Sonny Colbrelli verslaat Remco Evenepoel op spectaculair EK wielrennen

Sonny Colbrelli verslaat Remco Evenepoel op spectaculair EK wielrennen

foto: Cor Vos

zondag 12 september 2021 om 16:57

Sonny Colbrelli is na een beklijvend duel met Remco Evenepoel de nieuwe Europees kampioen wielrennen geworden. Een uiterst spectaculaire, en ook loodzware wedstrijd in het Italiaanse Trentino draaide na 179 kilometer uit op een tweestrijd tussen beide kemphanen. In de sprint was Colbrelli veruit de betere.

Zware openingsfase
Een vroege vluchtpoging van Harm Vanhoucke (België), Franck Bonnamour, Aurélien Paret-Peintre (Frankrijk) en Antonio Jesús Soto (Spanje) op de grote lus met aardig wat beklimmingen was nog maar de inleiding van een zware openingsfase. Op de Vigo Cavedine-klim volgde een spervuur aan aanvallen van met name Frankrijk en Spanje. De vroege kopgroep kreeg er bijval van onder meer Thibaut Pinot (Frankrijk), Andrea Bagioli (Italië), David De la Cruz, Mikel Landa en Gorka Izagirre (Spanje).

Aan de voet van de steile Monte Bondone was het verschil met het peloton een kleine minuut. Op die klim werd flink aan de boom geschud en kwamen de eerste favorieten uit hun kot. Remco Evenepoel volgde een demarrage van Romain Bardet, maar die aanval hield niet lang stand. Mede door die versnelling waren de verschillen op de top klein. In de afdaling wist Evenepoel toch de aansluiting te maken met de kopgroep, samen met onder meer Matteo Trentin, Marc Hirschi, Diego Ulissi en Victor Campenaerts.

Het peloton op de Povo-klim in Trentino – foto: Cor Vos

Samensmelting
Grote afwezigen vooraan waren Nederland en Slovenië, maar eenmaal op het lokale circuit – op 100 kilometer (!) van de finish – was er een samensmelting van de voorste favorietengroepen. Bauke Mollema en Koen Bouwman waren de oranjehemden van dienst in dat peloton, dat ongeveer vijftig man groot was. Thuisland was van zins om zeven rondes voor het einde de koers hard te maken op de Povo (3,6 km aan 4,7%). Ulissi, Campenaerts, Stan Dewulf en Nelson Oliveira reden nog weg, maar werden snel weer ingerekend.

Zes rondes voor het einde was het Bardet die versnelde op de klim, maar Campenaerts counterde die aanval. De tijdrijder ontsnapte even later met Mark Padun, Markus Hoelgaard, Matteo Trentin en Tadej Pogacar. Reden voor Frankrijk om te achtervolgen en 60 kilometer voor de meet de koers uit elkaar te laten spatten. Evenepoel, Cosnefroy, Colbrelli, Hermans, Hirschi en Sivakov sloten aan bij Campenaerts, Pogacar, Trentin en Hoelgaard. Daarachter hadden Bardet, Almeida en Padun de slag gemist, evenals een groep met Mollema op een minuut. De Nederlander ging nog wel in de achtervolging met Dewulf.

Bauke Mollema kansloos voor zege
Mollema vocht zich met Campenaerts (gelost uit de kopgroep), Dewulf, Almeida, Bardet en later ook Geschke tot op 20 seconden te komen van de kopgroep, maar de Belgen waren niet van zins om mee te werken. Het leidde tot wat onenigheid op 40 kilometer van de finish en tijdverlies voor de groep-Mollema; drie rondes voor het einde was het verschil 48 seconden tussen de negen leiders en de groep-Mollema. Vooraan was het Ben Hermans die het tempo bepaalde, en mede door het stoorwerk van Campenaerts en Dewulf groeide de voorsprong verder en verder. De winnaar moesten we dus vooraan zoeken.

Remco Evenepoel voert de forcing – foto: Cor Vos

Remco Evenepoel maakt het verschil
Remco Evenepoel, Ben Hermans, Benoît Cosnefroy, Sonny Colbrelli, Matteo Trentin, Marc Hirschi, Pavel Sivakov, Tadej Pogacar of Markus Hoelgaard ging Europees kampioen worden. Het was de Rus die op de voorlaatste Povo-klim een aanval plaatste, maar de tegenaanval van Evenepoel had meer effect. Alleen Cosnefroy en Colbrelli geraakten met de Belgische topfavoriet over de top. Pogacar, Hirschi en Sivakov kraakten en werden in de afdaling bijgehaald door de andere gelosten. Die groep volgde bij het ingaan van de slotronde op ruim een halve minuut.

In de laatste omloop legde Evenepoel een snoeihard tempo op, dat te veel was voor Cosnefroy. De Fransman werd 11 kilometer voor de meet keihard uit het wiel gereden. Op de Povo zette Evenepoel nog een keer aan, maar een taaie Colbrelli verbeet de pijn en kwam in het wiel van de topfavoriet over de top. Evenepoel moest het daardoor tactisch zien op te lossen tegen de rappe Italiaan.

Evenepoel neemt Colbrelli op sleeptouw – foto: Cor Vos

Sonny Colbrelli zorgt voor volksfeest in Trento
Zes kilometer voor de finish nam Colbrelli dan toch over, maar Evenepoel kon het niet laten om toch de kop te nemen. Hij nam, weliswaar zichtbaar geïrriteerd, de Italiaan mee naar de laatste kilometer en werd daar met overmacht geklopt in de sprint. Colbrelli eiste het goud op en Evenepoel moest genoegen nemen met het zilver. Cosnefroy knokte zich nog naar het brons.

Op de erelijst van het EK wielrennen is Colbrelli de opvolger van Giacomo Nizzolo, die vorig jaar in Plouay de wit-blauwe kampioenstrui wist te veroveren.

Dit artikel delen:

237 Reacties

vevie 12 september 2021 om 16:58

Goed gereden van de Eev, maar geslacht in de sprint door Colbrelli.

Had het slimmer moeten aanpakken. Nadat Colbrelli niet werd gelost was het al over voor de jonge Belg. Had gewoon zwaar met de rem erop moeten rijden en de rest laten terugkomen. Maar goed, is natuurlijk makkelijk voor de tv maar dit zag er niet heel slim uit. Ook dat je druk maken om het slimme rijden van Colbrelli was niet echt lekker om te zien. Heel begrijpelijk, natuurlijk, maar wat moest Colbrelli, dan? Hij had je al in de zak zitten. Schreeuwen en tieren had totaal geen zin meer.

Dolfy 12 september 2021 om 17:06

Als dat gebeurd, de rest laten terugkomen, geen zilver voor Evenepoel… En dan pakt misschien Trentin de titel gezien diens sprint. Zo is het ook weer…

vevie 12 september 2021 om 17:09

@dolfy: heb je helemaal gelijk in. Dan had hij geen medaille, dat klopt. Maar weet niet of hij heel blij is met deze plak.

Dolfy 12 september 2021 om 17:12

Niet in eerste instantie maar ik denk dat zo wel meevalt. Ik denk geen huilende of op onweerstaande gezicht van de zilverwinnaar te zien zo op het podium

Mad 12 september 2021 om 17:27

Je zal maar zó hard kunnen fietsen en zó slecht kunnen wielrennen…

NiM 12 september 2021 om 17:40

Beter een paar versnellingen geplaatst bergop. Met strak tempo rijden moet je al heel veel beter zijn om iemand uit t wiel te rijden. Zeker op een klim aan 5% waar je nog eens een groot deel luchtweerstand hebt op kop

Michelangelo 12 september 2021 om 17:58

@Dolfy,
Ik denk uiteindelijk dat Evenepoel meer kans heeft in een groepje van vijf, dan met een “sprint a deux” met Colbrelli.
Dus slimste wat hij kon doen was zwaar gokken, en de rest laten terug komen. Maar met het risico dat hij volledig naast het podium kukelt. Maar wie wil winnen moet durven verliezen in zo’n situatie.

wimvl 12 september 2021 om 18:05

@Michelangelo. Mooie reactie van jou deze keer. Doet me plezier

tvm 12 september 2021 om 18:09

De grootste overwinning was voor de koers al geboekt: Wout deed hier niet mee.

Wout zelf had hier natuurlijk de grootste kans gemaakt om zelf te winnen.

Mocht Wout net niet mee kunnen dan had hij in dienst van Remco de druk kunnen houden op Sony die dan vol had mee moeten rijden op kop waardoor Remco meer kans had gehad.

notriple 12 september 2021 om 20:20

Dik verdiende winnaar. Wat een klasbak die Colbrelli. Wat slim.

thomasjaarsma 12 september 2021 om 16:59

Wat een klein kind die evenepoel

HJJH 12 september 2021 om 17:03

Hoezo nou klein kind? Is teleurgesteld en boos over de manier van rijden van Colbrelli. Beetje emotie mag toch, zeker tegen geslepen Italiaans koersen. Mooi vind ik dat.

Bontempi1962 12 september 2021 om 17:05

Mee eens. Maar hij heeft alles en kan nog groeien. Colbrelli gewoon sterker en vooral slimmer.

O59 12 september 2021 om 17:06

Edit redactie: Doe normaal.

Bak-a-Bloc 12 september 2021 om 17:50

De grootste tegenstander van van Evenepoel is van Evenepoel. Zich opwinden omdat Colbrelli niet wil overpakken zullen we maar als een gebrek aan ervaring zien, zijn “bras d’honneur” na de finish als een karakterprobleem. Eenmaal op het podium leek hij al een beetje bedaard en zijn mooie tweede plaats te accepteren. Colbrelli was de sterkste en de slimste.

Mooie rit gezien vandaag: vanaf het begin veel strijd en dus werd het een harde koers. Uiteindelijk bleven de drie sterksten van de dag over, waarna de twee sterksten het uit konden vechten.

Michelangelo 12 september 2021 om 18:39

@Bak-a-Bloc,
Daarmee doe je toch echt de tegenstand tekort. Alsof Evenepoel alleen van zichzelf kan verliezen.
Maar het is gewoon een ander peloton dan in de Druivenkoers. En een eendagswedstrijd, en zeker een kampioenschap, is heel anders dan een ronde met klassementsbelangen.

Evenepoel zal nog heel vaak geklopt worden. En ook dit scenario zal ook nog heel vaak kunnen gebeuren. En dan zal het niet zijn omdat Evenepoel van Evenepoel verliest, maar gewoon van een uitstekende renner met andere kwaliteiten.

Klaas Foppen 12 september 2021 om 16:59

Schitterend gedaan colbrelli !! En Evenepoel wat rijd je dom jongen. Hele Simpele zege Colbrelli. Proficiat !!

O59 12 september 2021 om 17:03

Inderdaad zo is dat

zietemgaan 12 september 2021 om 17:05

Dan hebben jullie niet de hele koers gezien? Dit was geen simpel, maar een enorm zwaar EK, enorm selectief.

Pietspeed 12 september 2021 om 17:14

Zo is dat idd. Gestruikeld over z’n eigen ego.

wimvl 12 september 2021 om 17:17

@059. Wat een domme opmerking. Maar beter zilver dan niks. Gewoon jaloers zeker.

Klaas Foppen 12 september 2021 om 17:22

@zietemgaanmet met 2 vingers in zijn neus wint colbrelli, en ja met name die laatse 10 kilometer omdat hij gelanceeerd wordt door een dommekracht. Kon gewoon niet eenvoudiger voor Colbrelli. naturlijk heeft ie wel afgezien amar in de laatste 10 kilomer perfect gebracht en afgezet door Evenepoel

peter s 12 september 2021 om 17:56

Haha…daar heb je wimpie weer,zit je je weer op te vreten knul

Pascal Mortier 12 september 2021 om 18:04

.

TIO 12 september 2021 om 18:21

Zieligaard

notriple 12 september 2021 om 20:23

Die wim v vlaanderen. Echt een belg hoor.

NiM 12 september 2021 om 16:59

Evenepoel tactisch heel dom gereden. Desondanks Colbrelli toch wel 1 van de lafste renners in t peloton

WoutMathieu 12 september 2021 om 17:03

Als iemand zo dom is om na de laatste klim nog steeds kopwerk voor je te doen, dan neem je toch niet over. Zou het niet eens slim willen noemen, zo vanzelfsprekend.

Lalsacien 12 september 2021 om 17:04

Dat is wel een zwakke opmerking. De kracht van Colbrelli ligt ergens anders. Om dat laf te noemen zegt meer over je teleurstelling blijkbaar.

Anketieletje 12 september 2021 om 17:05

Jouw conclusie zou dus kunnen zijn: Als je tactisch (veel) slimmer bent maakt je dat ook de lafste renner van het peloton…

peterwint 12 september 2021 om 17:08

Gewoon slim gereden van Colbrelli, niet laf. Evenepoel is geweldig, maar moet nog wel leren wat slimmer te rijden

NiM 12 september 2021 om 17:42

Ik doelde niet enkel op vandaag, eerder op zijn diagonale (tussen)sprints in de Tour en ondermeer het omver kegelen van Roglic

martini151 12 september 2021 om 17:00

Colbrelli gewoon de sterkste vandaag. Anders had Remco heb er wel af gekregen.

thomasjaarsma 12 september 2021 om 17:00

Precies…

djerkson 12 september 2021 om 17:03

Nee, wel de leepste, niet de sterkste. Evenepoel duidelijk de beste, alleen niet de snelste. Dat is het verschil. Als Colbrelli echt de sterkste was, had hij wel meer dan 500 meter kop gedaan in de laatste 20 (!) km.

HJJH 12 september 2021 om 17:04

Natuurlijk niet de sterkste.

HJJH 12 september 2021 om 17:12

Pffff…. niet de sterkste, de leepste.

Handige Harry 12 september 2021 om 17:25

Wie zegt dat Colbrelli Evenepoel niet had kunnen lossen op die klim.
Hij had daar natuurlijk geen belang bij omdat hij toch sneller is in de sprint.

Claimen dat Evenepoel de sterkste was, slaat dus nergens op.
Als je sterker bent dan rij je die ander wel los.

Het enige wat je zeker kan stellen is dat ze de twee sterkste renners in koers waren.

kleomantre 12 september 2021 om 17:49

Colbrelli sowieso de sterkste, zeker mentaal. Die had waarschijnlijk wel door dat Evenepoel nog niet weet hoe met deze situaties om te gaan en van het type is dat niet graag z’n voorsprong kwijt speelt.

Als je ‘m dan verder op het parcours niet gelost krijgt, dan is de conclusie dat Colbrelli z’n werk heeft gedaan totdat Evenepoel geen voordeel meer had van het terrein. Vanaf dat moment is duidelijk dat Colbrelli de sterkste is. Colbrelli heeft dan de troefkaarten in handen die Remco dan is kwijtgespeeld.

TIO 12 september 2021 om 18:23

Dat zag je idd aan zijn krachtige en langdurige overnames.

djerkson 12 september 2021 om 18:27

Het is dat mannen zoals een De Cauwer niks van koersen kennen dat ze Evenepoel als sterkste man aanduiden zeker? De beelden logen niet, Colbrelli zat op de limiet, puntje zadel, erg schokschouderen en mond ver open. Dan nog beweren dat hij de sterkste is, tja…

Sjonge Jonge 12 september 2021 om 18:46

Maar dat de Cauwer zegt dat hij de laatste 20 km niet intelligent heeft gereden wil je dan niet van hem aannemen?

djerkson 12 september 2021 om 18:52

Hij was in de veronderstelling dat hij de mannen er wel zou afrijden, vandaar het beuken op kop. Wat volgde na die laatste beklimming was inderdaad tactisch niet slim, daar ben ik het zeker mee eens.

kleomantre 12 september 2021 om 19:00

De sterkste is niet alleen de meeste inhoud hebben, dat zal Evenepoel in vorm waarschijnlijk wel hebben. En omhoog zal Evenepoel ook zeker wel de beste zijn geweest. Wat er ook bij komt kijken is je vastbijten, tactisch het spel goed spelen, andere zaken als goed eten, stuurvast zijn etc en natuurlijk als eerste je wiel over de meet duwen, anders kunnen we voortaan beter naar Zwift-wedstrijdjes gaan kijken. Evenepoel speelt zijn surplus goed uit, maar speelt daarna een verloren wedstrijd waar hij buiten wat misbaar alleen nog maar meehielp aan de einduitkomst. Dat is niet sterk.

Panache 12 september 2021 om 21:31

De sterkste man in koers is net zoiets als de prijs voor de strijdlust. Het is een subjectieve en niet ter zake doende zijtak van de koers.

Michelangelo 12 september 2021 om 22:32

@Djerkson,
De Cauwer was net als Renaat veel te optimistisch over de kansen van Evenepoel op de laatste klim. Ze vroegen zich niet af OF Evenepoel de anderen eraf ging kletsen, maar WANNEER: aan de voet, halverwege of vlak onder de top. En bij de eerste demarrage of bij de tweede.

Wat ze in hun blinde optimisme vergaten is dat Colbrelli echt goed aan het koersen is, ook bergop. En dat je die er op een relatief eenvoudige klim als deze niet zomaar uit de wielen kletst.

De Cauwer weet echt wel wat van koersen; maar dit is niet de Druivenkoers….

Koers 12 september 2021 om 17:00

3 dingen in het wielrennen waar ik me immens aan stoor:
-De Kleerhanger die naast zijn knecht blijft fietsen in de Tour
-Geen beelden in de Giro bij 1 drupje regen
-Het tactisch inzicht van de Prins

vevie 12 september 2021 om 17:01

Dubbele reactie

WoutMathieu 12 september 2021 om 17:01

Zelden iemand zo ontzettend dom zien rijden na de laatste klim. Tenzij hij volgend jaar ineens voor UAE blijkt te rijden …

Turtlehead 12 september 2021 om 17:19

Voor UAE…?

BenjaminG 12 september 2021 om 17:29

Bahrain-Victorious bedoel je?

Romāns Vainšteins 12 september 2021 om 17:01

Mooie koers waarin ik veel elementen van ‘de renner’ herkende. Fraaie hoofdrolspelers.

Naar gedoe om achteraf per se iemand de zwarte Piet in deze show toe te spelen, was het MvdP geweest met Sonny was dat de wielklevende t3r1nglijer geweest. Het is zo doorzichtig.

Onie 12 september 2021 om 17:06

Niet echt een vergelijkbare situatie. MvdP kan ook net als Colbrelli gokken op de sprint, dat wapen heeft Evenepoel niet.

zietemgaan 12 september 2021 om 17:07

klopt, was enorm zware koers ook, ze hebben er uiteindelijk samen Pogacar afgereden en zooooveel andere favorieten. Remco moet nog wat ervaring opdoen in het stratego spelen, c’est tout. Goeie les.

Sjonge Jonge 12 september 2021 om 17:11

Waarom haal jij bij elk bericht over Evenepoel eigenlijk Vd Poel erbij Romans?

Kelder is de Man 12 september 2021 om 17:23

Lijkt me ook RV. Beetje als in de Verstappen/Hamilton discussie vandaag. Draai die posities en acties om en de reacties zullen ook 180° draaien.

Lalsacien 12 september 2021 om 17:26

Deed mij een beetje denken aan Parijs Roubaix met Ballerini die Duclos-Lasalle er maar niet af kreeg.

Dion 12 september 2021 om 17:40

Mvdp heeft gunfactor. Evenepoel niet. Zo moeilijk is dat toch niet te begrijpen.

Romāns Vainšteins 12 september 2021 om 18:03

Weinig dommers dan ‘gunfactor’ tijdens het bespreken van koersen.

O59 12 september 2021 om 17:02

Zoetemelk europees kampioen !

Kopinkas 12 september 2021 om 19:57

Toen Zoetemelk wereldkampioen werd, deed hij het tenminste nog solo..,

Murcia 12 september 2021 om 17:02

Schitterende koers gezien die vanaf het begin explodeerde, de twee sterkste blokken België en Italië perfect gereden maar een geweldige Evenepoel heeft een zwak punt en dat is zijn sprint. Colbrelli die zo leep is als een vos die leepheid heeft gestudeerd aan Oxford (vrij vertaald naar Blackadder) heeft de hele finale op hem afgestemd en wist als je op de klim niet bij me weg bent dan hang je. Reclame voor de sport overigens deze koers.

joowii 12 september 2021 om 19:32

Mooie woorden! Ook reclame voor het EK trouwens, want dat gaat op deze manier snel in aanzien winnen.

Marik 12 september 2021 om 17:02

Er was maar 1 manier waarop REV kon winnen en dat was solo aankomen. Er was maar 1 manier voor Colbrelli om te winnen en dat was sprinten. De tactiek van Colbrelli was logisch. REV gewoon niet goed genoeg om te winnen, en tactisch ook niet de slimste. Hij rijdt het hardst van iedereen, maar dit gaat hem nog heel vaak gebeuren.

Stablinsky 12 september 2021 om 17:03

Wel goed genoeg, enkel niet snel genoeg …

Marik 12 september 2021 om 17:05

..en dus niet goed genoeg. Remco heeft vele kwaliteiten, maar ook een paar mindere aspecten. Dan moet je wel echt iedereen uit het wiel rijden, simpel.

Stablinsky 12 september 2021 om 17:06

Wel goed genoeg, reed losjes Pogacar uit het wiel. Hij heeft alleen geen sprint …

Marik 12 september 2021 om 17:08

Dus niet goed genoeg om te winnen. Tis niet zo heel moeilijk te volgen toch?

djerkson 12 september 2021 om 17:11

Wel goed genoeg om te winnen, niet snel genoeg om te winnen.

Stablinsky 12 september 2021 om 17:15

Laten we voor het compromis van Djerkson gaan!

Dion 12 september 2021 om 17:42

Als ie sterk genoeg was dan was Colbrelli niet meegeweest. Als ie snel genoeg was dan had ie gewonnen.

VespavanBern 12 september 2021 om 18:04

Als je ‘goed genoeg’ bent om te winnen, win je. Iedereen behalve Colbrelli vandaag was niet goed genoeg om te winnen, want ze wonnen niet, hoe lastig is het om dat te aanvaarden ipv halfslachtig op een wielerforum de 2e plek (waar rev vgm nog steeds super trots op mag zijn) van je held te verantwoorden?

djerkson 12 september 2021 om 18:34

Ok, volgens die redenering is elke tweede en elke derde in een wedstrijd niet goed genoeg om te winnen. Gewoon een voorbeeld als argument: Pidcock was ook niet goed/sterk genoeg om te winnen tegen Van Aert in de Amstel. Dat is toch de redenering als ik goed kan volgen? Ik hou het wel bij snel.

NiM 12 september 2021 om 18:39

Grappig hoe elk zelfverklaard kenner denkt dat de beste altijd wint in een wielerwedstrijd

VespavanBern 12 september 2021 om 19:06

@nim, de winnaar is altijd de beste renner van die dag, dat is hij vanaf het moment dat hij als eerste over de streep komt:)
Of de sterkste altijd wint is iets anders, juist het verschil tussen de beste en de sterkste zou je als je met een dergelijke toon reageert moeten weten.

Alfons Haavers 12 september 2021 om 17:03

Sterke Evenepoel maar zelden iemand zich zo gewillig naar de slachtbank zien leiden.

Colbrelli wel fenomenaal goed de laatste tijd. 1 van de topfavorieten voor het WK.

Michelangelo 12 september 2021 om 18:04

@Alfons, ik weet niet welke koers jij hebt zitten kijken, maar het was zeker niet “gewillig naar de slachtbank”. Eerder ‘wanhopig’, als een varken in de veewagen. Wel weg willen, maar geen kant op kunnen.

Hij zat gewoon in de tas op het moment dat hij boven op de berg was. En dan zou hij moeten weten welke wielerwetten er dan van toepassing zijn. En anders moet hij misschien inderdaad een keertje met Gilbert gaan praten, die kan het hem wel bijbrengen ;-))

de adelaar 12 september 2021 om 17:03

Wielrennen is ook leep zijn…. En Evenepoel moet nog bijleren. Hopelijk doet ie dat als ie deze later terugkijkt …. De klasse van Evenepoel staat buiten kijf…. Maar dit is geen juniorenkoers of ronde van Denemarken … hier wordt een truitje verdeeld

jooprioolpijp 12 september 2021 om 17:03

Is dit nu een bewijs dat REV het tegen de echte grote jongens niet redt? Lijkt me niet helemaal fair, hij mist hier gewoon een wapen – en voldoende vertrouwen om groots en meeslepend te bluffen en geen trap meer te doen in de kopgroep.

Romāns Vainšteins 12 september 2021 om 17:06

Hij rijdt Pogacar recht uit het wiel vandaag. Colbrelli is gewoon iemand die je aankomend jaar misschien bij de hoogste sterren voor de Ardennen plaatst, REV evenzeer. Dat is sowieso een renner voor eendaagsen.

djerkson 12 september 2021 om 17:29

Colbrelli heeft veel ervaring en heeft er jaren over gedaan om op dit superniveau te staan. Chapeau, ferme renner!
Het is voor mij bijzonder straf dat een 21-jarige dit niveau ook al beheerst, alleen heeft hij de grote handicap altijd alleen te moeten aankomen. Tel er 10 jaar bij en ik vermoed dat het palmares van Evenepoel dat van Colbrelli moeiteloos zal overschrijden.

nickdt 12 september 2021 om 17:43

REV rijdt Pogacar uit het wiel hier.

Ja, maar in tegenstelling tot REV, was dit Pogacars eerste koers na zijn winst in de Tour, dus die is waarschijnlijk niet eens in topvorm.

Dat Pogacar in de finale nog bijzat, zegt dus meer over Pogacar dan over Evenepoel (Zijn ze beiden in topvorm, gaat Evenepoel hem er nooit afrijden).

Melkzuur 12 september 2021 om 18:01

Neen, het was Pogacar zijn derde koers na de Tour. Van Aert reed vorige week zondag zijn eerste koers na de Tour, vandaar de verwarring vermoedelijk.

Kopinkas 12 september 2021 om 18:19

@nickdt
Pogacar’s prestatie op de Olympische wegrit al vergeten?

Lalsacien 12 september 2021 om 21:11

@Melkzuur van Aert reed ook op de OS…

wimvl 12 september 2021 om 17:03

Super mooie en heel zware koers. Verdiende winnaar met Colbrelli. Toch mooie race van Remco.

Onie 12 september 2021 om 17:03

Evenepoel de sterkste in koers, erg onder de indruk. Als ie echt wil winnen, dan moet ie het na de klim anders aanpakken en niet doorrijden. Colbrelli slim gereden.

Dion 12 september 2021 om 17:43

Aan de uitslag te zien was er 1 sterker.

Quintenri 12 september 2021 om 17:04

Nu kan iedereen weer zeiken over het gedrag van Evenepoel, maar we kunnen toch wel stellen dat hij de tweede (of eerste) beste in koers was. En de praatjes dat hij het tegen de groten niet kan, kunnen ook de prullenbak in. Rijdt hier de Tourwinnaar los uit de wielen bergop!

Idske 12 september 2021 om 17:09

Dat zegt hier meer over Pogi en zn huidige opbouwende vorm

Jooop 12 september 2021 om 17:12

Schrijf Colbrelli dan ook maar op als tourfavoriet.

Quintenri 12 september 2021 om 17:15

@jooop?
Hoezo? Wat heeft dat ermee te maken?

Jooop 12 september 2021 om 17:17

Dat dit niet het soort berg is waar je de tourwinnaars aan af kunt meten. En dat Pogacar niet in zijn tourvorm lijkt te steken.

Marveloke 12 september 2021 om 17:04

Evenepoel de sterkste in koers, alleen jammer dat hij op het eind Colbrelli niet kon lossen. Vervolgens onhandig bezig door Colbrelli niet op de kop te dwingen, al had Colbrelli hem alsnog in de sprint geklopt. Colbrelli was vandaag een ware wieltjeszuiger en heeft niet op de mooiste manier gewonnen. Vind het nog steeds opmerkelijk om te zien hoe hij dit jaar plots klimmersbenen heeft gevonden

de adelaar 12 september 2021 om 17:06

Dat komt uit het beroemde potje

F4L 12 september 2021 om 17:06

Nou, als hij echt de sterkste was, had hij Colbrelli wel gelost.

Marik 12 september 2021 om 17:07

Colbrelli kon alleen op deze manier winnen, dus voor hem op een mooie (en logische) manier gereden.

Murcia 12 september 2021 om 17:08

De sterkste in koers is net zoiets als de snelste sprint rijden en toch niet winnen. Colbrelli wint en als de ‘sterkste man in koers’ hem er niet af kan rijden moet Sonny toch aardig sterk zijn.

F4L 12 september 2021 om 17:05

Mooie overwinning van Colbrelli, ben benieuwd of hij deze vorm weet vast te houden tot en met het WK.

Evenepoel was sterk, maar niet zo sterk als hij zelf dacht. Anders kan ik het rijden na de voorlaatste klim niet begrijpen. Hij moet gewoon iets meer bluffen in dit soort wedstrijden en zich realiseren dat er gewoon ook veel sterke andere renners zijn.

xistnc 12 september 2021 om 17:09

Dat is toch wel een beetje de rode draad, reële kans dat we dat op het WK opnieuw gaan zien.

F4L 12 september 2021 om 17:10

Maar dan rijdt REV toch voor Van Aert? Of doel je er op dat iedereen dan op het wiel van Van Aert rijdt?

Romāns Vainšteins 12 september 2021 om 17:41

Waarom zou REV in deze vorm per se dienend moeten rijden? Omdat Wout is Wout een NLlendse papa heeft?

Anketieletje 12 september 2021 om 18:06

Best RV, ooit gehoord over die uitdrukking van die tang en een varken?

Daisy 12 september 2021 om 17:05

Fout van de bondscoach, had Remco beter moeten inlichten. ‘op trekken voor colbrelli is niet evident. Zal lesje wel geleerd hebben.

Westfalen 12 september 2021 om 17:07

Of Evenepoel heeft niet geluisterd. Benieuwd wat de bondscoach gezegd heeft toen hij naast Evenepoel kwam rijden.

djerkson 12 september 2021 om 17:15

Ik gok dat Westfalen dicht bij de waarheid zit.

Turtlehead 12 september 2021 om 19:16

Ik heb zelfs wel een paar tientjes over mocht ik dat letterlijk kunnen terughoren. Meteen daarna knalde hij weer vol op kop in ieder geval.

Misschien zei hij: ‘Ik laat me met de auto terug afzakken en dan klap ik mijn spiegel alsnog in’. En dat heeft hij gedaan, de bondscoach is een man van zijn woord…

YurdiGaga 12 september 2021 om 17:06

Remco,de beste man in koers ……………en ook de domste, al zou het waarschijnlijk geen verschil gemaakt hebben tegen deze colbrelli.
Is geen afwerker en hoeveel keer denkt hij dat hij alle Profs uit de wielen gaat rijden zoals bij de junioren. Nooit in de grote koersen !

edje47 12 september 2021 om 17:07

België en Italië reden prachtige koers. Evenepoel was beresterk, maar helaas voor hem is Colbrelli een betere afmaker. Heeft helemaal niets met tactische domheid te maken…

xistnc 12 september 2021 om 17:10

Zijn entourage zal dat vermoedelijk ook vinden en roepen – en daarom doet hij het gerust een volgende keer weer.

Marik 12 september 2021 om 17:12

Precies xistnc en dit is ook de reden dat Wout kopman is volgende week en niet Remco. Als Remco niet iedereen los rijdt kan hij niet winnen.

de adelaar 12 september 2021 om 17:12

Jij noemt het op kop rijden tot de laatste meters met een sprinter in je wiel geen domheid? colbrelli had diegene moeten zijn die zenuwachtig had moeten zijn voor de achtervolgers en Evenepoel zijn benen stil

Murcia 12 september 2021 om 17:15

Die slimheid van Colbrelli zie je vooral zo goed terug in de laatste bocht, daar zet hij Remco gewoon geparkeerd neer om de sprint vervolgens aan te zetten en met lengtes weg te rijden.

Ed De B 12 september 2021 om 17:16

Ed is het eens met Edje.
Doordat hij Colbrelli er niet af kreeg was 2e het hoogst haalbare en moest hij hopen op een gelukje.
De groep terug laten komen zou een nog veel grotere tactische fout geweest zijn. Dan had België niet eens op het podium gestaan.

xistnc 12 september 2021 om 17:27

Door niet meer op kop te komen vergroot je je eigen kansen. Los daarvan, als niet-sprinter heb je altijd meer kans tegen twee dan tegen eentje. De 'groep' was allang uitgeschakeld, hooguit Cosnefroy had eventueel nog terug kunnen keren.

Schrijnend dat de fans niet in staat zijn om zich zelfs in deze situatie kritisch uit te spreken.

Lalsacien 12 september 2021 om 17:32

@Ed B Wat simplistisch gedacht, veel tactische fouten kun je achteraf niet beoordelen als ze niet uitgevoerd zijn.

Bak-a-Bloc 12 september 2021 om 18:05

@de adelaar: Colbrelli hoefde niet zenuwachtig te zijn, want de beste sprinter bij de achtervolgers was z’n landgenoot Trentin!

Gunther Leonhardt 12 september 2021 om 17:08

Evenepoel: geweldige renner, tactische onbenul. Er is nog veel werk aan.

rennerske 12 september 2021 om 17:10

Wat een koers schotelt deze jongen ons telkens weer voor. Never a dull moment met Remco! Zelfs zijn verlies is mooi om te zien.Dat worden nog heel veel heerlijke topsportmomenten met dit fenomeen!

Bak-a-Bloc 12 september 2021 om 18:11

Nou, zijn “bras d’honneur” na de finish vond ik echt niet mooi om te zien en tonen dat hij ook een vervelend verwend persoontje is… Verder staat hij wel garant voor mooie koersen, met veel dank aan de hele belgische ploeg die fantastisch werk voor ‘m heeft geleverd vandaag. Jammer voor hem dat-ie niet wint, maar als je Colbrelli er niet af kan kletsen, dan ben je op het einde niet de sterkste…

Headlines

Materiaalzone

Populair