Steven Kruijswijk gaat niet mee naar hoogtestage in Tignes

maandag 17 augustus 2020 om 08:01
Steven Kruijswijk gaat niet mee naar hoogtestage in Tignes

foto: Cor Vos

Steven Kruijswijk reist niet af naar Tignes voor de hoogtestage die Jumbo-Visma na de Dauphiné heeft ingepland voor een deel van de Tourploeg. Eerst moet hij herstellen van de gevolgen van de val afgelopen zaterdag in de afdaling van de Col de Plan Bois.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Kruijswijk gaat terug naar zijn woonplaats Monaco en reist niet mee naar de laatste hoogtestage in Tignes, liet Jumbo-Visma’s sportief directeur Merijn Zeeman weten aan het AD. “Hij moet nu herstellen en het is afwachten hoe zijn lichaam verder reageert op de klap. Waardeloos. Shit. Dat wil je niet in aanloop naar de wedstrijd waar we al zolang mee bezig zijn. Zeker niet als je ziet wat we de laatste periode hebben neergezet. Maar we moeten en gaan door.”

Primož Roglič kwam zaterdag eveneens ten val, waarna de Sloveen zondag niet meer op de fiets stapte. “Dat Primož niet meer opstapte, was wel uit voorzorg”, zei Zeeman. “Hij is uitvoerig onderzocht, we verwachten op medisch gebied geen nare verrassingen meer. Maar hij is dus wel flink gehavend. We moeten ook bij hem afwachten hoe dat herstelt.” In tegenstelling tot Kruijswijk gaat Roglič wel mee naar Tignes.

Naast Roglič sluiten ook George Bennett, Sepp Kuss, Robert Gesink en Tom Dumoulin aan bij de hoogtestage. Twee renners gaan volgens planning niet mee: Wout van Aert rijdt dezelfde periode het Belgisch kampioenschap tijdrijden en Tony Martin pakt zijn rust in Zwitserland.

Dit artikel delen:

126 Reacties

user5697 17 augustus 2020 om 12:26

Neemt Froome deel aan de Tour, wat ik uiteindelijk wel verwacht, dan hebben we met een enorm sterk INEOS-blok te maken bergop. Castro, Kwia, Froome, Sivakov en Thomas, allemaal rond Bernal. De komende dagen zullen ze taperen, finetunen, nog wat microdosissen al of niet toegelaten producten toegediend krijgen (andere ploegen doen dan ook) en uiteindelijk top zijn voor de Tourstart. Als ik ploegleider zou zijn van INEOS zou ik Sivakov en/of Thomas al eens in de aanval sturen op de slotklim naar Orcières Merlette of op het klimmetje ervoor. Zien hoe Jumbo reageert. Kans op slagen is niet groot, maar je weet maar nooit, en je verplicht Jumbo, en misschien Roglic zelf, om inspanningen te leveren. Tegenover dit enorme blok kan Jumbo enkel Kuss en Dumoulin plaatsen. Eventueel Bennett, als die niet over zijn top heen is. Als INEOS het dus slim speelt, roken ze Jumbo volledig uit, en kunnen ze met drie goed geplaatste renners de tweede Tourhelft ingaan. Roglic zal dan enorm sterk moeten zijn om, enkel met wat steun van Dumoulin (Kruijswijk verwacht ik niet, of toch niet in topvorm), alle aanvallen te pareren.

0
fietsvriend 17 augustus 2020 om 12:35

En met deze zware eerste week, niet ondenkbeeldig dat er 1 vd topploegen in het geel terecht komt en dan kan je aan de bak. Hang je met de tong op de grond voordat week 3 goed en wel begonnen is.

0
bartp25 17 augustus 2020 om 12:40

Op papier is dat een wereldploeg, ben ik volledig met je eens. Maar Froome en Thomas presteren tot nu toen helemaal niks. Castroviejo vond ik in de tour de l’ain zeker sterk en kwiatkovski 1 etappe in de dauphine. Sivakov leek nog het beste in vorm. Ook Dylan van Baarle viel tegen. Ik snap dat het op papier ijzersterk uitziet, maar op de weg komt het er niet echt uit.

0
fietsvriend 17 augustus 2020 om 12:48

@bartp25 je bent toch eens dat het wel heel slecht was dat INEOS liet zien, als in ongeloofwaardig slecht. Die staan er wel in de Tour hoor, beginnen we gewoon weer op KM 0

0
El Mel 17 augustus 2020 om 12:52

@fietsvriend Omdat Ineos heel slecht was zullen ze er in de tour staan? Ik volg je ff niet..

0
fietsvriend 17 augustus 2020 om 12:58

@El Mel precies. Ik geloof niet dat din hun werkelijke niveau is.

0
bartp25 17 augustus 2020 om 13:14

Ik weet niet ongeloofwaardig slecht, Froome komt terug van een zware blessure, Thomas geen idee. Maar ja de knechten waren vorig jaar in de tour ook simpelweg niet goed. Kwiat was vorig jaar een ramp, moscon al helemaal. Aan de ene kant kan het zeker inhouden zijn geweest, maar ze zijn niet allemaal slecht. Als ze allemaal slecht waren geweest had ik het me nog wel kunnen voorstellen, ik denk dat ze momenteel niet beter kunnen. Thomas wordt gisteren een na laatste, die heeft gewoon laten lopen. Maar dat Froome er zo snel af moet? dat is echt niet van beter kunnen hoor.

0
Miko1983 17 augustus 2020 om 14:43

Ja…ze hebben echt laten zien dat ze in staat zijn Jumbo helemaal uit te roken afgelopen periode. Het blijft altijd koffiedik kijken, maar tot op heden heb ik meer vertrouwen in het Jumboblok.

Thomas op de slotklimin de aanval sturen zodat Roglic moet reageren??…..die ligt er dan al af waarschijnlijk.
En Froome zag er nu ook niet echt sterk uit wel. Maar die worden allemaal beresterk de komende weken en Bennet…v Aert…Kuss e.d. zijn al over de top na die paar koersdagen..Pfff

Het lijkt wel of ze de hele Belgische versie van de Jostiband ook internet en een laptop gegeven hebben de afgelopen weken….man…man…man

0
Wheely 17 augustus 2020 om 15:00

Zou wel een gigantische stunt zijn van Ineos als ze er in de Tour opeens met kop en schouders boven uit weten te steken. Ik acht niks uitgesloten maar het zou wel vreemd zijn.

0
Pascal De Kooning 17 augustus 2020 om 13:44

Als het kan Kruijswijk toch meenemen naar de Tour. Wel als knecht voor Roglic en Dumoulin. Een Kruijswijk op 80% is nog altijd veel meer van waarde voor de ploeg dan Tolhoek, Bouwman of v Emden. In de 3de week zal hij zeker z’n waarde hebben.
Ik zou hem als het enigszins gaat hem dus laten knechten in de Tour en als (mede) kopman laten starten in de Vuelta.

0
hjjanssen1973 17 augustus 2020 om 13:49

Het kopmannen probleem lost zichzelf op.

0
Hollow Knight 17 augustus 2020 om 13:59

Hopelijk gaat hij niet mee naar de Tour zodat ze een extra knecht kunnen meebrengen (dan kan Van Aert zich wat meer sparen en voor etappezeges gaan).

0
Bob 17 augustus 2020 om 14:26

De Plus > Kruiswijk

0
Tijmuh 17 augustus 2020 om 14:31

Wat spijtig! Dan toch maar de giro? Ik hoop dat hij goed herstelt.

0
VerstandOpNul 17 augustus 2020 om 14:45

Ik krijg toch weer een vreemde bijsmaak bij dit soort berichten.. Hij geeft wel erg vaak niet thuis als er geknecht moet worden. Bij grotere renners als Van Aert en Dumoulin zie je dit minder, die hebben hun sporen al verdiend en genieten ook van het ploegenspel. Kruiswijk lijkt als enige te denken dat er nog meer in zit dan die 3e plek van vorig jaar..
Misschien heb ik het fout, maar aan iedereen die dat met grote stelligheid hieronder typt: jij weet het net zo min als ik!
Ik zie TJV dadelijk een schitterende, slopende tour vol strijd winnen met Tom of Roglic terwijl Kruiswijk thuis verder blijft dagdromen…

0
Lance4eva 17 augustus 2020 om 17:49

Dit ja. Het lijkt mij een vervelende jongen ook, die Kruijswijk.

0
S. Morgenstern 17 augustus 2020 om 17:56

Kruijswijk besluit er inderdaad maar bij te gaan liggen zodra hij dreigt te moeten knechten! Vorig jaar ook al met dat leeggelopen zwembadje en nu lekker zo’n grindpad uitkiezen om onder het knechten uit te komen. Zal hij balen dat hij dat in het verleden nog niet had bedacht, waardoor hij heel veel rondjes onnodig heeft moeten knechten, terwijl hij dus ook gewoon thuis had kunnen zitten met een blessure.

0
VerstandOpNul 17 augustus 2020 om 20:42

Voorspelbare reactie en met het aanhalen van het Vuelta-incident haal je jezelf onderuit..

0
marc bravenboer 17 augustus 2020 om 15:13

Ik help jullie even uit de droom. Stevie gaat sowieso wel mee. Helaas niet als 1vd3 kopmannen maar als superknecht. Vraag maar niet hoe ik dat weet, mag ik toch niet zeggen.
Als hij uiteindelijk niet mee kan gaan, is zijn vervanger al lang bekend… Grøndahl. Fijne dag

0
Miko1983 17 augustus 2020 om 15:18

Bron; Shownieuws , de Te;legraaf en RTL Boulevard ;)

0
user5697 17 augustus 2020 om 15:21

@miko1983
Nog weinig koers en topsport gevolgd in het verleden, blijkbaar. Topconditie is niet iets dat je anderhalve maand kan volhouden. Van Aert zal zeker afzwakken vanaf de tweede Tourweek. Hetzelfde verwacht ik van Bennett. Dumoulin heeft het voordeel van veel reserves te hebben, maar hij moet van ver komen, wat vaak leidt tot onregelmatige prestaties : topdagen en mindere dagen. Kruijswijk is heel problematisch, gezien zijn luxatie. Komt dat nog goed, dan zullen die enkele dagen rust misschien in zijn voordeel uitdraaien. Dan kan hij er in de loop van de Tour weer doorkomen.
Nogmaals, het collectief slecht presteren van INEOS lijkt me heel ongeloofwaardig. Froome zal inderdaad niet meespelen voor de knikkers, maar hij kan nog van veel belang zijn in een steunende rol. De anderen zullen top zijn. De INEOS-knechten en luitenanten slecht vorig jaar ? Natuurlijk niet. Anders win je de Tour nooit. Thomas was bvb beter dan Bernal op de Planche des Belles Filles. Door het harde werk, kwam hij tijdens de tweede Tourhelft iets minder uit de verf. Maar toen was Bernal er, die net op tijd topvorm vertoonde.
Dit jaar lijkt INEOS me nog beter gewapend in de breedte. Over enkele weken weten we of dit enkel strategie, blufpoker, of van niet beter kunnen was.

0
Miko1983 17 augustus 2020 om 15:34

Volg de koers een jaartje of 25 inderdaad. Sommige overige sporten ook.
Ik denk dat Ineos dit jaar zeker wel wat minder gaat zijn, niet zo extreem als in de Dauphine. En het zou toch wel erg slecht zijn van Jumbo als de Tour het hoofddoel is en belangrijke rennes al over de top zijn. Jongens als van Aert , Kuss en Bennet gaan ook in de tour dagen krijgen dat ze het relatief rustig aan kunnen doen. Die gaan gewoon goed zijn. Heb ik alle vertrouwen in, en niet enkel als NL wielerfan met chauvinistisch gedachtengoed. Ik hoop en verwacht ook een veel beter Ineos, dat natuurlijk wel, maar Jumbo zomaar even oproken, denk je dat echt?
Laten we hopen dat ze beide op de afspraak zijn en we een mooie attractieve en spannende Tour gaan zien!

0
Frank V 17 augustus 2020 om 15:38

Sivakov is iig beter geworden en Froome als superknecht is ook heel sterk in de breedte. Castroviejo is zeker op z'n niveau van vorig jaar en Thomas was vorig jaar ook niet goed in Zwitserland. Ze hebben nog tijd. En ze zetten altijd alles op alles voor de Tour.

Ik zie Roglic dit surplus aan niveau helaas niet vasthouden tot in de 3de week.

0
bartp25 17 augustus 2020 om 15:44

Ken wel je feiten, dat Ineos de tour heeft gewonnen betekent niet dat de knechten goed waren. Zelfs Kwiatkovski gaf vorig jaar aan dat hij in heel slechte doen was waarschijnlijk overtraind. Moscon was 1 en al drama, kon nergens mee. Wout Poels op 1 of 2 dagen na was gewoonweg slecht. De enige knecht die daadwerkelijk goed was dat was van Baarle. Castro was in orde zelfde als dit jaar. Daarnaast was Rowe goed in zijn eigen werk. Maar qua klimmen was Ineos vorig jaar absoluut te pakken geweest.

0
bartp25 17 augustus 2020 om 16:18

Daarbij ga je er maar van uit dat Ineos nog moet groeien maar TJV zou al in topvorm zijn, benieuwd hoe je aan die conclusie komt. Bij Wva misschien omdat die al eerder mikte op MSR en SB. Maar voor alle andere is steeds gezegd dat ze mikten om in de tour in topvorm te zijn.

0
tdola 17 augustus 2020 om 16:26

Moet t nog zien met Kruijswijk. Weet niet of t belangrijk is een 3e nederlander erbij te hebben als Kruijswijk niet meegaat.

Andere opties alle met voor en nadelen en eerder of later hun werk doende: Bouwman, Hofstede, Jansen, Tolhoek, Martens en van Emden.

de plus en teunissen 0 kans door blessures. Foss, VIngegaard en Harper echt te onervaren.

Ik zou persoonlijk kiezen voor Bouwman of Hofstede indien mogelijk.

0
ForzAZ67 17 augustus 2020 om 18:45

Woensdag wordt Steven Kruijswijk verder onderzocht in het ziekenhuis lees ik in een bericht van het ED. Dus daar is het wachten op.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone