‘Stetina 2.0’ verruilt BMC voor Trek Factory Racing

vrijdag 28 augustus 2015 om 09:51
‘Stetina 2.0’ verruilt BMC voor Trek Factory Racing

Peter Stetina koerst vanaf volgend seizoen voor de ploeg van Trek Factory Racing. De Amerikaan heeft voor één jaar getekend bij de Amerikaanse ploeg, na twee seizoenen voor BMC te hebben gereden.

Stetina heeft geen gemakkelijk seizoen, mede dankzij een zware valpartij in de Vuelta al Pais Vasco, waarin hij een gebroken been en knieschijf opliep. Zijn overstap naar Trek stemt hem, natuurlijk, tevreden. “Dit is een goede stap voor mij”, liet hij weten. “Vanwege mijn blessure stond ik niet zo sterk op de transfermarkt. Ploegen willen geen beschadigde renners. Maar Luca (Guercilena, ploegbaas Trek, red.) heeft gedurende mijn herstel nauw contact met me gehouden. Hij steunde me en had vertrouwen.”

“Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad bij BMC, waar ik twee prachtige seizoenen heb beleefd, maar Trek is de juiste keuze voor de volgende stap in mijn loopbaan. Ik ben klaar voor Stetina 2.0, de logische volgende stap na mijn blessure.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Chaba 28 augustus 2015 om 10:01

Goede toevoeging voor Trek. Een renner die lang bergop mee kan ter ondersteuning van de kopman en zowaar iemand die de 30 nog niet gepasseerd is. Daarnaast kan hij in de kleinere koersen voor eigen kans gaan.

0
zoetepap 28 augustus 2015 om 10:16

Typische Trek-move. Deze ploeg lijkt toch wel steeds de juiste renners te halen om absoluut uit de schijnwerpers te blijven na het Armstrong tijdperk. Cancellara daar gelaten. Ploeg zegt me niks meer buigen Schlecky. Voor tien van hun nobodys over the top boys haal je mogelijk wel een blikvanger a la Landa.

0
Verweggistan 28 augustus 2015 om 10:19

Volgens mij heb ik enige lijn ontdekt in het transferbeleid van Trek: Ze proberen zoveel mogelijk Noord-Amerikanen te halen :) eerst Hesjedal, nu Stetina, het gerucht gaat dat ze ook Reijnen willen halen. Het enige probleem is dat er eigenlijk te weinig goede Amerikanen zijn. Zowel Cannondale, BMC, Giant en nu ook Trek willen er allemaal zo veel mogelijk hebben, vanwege sponsorbelangen. (en in het geval van Trek wellicht ook om toch enige herkenbaarheid te krijgen, ze rijden toch op een Amerikaanse licentie.)

0
Wheely 28 augustus 2015 om 10:48

Ik was ook op zoek naar een lijn in het beleid van Trek. Door Hesjedal dacht ik dat ze met Ryder en Bauke een beetje voor de gekkies uit het peloton gingen. Hesjedal linkte ik dan ook al naar Cancellara aangezien ze beiden van mechanische doping zijn beschuldigd. Stetina is trouwens net als Ryder ex-Garmin, kortom die hele ploeg wordt rond Hesjedal gebouwd. ;)

0
SteVwonder 28 augustus 2015 om 11:10

Trek, voor alle renners die stoempen en trekken met hun benen.

0
achtpuntzes 28 augustus 2015 om 11:56

stetina pas bij versie 2.0? ik zit al bij versie 8.6…. ;)

0
Jay 28 augustus 2015 om 12:08

Weet niet precies hoe oud hij is, maar ik vind hem wel een goede renner voor wedstrijden van een week.
Kon wel eens een verrassing worden komend jaar.

0
Chassepatatte 28 augustus 2015 om 12:52

Degelijke knecht maar ook niet meer dan dat. 12 in een dozijn maar past in de zoektocht naar meer (Noord-Amerikaanse) identiteit. Denk dat een vertrek van de Van Poppels elke dag waarschijnlijker wordt!

0
AndyFränkRadioshack 28 augustus 2015 om 14:50

Goede aanwinst naar mijn mening samen met Ryder. Alleen als het daadwerkelijk klopt dat ze Jungels laten gaan , dan lijkt mij dit een enorme aderlating..

0
Marakus 28 augustus 2015 om 15:00

@8.6 zou ik niet direct trots op zijn, kennelijk valt er bij jou een hoop te verbeteren :p

On: Goede aanwinst voor trek hun transferbeleid is mij vaak onduidelijk ook. Blijft aanvoelen als een samenraapsel van renners. Voor mij is dit een team met weinig eigen identiteit.

0
Dayer Quintana 28 augustus 2015 om 16:33

Goeie renner, beetje gestagneerd wel in zijn ontwikkeling maar moet mannen als Hesjedal en Mollema goed kunnen bijstaan.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone