap toch wat minder prominent in het achterhoofd spelen. 100% voor het team en volle bak in de Vuelta.
Win-win.

0
horsm 17 augustus 2020 om 11:33

Daar hoop ik ook op.

0
DeepBlue 17 augustus 2020 om 11:25

In eerste instantie denk je vervelend mocht Kruijswijk niet kunnen starten. Toch denk ik dat het aan het einde misschien juist voor iedereen wel beter is mochten er maar 2 kopmannen zijn en de rest knechten. 6 knechten die er voor de volle 100% voor gaan i.p.v. 5 en eentje die toch in zijn achterhoofd eigen belangen na zal streven wat natuurlijk niet zo gek is.

Daarnaast is het vrij bizar om te zien hoe een Kuss en Bennett op het moment in de rondte rijden want die behoren gewoon tot de beste 5 a 10 klimmers van dit moment in het peloton. 4 man bij de beste 15 klimmers van het peloton moet wel voldoende zijn zou je zo denken?
Aangezien eerste reserve Teunissen nog geblesseerd is lijkt mij de meest ideale vervanger Grondahl Jansen. Die kan i.t.t. v. Emden nog wel wat heuvels / bergjes over waardoor de, bizarre bergop rijdende v.Aert, net wat langer in de wachtkamer kan zitten. Of zijn er serieus mensen die denken dat T.Martin en v.Aert dit ook kunnen laten zien gedurende 3 weken i.p.v. een week?

0
Murcia 17 augustus 2020 om 13:23

Van Aert en Martin moeten hopelijk de eerste week niet teveel op kop rijden. Iedere ploeg met ambitie voor de eindzege wil de gele trui in de eerste week helemaal niet. Als Roglic, Wout of Tom deze dan toch pakt dan voorspel ik dat de ploeg deze al snel weer aan een andere ploeg laat. In het ideale scenario pak je de trui zo laat mogelijk om de ploeg ook ietwat te sparen. Het rijden van INEOS overigens lijkt mij geen verstoppertje spelen. Ze waren goed in Occitanië en het enige verschil was dat daar TJV niet reed. Vorig jaar in de Tour was de ploeg ook niet zo dominant als de jaren ervoor. Ze zullen moeten verbeteren en dat zal ook wel gebeuren met enkele leden van de tourploeg. Maar dat er ook binnen die ploeg twijfels zijn is wel duidelijk, want Froome, Thomas en ook Kwiat rijden toch onder hun niveau nu.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone